2022-10-18 1193 浏览
位於旺角的女人街食飯公司走懷舊大排檔風格,以舊式香港霓虹燈招牌、鐵閘、酒樓喜宴金龍等作裝飾,食客可以喺較為乾淨企理嘅地方享受大排檔風味小菜。呢間「室內大排檔」更營業至晚上十二時,想晏少少先食晚飯就多個選擇。🔸黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168牛柳軟嫩,火候控制得唔錯。薯仔超級出色,外層帶微微焦香感、內裡則保持軟綿細滑口感,做到真正的外脆內軟,再沾滿蜜汁完全係人間美味。第一次食絕對有被驚豔到,今次專程來encore🫶🏻🔸黑松露煎焗雞煲 $158黑松露味唔算好突出,有啲似變奏版啫啫雞煲。雞肉份量頗多,肉質都幾嫩滑,整體夠惹味送飯一流。🔸椒鹽南非五頭鮑魚 $72隻上次嚟已經想試吓海鮮奈何兩個人胃容量有限,今次先一人一隻鮑魚小試牛刀。鮑魚結實彈牙,以椒鹽方式處理惹味香口。🔸蛋白杏仁茶 $28蛋白唔會太大粒,杏仁香氣十足,味道剛剛好唔會太搶,整體口感順滑易入口。🔹王老吉 $18🔹嘉士伯 $30同三五知己或者兄弟嚟食飯,用戰鬥碗飲勝更好feel🍺

🔸黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168

🔸黑松露煎焗雞煲 $158

🔸椒鹽南非五頭鮑魚 $72隻

🔸蛋白杏仁茶 $28
蛋白杏仁茶

🔹王老吉 $18
🔹嘉士伯 $30
同三五知己或者兄弟嚟食飯,用戰鬥碗飲勝更好feel🍺

蛋白杏仁茶
2022-10-17 211 浏览
晚餐孖寶 $298🦐🥪蝦多士又脆蝦又彈牙,再加埋黑松露醬真係無得頂!個醬好香黑松露味😍元貝用蒜茸粉絲蒸,即刻唔該3碗白飯🍚蒸得岩岩好,唔會令元貝乾身,口感鮮嫩多汁,再加油蒜蓉粉絲🧄😋😋😋屋村三鮮 $88有墨魚、鴨腎、生腸三款最滋味嘅港式滷味,食到尾聲都夠冰凍🧊"無雞腎就有啲失望"古法豉油重鮮鵝腸 $146呢個我真係好推介😋🫶🏻先講鵝腸十分之爽口,醬汁加芽菜真係好好食!撈埋飯食🍚"我本身唔係飯桶黎架"但食左一啖呢味餸之後,真係要問朋友比啖飯我食🍚🍚🍚🍚🍚🍚Wasbi沙拉骨 $128每件都有滿滿既Wasbi💚亦唔會骨多過肉!不過我就放耐左凍左先食啲肉係又實又硬🥲如果食記得趁熱食🔥八味脆鮮魷 $108🦑炸得好香😍又好脆口
晚餐孖寶 [黑松露厚蝦多士 + 蒜茸粉絲大元貝] $298

屋村三鮮 [墨魚、鴨腎、生腸]
古法豉油重鮮鵝腸
八味脆鮮魷
2022-10-15 327 浏览
同閨蜜行完街,時間都幾夜啦,又想食下d 小菜啤啤佢,黎呢度就岩啦,因為佢開到凌晨12點😳而且裝修充滿住舊日香港既情懷👍地方又乾乾淨淨,企企理理咁,坐得幾舒服😁🥢屋村三鮮(生腸、鴨腎、墨魚)$883樣食物都夠爽脆,點埋甜醬介辣好開胃,呢樣野真係由細食到大,正😳🥢椒鹽粟米 $78咸咸脆脆既粟米,一條條,食得方便,送埋啤酒一流👍🥢黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168薯仔外皮香脆,有浸蜜糖味,甜甜鹹鹹,牛柳粒肉嫩唔韌。🥢豉椒蒸蟶子 (時價)估唔到粒蟶子蒸完之後仲係咁大條😮豉椒汁都幾龍尾,加埋啲青椒就啱啱好啦😌同閨蜜share 左枝藍妹,2條女啤啤佢吹下水,開開心心又一日啦🥰

