🐳咖喱牛腩牛筋飯份量好大,咖喱真係好香好惹味,有好多切碎咗嘅洋蔥炒香,牛腩牛筋和薯仔都係大大舊,完全吸收晒咖喱嘅香味!🐳咖喱吉列豬扒飯吉列豬扒又係好大塊,有手掌咁大塊,炸出嚟好脆,不過豬扒一啲都唔乾仲好鬆軟添。🐳特級花枝丸非常之彈牙,有唔少墨魚喺裏面,有四大粒。🐳蔬菜蝦卷把蝦肉打成蝦膠,再加蔬菜一齊,整成蝦卷,夠味道。🐳咸檸碧甜甜酸酸,很開胃。🐳話梅可樂以為有話梅粒在內,但原來他們加的是話梅粉,味道更加出。

🐳咖喱牛腩牛筋飯

🐳咖喱吉列豬扒飯

🐳特級花枝丸
非常之彈牙,有唔少墨魚喺裏面,有四大粒。

🐳蔬菜蝦卷
把蝦肉打成蝦膠,再加蔬菜一齊,整成蝦卷,夠味道。

🐳咸檸碧
甜甜酸酸,很開胃。

🐳話梅可樂
以為有話梅粒在內,但原來他們加的是話梅粉,味道更加出。
對於咖喱我是又愛又恨的,因為我吃辣既程度真係好低,真是有一點點辣我也受不了。雖然日本的咖喱我總算是叫吃得到,但不能每次外出也是吃日本咖哩吧?最近我朋友同我講,佢話元朗有間咖哩店好有心佢d咖哩唔會好辣(正常既微辣)佢叫我一定要試下咁話,我應該食得到既然講到咁吸引,一於上佢屋企前去試下係唔係真係咁正先?講緊就係呢間天龍咖哩,去到門口已經好多人排隊等位,同等外賣真係朋友冇介紹錯,雖然鋪頭唔係好大間但係你見到長期Keep 住有人等位,就覺得應該有d 本事黎得呢間天龍咖哩,冇理由唔食咖哩架嗎;不過係等位期間見到呢個餐牌有個蔥油雞扒茄子太陽蛋飯又好似好吸引,攪到我好心思思又想叫坐底之後,店員比左佢地既餐牌我地睇,係落單之前都好擔心d 咖哩唔會好辣架呢?店員就話佢地既咖哩唔會太辣,正常既小辣(或更低)咁一於就試下它家既咖哩厚切牛脷飯,另外睇左餐牌中有個好好笑既位"我朋友唔食辣㗎" 系列當中呢個系列全部都係唔辣既,順個便點左一款朋友唔食辣既蔥油雞扒茄子太陽蛋飯 先講一下呢個蔥油雞扒茄子太陽蛋飯 $53 首先真係好想講,呢個飯既份量好足夠,絕對係佬食都夠飽既飯量,然後蔥油絕對唔失色,一上碟已經好香噴噴太
對於咖喱我是又愛又恨的,
因為我吃辣既程度真係好低,
真是有一點點辣我也受不了。

雖然日本的咖喱我總算是叫吃得到,
但不能每次外出也是吃日本咖哩吧?
最近我朋友同我講,佢話元朗有間咖哩店好有心
佢d咖哩唔會好辣(正常既微辣)
佢叫我一定要試下咁話,我應該食得到

既然講到咁吸引,一於上佢屋企前去試下係唔係真係咁正先?
講緊就係呢間天龍咖哩,
去到門口已經好多人排隊等位,同等外賣
真係朋友冇介紹錯,雖然鋪頭唔係好大間
但係你見到長期Keep 住有人等位,就覺得應該有d 本事
黎得呢間天龍咖哩,冇理由唔食咖哩架嗎;
不過係等位期間見到呢個餐牌有個
蔥油雞扒茄子太陽蛋飯
又好似好吸引,攪到我好心思思又想叫
坐底之後,店員比左佢地既餐牌我地睇,
係落單之前都好擔心d 咖哩唔會好辣架呢?
店員就話佢地既咖哩唔會太辣,正常既小辣(或更低)
咁一於就試下它家既咖哩厚切牛脷飯,
另外睇左餐牌中有個好好笑既位
"我朋友唔食辣㗎" 系列
當中呢個系列全部都係唔辣既,
順個便點左一款朋友唔食辣既
蔥油雞扒茄子太陽蛋飯
先講一下呢個蔥油雞扒茄子太陽蛋飯 $53
首先真係好想講,呢個飯既份量好足夠,
絕對係佬食都夠飽既飯量,
然後蔥油絕對唔失色,一上碟已經好香噴噴

