2018-05-13 165 浏览
呢間位於油麻地附近嘅孖啡, 由地鐵站行過嚟只需幾分鐘, 座位仲非常寬敞。好坐 & 就腳絕對係樓上cafe嘅必要條件, 而呢度吸引我之處當然唔單只係咁啦。8款主菜, 總有一款啱你食。怕忌廉汁太膩? 又怕焗飯熱量高? 咁就跟我揀日式黑椒牛柳粒飯啦!呢個飯嚟到真係令我有D喜出望外, 出面食通常都係配菜多過牛, 但呢度竟然相反, 足料程度你睇相都睇得見啦!食落牛柳粒油脂唔算多但夠曬腍, 芡汁偏咸, 黑椒味唔重。值得一提係白飯都用上珍珠米, 加曬分呀。有我鐘意嘅蜜桃紅茶, 仲係$38內嘅飲品, 唔洗加錢。三五知己叫個小食拼盤開心share夠曬歡樂。套餐+$28就有個超讚嘅甜品。心太軟外層脆脆, 切開湧出熱烘烘嘅朱古力醬, 同白雪雪嘅冰凍雪糕形成強烈對比。下午茶&宵夜時段meun.

你睇相都睇得見啦

蜜桃紅茶

有我鐘意嘅蜜桃紅茶, 仲係$38內嘅飲品, 唔洗加錢

特式拼盤

三五知己叫個小食拼盤開心share夠曬歡樂

套餐+$28就有個超讚嘅甜品

下午茶&宵夜時段meun.
特式拼盤
心太軟
朋友突然相約今晚食飯,臨急臨忙搵間餐廳食飯,需要找openrice幫忙,好彩俾我找到喺公司附近嘅樓上cafe~孖啡。無論係食物質素、環境、服務這幾方面,我對樓上cafe嘅期望不高,因過往也曾幫襯類似嘅樓上cafe,都係失望而回,但今次於孖啡享用晚餐,完全打破了這個想法。首先孖啡cafe位於旺角彌敦道高氏大廈, 附近有港鐵、巴士、小巴,交通非常方便,孖啡地方寬敞,佔地三千呎,空間感十足,可包場舉辦私人派對或公司聯誼,有坐得舒適嘅梳化位,有獨特嘅剪影裝飾貼於玻璃窗及牆上,玩味十足,非常有趣。cafe侍應笑容可掬,服務週到。我倆研究一輪餐牌後,要了以下菜色:set dinner C ($108)~日式黑椒牛柳粒飯牛柳腍滑,黑椒經加熱後,香氣更見濃郁,肉味豐富而不會乾硬,好惹味。日式炒雜菜($52)鹹鹹甜甜既日式家常風味,高纖既滿滿一碟子蔬菜,吃起來好滋味。特式拼盤($78)( 雞翼、薯角、春卷、咖喱角、魚手指、蟹子魚蛋)全部都想食,啱哂有選擇困難症嘅我們,尤其春卷、咖哩角、魚手指特別出色。春卷~炸得酥脆咖喱角~鬆脆,一口咬下時,咖喱香氣溢出。魚手指~炸得金黃色,又香脆可口。心太軟加雲呢拿雪糕

我倆研究一輪餐牌後,要了以下菜色:

set dinner C ($108)~日式黑椒牛柳粒飯

日式炒雜菜($52)

