鄰近油麻地MTR,裝修獨特雅緻,寬敞的梳化座位,燈光微暗,還有Board Games可以跟大伙好友們邊吃邊Battle,好有Cafe的氛圍。食物定價頗親民,Dinner Set也不過是$1xx,還包括$38飲品一杯,而且沒有將貨就價,份量和味道都不錯!軟殼蟹黑松露意大利粉 Soft Shell Crab Spaghetti w/ Black Truffle Cream Sauce $142個人鐘愛軟殼蟹和黑松露,所以二話不說就Order這個。軟殼蟹大大隻,炸得金黃香脆,內裡也不乾,保留Juicy位,不錯啊。意粉的硬度適中,黑松露醬汁香濃Creamy,掛滿每一條意粉又不會過膩,滿足!香蒜白酒蜆意大利粉 Clams Spaghetti w/ White Wine & Garlic $112一上桌就被鋪滿碟面的連殼蜆肉Surprise到,確實誠意滿滿。蜆肉雖然細細隻,但鮮甜無沙,過足海鮮癮。意粉配上惹味的蒜香,味道相對上較清爽,也在質素之上。朱古力奶昔 Chocolate Smoothie +$14 | 士多啤梨乳酪 Strawberry Yogurt Drink +$8朱古力奶昔味道香濃,

朱古力奶昔 | 士多啤梨乳酪

朱古力奶昔味道香濃,士多啤梨乳酪則較清新,兩者的甜度適中,是和友人晚飯後閒聊放鬆、忙中忘憂的Sweet Time!
朱古力奶昔 | 士多啤梨乳酪
2022-08-19 66 浏览
openrice 人氣小西餐廳,見到全部都係年輕人招待,非常有活力!而且佈置特色,樓上環境寬闊,仲有board game提供!梗係一個傾計玩game 的飯聚地方。all day breakfast ($132連$38飲品)all day breakfast 配搭非常豐富,例如:煙三文魚,炸香脆薯餅,德國腸,茄汁焗豆,香滑炒蛋,沙律菜以及牛油味極重牛角酥,睇到又豐富又好食!65度溫泉蛋卡邦尼煙肉天使麵$118個人喜歡天使麵,可以叫侍應姐姐轉天使麵都得,濃厚忌廉奶香,入口creamy,面上舖上65度溫泉蛋,爆蛋汁融入天使麵上,配搭新穎,醬汁有bacon配搭!正😄朱古力心太軟雪糕 +35跟餐+$35 有我最愛的心太軟蛋糕🍰,外脆內軟的朱古力蛋糕,切開有爆漿熱朱古力醬流出,好好食,配上冰凍雲呢拿雪糕🍦!完美配搭⭐️清新玫瑰蘇打可以趕走夏天悶熱,甜度適中,舒服鍾意熱飲可以揀杯玫瑰綠茶,微甜可口!

65度溫泉蛋卡邦尼煙肉天使麵$118

朱古力心太軟雪糕 +35

清新玫瑰蘇打可以趕走夏天悶熱,甜度適中,舒服

鍾意熱飲可以揀杯玫瑰綠茶,微甜可口!
  • 全日早餐
  • 忌廉煙三文魚配天使麵
  • 朱古力心太軟雪糕
之前禁晚市堂食巧耐無約朋友聚🥺專登揀左個有個玩board game的cafe!用左好多華麗的吊燈裝飾(❁´ω`❁)有10款dinner set可選 有意粉.risotto.allday等兩款意粉都creamy 味道雖唔算好有驚喜但勝在可以慢慢邊玩gm邊聚舊♪(´ε` )(好似越黎越依類cafe?🥲).◽軟殼蟹黑松露意大利粉 $142意粉細滑卦汁 用上了忌廉sauce好creamy!黑松露味道香濃 還有蘑菇們點綴‬ ܸ. ̫ .ܸ ‪軟殼蟹都幾大隻 炸得脆身 最驚喜隻蟹竟然有膏耶😯.◽溫泉蛋卡邦尼煙肉意大利粉 $118另一款同樣好creamy 充滿奶油香配左煙肉片和灑上芝士粉令味道更鹹香溫泉蛋雖不算好流心 但同樣都有層次感🤪.◽青蘋果綠茶◽孖啡 + $4跟餐配一杯飲品 都可以補差價轉其他有好多款水果茶.古古力.奶昔.花茶店家仲特調左好多款塔羅特飲😬孖啡純粹因為cream叫🤭 有夠邪惡的兩杯味道都正正常常 唔算好特別𖦹‎.𖦹‎⸝⸝
之前禁晚市堂食巧耐無約朋友聚🥺
專登揀左個有個玩board game的cafe!
用左好多華麗的吊燈裝飾(❁´ω`❁)