太陽蛋煎得靚,雞扒係有煎香煎脆個皮;
連帶茄子真係好惹味,但係呢碟飯真係好夠份量
真係男仕吃都夠曬飽呀
而我既咖哩厚切牛脷飯
 咖哩一上枱後,真係嘩嘩嘩聲,
首先成碗咖哩唔係汁,可以講係醬咁濟;
而佢既咖哩仲要含有好多好多既蔬菜粒
而厚切牛脷仲足足有三大塊咁多

要講一下,原來佢地家既咖哩係巴基斯坦咖哩
以蔬菜同香料去煮成,所以辣度唔算太大;
真係連我都食到,如果你係吃到辣既話仲可以要求加辣架
而我太睇起我地既食量,仲叫左兩款小吃
分別就有羊架同埋天龍雞皮卷
羊架首先煎得好香,仲要啖啖肉唔會乾爭爭
不過點都會有少少羊酥味,但係唔係食個陣唔覺架
超推介呢個羊架,真心好食!!!
然後這個應該是我沒想過會點的,
這個是天龍雞皮卷
我想講,又係好好食架....
但係真係唔好同羊架一齊食,因為有點兩樣好似OVER 左

首先要講個外表炸得脆卜卜,內仍有好有肉汁咁感覺
我感覺有一點像吃炸豬大腸的感覺
如果你喜歡吃這樣的質感就一定會喜歡它的
這餐飯真的很滿足,我很想念這家的咖哩;
雖然它仍是有一點點辣的,但係我吃得到,
那個咖哩汁真係很不錯,我下一次很想試一下它家的薄餅及下午茶
我睇到有小朋友點的雞脾好大隻呀!!

是日分享:
天龍咖哩
元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖

就這樣完結啦,下次再見啦!(拜~)
2023-04-30
  • 蔥油雞扒茄子太陽蛋飯
  • 咖哩厚切牛脷飯
  • 羊架
  • 天龍雞皮卷
呢間天龍咖喱平時在外賣網上平台叫外賣見過唔少次,但一直都未試過今日去開超市買野,路過終於見到天龍咖喱的真身,正值午飯時段入面都坐滿人,剛好有人走一於試下佢先餐廳以小店經營,主打巴基斯坦咖哩咖喱都好多配搭,唔想食咖喱都有其他口味揀,仲有下午茶餐同唔少小食無論價錢定係味道都好值得推介//孜然羊架 $68//羊架即叫即煎上枱時真係超香,熱辣辣香噴噴燒至表面焦香,醃得入味入口嫩腍,厚切啖啖肉份量十足咬落啲油脂甘香超正呀//天龍雞皮卷 $42//餐廳嘅招牌菜,以雞皮做外皮,雞皮炸至香脆雞皮卷住,然後攞去炸至香脆內裡的雞肉嫩滑juicy,一咬就爆雞汁完全做到外脆內軟再點泰式雞醬,好有特色的一個小食 //金牌牛魔王咖喱牛大四喜飯(附蔥油酥餅兩塊)$112//份量十足,有飯有蔥油酥餅牛大四喜包括有牛脷、滑牛、牛腩及牛筋牛既份量足夠二人食,牛筋炆至入口溶化牛腩啖啖肉炆得夠稔又入味而我最鐘意係牛脷牛味好出之餘同個咖哩汁係絕配咖哩汁好杰身,咖喱有大量的洋葱,見到有粒粒洋蔥,十分香而且惹味仲有入晒味嘅薯仔個汁本身偏甜,香而不辣食落係多香料,著重調味如果想食得更辣,可以自己另加辣椒油由於d 咖喱係滿滿一大碗送完
呢間天龍咖喱平時在外賣網上平台
叫外賣見過唔少次,但一直都未試過
剛好有人走一於試下佢先
餐廳以小店經營,主打巴基斯坦咖哩
無論價錢定係味道都好值得推介

