2023-04-24
真係好鍾意呢間Cafe,地點方便,環境舒適,食物質素性價比高,嚟幫襯一次又一次🤤!呢次係lunch時段過嚟,佢嘅lunch set價錢合理,嘢食質素不錯,而且仲可以有唔同嘅Board game玩,係假日打躉嘅好去處。✅炸軟殼蟹黑松露意粉 🍝 $108炸原隻軟殼蟹,炸得好香脆,但係唔會油膩,軟殼蟹有蟹味,仲有滿滿嘅蟹肉。黑松露忌廉意粉,唔會乾身,有滿滿嘅忌廉, 雖然邪惡,但好滿足。佢仲有好多蘑菇片,同埋一啲都唔孤寒嘅黑松露醬,每一啖都覺得好好食!✅飲品:荔枝梳打 (少甜少冰)因為食忌廉意粉,所以揀咗一個比較清新嘅飲品,就係荔枝梳打,再特登叫咗少甜,突出番荔枝本身嘅味道,而唔會太甜,加上梳打水嘅氣泡,解油膩,亦都好清新。飲品底部仲有一啲蒟蒻,好有口感。✅甜品:雲呢拿雪糕配生心太軟 (+$38)擺盤好有心機,有牌仔,亦都擠咗朱古力醬,好睇又好食。朱古力心太軟有香濃嘅朱古力味,中間做到流心,配埋簡單嘅雲呢拿雪糕,非常之夾,大推呢個甜品🤤🤤。總結嚟講,呢間Cafe值得一去再去,適合上去食個飯、飲杯嘢,食個甜品。
✅炸軟殼蟹黑松露意粉 🍝 $108
✅飲品:荔枝梳打 (少甜少冰)
✅甜品:雲呢拿雪糕配生心太軟 (+$38)