2011-09-30 16 浏览
第一次去安娜係果朋友帶我去GE...雖然住係呢區...但竟然一次都未食過..真係俾人笑啊我...去到要等一等...夜晚都幾多人下(各位去的話要叫D啦!)等左3.4個字就有得入(都幾快下)一入到去我就好鍾意...格仔餐布...好懷舊好正!!點左個鐵板餐....黎野好快手!!!!!方包夠熱好好食!! 紅湯足料又幾夠味~~~我湯都未飲完個扒就黎左啦...(真係好快手)哇,...都OK大塊~~~~個黑召SOURCE好夠味..有點SPICY...最好食係D薯仔....炸完好脆口( 要快D食左佢 如果唔係會林嫁)總括黎講 好滿意
第一次去安娜係果朋友帶我去GE...

去到要等一等...
夜晚都幾多人下(各位去的話要叫D啦!)
等左3.4個字就有得入(都幾快下)

一入到去我就好鍾意...
格仔餐布...好懷舊好正!!

點左個鐵板餐....黎野好快手!!!!!
方包夠熱好好食!!
紅湯足料又幾夠味~~~
我湯都未飲完個扒就黎左啦...(真係好快手)
哇,...都OK大塊~~~~
個黑召SOURCE好夠味..有點SPICY...

總括黎講 好滿意
2011-09-28 108 浏览
呢晚收工, 同男友仔 2 個沖左去安娜食扒!!門口例牌一堆人, 拎左飛仔就乖乖坐響門口等嚕~之前一直都未有機會黎試, 第 1 次耶....呵呵估唔到好快就有位了....呢度既特色就係....要搭枱!!卡位細細, 感覺比較迫, 唔太舒服嚕~都係四方枱比較好...講返野食, 我地分別 order 左:- 鐵板牛柳 5 成熟 (黑椒汁) 配薯菜....凍檸茶- 德國咸豬手 配薯菜....熱奶茶上菜亦好快手, 先黎既係餐湯 + 多士多士好新鮮又脆, 紅湯用料十足, 味道唔錯, 白湯就無咩特別再等左一陣, 主菜黎到!!先到既係鐵板牛柳, wow....黑椒汁好香耶~牛柳肉質嫩口鬆化, 讚!!之後到豬手上場, 哎喲...原來唔係鐵板呢....無得玩煮汁了, 哈哈~豬手入味又夠淋, 點埋個黃芥辣真係唔錯耶~飲品方面, 檸茶無特別..奶茶我覺得唔錯喎, 滑滑的, 香香的..有機會又可以再去呢, 呵呵~
呢晚收工, 同男友仔 2 個沖左去安娜食扒!!
門口例牌一堆人, 拎左飛仔就乖乖坐響門口等嚕~
之前一直都未有機會黎試, 第 1 次耶....呵呵

估唔到好快就有位了....
呢度既特色就係....要搭枱!!
卡位細細, 感覺比較迫, 唔太舒服嚕~
都係四方枱比較好...

講返野食, 我地分別 order 左:
- 鐵板牛柳 5 成熟 (黑椒汁) 配薯菜....凍檸茶
- 德國咸豬手 配薯菜....熱奶茶

上菜亦好快手, 先黎既係餐湯 + 多士
再等左一陣, 主菜黎到!!
先到既係鐵板牛柳, wow....黑椒汁好香耶~
牛柳肉質嫩口鬆化, 讚!!
之後到豬手上場, 哎喲...原來唔係鐵板呢....
無得玩煮汁了, 哈哈~
豬手入味又夠淋, 點埋個黃芥辣真係唔錯耶~

