2018-12-15 356 浏览
麻辣粉絲最愛!如果大家鍾意食辣野嘅話可能會鍾意呢度! 顧名思義麻麻辣辣呢度食嘅嘢大部份都係辣嘅 當然亦都有一啲午市套餐同普通餐廳既差唔多 如果食唔到佢嘅招牌麻辣菜式亦都可以試吓其他嘅飯 朋友介紹嚟呢度食價錢大概係$68可以選擇三款餸同埋唔同嘅辣 分別有馬辣 然等等 另外有一碗白飯跟套餐 大家亦都可以揀要汽水定係豆漿 呢間鋪頭算係尖沙咀數一數二嘅四川菜價錢亦都算合理唔會太貴呢度適合大家放飯諗唔到食咩可以試吓其實同普通餐廳冇咩分別不過會多啲麻辣嘅菜式
麻辣粉絲最愛!

2018-12-05 462 浏览
今日約左朋友食Dinner,通常係尖沙咀諗唔到食咩都會去厚福走一轉😶咁友人對呢間食川菜感興趣,咁就不妨一試,反正自己中意麻辣野🥘入到去,其實都唔太多人,都仲有好多位!叫左個例牌口水雞,味道普通,雞肉稍為有D實,唔係好咬得開。朋友食左兩件之後都放棄左碟雞😓呢度既干鍋係先選擇偏愛既辣味同辣既程度,再好似車仔麵咁揀唔同餸一齊炒,咁我地就揀左麻辣中辣。本來唔太食得辣既我都嫌佢唔夠辣同唔夠麻香,每款餸既份量都好少,而家炒得唔夠鑊氣👎🏻成個鍋既味都唔一致,分開晒🤮牛肉片又”un” 木薯片得個幾條,仲要痴實晒😡呢盤除左花甲好食,其他野食完一啖之後都唔想再食。。。埋單成$400😡性價比低兼唔好食,仲無service可言,真係好嬲,一日先得個三餐,咁就曬左我一餐既quota😡真係無下次😡👎🏻

入到去,其實都唔太多人,都仲有好多位!

秘製口水雞

2018-12-05
2018-12-04 347 浏览
尖沙咀係美食雲集既地方,所以每次食飯都會揀係到。咁岩個日朋友想食「川菜」所以就揀左呢間餐廳,之前係深水埗食過都唔錯,所以對尖沙咀店都有相同期望。點左水煮桂花魚+麻辣雞腎兩樣野。桂花魚入口嫩滑,品質不錯,但係個調味真係嚇到我地個心離一離,一D都唔辣又鹹到爆炸,無論D魚幾好食都被佢浪費曬,我心入面不禁流下一滴淚,我竟然將我晚餐白白浪費左係呢間餐廳到。份量方面當然都唔惹小,大概得十塊魚肉,再加10條薯粉到,想食晚飯但唔想食飽必選!不過佢好有心咁將個魚頭炸左,填滿左成個碗,炸左既魚頭都酥軟,但吸曬鹹湯汁就好敗筆。如果大家期望食正宗既川菜,就唔握推薦啦。室內座位偏窄,同格離台手碰手咁。
尖沙咀係美食雲集既地方,所以每次食飯都會揀係到。

點左水煮桂花魚+麻辣雞腎兩樣野。
水煮桂花魚
室內座位偏窄,同格離台手碰手咁。
麻辣雞腎
2018-11-29
  • 沒有
2018-12-02 300 浏览
Lunch又多咗個好選擇,呢間係厚福街成日見佢爆場嘅餐廳,主打川菜,食干鍋辣嘢,點餐紙有兩面,一面係自選干鍋,另一面係小菜配飯干鍋配搭選擇好多,你可以揀三款配料,而鍋底都有辣有唔辣,我就揀咗麻辣啦,干鍋都好大碗好足料,麻辣度十足,超正,套餐仲配咗飲品,帶氣水或豆漿,好抵食Lunch又多一間好西食啦
Lunch又多咗個好選擇,呢間係厚福街成日見佢爆場嘅餐廳,
干鍋配搭選擇好多,你可以揀三款配料,
而鍋底都有辣有唔辣,
我就揀咗麻辣啦,
干鍋都好大碗好足料,麻辣度十足,超正,
套餐仲配咗飲品,帶氣水或豆漿,好抵食
Lunch又多一間好西食啦
2018-11-22
2018-12-01 217 浏览
每次經過厚福街都俾呢間嫲嫲辣辣吸引住,終於有機會同朋友係附近行街可以一試😋當日7點左右,餐廳唔算多人,環境都算係乾淨,不過可惜座位比較狹窄。干鍋選擇好彈性,如果唔想揀餐牌入面set好咗嘅干鍋,可以揀自選,當日揀左呢個香辣鍋,小辣,蜆,豬頸肉,金菇同薯粉,留意返要自選最少4款先會幫你炒,有d失望係薯粉原來係寛粉😢口感唔係好配個干鍋😅但豬頸肉好入味同軟身,唔會乾曾曾👍🏼呢個價錢 蜆嘅份量都比想像中夠。水煮牛肉,牛肉唔會煙銀,不過份量2個女仔食都有d多,個底有寬粉,傻仔左 個干鍋又自選左寬粉🤣四季豆唔夠乾新,差d鑊氣,但味道係ok的。總括嚟講性價比好高,至少佢每樣餸都唔會係淨係得個辣字,因為食過有d餐廳 咩餸都係一味得麻辣,其他牛肉呀海鮮呀咩味都食唔到。

