2023-01-19 50 浏览
旺角嘅💛良心店🌟天心🌟,係一間開業不久嘅💛良心🇯🇵日式料理店,新店引入3️⃣個🗾日本品牌,分別為主打🔥鮟鱇魚肝鍋的Marumitsu、🍜拉麵店空海Kukai、及🍰芝士蛋糕品牌Runny Cheese,午市做🍜拉麵,晚市做🔥鍋物,仲可以Order🍰芝士蛋糕,係現實版嘅📺《三一如三》!🔥塩味鍋 $698/二人份🌟天心🌟嘅所有食材均由🇯🇵日本直接進口!塩味鍋湯底♨️清而鮮,可突顯食材嘅原味!🐂牛肉帶充份嘅油花,一人一兜唔洗爭,🥩牛肉軟嫩而美味!🥗日本野菜盤份量唔細,仲處理得好乾淨✨!當中嘅舞茸菇🍄特別香,而🥬娃娃菜同埋椰菜好索湯,超清甜😋!最後店員會用湯底幫我哋整返個🧀🧀🧀三重芝士飯,即刻飽到上頂!🍢豚肉卷 $38🍢雞肉 $38🌟天心🌟嘅串揚做到外脆內嫩嘅口感,配濃郁嘅醬汁,質素唔錯🥰!🍰蘋果檸檬芝士蛋糕 $65🧁開心果原粒栗子芝塔 $68有檸檬🍋嘅香同埋清新,但係唔酸嘅🍎蘋果檸檬芝士蛋糕,真係好啱我口胃!開心果原粒栗子芝塔🧁賣相精緻而且甜美可口!🍺Suntory Premium Malt - Black $88日本神泡黑啤,口感綿滑,甘甜味美!

🔥塩味鍋 $698/二人份

🐂牛肉帶充份嘅油花,一人一兜唔洗爭,🥩牛肉軟嫩而美味!

🍢豚肉卷 $38
🍢雞肉 $38

🍰蘋果檸檬芝士蛋糕 $65

🧁開心果原粒栗子芝塔 $68

日本神泡黑啤,口感綿滑,甘甜味美!
2023-01-17 123 浏览
位於Forest的日式餐廳 - 天心餐廳寬敞有空間感天花板還有日式和紙傘作裝飾鮟鱇魚肝湯拉麵在日本食過鮟鱇魚肝 鮮味令人一試難忘其鮮甜味在眾多海鮮中相當突出這款拉麵湯底用上魚肝熬製 味道濃而鮮甜 不會有腥的感覺旁邊還有份量不少的鮟鱇魚肝 可按個人喜好再放入麵中拉麵內亦有鮟鱇魚肉和荀片最後更可把北海道七星米飯和湯混合 完全體驗湯頭的鮮味店內還有Runny Cheese的甜品櫃~是來自日本有名的品牌宇治抹茶芝士磚💚口感實在但仍綿滑甜度不高 抹茶紅豆的組合不用再談論合拍度了
位於Forest的日式餐廳 - 天心