飲品方面, 檸茶無特別..
奶茶我覺得唔錯喎, 滑滑的, 香香的..
有機會又可以再去呢, 呵呵~
白湯
紅湯
多士
鐵板牛柳
德國咸豬手
2011-08-26
  • 德國咸豬手 / 鐵板牛柳
2011-09-18 20 浏览
我同女友六點幾去呢到開飯我女友叫左個 晚餐我就叫左個黑柳西冷佢飲羅宋湯我就飲周打魚湯我個湯就一般,不過我女友個湯d牛肉好淋佢地個牛油多士好好食 塊飽好脆d牛油好香我個餐上枱啦!嘩塊扒可以摭住個鐵板,不過佢d薯菜點解放係底呢!搞到又燶又林不過塊扒又真係幾好食既,呢個價錢呢個質素,好過扒x之x女友個晚餐龍利意就一般啦!但個晚餐就有甜品送!佢地日日都full埸,如果唔早d去就要等位
我同女友六點幾去呢到開飯

我女友叫左個 晚餐
我就叫左個黑柳西冷
佢飲羅宋湯
我就飲周打魚湯
我個湯就一般,不過我女友個湯d牛肉好淋

佢地個牛油多士好好食 塊飽好脆d牛油好香
我個餐上枱啦!嘩塊扒可以摭住個鐵板
,不過佢d薯菜點解放係底呢!
搞到又燶又林

不過塊扒又真係幾好食既,呢個價錢呢個質素,好過扒x之x

女友個晚餐龍利意就一般啦!但個晚餐就有甜品送!
佢地日日都full埸,如果唔早d去就要等位
  • 牛油多士
2011-09-15 43 浏览
已經有很多年沒來安娜了,記得從前學生時代,總愛與朋友到這裡飯聚,貪環境夠懷舊,只怪我是個愛懷舊的怪女孩。記憶中的安娜美食、最愛的春雞餐,總是熱騰騰、香噴噴、味濃濃的,總讓人回味無窮!!!今天突然心血來潮,想到這裡重溫一下春雞餐的滋味,所以帶同媽媽一起舊地重遊。誰知一入店內,就聞到超強烈的「臭丸」味!!(我與媽媽未至於對「臭丸」味有敏感,但聞得多、時間一長就會覺得不舒服)但既然入到店,兔得過都不想就這樣走,而且我是真的很想重溫春雞餐的美味,於是就打算匆匆吃完就走。打算落單時,才知道今天沒有春雞?!算! 點個SET LUNCH罷了。但竟然令我對安娜一次過失去所有信心。- 熱奶茶:空有濃濃的茶味,並不香,濃茶只是靠半壺的茶葉沖成,跟茶葉質素本身無關。- 凍檸茶:是苦澀難入口的檸檬味,明顯檸檬是變壞的。- 葡萄牙雞絲飯:雞絲不夠滑、醬汁不夠味、不夠熱、飯是半涼的硬身飯,完全不入流。- 忌廉湯:只得咸味,沒忌廉的香和滑。- 牛油多士:是唯一正常的食物。就以上幾點來看,完全不是從前安娜的出品,真的好想知,究竟是換了大廚、還是將價就貨呢?只有安娜老闆才知曉了。

誰知一入店內,就聞到超強烈的「臭丸」味!!

打算落單時,才知道今天沒有春雞?!

- 凍檸茶:是苦澀難入口的檸檬味,明顯檸檬是變壞的。

- 忌廉湯:只得咸味,沒忌廉的香和滑。

- 牛油多士:是唯一正常的食物。

2011-09-15
  • 牛油多士
2011-09-04 27 浏览
今晚專誠入元朗去幫襯久違了的安娜扒餐. 19:05去到, 等到19:30終於有位喇叫咗3個扒餐例牌先來多士+湯多士不過不失, 羅宋湯一樣係咁好味, 忌廉湯都OK鐵板黑椒雞扒$60.00--一淋啲汁沙沙聲, 好香又好嗆喉的黑椒味, 但啲雞扒就無味, 應該無醃過蒜蓉雞扒(碟上) $60.00 加意粉 +$6.00--意粉就好味, 加埋芝士粉仲正, 但雞扒就......都係無味囉鐵板蒜蓉豬扒 $60.00--好"鞋"口, 一樣係無醃過, 既然無味咪加啲芝士粉囉, 加咗就好啲啦, 但食扒要落芝士粉, 都係第一次. 啲薯條又比啲汁浸"林" 晒, 一啲都唔好食. 另收加一, 埋單$205.00
叫咗3個扒餐