春卷~炸得酥脆
咖喱角~鬆脆,一口咬下時,咖喱香氣溢出。
魚手指~炸得金黃色,又香脆可口。

心太軟加雲呢拿雪糕(原價$40,跟餐加$28)
香濃既巧克力蛋糕配合甜度適中既流心朱古力醬,超美味,流醬時畫面非常誘人。

焦糖風味牛奶咖啡(原價$48,跟餐加$10)
焦糖香甜、牛奶香滑,將醇厚既咖啡提升了口味層次。

花茶系列~玫瑰花及洋甘菊($56)
味道清甜,散發着淡淡玫瑰花香, 最重要係功效多 : 可以養肝明目,抗老化,更有鎮靜作用,可穩定情緒,鬆弛神經,幫助入睡。

值得一提,店內設有多個cardgames及boardgames,隨時可與朋友來個game times,輕鬆玩樂一下。
2018-05-09
  • 特色拼盤
  • 日式炒雜菜
  • 日式黑椒牛柳粒飯
2018-05-12 147 浏览
已經是第二次光臨這家樓上咖啡店;記得上次是和一班女生下午來聊天,這次是和友好約了在晚飯時間聊個飽!忌廉煙三文魚配天使麵$108。廚師把煙三文魚營造成花,賣相漂亮;白汁煮得香濃,完美地混和於每條意粉中。芝士焗吞拿魚天使麵$94,造型和味道一般,但也是足料的,滿有菇和吞拿魚。芝士味不特別香濃;比起煙三文魚意粉,這天使麵較乾身。另外,我們還加錢吃心太軟和芝士蛋糕。這裏的心太軟只需加$28 ,味道一流。香濃的朱古力醬從中央流出來,配上旁邊的冰淇淋,一冷一熱,美味無比。至於芝士蛋糕,味道屬一般,因芝士味不香濃。配上朱古力醬更顯奇怪。飲品而言,我和友人點的是藍莓果茶和紅莓果茶$56。兩款都是紅色的,味道也有點相似,都是酸酸的,有種消滯解脂的感覺。但我點的紅莓果茶較酸,味道像洛神花茶。

忌廉煙三文魚配天使麵

芝士焗吞拿魚天使麵

芝士蛋糕
芝士蛋糕

紅莓果茶
2018-05-07
忌廉煙三文魚配天使麵
2018-05-11 1090 浏览
這天約了一位新婚的友人吃飯,打算去的餐廳全部用餐時間90分鍾,但我們很久不見了,90分鍾肯定是不夠的,最後我們選擇了幾年前一起跟中學同學常去的孖啡。孖啡離油麻地地鐵站很近,A1出口出去走2-3分鍾就到了,雖然很久沒來,但那段路我們還是很熟悉。*午餐跟晚餐的餐牌都是同一個,只是價錢不同。款式不算是多,但該有的都有,總會在裡面選到一個合適的。*煙肉卡邦尼長通粉 $98我點了煙肉卡邦尼長通粉,卡邦尼一向都是我的最愛,長通粉也是!只能說份量真的很大,我胃口算是大都吃剩了一些,所以男人肯定不會覺得不夠。卡邦尼的醬汁味道調得很好,不會太咸或是太膩,汁的份量是多了一點點,但後來我想應該是覺得大家會一邊吃一邊聊天,如果汁太少的話就很容易變得很乾。飲品方面我點了草莓乳酪,味道有點像是M記的奶昔,但更好喝!*日式黑椒牛柳粒飯 $108朋友則點了日式黑椒牛柳粒飯,牛柳粒的份量多而且大大粒,但完全不會很難咬,我這個「無牙婆」都覺得沒問題!黑椒汁很惹味,又不會太嗆,拌飯是無話可說,我朋友胃口不算大但她通通吃光了。飲品方面她點的是柑桔青檸,咸咸酸酸的她覺得很好喝,她說可以一邊講老公壞話一邊滋潤喉嚨(笑)。*黑松露

煙肉卡邦尼長通粉 $98

日式黑椒牛柳粒飯 $108

黑松露薯條 $48
黑松露薯條

黑松露薯條的份量就是一大盆,這個盆是吃麵的大盆!黑松露醬與薯條拌勻很惹味,這裡的薯條阱外層炸得脆脆硬硬的,吃起來更有口感。
蒜香雞亦 $42
蒜香雞亦
這是雞亦狂迷要點的雞亦! 蒜香的很吸引,雖然雞亦不算很厚肉,但是炸後還是有肉汁的,這點我已經很滿足了。
心太軟 (跟餐+$28)