四季豆唔夠乾新,差d鑊氣,但味道係ok的。

2018-11-28
2018-11-26 249 浏览
呢日同朋友一行5人去左中環海濱活動,玩完一輪成身散哂,肚又餓咁,但難得同時搵到5個人都愛辣,最後決定去食辣野「嫲嫲辣辣」我就唔係第一次食喇,不過第1次得兩個人食得好少野同埋只係叫左小辣,唔夠過癮,不過印象中都算抵食之選。今次有埋朋友一齊黎食就岩哂啦麻辣蒿荀 $35 🌶- 平時好鍾意食蒿荀,但呢碟切得偏大舊,撈埋麻辣醬都幫唔到,口味偏淡只有辣味涼拌黑木耳 $33 - 呢個幾特別嘅配搭,混左微微嘅wasabi ,唔辣嘅主要係wasabi香。水煮牛 $128 🌶🌶🌶 - 呢個有3個辣本身都驚驚地面鋪左大量蔥蒜,非常惹味,用嘅係新鮮滑牛片,底例牌有薯粉,係屬於闊身厚身果款,係我鍾意嘅質感。辣汁配埋白飯係可以食到兩大碗嘅,但我地有d低估左三隻辣椒🌶️嘅威力了,食到個個都不停要用紙巾🤣🤣嫲嫲干鍋 餸係可以自己揀嘅,選擇都幾多有60款可以選,我地就選左10款,有五花腩片,蝦,雞腎,雞軟骨,金錢肚,雞翼尖,水魷魚,土豆片,金針菇,翠肉瓜。份量不少,干鍋就一定好香口惹味啦,夠麻夠辣好刺激,送啤酒真心一流!食到唔停到口!但金錢肚,水魷魚,金菇呢三款就相對冇咁夾喇,其他相信都係干鍋非揀不可嘅餸。雖然唔記得左

水煮牛 $128 🌶🌶🌶 - 呢個有3個辣本身都驚驚地

嫲嫲干鍋

雖然唔記得左實際價錢,但5個人平均都係人頭百五左右落樓,都算抵食!雖然我呢個平凡食家唔識分正唔正宗咁專業,但係以呢個價錢係尖沙咀開飯仲要幾滿意應該交到功課架掛
2018-11-15 260 浏览
整个场没人,上菜都不够位置,不给做宽一点 坐又坐不舒服真是的,做生意怎么可以这样呢真的要管管这种态度说话态度极差还是大妈都是这样吗开这家店的老板是时候要观察一下员工了,哈哈。我也是笑了
整个场没人,上菜都不够位置,不给做宽一点
坐又坐不舒服

真是的,做生意怎么可以这样呢

真的要管管这种态度
说话态度极差
还是大妈都是这样吗

开这家店的老板是时候要观察一下员工了,哈哈。我也是笑了
2018-10-15 771 浏览
約左收工行街 要有力氣Shopping 緊係要填飽個肚先所以心思思又去左食嫲嫲辣辣 剛好6點鐘開門我呢啲粉皮就最愛食粉皮佢辣味唔重 但帶有香味 唔算太油粉皮唔會話一夾就爛 食落都幾爽而且薄薄的 唔會怕食少少就飽但略為唔夠涼拌 只係室溫 如果凍一點更好第二個係皮蛋 但我同朋友都比較鐘意黑色皮蛋有嗰陣味加配上辣油先夠惹味最後就係麻辣乾火鍋 我地揀左蜆 紅薯粉 萵荀同豬大腸要左個中辣 真係好好味 超多辣椒乾 一黎到聞落已經流口水而且真係新鮮即炒 上碟嗰時都仲感受到嗰份熱氣喺度啲餸上面均勻咁沾滿左辣味 每食一樣都有味覺刺激喺度
約左收工行街 要有力氣Shopping 緊係要填飽個肚先