例牌先來多士+湯

多士不過不失, 羅宋湯一樣係咁好味, 忌廉湯都OK
另收加一, 埋單$205.00
2011-09-03
2011-08-16 21 浏览
今次係第三次黎食扒,六點鐘,人唔係好多,坐左了張方枱,舖上綠色格仔枱布,好懷舊既感覺!先上多士 牛油,佢用銀帶有鹽牛油,多士熱脆,好味。再黎紅湯,味道ok,但可以再濃多小小。到主菜免翁牛柳(五乘熟),大塊多汁,生熟適中,都有小小牛味,但中間有筋有,扣左分,同我上兩次相比差左少少。最後熱檸水,夠檸味!
2011-08-16
2011-07-07 79 浏览
o岩o岩新搬入元朗, 就緊係要試下D地道野啦, 聽朋友講依間餐廳据扒好抵食又夠份量, 就一於同男友去試下先!我地揀左下午茶時間去, 因為聽聞晚餐好多時都要等位..入到去個冷氣開到好大, 環境都尚算舒服, 應該都好多年歷史!!我地叫左個常餐粟米肉粒飯有跟多士同飲品, 另外再叫左個西冷牛扒餐跟湯,多士同飲品, 都算幾大份, 不過D扒就始終覺得花園餐廳好食D^.^ 但就幾抵食!!!

始終覺得花園餐廳好食D^.^ 但就幾抵食!!!

西冷牛扒
粟米肉粒飯
2011-07-04
粟米肉粒飯
2011-03-27 122 浏览
同男友又入元朗食飯, 去平民美式餐廳同男友叫左set dinner, 牛柳及德國咸豬手牛柳好腍味道一般, 份量一般德國咸豬手份量幾大, 足夠兩女大share, 但較多筋雖然係平民美式餐廳, 但都OK
同男友又入元朗食飯, 去平民美式餐廳

同男友叫左set dinner, 牛柳及德國咸豬手
牛柳好腍味道一般, 份量一般
德國咸豬手份量幾大, 足夠兩女大share, 但較多筋

雖然係平民美式餐廳, 但都OK
德國咸豬手
牛柳
2011-03-19
牛柳
2011-03-12 27 浏览
啲牛柳同牛扒一啲牛味都冇,啲黑椒汁得個辣字,差差差差差,下次唔駛錢都唔會去食,環境迫到爆,侍應態度又麻麻,完全唔值80蚊,完全俾佢出面條人龍呃哂,等得都唔算耐,大約30分鐘,接受時間,雖然牛扒唔好食,但係個湯同多士唔錯
2011-03-12
2011-03-12 12 浏览
雖然知道呢間餐廳有不錯的評語,但盡管咁多年都未試過, 同男朋友好耐冇食扒, 就一於試下門面感覺好好, 入面就似茶餐廳feel侍應態度好好一塊四方白多士: ok羅宋湯: 唔夠熱, 只是微暖 (本人好執著湯要熱的)豬手餐: 不是鐵板上, 用碟上的, 不過都夠熱, 略賺唔夠香, 男朋友個感覺話似先蒸後煎方式煮黑椒牛柳餐($75): 叫左要6成熟, 嚟到幾乎全熟, 雖然入口都係似牛柳, 但牛既味道唔重, 個黑椒汁唔錯, 濃度適中, 如果呢個已經係招牌的話, 會略嫌有少少失望 ( 好過快餐店, 但同金鳳就冇得比) 飲品: 叫左兩杯少甜, 但係都好甜結賬: 出櫃面找數, 會給你核對才收錢

門面感覺好好, 入面就似茶餐廳feel
侍應態度好好

一塊四方白多士: ok

羅宋湯: 唔夠熱, 只是微暖 (本人好執著湯要熱的)