兩款意粉都creamy 味道雖唔算好有驚喜
但勝在可以慢慢邊玩gm邊聚舊♪(´ε` )

(好似越黎越依類cafe?🥲)
◽軟殼蟹黑松露意大利粉 $142
軟殼蟹黑松露意大利粉

意粉細滑卦汁 用上了忌廉sauce好creamy!
黑松露味道香濃 還有蘑菇們點綴‬ ܸ. ̫ .ܸ ‪

有好多款水果茶.古古力.奶昔.花茶
店家仲特調左好多款塔羅特飲😬
孖啡純粹因為cream叫🤭 有夠邪惡的
兩杯味道都正正常常 唔算好特別𖦹‎.𖦹‎⸝⸝
| 朋友聚會一流樓上cafe✨| 《旺角孖啡打孖上👭》📌 孖啡📍旺角 Mong Kok🔍 環境好久之前已經黎過食☺️ 個時係同中學同學去食🤣 依家去多次別有一番風味😆 裝修都係一樣, 窗貼住剪影貼紙✨ 每次唸唔到食咩都會唸起呢間祖級cafe 🥰🔎 服務每張檯都可以按鈴叫服務員💁-(👑爲推薦)▪️卡邦尼野菌意大利粉 $70▫️白汁蜆肉意大利粉 $74▪️心太軟配雪糕 $35▫️蜜桃紅茶-❥ ❥ 卡邦尼野菌意大利粉呢個冇令人失望🥰每一條意粉都掛住忌廉汁忌廉汁唔會太稀👍🏻加上煙肉洋蔥非常多💕❥ ❥ 蒜汁蜆肉意大利粉呢個推薦!!😆真係滿滿蜆肉🥰仲有好多蔬菜例如三色椒🫑意粉都入味😍兩者份量都好多!!! 食得飽之餘又便宜💯❥ ❥ 心太軟+雪糕呢個味道可以,不過略嫌牛油味唔係太出, 朱古力太膩🙈❥ ❥ 蜜桃紅茶蜜桃紅茶一貫嘅好飲🫶🏻嗌左少甜🤓下面有啲椰果啫喱好好食☺️-▫️味道:8.5/10▪️賣相:8/10▫️環境:7/10 ▪️價錢:9/10▫️服務:8/10▪️Overall: 8.5/10-🔍#CY_旺角 #CY_西餐廳 #CY_cafe🔗 #孖啡 #旺角 #旺角美食 #cafe #mkcafe #mongkok
| 朋友聚會一流樓上cafe✨| 《旺角孖啡打孖上👭》

呢個推薦!!😆
真係滿滿蜆肉🥰
仲有好多蔬菜例如三色椒🫑
意粉都入味😍
兩者份量都好多!!!
食得飽之餘又便宜💯

❥ ❥ 心太軟+雪糕
呢個味道可以,
不過略嫌牛油味唔係太出,
朱古力太膩🙈

▪️價錢:9/10
▫️服務:8/10
▪️Overall: 8.5/10

🔍#CY_旺角 #CY_西餐廳 #CY_cafe
🔗 #孖啡 #旺角 #旺角美食 #cafe #mkcafe #mongkok #mongkokfood #旺角cafe #mkfood #double cafe #pasta #樓上cafe #mongkokcafe #意粉 #心太軟 #dessert #甜品
2022-08-08 117 浏览
聽聞孖啡是旺角區著的樓上cafe,剛好跟朋友在附近閒逛,就決定到這家餐廳試試。一進門才知道原來有board game提供,應該很適合三五知己輕鬆一下呢,有機會一定來玩玩。首先點的是芝士焗吞拿魚天使麵,芝士融合在吞拿魚上,吃的時候有拉絲效果,口感一流,天使麵也非常彈牙,值得一試。白酒蜆肉意粉有驚喜,比起其他餐廳有較多配料,白酒香氣也較突出,性價比不錯。跟餐可加朱古力心太軟雪糕,外脆內軟,一切開有流心的朱古力,非常吸引,配合雪糕一起,一冷一熱,絕對一流享受。飲品有紅莓冰茶和凍齋啡,為這完美的午餐畫上了句號。