跟餐心太軟
明明都已經很飽了,朋友還要加甜品,跟餐可以加$28吃芝士蛋糕/心太軟。心太軟的大小跟手掌心差不多,我覺得兩人SHARE是剛剛好。裡面的朱古力流心流出來的畫面也真的太冶療了!哈哈!
埋單是每人$200 不用,可能你會覺得有點貴,但我們已經坐了快3個半小時,店噥一點要驅趕我們的意思都沒有,我覺得這樣算蠻值得的啦。最重要的是,它台與台之間不算很密,跟朋友說心事旁邊桌也不會隨便聽得到,就可以大聊特聊呀,推薦所有要與跟朋友說另一半壞話的人(笑)。
這是餐牌:

2018-05-10
黑松露薯條
蒜香雞亦
2018-05-10 53 浏览
行街行到攰,想搵個地方慢慢坐下食D野,唸起之前家姐介紹高氏大廈有間cafe幾舒服,於是就黎左了~~Lunch 平均50蚊包餐飲,都算底食,重點環境夠寬敞,位置多,就算慢慢坐都唔怕要急住走。性價比幾高!講返野食先~嗌左個 芝士焗呑拿魚天使麵。$52吞拿魚份量非常多,表面芝士焗到微脆,好香口,如果芝士份量再多D就更好!忌廉煙三文魚配天使麵。$60三文魚擺放成玫瑰花形,好靚!忌廉好濃,適合中意重忌廉既吃貨😆奇異果乳酪。$44味道不過不失,如可酸少少就更正OREO奶昔。$56oreo味道還好,尚算滑,飲落唔會膩特式拼盤。$78有咖哩角、蟹子魚蛋、炸魚手指、薯角、炸雞翼、春卷全部都炸得好香脆,大伙伴來到必嗌,一齊happy share 最高興!

講返野食先~
嗌左個 芝士焗呑拿魚天使麵。$52

忌廉煙三文魚配天使麵。$60
三文魚擺放成玫瑰花形,好靚!
忌廉好濃,適合中意重忌廉既吃貨😆

奇異果乳酪。$44
味道不過不失,如可酸少少就更正
OREO奶昔。$56
oreo味道還好,尚算滑,飲落唔會膩

特式拼盤。$78
有咖哩角、蟹子魚蛋、炸魚手指、薯角、炸雞翼、春卷
2018-05-10 69 浏览
旺角cafe選擇多,今次我地黎左呢間係近信和中心對面的上樓CAFÉ。 呢間cafe都算幾大,有2人枱,有4-6人枱,可以約埋朋友又食又玩。 話明cafe飲品選擇當然唔會少,基本上一定有岩心水飲品可以選到,另外仲有主菜menu,一主菜加一飲品一個價錢。 我地分別點左兩樣一個係 <鮮茄焗豬扒飯 $106> 茄汁底好醒胃,塊豬扒是厚身的,口感好,肉質唔會乾,豬扒的質素有驚喜,如果唔係個飯唔係有雜豆會更出色,而另一個係 <日式黑椒牛柳粒飯 $108>個人心水推介,日式的醬汁帶點甜,牛柳粒份量不少,以呢個價位肉質及肉味算係唔錯,值得一試。

2018-05-07 89 浏览
有時靜靜地想坐耐d傾計唔想俾人限住個鐘要交枱,cafe就變成一個好啲嘅選擇啦!不過坊間樓上cafe質素參差,坐得好啲耐啲嘅多數又難食又貴🤢今次黎都「孖啡」感覺幾好,入面大部份座位都係大大張梳化,幾舒服架!不過個日去到架𨋢壞左😂要行四層樓梯上去💩..lunch 同 dinner set嘅食物都一樣,咁緊係夜晚貴d啦!款式選擇唔係話好多,不過cafe黎講係正常嘅,其他多數都係以小食同drink為主,不過佢個drink list 就好多選擇,d名都幾得意😂..嗌左煙三文魚同焗豬,最好吃係天使麵😂,三文魚鋪到成朵玫瑰🌹咁😂靚嘅setting係真係會令到食慾大增,三文魚帶有少少煙嘅熏味道,而且都算肥美!個汁好香好creamy,有好濃郁嘅忌廉香味,仲有好多菇做配菜!天使麵煮到岩岩好,夠彈牙又幼又滑!..可能焗豬食開美心嘅質素,所以期望好高,不過我覺得可以有進步空間!豬扒嘅份量偏細,不過夠熱辣辣!豬扒上舖滿曬金黃溶化嘅芝士,酸酸甜甜嘅蕃茄醬汁亦都令人胃口大開。..嗌左杯oreo朱古力沙冰,口感都幾綿,冰溶化嘅狀態同程度都好正,唔會飲黎飲去都飲唔到野去飲管!..最後甜品加左個心太軟,非常流心,切開個時