//孜然羊架 $68//
羊架即叫即煎
上枱時真係超香,熱辣辣香噴噴
燒至表面焦香,醃得入味
入口嫩腍,厚切啖啖肉份量十足
咬落啲油脂甘香超正呀

//天龍雞皮卷 $42//
餐廳嘅招牌菜,以雞皮做外皮,雞皮炸至香脆
雞皮卷住,然後攞去炸至香脆
內裡的雞肉嫩滑juicy,一咬就爆雞汁
完全做到外脆內軟
再點泰式雞醬,好有特色的一個小食

//金牌牛魔王咖喱牛大四喜飯(附蔥油酥餅兩塊)$112//
份量十足,有飯有蔥油酥餅
牛大四喜包括有牛脷、滑牛、牛腩及牛筋
牛既份量足夠二人食,
牛筋炆至入口溶化
牛腩啖啖肉炆得夠稔又入味
而我最鐘意係牛脷
牛味好出之餘同個咖哩汁係絕配
咖哩汁好杰身,咖喱有大量的洋葱,
見到有粒粒洋蔥,十分香而且惹味
仲有入晒味嘅薯仔
個汁本身偏甜,香而不辣
食落係多香料,著重調味
如果想食得更辣,可以自己另加辣椒油
由於d 咖喱係滿滿一大碗
送完個飯都仲有剩唔好浪費
配埋個蔥油酥餅絕對係一流
蔥油酥餅煎得非常之香脆可口又有牛油香

//生煎芝心和牛漢堡太陽蛋飯(咖哩汁+$5) $65//
和牛漢堡大大塊
牛味好出,果然係和牛質素
重點係有芝心,芝士控必試!
撈埋太陽蛋汁,再加上甜豉油及餐廳皇牌咖哩汁去撈個飯,大滿足!

最後再叫了兩杯特飲:話梅可樂和柚子梳打
剛好今天天氣炎熱,食完咖喱飲最適合不過
冰涼解渴,正!
  • 金牌牛魔王咖喱牛大四喜飯
2023-04-28 35 浏览
好少經過呢頭,呢日夜晚過嚟做野,順便搵到呢間專食咖喱嘅餐廳又仲開緊,就入去試下啦仲以為係新餐廳原來問返朋友都開咗好耐!$68 咖喱三黃雞飯價位嚟講呢間都唔平,見到食咖哩牛甚至有個大四囍飯都差唔多成舊水今次就叫咗個雞試試水溫咖喱都算香,辣度好微微,入面夾雜咗D類似蒜定洋蔥嘅香料,平時好少食但都接受到雞嘅份量都幾夠,雞皮幾嫩滑,但咖喱並唔算太入味不過撈飯如果可以多少少汁更好老細都好客友善,我見就收工都仲有好多人打嚟叫外賣,下次再試試個牛佢
仲以為係新餐廳原來問返朋友都開咗好耐!
$68 咖喱三黃雞飯
今次就叫咗個雞試試水溫
雞嘅份量都幾夠,雞皮幾嫩滑,但咖喱並唔算太入味
不過撈飯如果可以多少少汁更好