🥢屋村三鮮(生腸、鴨腎、墨魚)$88
屋村三寶(生膠、鴨腎、墨魚)

🥢椒鹽粟米 $78
咸咸脆脆既粟米,一條條,食得方便,送埋啤酒一流👍
椒鹽粟米

🥢黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 $168
薯仔外皮香脆,有浸蜜糖味,甜甜鹹鹹,牛柳粒肉嫩唔韌。
黑椒蜜餞薯仔牛柳粒

🥢豉椒蒸蟶子 (時價)
豉椒蟶子

2022-10-09
$180 (宵夜)
屋村三寶(生膠、鴨腎、墨魚)
椒鹽粟米
豉椒蟶子
  • 屋邨三鮮
⭐️女人街食飯公司⭐️📍: 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈1樓1B鋪⏰:6:00pm-12:00pm我真系好鐘意食大排檔😍聽聞呢間好出名 所以近日就拉左男朋友去食 呢間餐廳裝修好似大排檔咁 有冷氣既大排檔真系好重要😂 加上有懷舊既霓虹燈招牌同港式店鋪裝飾 打卡一流🙌🏻值得一提 餐廳晚市既營業時間系去到12點架!最好預先訂座 都幾熱鬧架平日都🙌🏻🔸晚市孖寶🔸睇到佢地晚市孖寶好抵食🙌🏻 叫左呢個兩款都岩食既孖寶 有佢地招牌既蝦多士同蒸元貝!👉🏻黑松露厚蝦多士呢款招牌菜 個人泥講大推!!蝦多士好脆口 唔會好油膩 乾身得泥蝦肉新鮮彈牙 加埋黑松露醬 味道濃郁又香 兩者好夾😍👉🏻蒜蓉粉絲蒸大元貝用蒜蓉粉絲蒸 食落口好惹味 大元貝好厚肉 蒸得剛剛好唔會好乾 鮮嫩多汁 用泥配飯食真系一流!🔸風沙九肚魚🔸男朋友好鐘意食九肚魚 每餐必食👍🏻九肚魚炸到好乾身 炸粉薄得黎脆口惹味 唔會好漏 外脆內軟 入面魚肉嫩滑 唔怕細骨 超正🙌🏻🔸油浸筍殼🔸呢款真系未食過 突登叫黎試試💓 筍殼魚經浸炸過後外脆內香 肉質鮮嫩無比 啖啖肉 店主一拎上枱會幫我地切開 食落無乜骨 好正😍#香港美食 #平民美食 #旺角 #旺角美食
⭐️女人街食飯公司⭐️

📍: 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈1樓1B鋪
⏰:6:00pm-12:00pm

🔸晚市孖寶🔸
👉🏻黑松露厚蝦多士
👉🏻蒜蓉粉絲蒸大元貝

🔸風沙九肚魚🔸

🔸油浸筍殼🔸

#香港美食 #平民美食 #旺角 #旺角美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #女人街食飯公司 #鑊氣小炒 #蒜蓉粉絲蒸大元貝 #椒鹽南非鮑魚 #豉椒炒花甲 #大排檔 #油浸荀殼 #大排檔推介 #香港小炒 #懷舊 #打卡熱點 #香港打卡 #椒鹽九肚魚
2022-10-04
  • 黑松露鮮蝦多士
女人街食飯公司環境乾淨 好似大排檔風味 但係一啲都唔熱 裝修環境似足7、80年代👍脆皮牛腩個皮超脆 一啲都唔燶 牛腩炆得霖 好有牛味 啫啫雞煲煲仔夠晒熱 個乾蔥 炸得好香 有豬䦞 係我麻麻地 本人唔食內臟蒜蓉炒芥蘭
2022-10-13 69 浏览
成日食意粉pizza,間唔中都會想食番啲中式嘢嘅。今次嚟到旺角嘅女人街食飯飯店,食下地道有鑊氣嘅餸之餘又感受下懷舊情懷😍雖然佢定位係一間大排檔,不過佢係一間樓上鋪嚟嘅,加入咗好多現代化元素,例如有好涼浸浸嘅冷氣,咁就唔驚天氣熱食到流哂汗,成班人嚟當gathering都得🥳而且,樓面保留咗好多80年代嘅元素,好似坐時光機番叔以前咁,係而家買少見少嘅鋪頭😝黑松露鮮蝦多士係差唔多圍圍都必叫嘅菜!係新鮮即炸,熱辣辣,唔會成舊粉漿住,而且面頭嘅蝦都好爽,點埋佢嘅黑松露沙律醬就一絕,係送啤酒一流嘅小菜🥰鳳梨懷舊咕嚕肉每次出去酒樓都必點嘅小菜,因為唯獨酒樓先會夠鑊氣!😍排骨外皮脆卜卜,入面嘅肉就夠鬆軟,不過略嫌嚿骨大嚿咗少少,冇咗啖啖肉嘅感覺🤣高湯蝦乾粉絲雜菜煲送飯一流嘅熱辣辣粉絲雜菜煲🥰最鍾意佢嘅粉絲夠滑身,好易入口。仲有大大粒嘅蝦乾,唔腥得嚟仲好香添😝蒜蓉粉絲蒜蒸大扇貝大排檔又點會少得海鮮🤓面頭係多到瀉嘅蒜蓉同粉絲,又係可以用嚟送飯😎至於粒扇貝肉,係有少少蒸過龍,不過都可接受嘅🥳而家佢哋仲要開到夜晚12點,可以趁朋友仔未走再嚟多次gathering😢🥺