口感實在但仍綿滑
甜度不高 抹茶紅豆的組合不用再談論合拍度了
宇治抹茶芝士磚
2023-01-17 33 浏览
天心.廣島蠔香檳鍋食剩指數: 0/100廣島蠔香檳鍋係日本直送白麵鼓湯底滾起後加入Moscato香檳一加落去好多泡泡~頭段酒味甜味較重煮多陣酒精揮發哂白麵鼓既味就開始出返配料方面8隻廣島生蠔係日本直送煮熟左都唔會縮哂水好creamy好鮮甜仲有兩隻蝦好彈牙好新鮮蔬菜盤都好豐富有年糕福袋、蘿蔔、蒟蒻、菇、娃娃菜、椰菜、粉絲到你食完之後仲有芝士雜炊!店員將飯加落去吸哂湯汁既精華再加芝士真係好香明明飽飽地都忍唔住食哂😆.炸串食剩指數:0/100由於火鍋份量多炸串小食只係叫左兩串~炸粉唔厚豚肉卷同蘿蔔都唔錯蘿蔔更係外脆內軟.士多啤梨芝士奶油夾心餅食剩指數:20/100到甜品部分呢個夾心餅有好大舊奶油味道較甜另有麻糬夾心既版本
[旺角]天心
廣島蠔香檳鍋
食剩指數: 0/100
廣島蠔香檳鍋係日本直送白麵鼓湯底
滾起後加入Moscato香檳
一加落去好多泡泡~
頭段酒味甜味較重
好creamy好鮮甜
仲有兩隻蝦
好彈牙好新鮮
蔬菜盤都好豐富
有年糕福袋、蘿蔔、蒟蒻、菇、娃娃菜、椰菜、粉絲
到你食完之後仲有芝士雜炊!
店員將飯加落去吸哂湯汁既精華
再加芝士
真係好香
明明飽飽地都忍唔住食哂😆
炸串
食剩指數:0/100
由於火鍋份量多
炸串小食只係叫左兩串~
炸粉唔厚
呢個夾心餅有好大舊奶油
味道較甜
另有麻糬夾心既版本
2023-01-16 42 浏览
天氣突然轉冷大家有冇心思思打邊爐呢?呢間日式餐廳係申子居酒屋嘅姊妹店🏮晏晝主打拉麵🍜夜晚主打日式火鍋,亦有串揚供應呀!-🍲牛肉鹽味鍋($698@2人份)所有食材都係嚟自日本🇯🇵牛肩肉口感軟嫩又具牛味 沾上日本生雞蛋汁,味道更有層次感呀!菜籃有多款蔬菜、日式福袋、蒟蒻🧺食材非常豐富呀!最有驚喜嘅係普通嘅蔬菜食材好似金菇咁...竟然好鮮甜,又有菇香味日本食材,的確高質😆食完其實都已經幾飽但好戲在後頭😂店員會將日本珍珠米同三色芝士碎撈埋幫手整芝士雜炊喔🫕芝士味濃郁又有芝士拉絲超正呀📸🍗無激素雞($88)雞肉滑嫩有彈性雞有雞味👍🏻🍰 士多啤梨芝士奶油夾心餅($58)🍰Earl grey芝士磚 ($68)餐廳嘅甜品係嚟自日本人氣芝士專店@runnycheese.hk 芝士夾心餅口感好似食緊牛油非常軟滑,但清爽唔膩呀🧀而伯爵茶芝士磚質感就比較實淨茶味清香呀!
天氣突然轉冷
大家有冇心思思打邊爐呢?
呢間日式餐廳係申子居酒屋嘅姊妹店🏮
晏晝主打拉麵🍜
夜晚主打日式火鍋,亦有串揚供應呀!

🍲牛肉鹽味鍋($698@2人份)
所有食材都係嚟自日本🇯🇵
牛肩肉口感軟嫩又具牛味
沾上日本生雞蛋汁,味道更有層次感呀!
菜籃有多款蔬菜、日式福袋、蒟蒻🧺
食材非常豐富呀!
最有驚喜嘅係普通嘅蔬菜食材
好似金菇咁...
竟然好鮮甜,又有菇香味
日本食材,的確高質😆
食完其實都已經幾飽
但好戲在後頭😂
店員會將日本珍珠米同三色芝士碎撈埋
幫手整芝士雜炊喔🫕
芝士味濃郁又有芝士拉絲
超正呀📸

🍗無激素雞($88)
雞肉滑嫩有彈性
雞有雞味👍🏻

🍰 士多啤梨芝士奶油夾心餅($58)
🍰Earl grey芝士磚 ($68)
芝士夾心餅口感好似食緊牛油
非常軟滑,但清爽唔膩呀🧀
而伯爵茶芝士磚質感就比較實淨
茶味清香呀!
2023-01-16 1353 浏览
天心.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】天心 @【地區】#Dr_eat_旺角【類型】#Dr_eat_日式【價位】中價位【用餐時段】晚市【餐廳主打】主打鮟鱇魚肝鍋的Marumitsu,拉麵店空海Kukai,芝士蛋糕品牌Runny Cheese【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】申子居酒屋既姐妹店,午市供應拉麵,夜晚則有日式火鍋────────────────────【環境/服務/衛生】。位置比較神秘。日和風滿滿嘅裝潢。樓底高且佈置左日本紙傘於天花.【激辛湯-豚肉二人份 $608】。所有食材均由日本直送。食物品質確有保證。STEP L1:日式鍋物。鍋物材料好豐富。有香菇,包心菜,韭菜,豚肉,日本福袋。雞脾菇,油様樣,腐皮,金菇,蘿蔔,蒟蒻等。2人SHAEUSHAEU。係冬天時食,暖笠笠的特别舒服。清香既湯汁隨住辣粉既加入,變得份外惹味。STEP 2:芝士雜炊。SHAEUSHABU 後。店員會幫手即場製造芝士雜炊。利用餘下火鍋湯汁精華。加天日本珍珠米及大量芝士碎。不斷地在鍋中攪拌。直到每一粒米飯都沾芝士。口感軟燸,芝士香極之濃厚!。當然可以拉到絲啦~.【日本山藥 串揚 $58】。第
天心