要左個中辣 真係好好味 超多辣椒乾 一黎到聞落已經流口水
而且真係新鮮即炒 上碟嗰時都仲感受到嗰份熱氣喺度
啲餸上面均勻咁沾滿左辣味 每食一樣都有味覺刺激喺度
2018-10-02 417 浏览
中午放飯幾過見好多辣椒乾 紅卜卜好吸引就算1點鐘都唔洗5分鐘有位中午有得揀3餸 大中小辣 配一個白飯我叫左豬腸 豬頸肉 萵荀 大辣但同隔離枱太似 俾左人地個豬皮而唔係豬腸我由於再要換要等好耐 所以都唔緊要位侍應仲好好拎返啲辣椒俾我 因為係中辣黎佢係炒得好好味 豬皮吸左辣汁 非常好餸飯啲辣味要慢慢先發出黎 唔係死辣咁大量辣椒乾令成個餸都好香 另外 一上黎成個餸仲係出緊煙一定係即炒即上 非常好雖然係出錯左order 但呢間餐廳真係好好食員工都好有心機 要食 我都一定會再黎過
中午放飯幾過見好多辣椒乾 紅卜卜好吸引

雖然係出錯左order 但呢間餐廳真係好好食
員工都好有心機 要食 我都一定會再黎過
2018-10-02
2018-09-29 582 浏览
由於本人極度鐘意食干煱,上三次約朋友食飯都系食呢間。之前兩個人食都覺得份量岩岩好,味道很不錯。最近一次相約三位女友人一齊再次光顧,九家都失望至極,吾會再光顧。事源系甘既,我地4位先叫左兩個小食,干煱叫左8-9個料。上到黎發現份量極少,但辣椒🌶️乾極多..而且有一至兩個料系冇出現過,一問之下,伙記話:系啊,冇落到!然後一句道歉都冇...服務態度好差..最後15分鐘都冇已經食得一乾二淨,大家好似冇食過野甘,辣椒🌶️乾多到好似吾洗錢甘,叫左中辣但系辣既程度同BB辣一樣。食完仍然好餓,再加單叫左個水煮魚$198意料之內,魚🐟得幾片,肉質一般,冇魚味,其他都系吾值錢既木耳,薯粉,芽菜...大家食完都無言了....
事源系甘既,我地4位先叫左兩個小食,
干煱叫左8-9個料。
上到黎發現份量極少,但辣椒🌶️乾極多..

而且有一至兩個料系冇出現過,
一問之下,伙記話:系啊,冇落到!
然後一句道歉都冇...
服務態度好差..
最後15分鐘都冇已經食得一乾二淨,大家好似冇食過野甘,

食完仍然好餓,再加單叫左個水煮魚$198
大家食完都無言了....