黑松露鮮蝦多士

鳳梨懷舊咕嚕肉

高湯蝦乾粉絲雜菜煲

蒜蓉粉絲蒜蒸大扇貝

Bookmark左呢間中菜一段時間,今日放假同屋企人過黎食佢地既鑊氣小炒,餐廳裝修好似大排檔咁,有霓虹燈招牌同特色店鋪既既裝飾,打卡一流☺️佢地營業到凌晨12點架!!🌟晚市孖寶 ($298)見到佢地晚市孖寶好抵,有蝦多士同蒸元貝,兩款都係我最鐘意食既,一定要叫黎試下😍黑松露厚蝦多士平時多數都係見到普通蝦多士,加埋黑松露醬夠矜貴,好香黑松露味,蝦膠爽口彈牙,正😚蒜蓉粉絲蒸大元貝大元貝好厚肉,蒸得剛剛好唔會過火,口感保持鮮嫩多汁,配埋蒜蓉同粉絲一齊食,呢個組合無得輸啦😋😋😋🌟豉椒炒花甲 ($148)花甲處理得好好唔會有沙,蜆肉鮮甜美味,配上豉椒汁一齊炒特別惹味👍🏻👍🏻👍🏻🌟椒鹽南非鮑魚 ($144)用上南非鮑魚好大隻,炸過之後好香脆,鮑魚肉好彈牙,調味少少辣都好惹味

佢地營業到凌晨12點架!!

🌟晚市孖寶 ($298)

蒜蓉粉絲蒸大元貝

🌟豉椒炒花甲 ($148)

🌟椒鹽南非鮑魚 ($144)

2022-10-04
  • 黑松露鮮蝦多士
-‼️懷舊風格既室內大排檔~🌶️ 爽脆麻辣魚皮 $68呢個愛黎做前菜真係一流阿‼️魚皮真係夠爽夠脆夠麻夠辣多香~ 真係好好味🥪 黑松露厚蝦多士 $28/1件新鮮即炸,厚蝦爽口彈牙,多士香脆,再加上黑松露點綴,正🖤🐙 豉油皇墨魚BB $128比較似白烚完再埋個豉油汁淋上去就算數,墨魚唔算新鮮,冇乜特別🪱 鐵板尖椒醬爆黃鱔片 $138熱騰騰,勁有獲氣~ 尖椒爆到好香,好好食~ 鱔片都唔錯,唯一係咸左啲啲🐔 黑松露煎焗雞煲 $158黑松露唔算特出,可能煎焗既關係令到帶有小小苦瞨,同時比較偏油,唔建議試🦐 海中蝦籠仔飯 $228蝦比較細唔算新鮮,炒飯底,飯有咬口,不過成個飯冇乜味,要配其他餸🍲 風沙九肚魚 $108九肚魚香脆,滑嘟嘟 😚可樂忌廉 $14/1汽水唔特別多講,係玻璃樽 🤩🥸餐廳懷舊風格出色,做到大排檔既獲氣,又做到坐得舒適~ 餐廳有分時段固定為18:00~20:15,20:30~22:00 🕐 夠鐘就要交枱,如果想坐低傾下計呢到係唔合適既,但係食就一定夠時間慢慢食📍女人街食飯公司旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室
‼️懷舊風格既室內大排檔~