────────────────────
【環境/服務/衛生】
。位置比較神秘
。日和風滿滿嘅裝潢
。樓底高且佈置左日本紙傘於天花

【激辛湯-豚肉二人份 $608】
。所有食材均由日本直送
。食物品質確有保證
。STEP L1:日式鍋物
。鍋物材料好豐富
。有香菇,包心菜,韭菜,豚肉,日本福袋
。雞脾菇,油様樣,腐皮,金菇,蘿蔔,蒟蒻等
。2人SHAEUSHAEU
。係冬天時食,暖笠笠的特别舒服
。清香既湯汁隨住辣粉既加入,變得份外惹味
。STEP 2:芝士雜炊
。SHAEUSHABU 後
。店員會幫手即場製造芝士雜炊
。利用餘下火鍋湯汁精華
。加天日本珍珠米及大量芝士碎
。不斷地在鍋中攪拌
。直到每一粒米飯都沾芝士
。口感軟燸,芝士香極之濃厚!
。當然可以拉到絲啦~

【日本山藥 串揚 $58】
。第一次食酥炸嘅山藥,感覺不錯
。外層香脆可口,內裡嘅山藥質地清爽

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】旺角奶路臣街17號The Forest1樓114號舖
【分店】N/A
【℡】59225699
【營業時間】星期一至日 10:00-20:00
2023-01-15 31 浏览
見到同申子有關就知道啲野食唔會差得去邊,見到新開張所以慕名而來食個lunchLunch係主打拉麵,夜晚就仲有更加多款式,有埋火鍋鮟鱇魚肝湯拉麵係舊陣時,鮟鱇魚肝湯係專供應比皇帝飲用,出面我就冇乜見到過呢款湯底,呢到係第一次(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)原本湯底都有鮟鱇魚肝,而佢仲會額外有20g 鮟鱇魚肝,想要濃味啲可以加落隻匙到一齊食!廣島蠔沾麵蠔Total有兩隻,麵一隻飯個到一隻,size都算係大,而沾麵汁係好香濃蠔味,應該係有放埋蠔一齊去煮,鍾意食蠔嘅男朋友很滿意(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)佢每款麵都會配個飯for撈埋淨番嘅汁一齊食,所以係點都一定夠飽!呢到另一個特色係Runny Cheese嘅芝士蛋糕,用嘅係法國芝士,芝士味幾濃而且好香,就算食到飽飽都值得一試!

Lunch係主打拉麵,夜晚就仲有更加多款式,有埋火鍋

廣島蠔沾麵

2023-01-14 46 浏览
-lbaraki ken salty hot pot with beef $698If you are craving for hot pot but want something healthyThis is the one to go for!The salty hot pot looks paleBut it’s actually a very rich chicken broth Which is flavourful and well balancedThe set included 2 types of beef, a huge vege platter , raw egg and a cheese rice bowl. It’s definitely enough for 2 -Pistachio Cheese Cream Tower $68Don forget to save some room for the dessert by runnycheeseIt’s imported all the way from Fukui japanLove this igable
This is the one to go for!
The salty hot pot looks pale

Love this igable cream tower
The layering and textures are handled in perfection

-Habutae Butter Cheese sand $68
The sandwich is their signature product
This classic flavour contains mochi red beans and cheese in between
A hint of sake on the palette