2023-04-20
2023-04-26 295 浏览
平民價咖喱餐廳餐廳咖喱選用巴基斯坦咖喱,唔算太辣,如果想加辣,記住落單時提出。🌸咖喱厚切牛脷飯🌟🌟🌟🌟🌟大大兜餸,塊牛脷真係好厚好大塊,配埋個巴基斯坦咖喱,個咖喱裡面有好多洋蔥,撈埋白飯真係一流。🌸咖喱吉列魚柳飯🌟🌟🌟🌟🌟超大條吉列魚柳,炸到金黃色而且好Juice,每一啖配埋咖喱汁同洋蔥碎食真係好滿足呀!🌸雞皮餃子🌟🌟🌟🌟🌟一碟有五件,炸到脆卜卜,外脆內超肉汁,朋友食到停唔到口呀!🌸羊架🌟🌟🌟🌟🌟一碟有兩支超重羊味既羊架,配埋咖喱簡直絕配。🌸熱焉鴦 跟餐+$3🌸凍鹹檸碧 跟餐+$10======詳情======天龍咖喱 (元朗)元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖================#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #元朗美食 #元朗好去處 #香港美食探店 #香港探店 #巴基斯坦咖喱 #厚切牛脷 #吉列魚柳 #羊架 #雞皮餃子 #鹹檸碧 #天龍咖喱
平民價咖喱餐廳

🌸咖喱厚切牛脷飯🌟🌟🌟🌟🌟

🌸咖喱吉列魚柳飯🌟🌟🌟🌟🌟

🌸雞皮餃子🌟🌟🌟🌟🌟
一碟有五件,炸到脆卜卜,外脆內超肉汁,朋友食到停唔到口呀!

🌸羊架🌟🌟🌟🌟🌟
一碟有兩支超重羊味既羊架,配埋咖喱簡直絕配。

🌸熱焉鴦 跟餐+$3

🌸凍鹹檸碧 跟餐+$10

======詳情======
天龍咖喱 (元朗)
================

2023-04-23
下午茶
  • 咖喱厚切牛脷飯
  • 雞皮餃子
  • 咖喱吉列魚柳飯
  • 羊架
2023-04-25 147 浏览
今日帶大家黎食我成日叫外賣嘅餐廳佢哋嘅咖喱真係又大份又好食今次終於去試下堂食 😚😚≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#元朗食好西≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣咖喱三黃雞飯 $68 🐔 雞肉份量好多 咖喱汁又好足料😋好多蔬菜粒係咖喱入面而且食得出落左好多心機出面啲咖喱汁做唔到呢隻水準🥺香煎牛仔骨太陽蛋飯 $79上枱嘅時候嘩左出聲!勁大碟勁多牛仔骨🥰牛仔骨帶油香 加上一隻太陽蛋真係perfect😝每件牛仔骨都好大件 肉質好嫩同埋好入味😚傷檸樂 $13睇Menu諗左好耐咩係傷檸樂原來係「雙檸樂」 係鹹檸同檸檬加可樂鹹鹹甜甜同埋檸檬嗰種酸嘅口感 好開胃😋 ≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣老闆真係好nice 而且咖喱係真係花左好多心機整份量又大碟又好食 晚上都幾多人會堂食!~≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣天龍咖喱 (元朗)元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖❊ #hkfoodie #homehong #香港 #hkig #香港好西 #香港好去處 #香港美食 #元
今日帶大家黎食我成日叫外賣嘅餐廳

好多蔬菜粒係咖喱入面
而且食得出落左好多心機
出面啲咖喱汁做唔到呢隻水準🥺

香煎牛仔骨太陽蛋飯 $79

上枱嘅時候嘩左出聲!
勁大碟勁多牛仔骨🥰

鹹鹹甜甜同埋檸檬嗰種酸嘅口感 好開胃😋
老闆真係好nice
而且咖喱係真係花左好多心機整
份量又大碟又好食
晚上都幾多人會堂食!~
天龍咖喱 (元朗)
元朗合益路17-53號合益中心地下23號舖

#hkfoodie #homehong #香港 #hkig #香港好西 #香港好去處 #香港美食 #元朗必食
  • 香煎牛仔骨太陽蛋飯
2023-04-23 35 浏览
趁放假,我和同伴到訪了🥘元朗一家頗受歡迎的咖哩餐廳,超棒的體驗,已經準備去多次!我點了很多人強烈推薦的🐑羊架咖哩飯。羊煮得恰到好處,三塊大塊多汁,熱騰騰的,味道十足。 咖哩是分開供應的,🧅並配有大量的洋蔥和土豆,增加了這道菜的整體味道和質地。我們還品嚐了咖哩牛仔骨飯,🐮同樣美味。 咖哩有點辣,但食客可以根據自己的喜好添加額外的香料。 👍咖哩底子味道濃郁,洋蔥和香料的分量很足,牛肋骨厚實有肉味。份量很大,而且食物的質量唔錯,價格非常合理。