🌶️ 爽脆麻辣魚皮 $68

🥪 黑松露厚蝦多士 $28/1件
新鮮即炸,厚蝦爽口彈牙,多士香脆,再加上黑松露點綴,正🖤

🐙 豉油皇墨魚BB $128

🪱 鐵板尖椒醬爆黃鱔片 $138

🐔 黑松露煎焗雞煲 $158

🦐 海中蝦籠仔飯 $228

🍲 風沙九肚魚 $108
九肚魚香脆,滑嘟嘟 😚

可樂忌廉 $14/1
汽水唔特別多講,係玻璃樽 🤩

📍女人街食飯公司
旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室
  • 風沙九肚魚
2022-10-11 62 浏览
去旺角想食中式菜式,除左去酒樓,原來都可以去樓上鋪係通菜街既商業大廈入便就有一間充滿大排檔風味既餐廳店內充滿懷舊香港風味,以舊式香港霓虹燈招牌、鐵閘、漁檔、酒樓喜宴金龍等作裝飾,除左可以回味大排檔風味,仲可以打卡拍照餐廳空間感十足,再用返木製大圓枱、酒樓櫈椅,真係超有大排檔 feel而且餐廳晚市仲營業時間到12點,就算同朋友係旺角行街行夜左,都可以上黎食宵夜開心 share 食物方面:XO醬海鮮小炒皇 : 小炒皇超有鑊氣,材料十足,有爽口既韭菜花、鹹香味既大乾蝦、脆口既魚乾仔、新鮮既腰果仁及鮮味既魷魚鬚及蝦球,超高質既小炒皇 豉油王墨魚仔BB : 墨魚仔絕對唔係BB,隻隻都大隻厚身啖啖肉,芽菜粗身爽脆,吸收埋豉油王既味道,超惹味豉椒蒸蟶子 : 蟶子清蒸火喉剛剛好,爽甜彈牙有鮮味,再加入豉椒汁、洋蔥、彩椒炒一炒,有鑊氣士多啤梨骨 : 用上腩排,炸粉好薄,肉質嫩滑有口感,再加上酸酸甜甜既士多啤梨味醬,必點菜式之一Ours Tips : 頭段晚餐時間係 1800-2015,如果想食完飯又想打卡拍照,建議選擇第二輪時間
去旺角想食中式菜式,除左去酒樓,原來都可以去樓上鋪

係通菜街既商業大廈入便就有一間充滿大排檔風味既餐廳

食物方面:

2022-10-10
  • XO醬海鮮小炒皇
  • 豉油王墨魚仔BB
咁夜先開餐即刻就諗起#女人街食飯公司 收成12:00 🤩🤩可以坐底同朋友慢慢食慢慢傾放鬆下👍餐廳裝修食物走🤘🏼大排檔路線但變左豪華乾淨版不過價錢都相當親民份量又大🤣一口臭豆腐夠臭夠酥脆,炸得火候剛好,一口一粒送酒佳品🍻🌶虎皮尖椒豉蒜爆鵝腸呢個真係無得頂,鑊氣足調味適中,鵝腸新鮮彈牙,惹味到極🥬鮮魚湯杞子浸小白菜嚟返個清清地既時蔬增加纖維🤭減少犯罪感😅又可以飲啖湯一舉兩得😋蒜蓉粉絲蒸扇貝同朋友一人一隻,扇貝大隻厚肉🥢我覺得粉絲先係精華所再索哂蒜蓉香味及帶子鮮味😍🍺大啤一枝配上冰凍🥶戰鬥碗食食下不經不覺坐到11點⏰好彩聽日星期六唔使湊返學🎒瞓晏啲先🤣#舒適大排檔 #女人街食飯公司 #豉椒鵝腸#旺角美食 #旺角宵夜首選 #宵夜大排檔 #冷氣大排檔 #一口臭豆腐 #12點關門