-Fried Shashlik
If you want some skewers
Fried shashlik are also available
Highlights:
Yam
Sillaginidae Tempura
Rice Ball with Pollock roe source
2023-01-14 180 浏览
未返到鄉下? 直接將鄉下既味道帶俾你🇯🇵 集三個日本明星品牌於一身既「天心」💛, 將「まるみつ Marumitsu」|「空海 Kukai」|「Runny Cheese」以過江龍形式帶到旺角鬧市中既綠洲, 唔駛飛到去麵有刁鑽既味道!旺角The Forest越黎越多野食, 原來仲開多左一幢, 係地下Pause It隔黎有部𨋢直上, 又或者一樓Green Common果度推門出去過天橋就會見到呢間啦.難搵左d, 所以就算係申子姊妹店, 平日晏晝都係需要人支持下呢💛 鍾意佢頭頂掛滿色彩繽紛既紙傘, 梳化座都坐得非常舒適, 真心旺中帶靜既地方午市呢度以拉麵為主仲會附北海道七星米飯做雜炊, 超級飽肚🍚晚市就係日式火鍋. 另外仲有Runny Cheese凍櫃display哂d甜品出黎方便外賣-🐟Marumitsu主打鮟鱇魚肝, 同香港出面食到既好大分別, 因為呢隻係日本新鮮空運過黎, 就咁凍食1d都唔腥✈️, 做湯底反而有d清新🍜配小麥拉麵好有麥香又彈牙-空海就係拉麵同沾麵既代表, 源自東京但已經衝出日本🇯🇵 呢個廣島蠔沾麵湯底既鮮味極濃郁🦪有兩大隻非常飽滿、熟度剛好既爆汁蠔 特別配好似烏冬既白Gro

午市呢度以拉麵為主

仲會附北海道七星米飯做雜炊, 超級飽肚🍚
七星米飯雜炊

🍜配小麥拉麵好有麥香又彈牙

廣島蠔沾麵配白Groove拉麵

有兩大隻非常飽滿、熟度剛好既爆汁蠔
特別配好似烏冬既白Groove拉麵口感更爽滑

廣島蠔沾麵配白Groove拉麵

另外仲有自家製串揚, 新鮮炸好香脆又無剩油🍢
串揚

北海道帶子好軟腍, 面頭灑滿三文魚籽勁鮮味
雞肉嫩口有雞味, 蘸自家製酸汁好開胃🐥 大根原來已經用醬油炆到又腍又入味, 加埋炸皮多重口感呢.
大根串揚

Runny Cheese係用軟滑既法國芝士做既各款人氣芝士甜品, 羽二重芝士奶油非常滑口, 加入香甜栗子蓉同栗子粒🌰, 再用脆餅夾成三文治咁樣口感好豐富

羽二重芝士奶油夾心餅-栗子

芝士磚可以買1/3條咁就少人都食到, 實淨既芝士口感非常足料, earl grey茶味香而不澀, 上面放花瓣同檸檬乾更ig-able🍋
Earl Grey芝士磚

🐟鮟鱇魚肝湯拉麵🍜($168)
廣島蠔沾麵配白Groove拉麵🦪($148)
串揚: 大根 ($28)|北海道帶子 ($68)|雞肉🍗($38)
Runny Cheese: 羽二重芝士奶油夾心餅-栗子🌰($62)| Earl Grey芝士磚🧀($68per1/3terrine)
天心
旺角The Forest 1樓114號舖
(1樓Green Common走出門口過天橋/搭𨋢直達)
1200-2300
七星米飯雜炊
串揚
大根串揚
羽二重芝士奶油夾心餅-栗子
Earl Grey芝士磚
2023-01-13 25 浏览
Best Friend 生日 一於今晚就去居酒屋慶祝一下🥰呢間居酒屋平時午市主打拉麵🍜晚市就淨係做日式火鍋😋😋啱晒我哋而且全部食材日本直送🇯🇵新鮮又高質貓姐即刻話要食呢個牡蠣鍋廣島蠔鍋(2人份)日式火鍋平時真係好少食蔬菜嘅份量夠晒多有金菇芽菜冬菇等等佢哋冇醬汁提供不過可以點生雞蛋食 跟餐有蠔同蝦,份量都足夠而且海鮮好新鮮鮮蝦肉質彈牙不過呢個餐就冇其他肉類啦食肉可以加多份牛肉 $88牛肉味都香濃 仲未完㗎打完邊爐之後店員會用個湯底整炊飯 真係第一次見好特別三色芝士味,即刻見到拉絲效果😍
Best Friend 生日 一於今晚就去居酒屋慶祝一下🥰
呢間居酒屋平時
午市主打拉麵🍜
晚市就淨係做日式火鍋😋😋啱晒我哋
而且全部食材日本直送🇯🇵新鮮又高質