2018-09-21
庆祝纪念
生日
2018-09-20 535 浏览
近排都喺咁食麻辣嘢,好似有心癮咁😁呢間之前都有朋友介紹過架啦~但遲遲未去食!叫咗個自選五餸乾鍋,加兩個涼菜~個乾鍋有羊肉、肥腸、田雞、蜆肉、薯粉... 個鍋要咗麻辣嘅微辣~又真喺估唔到咁好味喎,佢啲香料勁香勁正,呢個辣度似譚仔4少辣!羊肉夠蘇,肉質亦好夠林。肥腸應該炸過嚟或走油,喺少脆㗎😆蜆肉、田雞正常~薯粉就粗咗啲,但口感喺幾好,不過就唔夠入味~而涼菜就叫咗川汁萵筍、拍青瓜,如果佢地凍啲會更好!川汁萵筍就酸酸甜甜好爽口,拍青瓜就幾清新,開胃菜之選!仲叫咗一個飯兩份分,兩枝茶解膩~
近排都喺咁食麻辣嘢,好似有心癮咁😁
呢間之前都有朋友介紹過架啦~但遲遲未去食!
叫咗個自選五餸乾鍋,加兩個涼菜~
麻辣乾鍋
個乾鍋有羊肉、肥腸、田雞、蜆肉、薯粉...
個鍋要咗麻辣嘅微辣~
羊肉夠蘇,肉質亦好夠林。
肥腸應該炸過嚟或走油,喺少脆㗎😆
蜆肉、田雞正常~
薯粉就粗咗啲,但口感喺幾好,不過就唔夠入味~
而涼菜就叫咗川汁萵筍、拍青瓜,如果佢地凍啲會更好!
川汁萵荀
拍青瓜
川汁萵筍就酸酸甜甜好爽口,拍青瓜就幾清新,開胃菜之選!
仲叫咗一個飯兩份分,兩枝茶解膩~
2018-07-01
麻辣乾鍋
2018-09-12 626 浏览
放工同朋友去尖沙咀扮靚靚後就去咗厚褔街搵嘢食醫吓肚! 忽然想食辣就去食麻麻辣辣 ! 一鍋鍋可以自由配搭, 想食咩就揀咩, 啱晒咩都想食嘅我🤭我哋見到隔離檯嘅蟹鍋相當吸引, 所以都跟風叫蟹再加其他配料, 連埋飲品加加埋埋兩個人$440 , 我覺得都ok , 因為材料算新鮮份量都多!蟹干鍋$168 再加配花甲$33, 東風螺$32 , 肥腸$33 , 雞軟骨$28 , 篙筍$26, 金菇$26, 炸土豆片 $25 辣嘅程度揀咗中辣嘅麻辣!肉蟹夠新鮮, 啖啖肉, 花甲唔算大隻但夠鮮甜冇沙, 東風螺就唔新鮮真可惜! 肥腸同雞軟骨很惹味! 金菇完全入晒味, 所以都幾辣! 炸土豆片有驚喜, 切得很薄炸得很脆好似食緊薯片咁, 加上是新鮮炸起, 很不錯!辣得過引有下次😄#純粹個人口味
一鍋鍋可以自由配搭, 想食咩就揀咩, 啱晒咩都想食嘅我🤭
辣嘅程度揀咗中辣嘅麻辣!
辣得過引有下次😄
#純粹個人口味
2018-09-06 508 浏览
聽佢個名,就知佢係食辣野,不過食唔到唔緊要,因為佢都有唔辣嘅野食佢有干窩同小炒,睇下你鍾意食邊樣。今次我地就叫左兩個干窩,一個辣,一個唔辣干窩,你可以選擇所有配料自己揀,或者有個底,再另加配料辣果個我地揀左花甲底,之後再加肥腸。佢有幾種辣揀,微辣、小辣、中辣、大辣同火爆辣我地呢D BB班就揀左中辣花甲好肥美好多肉,腸。又超級有腸味,辣味好香,好食唔辣果個,即係紅燒,我地揀左土豆,四季豆,雞件,牛肉估唔到佢唔辣的干窩都一樣咁好食! 可以一試
佢有干窩同小炒,睇下你鍾意食邊樣。
今次我地就叫左兩個干窩,一個辣,一個唔辣
干窩,你可以選擇所有配料自己揀,或者有個底,再另加配料
我地呢D BB班就揀左中辣
花甲好肥美好多肉,腸。又超級有腸味,辣味好香,好食
唔辣果個,即係紅燒,我地揀左土豆,四季豆,雞件,牛肉
估唔到佢唔辣的干窩都一樣咁好食! 可以一試
2018-08-25 531 浏览
今日特別熱,本身想食日本嘢架,但太多人所以來左呢度等位,等左3張好快就入左去坐呢度係自已畫紙落單既,都幾方便另外有本Menu係有圖畫既,睇食物都係睇有圖既吸引d,第一頁就介紹左9種香料叫左個水煮桂花魚(小辣) $198除左魚之外,入面有木耳,大荳芽,篙筍,仲有幾條粗寬既薯粉,我自已食開辣但朋友唔食得太辣,所以只係揀左小辣,食落口我都唔覺辣,但佢優秀在面頭不會太多油呢大碗係自選干鍋,基本上每枱都會見到呢碗干鍋,好似車仔麵甘揀,我今次就揀左香辣(微辣)因為最小要揀4個餸,所以就揀左秋葵,翠肉瓜,魷魚,花甲花甲size都ok,同埋無乜沙但最後發現碟嘢有幾隻花甲係打唔開架

呢度係自已畫紙落單既,都幾方便

叫左個水煮桂花魚(小辣) $198

呢大碗係自選干鍋,基本上每枱都會見到呢碗干鍋,
好似車仔麵甘揀,我今次就揀左香辣(微辣)
因為最小要揀4個餸,所以就揀左秋葵,翠肉瓜,魷魚,花甲

花甲size都ok,同埋無乜沙

但最後發現碟嘢有幾隻花甲係打唔開架

2018-08-24 362 浏览
最多食市的街道,突然走出一間麻辣店即管試試!每人大部分都點一碟任意選的餸菜,然後再點選麻辣味道,我選香辣,微辣,我能吃小辣的人都認為不吃辣的都能吃,微微甜口感不錯👍🏻而材料自己點,每次吃可有不同配搭。水煮魚🐟半條肉有足
最多食市的街道,突然走出一間麻辣店即管試試!

水煮魚🐟半條肉有足
香辣味道微甜