鮮茄焗豬扒飯

Oreo朱古力沙冰

最後甜品加左個心太軟,非常流心,切開個時仲出緊煙,熱辣辣的朱古力溶岩緩緩流出,不過我覺得朱古力味唔夠濃。熱辣辣嘅蛋糕和配上凍冰冰嘅雲尼拿雪糕都好食架!
朱古力心太軟
2018-05-04
朱古力心太軟
2018-05-07 87 浏览
今日介紹呢間cafe位置都幾方便 就係旺角潮流特區對面既大廈入面 幾易搵餐廳都裝修得精緻 牆上都貼滿住可愛既牆貼作為休閒主打既cafe 點可以少得放滿board game既櫃有我最愛玩既monopoly deal遊戲都算幾齊 我想玩既都有等緊野食個陣就同男友玩左陣啤牌我地叫左兩個lunch套餐 套餐包杯$38 既野飲超過$38既飲品就另外補差價首先 好快已經上左兩杯野飲餐牌寫左關於藍莓果茶(左)既好處幫助消化、養顏美容等等 好吸引味道果然不錯,煲耐d 果香會愈來愈重 後來更好飲男友就叫左杯荔枝梳打(右)入面仲有椰果更添口感,荔枝味好重 但唔係好假既荔枝味藥水不錯不錯天使麵上既煙三文魚花 好靚忌廉味好重 多汁煙三文魚都無令我失望天使麵既軟硬程度都煮得剛剛好 唔會太淋健康之選🥗岩哂想減肥既女生們 沙拉菜好新鮮 沙拉既色彩鮮豔令我更有食慾蕃茄仔甜甜地 配上烤麵包粒同芝士碎 好食然後再試埋佢個日式炒雜菜雜菜上面灑滿好多鰹魚碎 再配埋佢特製既日式醬汁 好味最後我地仲玩左陣啤牌、UNO、Monopoly deal先走過左個休閒下午、週末無地方去 又或者行街行到累 想high tea既朋友仔 可以上