飲品有紅莓冰茶和凍齋啡,為這完美的午餐畫上了句號。
2022-08-07 112 浏览
好多人都話「孖啡」好食,今日終於都去嘗試下依間cafe既食物啦,整體上食物質素確實好吃,明太子海蝦意大利粉味道好正,好濃既明太子味道,好creamy,蝦既份量亦都多,真心推介全日早餐 以及凱撒沙律既份量亦都相當多,唯沙律味道較為清淡,完全能吃到蔬菜既新鮮味道,若鍾意清淡又鍾意食蔬菜既人沙律絕對係正確既選擇
2022-08-06
舒服又抵食的餐廳/CAFE, 絕對會值得再去!😉特別有時想唔起有咩選擇既時候!😆今晚在油麻地,由於無特別的IDEA,所以決定去double cafe📍最重要地點好方便,而且環境好闊落✔️環境舒適絕對值得加分!♥️-有不同的dinner set, 點了我最愛的全日早餐🍳入面有煙三文魚,薯餅,兵加腸,茄汁焗豆,炒蛋,沙律,牛角酥🍅🥔🧇最鑣意食all day breakfast, 因為入面好多唔同款🍤🍖一次過試晒唔同款,我最鍾意係三文魚同薯餅😙熱辣辣食,真係好好食!💯而炒蛋份量十足,好滑好好食呢!😁-老公則點了牛肝菌帆立貝野菌意大利飯🥣驚喜之選,而且材料十足!🤤仲有大大隻的帆立貝,好新鮮大隻!🦪而意大利飯味道剛剛好,唔會太啖!✨所以推薦這個比鍾意意大利飯既朋友!-飲品方面,double cafe 都好多唔同選擇!⭐️而加錢可以跟主食配特飲呢!🧃我點了榛子朱古力~ 好飲又滿足!🔖朱古力絕對係其中一個心靈的慰藉呢!🍫老公則點了蜜桃紅茶,清新順口!🍑-輕鬆又放鬆既晚上,係岩晒同朋友傾偈既地方!👯‍♀️而且食物唔錯又幾抵食!😉
舒服又抵食的餐廳/CAFE, 絕對會值得再去!😉
特別有時想唔起有咩選擇既時候!😆
最重要地點好方便,而且環境好闊落✔️
環境舒適絕對值得加分!♥️
有不同的dinner set, 點了我最愛的全日早餐🍳
一次過試晒唔同款,我最鍾意係三文魚同薯餅😙
熱辣辣食,真係好好食!💯
而炒蛋份量十足,好滑好好食呢!😁
老公則點了牛肝菌帆立貝野菌意大利飯🥣
驚喜之選,而且材料十足!🤤
仲有大大隻的帆立貝,好新鮮大隻!🦪
而意大利飯味道剛剛好,唔會太啖!✨
所以推薦這個比鍾意意大利飯既朋友!
飲品方面,double cafe 都好多唔同選擇!⭐️
而加錢可以跟主食配特飲呢!🧃
我點了榛子朱古力~ 好飲又滿足!🔖
朱古力絕對係其中一個心靈的慰藉呢!🍫
老公則點了蜜桃紅茶,清新順口!🍑
輕鬆又放鬆既晚上,係岩晒同朋友傾偈既地方!👯‍♀️
而且食物唔錯又幾抵食!😉
榛子朱古力
蜜桃紅茶
2022-08-04
榛子朱古力
蜜桃紅茶
2022-08-07 65 浏览
孖啡位於係高氏大樓4樓,油麻地地鐵站A1一出行3分鐘就已經到👍👍位置方便🤩樓上cafe環境舒適,好適合同朋友聚會玩game傾計🗣 今次約左9位朋友一齊去,最低消費每位要一個餐,叫左牛肝菌帆立貝野菌意大利飯,食物味道好好👍👍帆立貝有三粒🤩食完就同朋友玩game,可以由5點坐到9點❤️好盡慶,值得再去✨️

2022-08-04 84 浏览
🔺 孖啡 (旺角)已經成為常客既我地,今次又食唔同既野~🔻全日早餐($88)老公照舊食all day breakfast, 佢話上次食過好食,今次都keep 到個水準~d 食物都係熱辣辣😋入面有煙三文魚,薯餅,紐倫堡腸,茄汁焗豆,炒蛋,牛角酥,沙律~好豐富😍🔻墨魚汁魷魚意大利粉($84)呢個上枱已經聞到好香墨汁魷魚味,魷魚份量唔算少,墨魚汁味道岩岩好,唔咸唔淡,而且多汁夠掛麵,唔會好乾身~🔻凍/熱蜂蜜綠茶(跟餐)茶底用阻lipton 綠茶包,再加蜂蜜,好似有陣花香味tim~
🔺 孖啡 (旺角)

已經成為常客既我地,今次又食唔同既野~

🔻全日早餐($88)

🔻墨魚汁魷魚意大利粉($84)