貓姐即刻話要食呢個
牡蠣鍋廣島蠔鍋(2人份)
日式火鍋平時真係好少食
蔬菜嘅份量夠晒多
有金菇芽菜冬菇等等
佢哋冇醬汁提供不過可以點生雞蛋食
跟餐有蠔同蝦,份量都足夠而且海鮮好新鮮
鮮蝦肉質彈牙
不過呢個餐就冇其他肉類啦
食肉可以加多份牛肉 $88
牛肉味都香濃

仲未完㗎
打完邊爐之後
店員會用個湯底整炊飯 真係第一次見好特別
三色芝士味,即刻見到拉絲效果😍
📍天心 (旺角)👩🏻‍❤️‍👨🏻之前食過申子居酒屋🏮,今次試試佢哋新開嘅姊妹店,仲有勁多款式嘅Runny Cheese甜品。🥘牛肉鹽味鍋 二人份 $698湯底以豬骨熬製而成,但一啲油膩感都冇,反而好清甜。好少食到好味又對腸胃冇咩負擔嘅湯底。配料上多肉少菜,👩🏻‍❤️‍👨🏻覺得好啱食。食材種類豐富,蔬菜、菇菌、豆品都有。配清淡嘅鹽味湯底最食到食材原味。我哋反而食晒啲菜仲有一碟肉未郁過😂。🍢串揚 ✨北海道帶子 $68🦐海老 $68🍄冬菇 $22帶子好鮮甜,裏面啱啱好熟,keep到軟身帶點糯口嘅感覺。蝦比想像中大隻,肉質彈牙,但食嘅時候要小心裏面嘅竹籤。冬菇又香又多汁,穩陣之選。🧀Earl Grey芝士磚 $68幾乎入口即溶,口感非常好。Earl grey茶味好清香,唔會有人造citrus味。🍎蘋果檸檬芝士蛋糕 $62呢款質地緊實少少,不過有唔少介乎果蓉同果粒嘅蘋果。呢款相對甜度較低。📍天心 (旺角)旺角奶路臣街17號The Forest1樓114號舖
📍天心 (旺角)

🥘牛肉鹽味鍋 二人份 $698

🍢串揚
✨北海道帶子 $68
🦐海老 $68
🍄冬菇 $22

🧀Earl Grey芝士磚 $68

🍎蘋果檸檬芝士蛋糕 $62

📍天心 (旺角)
旺角奶路臣街17號The Forest1樓114號舖
2023-01-13 23 浏览
申子姊妹店天心集合左三個日本過江龍品牌🇯🇵分別係 Marumitsu, 空海 Kukai同我最期待既 Runny Cheese!呢度午市主要係供應拉麵🍜晚市就主打火鍋🍲另外仲有串揚可以嗌 炸飯團配明太子醬同廣島蠔都幾正😋主食我同男朋友就揀左:✨鮟鱇魚肝湯拉麵 $168 (Marumitsu)對日本人黎講鮟鱇魚肝係上矜貴既食材 呢款拉麵用左新鮮「海中鵝肝」鮟鱇魚湯 加上較粗身既麥胚芽拉麵 鮮味十足 魚肝都好creamy! 最後仲有北海道七星米飯比客人當湯飯食用 一啲都唔輸比拉麵😋✨廣島蠔沾麵配白Groove拉麵 $138 (Kukai)我同男朋友都鐘意廣島蠔呢款多啲🤤除左沾麵有大大隻既廣島蠔 飯上面都有隻😆好肥美鮮甜😚 值得一提白Groove拉麵中間有條坑紋非常掛汁 沾麵汁好夠濃 如果出埋拉麵版就正! 至於日本人氣芝士店Runny Cheese🧀佢地採用左香濃軟滑既法國芝士製作 而且件裝夾心餅賣相吸引 買黎做散水餅都係唔錯既選擇😋✨羽二重芝士奶油夾心餅 - 朱古力 $62本身想揀開心果/士多啤梨味可惜冇貨🥺呢個夾心餅有五種口感 有朱古力粒同好加分既麻糬 當然唔少得芝士奶油 同兩層唔同濃

✨鮟鱇魚肝湯拉麵 $168 (Marumitsu)

✨廣島蠔沾麵配白Groove拉麵 $138 (Kukai)

✨羽二重芝士奶油夾心餅 - 朱古力 $62
本身想揀開心果/士多啤梨味可惜冇貨🥺呢個夾心餅有五種口感 有朱古力粒同好加分既麻糬 當然唔少得芝士奶油 同兩層唔同濃度既夾心餅🍫