一口臭豆腐

夠臭夠酥脆,炸得火候剛好,一口一粒送酒佳品🍻

🌶虎皮尖椒豉蒜爆鵝腸
呢個真係無得頂,鑊氣足調味適中,鵝腸新鮮彈牙,惹味到極

🥬鮮魚湯杞子浸小白菜

蒜蓉粉絲蒸扇貝
同朋友一人一隻,扇貝大隻厚肉🥢
我覺得粉絲先係精華所再索哂蒜蓉香味及帶子鮮味😍

🍺大啤一枝配上冰凍🥶戰鬥碗

食食下不經不覺坐到11點⏰
好彩聽日星期六唔使湊返學🎒瞓晏啲先🤣

#舒適大排檔 #女人街食飯公司 #豉椒鵝腸
想食大排檔小炒又怕食到大汗淋漓🥵依家去樓上餐廳都可以舒舒服服食到啦(´▽`)重點係佢哋開到凌晨12點,行街夜咗都可以揾佢醫肚啊🥰 -🍢 屋邨三鮮 $88有墨魚、雞腎、生腸三款最鍾意食嘅港式滷味,雪得夠冰凍,必點甜醬芥辣醬,送啤酒一流🍻🦪薑蔥頭抽珍寶蠔 $228煲仔菜都係排檔一定要食嘅,啲蠔粒粒大隻又肥美,煮得剛好入面嘅juicy (˶ฅωฅ˵)鮮味十足唔係得個樣👍🏻🤩🐟風沙九肚魚 $88即炸勁熱勁香口😋炸漿好薄,魚肉紮實唔鬆散又保持到軟綿綿🥘椒鹽南非五頭鮑 $時價炸鮑魚真係唔係成日點,好驚處理得唔好過咗火喉會老同韌,呢個令我覺得好驚喜😳鮑魚厚肉腍滑,值得一試-🍲 女人街食飯公司🏡地址: 旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室☎️電話: 2685 1618🕙營業時間: 18:00 - 00:00 (Mon-Sun)———————————————🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔🌿鍾意我的分享請 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️🌟繼續關注我的貼文請𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬 @bobowannaeat (ㆁωㆁ*)
🍢 屋邨三鮮 $88
屋邨三鮮

🦪薑蔥頭抽珍寶蠔 $228
薑蔥頭抽珍寶蠔

🐟風沙九肚魚 $88
即炸勁熱勁香口😋炸漿好薄,魚肉紮實唔鬆散又保持到軟綿綿
風沙九肚魚

🥘椒鹽南非五頭鮑 $時價
椒鹽南非五頭鮑

🍲 女人街食飯公司
🏡地址: 旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室
☎️電話: 2685 1618
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
屋邨三鮮
薑蔥頭抽珍寶蠔
風沙九肚魚
椒鹽南非五頭鮑
2022-10-02 146 浏览
食物、環境、服務都是中上的一間餐廳,難怪有咁多人排隊!成餐飯點了蝦多士、招牌瑤柱雞、臭豆腐、椒鹽鮮魷、蓮藕餅、臘味豬油煲仔飯蝦多士,配咗黑松露醬,我就麻麻哋鍾意……因為佢用嘅係蛋黃醬,所以味道偏甜……而且佢嘅麵包底,是用丹麥麵包,所以吸油比較多……向上去油膩感婆重……不過,佢嘅蝦很新鮮,頗為彈牙,算是不過不失!瑤柱雞的賣相不錯,雞肉都嫩滑,可惜的是蔥仔頭都已經淋了,沒有爽脆的口感。臭豆腐比一般街上面買的細件,但是風味卻是一樣,連配搭的甜醬及豆瓣醬都一樣,非常有風味!好吃!椒鹽鮮油和蓮藕餅都是一般味道,沒什麼賣點!但是,臘味豬油煲仔飯,卻做得很出色!臘味切得非常細粒,用作撈飯,飯裏加入豬油,配合煲仔飯的甜豉油,非常能夠突出豬油的香味,而且煲底的飯焦,亦沒有太硬,脆口適中,非常好吃!特別值得一提的是……他們的服務很好,雖然感覺是上樓大排檔,但是,他們會一直幫你碗碟,又會推介食物,服務殷勤,服務比得上大酒樓。
食物、環境、服務都是中上的一間餐廳,難怪有咁多人排隊!