餐廳都裝修得精緻 牆上都貼滿住可愛既牆貼

有我最愛玩既monopoly deal

遊戲都算幾齊 我想玩既都有

等緊野食個陣就同男友玩左陣啤牌

我地叫左兩個lunch套餐 套餐包杯$38 既野飲
超過$38既飲品就另外補差價

首先 好快已經上左兩杯野飲

餐牌寫左關於藍莓果茶(左)既好處
幫助消化、養顏美容等等 好吸引
味道果然不錯,煲耐d 果香會愈來愈重 後來更好飲

男友就叫左杯荔枝梳打(右)
入面仲有椰果更添口感,荔枝味好重 但唔係好假既荔枝味藥水
不錯不錯

蕃茄仔甜甜地 配上烤麵包粒同芝士碎 好食

日式炒雜菜

然後再試埋佢個日式炒雜菜

雜菜上面灑滿好多鰹魚碎 再配埋佢特製既日式醬汁 好味

過左個休閒下午、週末無地方去 又或者行街行到累 想high tea既朋友仔 可以上黎休息 都係個不錯既選擇

2018-05-02
午餐
凱撒沙律
日式炒雜菜
2018-05-06 96 浏览
好友聽到我上次在double cafe食左個好味心太軟, 便嚷著要我陪她再去一次! 第二次吃, 依舊好吃, 皮薄脆, 朱古力漿瀑布式流出, 味道沒有過甜, 卻有濃巧克力味, 正! 完全是視嗅味覺的享受! 我們點了兩個晚餐分享, 有黑松露野菌意大利飯和意式肉丸配天使麵, 兩樣都頂呱呱! 意大利飯軟硬度剛好, 汁濃度高而黑松露味香, 汁量也充足, 食下有厚厚又實在的滿足感。意式肉丸大大粒又軟身, 肉味十足配上濃郁蕃茄醬, 很平衡且味道豐富。天使麵幼小軟滑又充滿口感, 讚! 飲品也要推介, 它的熱鮮奶杏仁霜, 滑而濃杏仁味, 奶成份高, 喝下滿足! 還有薄荷朱古力咖啡, 我形容它為香而不太甜的正貨, 因為它擁有濃薄荷, 濃咖啡, 濃朱古力! 真的高分推介, 值得食完再食!
黑松露野菌意大利飯
朱古力心太軟配雪糕
  • 黑松露意大利飯
  • 心太軟
2018-05-06 121 浏览
今日是勞動節想搵間寧靜的cafe坐下,知道旺角有間孖啡Cafe,餐廳環境舒適空間又大,又可以一班人一起傾天。吞拿魚天使麵被好多白汁包圍著,醬汁濃又夠結,吞拿魚好香天使麵麵條軟熟又不會太淋。黑松露意大利飯,每粒飯都沾上黑松露的香味,飯咬落口淡淡黑松露味道,飯粒軟熟又粒粒分明特式拼盆:雞翼,薯角,春卷,咖喱角,魚手指和蟹子魚蛋。雞翼外脆內嫩又夠味道,薯角好香薯仔味,其他都好新鮮熱辣辣。心太軟配雪糕,心太軟外面焗到好脆,內里朱古力漿流晒出來,又不會太甜又好香口。月亮和藍莓乳酪不會太甜,又有乳酪的味道。
吞拿魚天使麵
黑松露意大利飯
特式拼盆
特式拼盆:雞翼,薯角,春卷,咖喱角,魚手指和蟹子魚蛋。
雞翼外脆內嫩又夠味道,薯角好香薯仔味,其他都好新鮮熱辣辣。
心太軟+雪糕
月亮和藍莓乳酪不會太甜,又有乳酪的味道。
2018-05-01
吞拿魚天使麵
黑松露意大利飯
特式拼盆
心太軟+雪糕
2018-05-05 72 浏览
今日好想好似以前中學時代咁,係一啲旺角cafe坐成日又有board games玩。今日就同friend上OpenRice度search下邊度有仲有依啲cafe仔😘然後就search到呢間孖啡cafe ,咁一上到去我朋友就同我講: 原來呢間😌即係佢之前已經嚟過依度㗎啦, 都好出名啦呢間佢menu只有set lunch 主餐牌仲有少少小食咁首先我地叫左2個餐飲蜜桃梳打Iced mocha小食揀左蒜香雞翼 好香脆可口 仲好有蒜香味我係煙三文魚忌廉磨菇天使麵三文魚uncooked 既 咁先至食到煙三文魚既香味 , 天使麵軟硬度好好,我好鐘意 但牛奶落多左少少 好彩有三文魚既咸香中和番我fd係和牛粒飯好香既牛味 佢都大讚呀另外呢到好舒服 想點講小秘密都得😍😍

即係佢之前已經嚟過依度㗎啦, 都好出名啦呢間

佢menu只有set lunch 主餐牌仲有少少小食

我fd係和牛粒飯
好香既牛味 佢都大讚呀

另外呢到好舒服 想點講小秘密都得😍😍
2018-05-04 59 浏览
Cafe假日時間幾滿座,被安排另一單位入座,環境不錯。餐牌選擇同時供應午餐&晚餐,只係價錢有分別。意式肉丸配天使麵($72)肉丸分量的確幾多,但cafe手勢落好多汁,只有汁味,冇其他味,個人覺得都幾鹹。但$72價錢,算正常~Set lunch包一杯餐牌上$38飲品,額外的補差價:薰衣草、茉莉花、檸檬馬鞭草(原價$56)外觀上,個茶壺同個膽唔對size,扣少少分,但茶葉味道甘香,飲完令人感覺舒服。服務方面,店員記性比較差,講完多數都忘記客人要求,但禮貌十足的。