✨宇治抹茶芝士磚 $68
雖然賣相比較普通 但可能因為係抹茶味 我比較鐘意呢款😛不過可能因為未解凍得夠 食落冇想像中咁滑 但味道都係值得回購既!
2023-01-12 17 浏览
旺角新開呢間好有日本風嘅餐廳我梗係要去試 天花板掛滿兩排日本特色嘅雨傘😍😍座位闊落 環境舒服 夜晚主打火鍋🤩塩鍋 ($698/2)我哋就揀咗鹽味湯底 佢係冇味精㗎可以飲晒都得😍 果然都真係幾夠味 忍唔住飲多幾啖 另外仲配兩款牛肉😋 一款係美國特級肥牛 另一款係美國特級肩胛肉🤩 兩款都非常嫩滑 又帶有香味 而且份量都幾多🥳 火鍋另外仲配一大盤蔬菜 由於日本人比較鍾意蔬菜 所以餐廳都跟返蔬菜大大盤😍 食落都好新鮮🥦🥬🥒 食晒啲嘢之後最尾仲有個飯 會幫你加飯同埋芝士落去個鍋 等飯可以吸收晒湯嘅精華🤩再加埋芝士嘅香味 就有個三重芝士飯啦😧😍 真係拉晒芝架!芝士味超級香濃 啱晒我呢個芝士迷🤤🤤另外餐廳都有串燒提供 佢比較特別係用炸嘅方式去整㗎😍仲有個甜甜地嘅串燒醬俾大家😙鵝肝配蘋果醬($98)鵝肝真係好厚 識落非常香脆🤤鵝肝肉就油脂滿滿 入口即溶 非常邪惡 😈但係有配返個清甜嘅蘋果醬🍎即刻冇咁漏🤤和牛($98)雞肉($38)豚肉卷($38)呢三款肉都非常嫩滑 而且炸完都好juicy😍 炸粉又唔會太厚 食落香脆又好味😋特別係豚肉 入面仲加咗話梅 感覺好清新!羽二重芝士奶油夾心餅一栗子($62)呢度

塩鍋 ($698/2)

鵝肝配蘋果醬($98)

和牛($98)
雞肉($38)
豚肉卷($38)

羽二重芝士奶油夾心餅一栗子($62)
呢度嘅甜品都幾有特色㗎 🤩呢款夾心餅入面有厚厚嘅麻薯 栗子蓉同埋栗子粒🌰每啖都有煙煙韌韌嘅 又食到好香嘅栗子味 栗子蓉都好滑😝口感非常好🤤

宇冶抹茶芝士磚($68)
呢個芝士磚都好特別 好香宇治抹茶味之外🍵仲有粒粒紅豆 而且佢冇芝士蛋糕咁creamy 口感都幾特別🤩

梅酒($68)
呢款梅酒係用紅茶配製 非常特別 飲落有啖啖茶香 又有好香嘅梅味🥃👏🏼
Lunch黎左旺角商場The Forest食午餐,位於1樓有間日本過江龍天心,午餐拉麵特別好食,值得介紹!鮟鱇魚肝湯拉麵 $168餐廳主打皇牌拉麵,傳說鮟鱇魚肝係古時皇室先會食到既,亦有海上鵝肝之稱,味道連湯底食起黎都鮮味!廣島蠔沾麵 配白Groove拉麵 $148廣島蠔配合麵豉醬配製成濃郁既沾麵醬,撈住厚身彈口既拉麵都非常吸引!而且每個拉麵都有加碗飯,配拉麵/沾麵汁都非常引起食慾!串揚廣島蠔 $28/隻串揚既炸粉勁薄,而且火喉剛好,令到蠔身多汁惹味,超值推薦!串揚芝士 $28/串外皮香脆芝士拉絲,小食一流!串揚大根 $28/串關東煮醃製既大根串揚起黎都好好味,好帶出大根甜味!蘋果檸檬芝士蛋糕 $65餐廳第二樣重頭戲就係甜品,長身芝士蛋糕芝士味香口,夾雜蘋果檸檬都好好食,另外仲有芝士磚、夾餅都好吸引我再黎幫襯!

鮟鱇魚肝湯拉麵 $168

廣島蠔沾麵 配白Groove拉麵 $148

串揚廣島蠔 $28/隻
串揚既炸粉勁薄,而且火喉剛好,令到蠔身多汁惹味,超值推薦!

串揚芝士 $28/串
外皮香脆芝士拉絲,小食一流!