份量很大,而且食物的質量唔錯,價格非常合理。
2023-04-22 29 浏览
朋友介紹嚟呢度食晏,裝修新淨,店面乾淨企理,座位算闊同舒服,點咗咖喱牛腩牛筋配薄餅加牛脷、蔥油茄子太陽蛋豬扒飯同雞皮卷,飲凍檸茶同凍奶茶豬扒調味同口感都好好,飯配蔥油同炸蒜好香口好好食,太陽蛋煎得好靚,茄子軟硬度亦啱啱好,成碟都好好食咖喱好香濃,牛腩牛筋同薯仔都煮到好淋同好綿,牛脷好厚身,咬落一絲絲,好好咬,薄餅煎到又香又脆,配咖喱食一流雞皮卷好香脆,雞皮脆得嚟煙韌,雞肉亦好滑,點泰式辣醬好夾兩杯飲品個茶底好好味,檸檬好新鮮,奶茶又香又滑食物份量足,又好食,價錢亦唔貴,食得出餐廳好用心整嘢食,樓面啲後生仔女又爽手又有禮貌,一定會經常嚟幫襯

雞皮卷好香脆,雞皮脆得嚟煙韌,雞肉亦好滑,點泰式辣醬好夾

兩杯飲品個茶底好好味,檸檬好新鮮,奶茶又香又滑

難得入元朗區搵朋友食Lunch,好想食咖喱,見到地舖有間——🌟天龍咖哩🌟睇個名就知裏面主要食咖喱🤩估唔到餐牌選擇都幾多下,即使係咖喱,但唔食得辣都會有一個系列可以選擇,好貼心👍🏻除咗主食,仲有小食,過咗食晏時間,仲會有下午茶可以選擇💖._./ 咖哩 /🐂|金牌牛魔王咖喱四大四囍飯|🐂(+$6煎太陽蛋)呢個裏面嘅材料超級豐富,真係全部都有關牛嘅食材,就連牛筋都大大舊有成幾舊咁多,好食到停唔到口🙊除咗有飯仲要配埋兩塊油酥餅🫢份量有誠意到多到一個人都未必食得曬,最好同鐘意食牛嘅人Share👍🏻可惜友人唔食牛🙊·🐖|咖喱吉列豬扒飯|🐖朋友想食吉列豬扒,見到佢碟飯放上大大塊吉列豬扒,仲要炸列金黃色,好邪惡但又好吸引💛而且咖喱汁毫不吝嗇大大碗,足夠每啖飯都有咖喱汁🍛·/ 小食 /🐥|天龍雞皮卷|🐥呢個第一次食,估唔到味道唔錯,肉質腍身唔肥膩,仲有個甜酸醬可以點🌟·🦑|特級花枝丸|🦑花枝丸香脆,炸完都有啲脆口,同樣配上個甜酸醬可以點🌟·/ 特飲 /🍋|傷檸樂|🍋見個名好特別,原來係檸檬🍋+鹹柑桔🍊再配可樂,味道有啲似鹹檸七但變為可樂版,幾特別💖·🫘|紅豆冰|🫘紅豆粒滿滿極多,大大杯._.
._.
/ 咖哩 /
🐂|金牌牛魔王咖喱四大四囍飯|🐂
(+$6煎太陽蛋)
🐖|咖喱吉列豬扒飯|🐖
/ 小食 /
🐥|天龍雞皮卷|🐥
🦑|特級花枝丸|🦑
花枝丸香脆,炸完都有啲脆口,同樣配上個甜酸醬可以點🌟
/ 特飲 /
🍋|傷檸樂|🍋
🫘|紅豆冰|🫘
紅豆粒滿滿極多,大大杯
._.
午餐
2023-04-13 54 浏览
呢間天龍咖喱平時食lunch都幫襯左唔少次,但次次都係嗌外賣🥡影相係差啲,所以今次特登搵日夜晚黎幫襯🤓因為佢地值得一個更靚仔既食評🤵🏻‍♂️真心無論價錢定味道都好值得推介✅等更多人認識港式咖喱既魅力💖。🐒咖喱牛腩飯(加辣)💰$58👉🏻加配薄餅一塊+$9👉🏻熱奶茶+$3港式咖喱最經歷既配搭緊係牛腩🐮而呢到好既係佢可以加配薄餅,一次滿足我2個願望🧇今次揀左個加辣,因為店員都推介如果食得辣可以加辣🌶️但對於我黎講都仲係小辣,牛腩份量亦好多,絕對夠餸飯🍚。🐒咖喱豬扒飯💰$55👉🏻紅豆冰+$10另外都嗌左平時食開既豬扒🐷佢件豬扒另上,咁咖喱就唔會令到件豬扒淋哂,咖喱汁亦絕對足夠🍛🐒天龍雞皮卷💰$42🐒時令油菜💰$22雞皮卷唔係好少地方有得食🐥難得見到就試下,原來佢係好似一件件迷你雞髀肉咁🍗十分juicy,配埋泰式辣醬好開胃

