2023-08-14
上星期六一家四口出咗尖沙咀,午餐時間正在煩惱唔知食咩好,姨姨推介去食婆婆珈琲屋,我哋於是就去試試,結果真係有好驚喜啊!‼️❤️去到見到店內環境裝修好有日式cafe feel, 已經覺得吸引,坐低打開menu一睇,啲食物真係好靚好有日本情懷!佢哋嘅晝食多品料理真係好特別,我哋每人都揀咗三品料理,仲有主食同飲品。主食我哋揀咗富士飯團同稻荷腐片烏冬,有三文魚飯團同金平牛肉飯團,3品料理可以選擇兩個冷菜一個熱菜,或者一個冷菜兩個熱菜,我哋分別揀咗焦糖明太子玉子燒、微醺梅酒蕃茄、海藻芝士醬拌綿滑南瓜薯蓉、自家製櫻花蝦辣醬冷奴、北海道流心芝士薯餅、南蠻炸雞配芥末蛋黃醬同埋牛肉薯仔壽喜煮,仲追加咗小食七味雞軟骨同香脆蕃薯條配松露蜜糖醬。真係有好多款精緻嘅料理,睇menu都睇咗好耐!😆❤️😋嗰啲飲品亦都唔容忽視,番石榴蜂蜜綠茶真係驚喜,唔止係清新,而且啱晒我啲口味。紅莓蔗糖紅茶亦都好好味,真係同食物好搭配。😋❤️‼️店裡嘅氛圍真係好舒服,令人好放鬆,同朋友嚟邊食邊傾偈可以坐好耐。女店長真係好友善,一直帶住笑容,佢仲主動幫我哋一家影合照,仲送咗佢哋自家設計精美嘅貼紙俾我哋!服務真係無可挑剔!‼️❤️婆婆珈琲屋嘅食物唔
婆婆珈琲屋嘅食物唔止好味,仲有好多特色同精緻嘅選擇,係一個完美嘅日式美食體驗。我哋一家都好滿意,而且肯定會再去嘅!如果你都鍾意日式風味同經典美食,呢度一定係你嘅好選擇。‼️❤️☺️