如果呢個已經係招牌的話, 會略嫌有少少失望
( 好過快餐店, 但同金鳳就冇得比)

飲品: 叫左兩杯少甜, 但係都好甜

結賬: 出櫃面找數, 會給你核對才收錢

2011-03-10
2011-02-20 40 浏览
從一年前得知這間安娜餐廳的存在,到今天終於可以去試看看了!在朋友口中聽聞到這間餐廳的全餐非常便宜,料也很足所以吸引了我這些喜歡便宜的人去試看看前幾天聽到友人說想到元朗嘗嘗安娜的時候 馬上說要加入!今天的心態已經設定為價錢非常划算 而食物是足料的怎料原來品質也不錯!入到餐廳被安排了一個卡位 三個人坐剛剛好我點了一個全餐 而另外兩位友人一位點了西冷牛扒一位就是雞扒全餐首先是一片多士 之後就是羅宋湯 第3就是扒腸(即是香腸+薯條)之後今天的主菜就是洋蔥汁豬扒飯 之後甜品是雪糕有云呢嗱及朱古力味可以選擇最後帶著滿足離開了!是沒有後悔的感覺
從一年前得知這間安娜餐廳的存在,到今天終於可以去試看看了!

在朋友口中聽聞到這間餐廳的全餐非常便宜,料也很足
所以吸引了我這些喜歡便宜的人去試看看
前幾天聽到友人說想到元朗嘗嘗安娜的時候 馬上說要加入!

今天的心態已經設定為價錢非常划算 而食物是足料的
怎料原來品質也不錯!
入到餐廳被安排了一個卡位 三個人坐剛剛好

我點了一個全餐 而另外兩位友人一位點了西冷牛扒一位就是雞扒
門外
帶點舊式味道的餐牌
足料羅宋湯 可是喝了一口突然有很大股黑椒味有點太辣
扒腸
不用加錢的凍飲!
甜品!
最後帶著滿足離開了!
是沒有後悔的感覺

帶點舊式味道的餐牌
扒腸
不用加錢的凍飲!
甜品!
門外
2011-01-29 25 浏览
記憶之中,在補習社打工年代有到過安娜吃一次午餐,那時不知道其在元朗是蠻愛歡迎的一間店子今次再度安娜只是無心插柳,因為無得BBQ在我們仍很想食扒的情況下,幸好找到安娜.六點幾去到估不到已經要等位不過店內流量極快,因第一批食客在這時都開始離座了,所以實際上等了幾分鐘就可以入去.昏黑的環境,啡黃的燈飾,綠白格仔枱布,富有懷舊感覺,很特別特別可惜位子是相當迫夾,加上枱枱都要搭枱,我沒有著褸勉強剛好夠攝,著住大褸的老友就較難活動.快速點了兩個餐.一個是雞扒一個是牛柳.落單後最快到的是多士,超薄的一片好久好久也沒紅湯到來,追了幾回,差不多幾個字後才出現,原來紅湯也是剛煲起,見到一出就出N碗嘛.凍了的多士還是沾湯吃最好.湯中有大量雜菜,全部淋淋甜甜,美味也湯中的茄味亦很濃香,再帶有少少辣,令人越飲越開胃.牛柳比雞扒先到,點了7成熟來到確實差不多,因為中間的肉還是血紅色的,朋友切幾片側面的全熟給我嘗嘗,肉質好淋亦無渣,但味道是靠後期加上的辣辣黑椒汁而已.雞扒來到令大家都好驚訝估它不到如此巨大.不過嚷著侍應不要淋下洋蔥汁,彩我都傻的他'順手'地淋了一整阿拉丁油燈份量的汁,無奈下照吃啦.雞扒又大塊又厚,皆
今次再度安娜只是無心插柳,因為無得BBQ
在我們仍很想食扒的情況下,幸好找到安娜.