🔻凍/熱蜂蜜綠茶(跟餐)
2022-08-03 62 浏览
第一次去食,諗住試下,點知啲侍應好冇禮貌,禁枱邊個鐘,都冇人應,叫了個焗豬扒飯,接近30分鐘先至嚟,待應又唔會講唔好意思,食物水準一般,水果茶淡而無味,慳皮,豬扒硬,份量少,70幾蚊覺得比人搵笨,不會再光顧!
2022-08-01
2022-08-02 90 浏览
朋友叫左黎旺角食野, 話好奈冇玩GAME揀左呢間CAFE我記得讀書個陣都成日黎玩食完野就可以玩一個下就, 回憶呀而且食物方面, 質素都覺得有驚喜呀!➽松露飯 $80 個飯都幾多, 幾大份成個飯都好香食落口, 係好稠既口感香松露味而且D 菇都落得幾多所以食落去都幾有口感呢個幾喜歡➽All Day breakfast $88 呢個都做得幾好幾豐富, 菜都多個薯餅好脆三文魚同腸都煎得幾好食整體都幾滿足跟$38 既飲品一杯➽蜜桃乳酪, 另加$6呢個乳酪味都幾重如果糖度減返就更好➽朱古力奶昔, 另加$14朱古力味都有, 配合CREAM 係幾好食如果整體落少D 糖就更好
朋友叫左黎旺角食野, 話好奈冇玩GAME

揀左呢間CAFE

我記得讀書個陣都成日黎玩
食完野就可以玩一個下就, 回憶呀

而且食物方面, 質素都覺得有驚喜呀!
➽松露飯 $80

個飯都幾多, 幾大份
成個飯都好香
食落口, 係好稠既口感
香松露味

➽蜜桃乳酪, 另加$6
呢個乳酪味都幾重
如果糖度減返就更好
➽朱古力奶昔, 另加$14
朱古力味都有, 配合CREAM 係幾好食
如果整體落少D 糖就更好
2022-07-31
  • 松露飯
2022-07-31 78 浏览
約左朋友放工去呢度食野,見4樓就行樓梯上去順便做下運動。其實都幾容易搵,而且好快就有位。入到去環境唔錯,有board game不過我地兩個人就單純想傾下計無玩到。 我自己就叫左個芝士吞拿魚意粉,一杯蜜桃梳打,同一個甜品芝士蛋糕,其實都好夠飽。賣相不錯,味道就不過不失啦~放工小聚都係唔錯既選擇😊

賣相不錯,味道就不過不失啦~放工小聚都係唔錯既選擇😊

2022-07-29 79 浏览
呢間樓上Cafe環境真係好舒服😌同朋友聚舊嚟玩下都唔錯💕軟殼蟹黑松露意大利粉又幾好食😋軟殼蟹好有驚喜 炸到勁酥脆 切開仲有甘香嘅蟹膏🦀意粉掛滿晒濃郁creamy嘅黑松露醬🖤🤍再加埋啲菇菇 幾豐富😍
2022-07-28 74 浏览
夜晚想搵間坐得舒服嘅餐廳食,就去咗呢間樓上Cafe估唔到啲嘢食咁有驚喜,黑松露薯條又熱又脆,而且個黑松露嘅味道好突出,好明顯個薯條係新鮮即炸,食落去會辣口嗰隻,第一樣嘢食已經令我哋好驚喜。個蒜香雞翼好香又重蒜味,同埋塊牛扒都係煎得啱啱好。員工服務態度好好,有朋友生日員工有特登幫我哋安排驚喜,真係食得好開心。同埋我哋喺間餐廳坐左全晚,座位闊落坐得好舒服,而且都有啲桌上遊戲可以借來玩,如果想搵間舒舒服服嘅Cafe,推介大家試呢間餐廳!
夜晚想搵間坐得舒服嘅餐廳食,就去咗呢間樓上Cafe
  • 黑松露薯條
  • 蒜香雞翼
適合一大班朋友聚會的樓上coffee shop❤️有好多board game玩, 位置都好坐, 但張枱有d細 離自己有d距離🤣變左成日都要企起身/打側坐-🍴煙三文魚意大利烘飽 $112原本以為得個包, 點知仲有薯條同沙律配, 個薯條仲搶左主角既光芒✨ 好好食! 炸到好脆但唔油膩, 口感一流😋 個烘包就中規中矩, 個煙三文魚幾香🍴65度溫泉蛋卡邦尼煙肉意大利粉 $118比一般的卡邦尼意大利粉creamy,口感唔錯, 但連埋粒溫泉蛋就有d太飽肚咁🥲🍴鮮茄焗豬扒飯 $124成盒焗飯既蕃茄味不重, 但芝士味好香、好濃, 而豬扒同飯都軟硬適中, 味道唔錯😋👍🏻套餐會包一杯$38飲品, $38以上需補差價🫖Earl Grey 伯爵茶 +$18唔係太似一般茶🤣似花茶多d, 會有蠟燭一直係茶下面慢慢燒, 飲足全程都仲好保溫👍🏻好啱同朋友一路傾計一路嘆p.s. book位經openrice經有優惠! 繁忙時段會送小食🧆

🍴煙三文魚意大利烘飽 $112

🍴65度溫泉蛋卡邦尼煙肉意大利粉 $118