🐒咖喱牛腩飯(加辣)💰$58

👉🏻加配薄餅一塊+$9
👉🏻熱奶茶+$3

🐒咖喱豬扒飯💰$55
👉🏻紅豆冰+$10

🐒天龍雞皮卷💰$42

🐒時令油菜💰$22
2023-04-11 31 浏览
上星期同👦🏻去咗元朗一間好出名食巴基斯坦咖喱嘅人氣小店,果然一試就愛上,一定會再encore。👅🐏咖喱羊架飯見到好多人食羊架飯就叫黎試下,羊架有三大件,仲係即叫即煎,上枱時熱辣辣。羊架厚切啖啖肉,油脂甘香。😍 咖喱係分開上碟的,有好多洋蔥同薯仔,好好味。😋🐮金牌牛魔王咖喱牛大四喜飯 $112👦🏻就叫咗牛魔王咖喱牛大四喜飯,呢個飯份量十足,有飯加2塊薄餅。😛 咖喱有牛脷、滑牛、牛腩及牛筋,牛筋炆到好淋,好好送飯。🐣天龍雞皮卷 $42呢個係店入面嘅大熱小食,雞皮炸到香脆,中間包著雞肉,外脆內軟,推薦。👅

🐏咖喱羊架飯

🐮金牌牛魔王咖喱牛大四喜飯 $112

🐣天龍雞皮卷 $42

2023-04-11 295 浏览
放假去元朗搵食,甘岩見到天龍開門就一於試下依間專食咖喱專門店除左咖喱,都有其他飯類選擇~仲有下午茶更加抵食d 咖喱係滿滿一大兜仲有大量洋蔥香料,但個咖喱係同平時食開唔同但都好好食! 個汁好豐富,仲有埋咖喱必配既薯仔添!咖喱三黃雞飯雞既份量好多而且雖然舖滿咖喱料,但細心睇都會見到隻雞係唔同d雞肉夠嫩,又入味,配飯真係一流!咖喱牛腩牛筋飯咖喱點可以唔配牛腩! 牛腩好淋好軟好易咬牛筋夠滑~又有口感咖喱除左配飯,更加正既係配薄餅薄餅好酥脆又有牛油香點咖喱真係一流!特級花枝丸花枝丸炸得好金黃好漲身咬落去有粒粒花枝,配埋泰辣醬正~~!香芋魚肉餅依款小食比較少見,係芋頭蓉加埋魚肉打埋一齊再炸食得出有芋頭味又有魚香值得一試!紅豆冰d 紅豆已經起哂沙超甜!!仲要d 紅豆粒粒飽滿又大粒,紅豆fans 必點話梅可樂落左好多梅粉,梅味濃,唔錯~
放假去元朗搵食,甘岩見到天龍開門
就一於試下依間專食咖喱專門店

除左咖喱,都有其他飯類選擇~
仲有下午茶更加抵食

d 咖喱係滿滿一大兜
仲有大量洋蔥香料,但個咖喱係同平時食開唔同
但都好好食! 個汁好豐富,仲有埋咖喱必配既薯仔添!