串揚大根 $28/串
關東煮醃製既大根串揚起黎都好好味,好帶出大根甜味!

蘋果檸檬芝士蛋糕 $65

• 串揚芝士
  • 串揚廣島蠔
  • 串揚大根
2023-01-11 25 浏览
申子居酒屋係旺角開咗新姊妹店午市主打拉麵🍜晚市日式火鍋🥣全部食材日本直送🇯🇵-🔸牡蠣鍋廣島蠔鍋($698/2人份)日式火鍋同港式火鍋唔同主打食雜菜 反而肉相對會少啲😉蔬菜籃樣樣有齊🥬記得點生雞蛋食🤓跟餐一人有四隻蠔🦪同一隻蝦🦐材料生鮮食肉獸可以加多份無激素雞($88)肉質嫩冧又無骨👍🏻不過最正係打完邊爐店員會用個湯底幫你整炊飯🤤三色芝士有晒拉絲效果‼️勁邪惡-🔸豚肉卷($38)/雞肉($38)炸串即叫即整熱辣辣🍢黑洞欣賞佢吾會勁厚粉攤凍咗食一樣咁脆🥰-🔸朱古力芝士奶油夾心餅($58)層次豐富 朱古力控可以一戰🍫朱古力餅乾包住芝士奶油中間有層煙韌麻糬 整體唔太甜😗-🔸Earl grey芝士磚($68)雖然係芝士磚 但吾會好膩胃🤪反而淡淡佛手柑香 加埋橙片 成個配搭好清新😋
申子居酒屋係旺角開咗新姊妹店
午市主打拉麵🍜晚市日式火鍋🥣
全部食材日本直送🇯🇵
🔸牡蠣鍋廣島蠔鍋($698/2人份)

日式火鍋同港式火鍋唔同
主打食雜菜 反而肉相對會少啲😉
蔬菜籃樣樣有齊🥬記得點生雞蛋食🤓

跟餐一人有四隻蠔🦪同一隻蝦🦐材料生鮮

食肉獸可以加多份無激素雞($88)

肉質嫩冧又無骨👍🏻
不過最正係打完邊爐
店員會用個湯底幫你整炊飯🤤

三色芝士有晒拉絲效果‼️勁邪惡
🔸豚肉卷($38)/雞肉($38)

炸串即叫即整熱辣辣🍢
黑洞欣賞佢吾會勁厚粉
攤凍咗食一樣咁脆🥰
🔸朱古力芝士奶油夾心餅($58)

層次豐富 朱古力控可以一戰🍫
朱古力餅乾包住芝士奶油
中間有層煙韌麻糬 整體唔太甜😗
🔸Earl grey芝士磚($68)

雖然係芝士磚 但吾會好膩胃🤪
反而淡淡佛手柑香 加埋橙片
成個配搭好清新😋
嚟到旺角新開嘅天心就晌波鞋街The Forest內餐廳空間寬敞 天花掛滿好靚嘅日本紙傘裝修得好有格調👘鍋物絕對高質 有蠔、牛腸、海鮮等等仲有少見嘅鮟鱇魚肝鍋甜品亦係值得一試!🔸鮟鱇魚肝二人鍋($898)有鮟鱇魚件、魚肝、魚皮,鮟鱇魚肝好綿密甘甜,魚肉帶有甜味口感特別,魚皮就好爽。而湯底用咗鮟鰊魚熬製再加入鮟直魚肝,所以非常香濃。另外仲有一盤野菜拼盤,有年糕福袋、絹豆腐、菇類、蒟蒻、蘿蔔、蔬菜等,菜都係好鮮甜。到尾聲,店員會幫忙整芝士雜炊,米飯吸收哂魚湯嘅精華,再加埋芝士,邪惡的幸福感滿滿!🔸羽二重朱古力芝士奶油夾心餅($58)外層係香脆曲奇餅、中間厚厚嘅芝士奶油好滑溜、麻糬煙靱,口感好豐富!
嚟到旺角新開嘅天心
就晌波鞋街The Forest內
餐廳空間寬敞
天花掛滿好靚嘅日本紙傘
裝修得好有格調👘
鍋物絕對高質 有蠔、牛腸、海鮮等等
仲有少見嘅鮟鱇魚肝鍋
甜品亦係值得一試!

🔸鮟鱇魚肝二人鍋($898)

🔸羽二重朱古力芝士奶油夾心餅($58)