2023-11-28
香港嘅新加坡菜唔多,好食嘅更加係少之又少,當中天天海南飯就係其中一間我好鍾意食米芝蓮星級飯店放工之後去咗圓方行街,行到攰就去咗天天海南雞飯食由於今日都幾肚餓,所以叫咗好多嘢:天天燒雞雞油飯街坊砂鍋銀針粉南洋咖喱雜菜油柑香水檸檬所有嘢都非常出色,天天燒雞非常入味,雞皮燒得好香脆,不過又唔會過分油膩,每一件雞味道都恰到好處街坊砂鍋銀針粉雖然係一道平民料理,不過亦都非常之考功夫,依度菜簡單得來又非常之有特色,我每次嚟多一定會叫由於我唔係太食得辣,所以叫咗黃咖喱雜菜,依間餐廳嘅黃咖喱比其他地方濃稠,再配上大量嘅雜菜,撈落個雞油飯度真係令人垂涎三尺食咗咁多嘢未嘢之後有少少頸渴,所以就嗌咗油柑香水檸檬茶,為呢餐飯畫上咗一個完美嘅句號圓方入面充斥着好多貴價嘅餐廳,如果想食得相對經濟實惠,天天海南雞飯確實係一個性價比極高嘅選擇#天天海南雞飯
放工之後去咗圓方行街,行到攰就去咗天天海南雞飯食
由於今日都幾肚餓,所以叫咗好多嘢:
天天燒雞
雞油飯