咖喱三黃雞飯
雞既份量好多
而且雖然舖滿咖喱料,但細心睇都會見到隻雞係唔同d
雞肉夠嫩,又入味,配飯真係一流!

咖喱牛腩牛筋飯
咖喱點可以唔配牛腩! 牛腩好淋好軟好易咬
牛筋夠滑~又有口感

咖喱除左配飯,更加正既係配薄餅
薄餅好酥脆又有牛油香
點咖喱真係一流!

特級花枝丸
花枝丸炸得好金黃好漲身
咬落去有粒粒花枝,配埋泰辣醬正~~!

香芋魚肉餅
依款小食比較少見,係芋頭蓉加埋魚肉打埋一齊再炸
食得出有芋頭味又有魚香
值得一試!

紅豆冰d 紅豆已經起哂沙超甜!!
仲要d 紅豆粒粒飽滿又大粒,紅豆fans 必點

話梅可樂落左好多梅粉,梅味濃,唔錯~

2023-04-07
午餐
2023-04-09 44 浏览
元朗都原來都有一間出名食咖喱咖喱嘅香料味道非常之濃郁店員推介呢個係巴基斯坦咖喱跟足當地嘅香料配方咖喱雞扒飯佢哋嘅咖喱除咗香料之外,仲用咗好多雜菜同埋洋蔥一齊煮,所以會更香,雞扒質素唔錯,切開依然見到好多肉汁咖喱牛仔骨飯牛仔骨目測其實大約都有四至五塊,入口吾會好鞋,估唔到同咖喱都幾夾天龍雞皮卷呢個絕對要推介,雞皮炸到卜卜趣,一咬落去肉汁非常之Juicy點少得油酥餅配咖喱汁油酥餅煎得非常之香脆可口,配埋咖喱當然一絕
元朗都原來都有一間出名食咖喱

咖喱嘅香料味道非常之濃郁
店員推介呢個係巴基斯坦咖喱

跟足當地嘅香料配方

咖喱雞扒飯

咖喱牛仔骨飯

天龍雞皮卷

點少得油酥餅配咖喱汁

油酥餅煎得非常之香脆可口,配埋咖喱當然一絕
2023-04-08 31 浏览
假日lunch去食 完全唔駛排隊去得梗係叫咖哩黎食咖哩整體不過不失 正常水準覺得咖哩未夠香 個咖哩底有少少偏酸 所以一般而餸方便份量都夠同多既如果突然想食下咖哩都還好可以更加好食
假日lunch去食 完全唔駛排隊
去得梗係叫咖哩黎食
咖哩整體不過不失 正常水準
覺得咖哩未夠香 個咖哩底有少少偏酸 所以一般
而餸方便份量都夠同多既
如果突然想食下咖哩都還好
可以更加好食

這間位於元朗的天龍咖喱,主打巴基斯坦咖喱,其中洋葱味特別重,辣度可以選擇,咖喱特別香及惹味。孜然羊架羊架燒至表面焦香,羊脂香口,入口嫩腍,醃得入味。天龍雞皮卷雞皮炸至香脆,中間包著雞肉,不會炸得太乾。金牌牛魔王咖喱牛大四喜飯份量十足,有飯有薄餅,咖喱有大量的洋葱,十分惹味,裏面有牛脷、滑牛、牛腩及牛筋,牛筋炆至入口溶化,牛腩、牛脷都好腍。咖喱三黃雞飯雞件皮下脂肪不多,雞肉嫩滑,而且有差不多7-8件雞件,十分足料。最後飲返凍檸樂&柚子梳打,十分清爽。

孜然羊架
羊架燒至表面焦香,羊脂香口,入口嫩腍,醃得入味。

天龍雞皮卷
雞皮炸至香脆,中間包著雞肉,不會炸得太乾。

金牌牛魔王咖喱牛大四喜飯

咖喱三黃雞飯

最後飲返凍檸樂&柚子梳打,十分清爽。