2022-10-01
  • 砂煲臘味豬油撈飯
2022-09-30 104 浏览
今晚黎一晚大排檔之夜•鳳梨懷舊咕嚕肉醬汁酸酸甜甜 咕嚕肉炸得好出色配埋菠蘿 真係要配飯食呀🧡•虎皮尖椒豉蒜爆鵝腸尖椒微辣配埋最愛既鵝腸出色 好味•青芥沙拉骨呢碟又係好喜歡既一道餸金黃沙拉骨肉質仲保持好嫩滑配埋青芥末 出奇地夾同好好味 配埋啤酒 完美地劃上句號。
今晚黎一晚大排檔之夜

•青芥沙拉骨
呢碟又係好喜歡既一道餸
金黃沙拉骨肉質仲保持好嫩滑
配埋青芥末 出奇地夾同好好味

配埋啤酒 完美地劃上句號。

2022-09-26 184 浏览
第二次到女人街食飯公司,上次主要食香口煎炸嘢,今次就試吓幾道大排檔特色菜。蝦子豬油渣撈麵第一道竟然上咗主食先😂右下嗰pat 豬油真係極邪惡,不過正正係呢碟麵嘅精粹。粗麵尚算彈牙,香滑油潤,配上芽菜嘅爽脆、蝦子嘅鹹香,令人一口接一口停唔到。不過可能裡面嘅豬油渣放得比較耐,會有陣油膱味,有啲扣分。金銀蛋浸菠菜又一道比預期中早咗上菜嘅菜式,不過不失,非常多肉碎,有原粒炸過的蒜頭,味道濃郁。屋村三鮮生腸、墨魚、雞腎,夠入味,喺有冷氣嘅地方食肥姐。一口臭豆腐臭味雖然比起街邊嗰啲仲差少少,不過因為細細粒,炸嘅面積比例較多,夠哂香口。金沙炸魚皮無得輸,送酒一流,鹹蛋黃份量好足,忍唔住一口接一口。杜小月櫻花蝦炒飯飯粒夠乾身,不會油淋淋,用蛋白炒飯,櫻花蝦嘅鹹香十足。古法豉油王鵝腸去除大部分肥膏,口感爽脆所以多食都唔會有負擔感,醬汁鹹甜鹹味,非常開胃。鐵板黑椒原隻豬手一上枱就「喳喳聲」,好夠熱,有啲愛文生嘅影子,不過份量細啲,黑椒汁味好濃,豬手非常入味,肉質軟稔,適合送酒。辣酒煮花螺失望,得個辣,連鹹味都冇乜,好攪笑地有粉絲鋪底,花螺唔夠新鮮,有陣怪味。炸嘢方面水準較好,下次再來試吓其他海鮮菜式睇吓可唔

蝦子豬油渣撈麵
蝦子豬油渣撈麵

金銀蛋浸菠菜
金銀蛋浸菠菜

屋村三鮮
生腸、墨魚、雞腎,夠入味,喺有冷氣嘅地方食肥姐。
屋村三鮮 (生腸、墨魚、雞腎)

金沙炸魚皮
無得輸,送酒一流,鹹蛋黃份量好足,忍唔住一口接一口。
金沙炸魚皮

杜小月櫻花蝦炒飯
飯粒夠乾身,不會油淋淋,用蛋白炒飯,櫻花蝦嘅鹹香十足。
杜小月櫻花蝦炒飯

古法豉油王鵝腸
古法豉油王鵝腸

鐵板黑椒原隻豬手
鐵板黑椒原隻豬手

辣酒煮花螺
辣酒煮花螺

炸嘢方面水準較好,下次再來試吓其他海鮮菜式睇吓可唔可以扳回一城。
2022-09-15
2022-09-18 218 浏览
中秋節慶祝,選擇左同屋企人食香港名菜大排檔。 依間裝修好似8、90年代大排檔裝修風格的女人街食飯公司,有好多特色有地道嘅大排檔小菜。我哋一行6人叫左七餸一湯加甜品。 當中最特色嘅就係屋村三鮮、蝦多士、瑤柱雞同埋豬油撈飯。 豬油撈飯真係好香好好食,原來侍應講每晚只係限售6煲,我哋已經叫咗2煲。屋村三鮮就屋企人好鍾意食,同肥姐有得揮。蝦多士好多地方都有,但呢度做到唔油膩而且好彈牙。雞我哋叫咗半隻,但係因為隻雞好大所以最後食唔晒。呢度每晚做兩輪晚市,建議如果要傾好耐計呢度就唔係好適合,但係普通晚飯時間係足夠。

屋村三鮮就屋企人好鍾意食,同肥姐有得揮。

蝦多士好多地方都有,但呢度做到唔油膩而且好彈牙。

雞我哋叫咗半隻,但係因為隻雞好大所以最後食唔晒。