(非会员)
2006-03-30 37 浏览
近期愛上飲Pacific Coffee o既Mochaccino.見今晚o係沙田行街經過,於是買咗杯grant o既同媽咪share,俾佢taste 下~~~其實我平時都o係去開Festival Walk o個間,未試過o係沙田呢間branch~~~不過,由叫咗到攞得都比平時耐~~~攞咗返o黎飲兩啖,發覺同平時好唔同,冇乜chocolate味,又有d粒粒,好似d coffee磨得唔勻,完全唔似o係Festival Walk飲o既Mochaccino~~~之後返轉頭問個staff...點知俾個staff challenge話"Mochaccino係咁架,唔同Mocha喎~~~你覺得有乜唔同呀?"當我同佢講番d唔同時~~~佢就講番grant係2 sort#*@...then 佢幫我沖過杯...今次沖得好快,不過杯野仲難飲咗好多~~~only chocolate味,完工冇coffee味,甜到死~~~我話冇chocolate味啫,唔洗連coffee味都冇呀~~~真係谷鬼氣呀~~~唔同branch,沖出o黎d coffee都唔同,d quality都唔standardize~~~下次想飲,一定唔
見今晚o係沙田行街經過,於是買咗杯grant o既同媽咪share,俾佢taste 下~~~其實我平時都o係去開Festival Walk o個間,未試過o係沙田呢間branch~~~不過,由叫咗到攞得都比平時耐~~~攞咗返o黎飲兩啖,發覺同平時好唔同,冇乜chocolate味,又有d粒粒,好似d coffee磨得唔勻,完全唔似o係Festival Walk飲o既Mochaccino~~~之後返轉頭問個staff...點知俾個staff challenge話"Mochaccino係咁架,唔同Mocha喎~~~你覺得有乜唔同呀?"當我同佢講番d唔同時~~~佢就講番grant係2 sort#*@...then 佢幫我沖過杯...今次沖得好快,不過杯野仲難飲咗好多~~~only chocolate味,完工冇coffee味,甜到死~~~我話冇chocolate味啫,唔洗連coffee味都冇呀~~~真係谷鬼氣呀~~~唔同branch,沖出o黎d coffee都唔同,d quality都唔standardize~~~下次想飲,一定唔會再去沙田呢間~~~
2006-03-29 34 浏览
榛子鮮奶咖啡(Hazelnut latte) 冇hazelnut 味, 咖啡味亦一般!朱古力牛奶泡咖啡(mocchiato), 只得朱古力味, 冇咖啡味, 都唔係我想要既野, 唔掂! 因為見pacific 比starbucks 較少人, 所以先黎pacific, 下次都係去返starbucks!
Novel spinach pine nut roll has its mashed spinach mixed with whole grain of pine nuts wrapped in paper-thin pastry, served warm and slightly salty, definitely a lite treat but better reserved for veggie or it would be a bit too plain to be expected in PCC. not a bad try though
平時好討厭周末到新成市廣場行街,人多到無心機行.難得平日休息,同阿媽行街食飯下午茶直落,好relax!到了這裡見到好少人,又見到唔係間間PC 都有的chocolate peacan pie, 立即坐低~ 我地叫了grand 的Latte 兩份分,唔講唔知,他們latte 加expresso 的分量是:short : 1 shotTall : 1 shotGrande : 2 shot無錯!short 同tall 都係得一shot expresso 咋!!唔怪得有時飲Tall Latte 時覺得太多奶.如果點tall or grande,可以free 一shot express,正常要加$3! 加了三個shot expresso 的Grande Latte 味道較濃,似cappuccino.Chocolate Peacan Pie 面頭有好多peacan,個pie 唔會太甜,peacan nut 脆脆地有口感,但個pie 朱古力味一般,如果濃d 就好.不過$22都唔貴,兩個人分剛剛好! 又過了一個悠閒的下午.
short : 1 shot
Tall : 1 shot
Grande : 2 shot
2005-03-29 9 浏览
幾乎每次來pacific我都會叫mocha chilino,不過唔知點解,好多時o的服務員都聽鈤mochacinno,曾經懷疑自己係咪講得太差,但發現只係o係沙田同灣仔呢兩間會係咁,其他如中環、金鐘、尖咀都冇試過會出錯。可能下次真係要指明係碎冰o個隻先得。 講番杯drink,呢間沖得唔錯,coffee味好夠,冰打得夠碎,而且仲有專人拎過o黎俾你,服務態度很好,只是地點較偏,上上落落都頗麻煩。