意式肉丸配天使麵($72)

Set lunch包一杯餐牌上$38飲品,額外的補差價:

薰衣草、茉莉花、檸檬馬鞭草(原價$56)

2018-05-04 1303 浏览
喺旺角做完野唔知食咩好,又要hea下先夠鐘,決定搵間cafe仔坐下。來到高氏大樓,4樓呢間double cafe,評語幾好,其實我食完都覺得唔錯。唯一係電梯提升中,要行樓梯上,都明嘅,呢棟大廈本身架電梯都舊式,而家換過新嘅,都係好事呢度都幾大,有好多位,曾經都好鐘意來呢類型樓上cafe,貪佢地夠好坐。兩點零鐘就唔係好多人,始終個個要番工番學,邊有我咁得閒。午餐有沙律、天使麵、飯,around六十零至八十蚊,配飲品,另可加錢配埋甜品。我地坐左兩個幾鐘,相當舒服日式黑椒牛柳粒飯 76價錢唔貴,牛柳粒份量仲幾多添!粒粒大大粒,而且唔會煎到好老或者好un,入口仲算幾lum加左大量汁,稀稀地身,撈飯不錯,如果再杰番D更加啱我口味腸仔出前一丁 48突然想食一丁,點左最簡單嘅麵,要求要生D,都做得到。蒜香雞翼 42一份6隻,推薦呢度嘅雞翼啊,好好食即整,熱辣辣,而且炸蒜都好香口。魚手指 40一份5隻,外脆內軟試過喺港島區D餐廳,食個魚手指要多一倍錢,就覺得呢個唔貴了!審判 48月亮(跟餐)荔枝加菠蘿嘅沙冰,打得夠滑,唔會好快就撻落來,不過甜左少少。

日式黑椒牛柳粒飯 76

加左大量汁,稀稀地身,撈飯不錯,如果再杰番D更加啱我口味

腸仔出前一丁 48
突然想食一丁,點左最簡單嘅麵,要求要生D,都做得到。

蒜香雞翼 42
一份6隻,推薦呢度嘅雞翼啊,好好食
即整,熱辣辣,而且炸蒜都好香口。

魚手指 40
一份5隻,外脆內軟

審判 48

月亮(跟餐)
2018-05-03
2018-05-04 67 浏览
這間位於旺角信和對面的樓上咖啡廳,空間比想像中大,坐位也不錯挺舒適。美中不足今日電梯壞了要做運動爬四樓哈。價值屬於正常的價位,共有8個餐,意粉為主。熱的鮮奶杏仁霜,甜甜的暖肚剛好。Oreo忌廉奶昔,挺重orea味道。日式黑椒牛柳粒飯,黑椒味重但不會很辣,挺入味,牛柳粒煮得軟軟不會煙韌難咬。芝士焗吞拿魚天使麵,天使麵很幼且滑身,白汁跟吞拿魚跟磨菇都挺多。份量足。芝士餅,挺重芝士與奶味。心太軟配雪糕,正常水準,巧克力味很濃郁。

