2007-01-05 139 浏览
上星期六, 我和老公第一次來這裡午膳, 計埋我地只有二枱客, 心想都好不了那裡, 只抱試試新野的心態。那位儀表看上去...點講好呢?..唔係太似做酒店的waitress帶我地入去, 點知佢手拎個餐牌唔小心跌左落地, 我已經覺得她好careless.由於已到了下午1:30pm, 我和老公又眼見無人,便去到一張四人有梳化的枱,平排坐下,那個waitress 一手收左面前的兩set餐具, 動作好快且好粗魯, 行到酒吧將餐具大力扔下, 發出極大的聲響, 此舉已令我們對此餐廳大打折扣。最後, 由於肚餓也叫了兩客鐵板豬扒餐, 雖然人少,卻等了很久才有湯上, 而那客所謂"鐵板"豬扒餐原來只用碟上, 味道一般, 棷X閣$30 幾蚊仲好食個這裡!!

2007-01-02 51 浏览
1月1日我和老公第一次來這裡午膳, 計埋我地只有二枱客, 心想都好不了那裡, 只抱試試新野的心態。那位儀表看上去...點講好呢?..唔係太似做酒店的waitress帶我地入去, 點知佢手拎個餐牌唔小心跌左落地, 我已經覺得她好careless.由於已到了下午1:30pm, 心想無其他人,便去到一張四人有梳化的枱,平排坐在梳化上, 那個waitress 一手收左面前的兩set餐具, 動作好快且好粗魯, 行到酒吧將餐具大力扔下, 發出極大的聲響, 此舉已令我們對此酒店大打折扣。最後, 由於肚餓便叫了兩客鐵板豬扒餐, 雖然人少,卻等了很久才有湯上。而那客所謂"鐵板"豬扒餐原來只用碟上, 味道一般, 棷林閣$30 幾蚊仲好食過它!!到左埋單, 共$127.6, 老公比了$140 佢找, 點知佢比番一張$10, 一個$5, 三個$2, 一個$1, 一個$0.4。佢似乎有心整多D散銀, 等我地唔好意思拿太多散銀, 比多D貼士佢。果然, 我老公一手只拿了$10 和$5, 我便話佢點解仲比咁多貼士, 此時恍然大悟, 才發覺原來她找多了, 佢應該當左我地比$150, 找多左$10!!(不過, 佢先前收了

到左埋單, 共$127.6, 老公比了$140 佢找, 點知佢比番一張$10, 一個$5, 三個$2, 一個$1, 一個$0.4。佢似乎有心整多D散銀, 等我地唔好意思拿太多散銀, 比多D貼士佢。果然, 我老公一手只拿了$10 和$5, 我便話佢點解仲比咁多貼士, 此時恍然大悟, 才發覺原來她找多了, 佢應該當左我地比$150, 找多左$10!!(不過, 佢先前收了我老公D錢, 仲講了句"收你$140") 她還以為自己奸計得逞...邊個請著佢真係....

P.S. 有隻大蒼蠅, 陪著我們食足全程!
2006-07-22 45 浏览
晚上請媽子同屋企人黎慶生,貪呢度夠靜焗,可能因為地區問題唔太多人,基本上六點幾黎到就等如包場一樣。亦係因為呢個緣故呢度已經冇做buffet dinner,如果唔係蝕鬼死佢,不過佢D set dinner (鐵板餐) 尚算抵食,一分錢一分貨咁啦,幾十蚊食個豬牛雞扒餐都好難有咩expectation。如果可以禁埋煙就仲好...
2006-01-05 26 浏览
2005年12月25 日聖誕節男朋友原本打算和我食一餐豐富自助餐.原本他打算和我到沙田富豪酒店吃的-$500一位.我覺得很貴...可惜到處大大小小酒店也很貴.我不想他駛太多錢.有一天放工經過.來到這裡.$250一位.其實都很貴.我想質素應不太差吧...真的令我十分失望.........(聽清楚呀!!!!(1)當日計我們在內,只得四枱客人.我未曾見過食自助餐咁少人(2)熱盤只得八款東西.無再出現新食物.又不好吃.好普通(3)甜品只得一款芝士旦糕和小許嗜哩(4)飲品選擇很少.無凍飲(5)沒有生蠔.特別的東西(6)食物又不熱(7)糖水其他甜品也沒有...想吃的東西也沒有.當日我們沒有因為這間酒店影響心情.那晚是聖誕節我們都過得很開心.相信如果不是來到這間酒店.我們一同渡過的聖誕節會更難忘.只是它的食品質素有問題.其他環境.服務.乾淨也可以的.我們不會再去的.我想屋企的飯也好味過這裡.

2005-05-24 22 浏览
相信此新開的酒店是以接待國內同胞為主,但地方很企理,而位於1樓的西餐廳有high ceiling,很開揚。但可能是由於位置略偏僻,人客不多。然而食物都不錯,焗豬扒飯($68)和白汁三文魚意粉($88連餐-lunch)份量都頗大,惟隻碟卻略細。意粉雖不是al dente,但又不是太"淋",配上白汁都幾好味。另外,可能是新開張的關係,結帳時問侍應有否discount,他便會給你一張VIP card,以後可有9折。