2006-03-30
近期愛上飲Pacific Coffee o既Mochaccino.見今晚o係沙田行街經過,於是買咗杯grant o既同媽咪share,俾佢taste 下~~~其實我平時都o係去開Festival Walk o個間,未試過o係沙田呢間branch~~~不過,由叫咗到攞得都比平時耐~~~攞咗返o黎飲兩啖,發覺同平時好唔同,冇乜chocolate味,又有d粒粒,好似d coffee磨得唔勻,完全唔似o係Festival Walk飲o既Mochaccino~~~之後返轉頭問個staff...點知俾個staff challenge話"Mochaccino係咁架,唔同Mocha喎~~~你覺得有乜唔同呀?"當我同佢講番d唔同時~~~佢就講番grant係2 sort#*@...then 佢幫我沖過杯...今次沖得好快,不過杯野仲難飲咗好多~~~only chocolate味,完工冇coffee味,甜到死~~~我話冇chocolate味啫,唔洗連coffee味都冇呀~~~真係谷鬼氣呀~~~唔同branch,沖出o黎d coffee都唔同,d quality都唔standardize~~~下次想飲,一定唔
見今晚o係沙田行街經過,於是買咗杯grant o既同媽咪share,俾佢taste 下~~~其實我平時都o係去開Festival Walk o個間,未試過o係沙田呢間branch~~~不過,由叫咗到攞得都比平時耐~~~攞咗返o黎飲兩啖,發覺同平時好唔同,冇乜chocolate味,又有d粒粒,好似d coffee磨得唔勻,完全唔似o係Festival Walk飲o既Mochaccino~~~之後返轉頭問個staff...點知俾個staff challenge話"Mochaccino係咁架,唔同Mocha喎~~~你覺得有乜唔同呀?"當我同佢講番d唔同時~~~佢就講番grant係2 sort#*@...then 佢幫我沖過杯...今次沖得好快,不過杯野仲難飲咗好多~~~only chocolate味,完工冇coffee味,甜到死~~~我話冇chocolate味啫,唔洗連coffee味都冇呀~~~真係谷鬼氣呀~~~唔同branch,沖出o黎d coffee都唔同,d quality都唔standardize~~~下次想飲,一定唔會再去沙田呢間~~~