價值屬於正常的價位,共有8個餐,意粉為主。

熱的鮮奶杏仁霜,甜甜的暖肚剛好。

Oreo忌廉奶昔,挺重orea味道。

芝士餅,挺重芝士與奶味。

心太軟配雪糕,正常水準,巧克力味很濃郁。
2018-05-03 73 浏览
今次食嘅對我黎絕對唔係新野,亦唔係咩新餐廳,咁又未至於係去慣去熟嘅飯堂,不過黎親我一定一定會叫一様美食⋯好就好在,佢唔係成日轉menu,如果有一日冇左我會好sad囉!今日去到都幾full,冇得坐窗口位添!窗上貼有如剪影嘅貼紙,吊著幾盞水晶燈,呢度有佢嘅獨立洗手間,唔駛特登出去。入到去左手面會有好多唔同嘅玩免費借黎玩,同三五知已一度食一度玩咁就最開心!去cafe通常黎唔開紙牌類同益智類等玩具,呢度連麻雀都有!好可惜次次黎親,一係唔夠腳,一係就朋友唔識打雀,我唔制,下次要約齊腳!(我唔係爛賭,貪玩啫!)嗱嗱嗱!H同C就係我至愛喇,真係整得好好食,本來諗住同佢一H一C咪可以痴幾啖食囉!點知佢最後揀左D嘅啫!草莓奶昔奶味唔太濃,不過草莓味就幾香,雖然係叫奶昔,但唔會飲到好飽滯果隻奇異果乳酪感覺好fresh 好lite,唔會太甜而且仲好解渴!個fd叫左個燒牛肉牛角包,牛角包有淡淡牛油味,加上爽脆新鮮生菜,酸maymay嘅沙律醬,份量唔細,做餐前小食似乎多左dd,做tea絕對適合!朋友叫嘅D, 意式肉丸配angel hair黎到目測都幾多肉丸,6粒,份量算係咁,加上紅椒,菇菇,蕃茄醬⋯酸酸甜甜幾開
今次食嘅對我黎絕對唔係新野,
亦唔係咩新餐廳,
咁又未至於係去慣去熟嘅飯堂,
不過黎親我一定一定會叫一様美食⋯
好就好在,佢唔係成日轉menu,
如果有一日冇左我會好sad囉!

今日去到都幾full,冇得坐窗口位添!

窗上貼有如剪影嘅貼紙,
吊著幾盞水晶燈,
呢度有佢嘅獨立洗手間,
唔駛特登出去。

入到去左手面會有好多唔同嘅玩免費借黎玩,
同三五知已一度食一度玩咁就最開心!

去cafe通常黎唔開紙牌類同益智類等玩具,
呢度連麻雀都有!
好可惜次次黎親,一係唔夠腳,
一係就朋友唔識打雀,

我唔制,下次要約齊腳!
(我唔係爛賭,貪玩啫!)

嗱嗱嗱!H同C就係我至愛喇,
真係整得好好食,
本來諗住同佢一H一C咪可以痴幾啖食囉!
點知佢最後揀左D嘅啫!

草莓奶昔
奶味唔太濃,不過草莓味就幾香,
雖然係叫奶昔,
但唔會飲到好飽滯果隻

奇異果乳酪
感覺好fresh 好lite,
唔會太甜

而且仲好解渴!

個fd叫左個燒牛肉牛角包,
牛角包有淡淡牛油味,
加上爽脆新鮮生菜,酸maymay嘅沙律醬,
份量唔細,做餐前小食似乎多左dd,
做tea絕對適合!

朋友叫嘅D, 意式肉丸配angel hair
黎到目測都幾多肉丸,6粒,份量算係咁,
加上紅椒,菇菇,蕃茄醬⋯
酸酸甜甜幾開胃!
肉丸就有淡淡黑椒香味,唔錯!

我話我嘅必食又食左N咁多次嘅⋯

黑松露野菌配意大利飯黎啦,

次次都keep到水準,黎到仲新辣辣,
超級creamy,芝士忌廉次次都咁足料,
仲好香濃嘅菇菌香味,

佢比超平時嘅意大利飯多份量,
老實成哂成份係會有少少膩,
不過⋯

有圖有真相,
真係一粒米米都唔會剩!
我次次都會忍唔到口食曬,
太美味喇!

呢個甜品跟餐加$28喳!
因為怕食唔晒,同個fd叫一個甜品share食,
甜品有兩款選擇,有cheese cake同心太軟配雪糕,
一様價錢,兩者一揀,
當然係心太軟多功夫同埋即叫即做啦!
明智嘅我當然識揀!