六點幾去到估不到已經要等位
經典海報
還是聖誕佈置
主打的鐵板
湯中的茄味亦很濃香,再帶有少少辣,令人越飲越開胃.
厚一點會更好吃
惹味紅湯
牛柳...叫7成熟有7成熟
雞扒來到令大家都好驚訝
.雞扒又大塊又厚,皆是雞睥位置,雞肉不嫩滑就奇了
加埋香甜洋蔥汁,當中夾帶好多洋蔥條,講真配來比牛柳還更好吃啊
勁大雞扒仲要打孖上

每鐵板本身跟一堆雜豆和薯角,而加六元可以有多碗白飯/意粉,我點了白飯,隨後見到意粉原來不是白烚竟然用茄汁炒,好吸引啊@@另外,如果人多的話可以學很多家庭一樣,整碟廈門炒米那些更化算,價錢不清楚但真的超大碟架
其後的餐飲是凍熱同價,所以很多人也點凍,加上夠大杯呢.雖然我是飲熱的檸茶

全部侍應辦事勁有效率,動作亦有如光速,食完一樣他們好快就過來收起一樣,明白這裡流量極快的原因了.不過衛生就不大好,餐牌好油,枱面上的調味架亦好油,座位後面的花槽台面有大攤水無人抹等等.

不過,應該有下次既,因為我想整全隻燒春雞,老友就想試大大隻豬手
再會
2011-01-09
經典海報
還是聖誕佈置
惹味紅湯
勁大雞扒仲要打孖上
再會
2011-01-20 26 浏览
當晚很想遊車河, 所以從老遠的地方遊到元朗。因為同事的推介, 所以我和老公專誠到這餐廳進食。一入門口, 滿是客人, 連卡位都必須逼在一邊坐。枱布、環境及伙計都有一種懷舊的感覺, 心裡都不太願意在這擠逼及像是不太光鮮的地方進食, 但又想試吓同事的推介, 已作了不太大期望的打算。我叫了春雞餐, 老公叫了豬手餐。有羅宋湯及多士, 我看見塊多士都有點期望, 但一把牛油放上多士後, 已無望了。多士不熱的, 牛油凍得硬硬的。我已把牛油放在湯旁, 但都冇用。湯, 不覺得什麼好好味, 只是不難飲囉! 主菜來了, 先是豬手, 嘩, 都算大隻, 但拿起刀一切... ... 十分林的, 我們期望應該皮脆囉! 我想, 用匙巾都能切開哩! 來了, 肉質很鞋哩! 皮不但一點不脆, 我覺得隻雞是用來煲過湯囉! 肉骨很易分開。總之, 這餐只是50分。合格是因為我食了沒有不適。

總之, 這餐只是50分。合格是因為我食了沒有不適。
2011-01-18
真的不會再去這間餐廳, 因為入到去已經被那裡的服務生趕客!與友人一同到達後還未坐下就已經要求我們坐另一邊, 說是方便別人撘枱...還沒說完, 我們以為真的很多顧客, 所以才這樣! 怎知道遲我們進去的另一對情侶則不用像我這樣, 可以全程對著坐...到底是我們的問題, 還是什麼?好了! 點了兩各牛柳翁和雞扒... 怎知道味道太咸又沒口感... 十分失望!還是去金鳳算了! 這間絕對不值得推介!
真的不會再去這間餐廳, 因為入到去已經被那裡的服務生趕客!

到底是我們的問題, 還是什麼?

還是去金鳳算了! 這間絕對不值得推介!
2011-01-07
  • 沒有
2010-12-16 25 浏览
去完迪士尼返到元朗都已經10點半膽粗粗咁入去問anna last order未原來未咁就梗係拿拿林坐低叫野食啦原來牛扒又加左價不過感覺上好似又大塊左呢我食左1半已經好飽了因為太遲食既關係waitress姐姐們係咁望住我地食搞到我地好尷尬下次我地會早d黎食架啦-v-
去完迪士尼
返到元朗都已經10點半