餐厅:
条款及细则:

TenRen's Tea (New Town Plaza Phase III)
kate.liu_0415
🇭🇰90後|夏日炎炎🌞要消暑清熱🧊
kate.liu_0415
2025-07-19
关注
今日約了朋友在沙田逛街,行到去新城市三期 的一田超市,發現原來這家一田超市開設 🍸一田食堂 ,發現 我最愛的 天仁茗茶 也在這裡 !天仁茗茶 是我由中學開始最喜愛的茶飲店,最喜愛這家的 茶底 及 蜂蜜珍珠今次看到有新品推出 即刻和朋友一人一杯🌟兩杯也是 季節限定 白玉苦瓜 系列🌟💚思苦檸蜜 , 奶綠思苦🩵💚思苦檸蜜苦瓜汁加入蜂蜜、檸檬,苦瓜的回甘味,檸檬的酸味,蜂蜜的甜味,三者混合後,味道獨特飲品苦中帶甜,酸中帶甘,增加口感現在炎炎夏日喝一杯 思苦檸蜜,消暑降火🧊🩵奶綠思苦是綠茶,牛奶和苦瓜汁的結合,兼具苦瓜清熱降火和奶茶香甜的飲品經常出街用膳,吃熱氣小食要即刻飲杯白玉苦瓜 系列 降降火😝下次經過再喝一杯吧😋查看更多
+ 3
赞好
检举
rita.leung
少冰俾左大半杯冰
rita.leung
2025-07-06
关注
飲過咁多間天仁葡萄柚綠茶微糖少冰未試過有咁多冰 俾咗大半杯冰我同店員講咗話太多冰 唔想飲咗凍 想整走返啲同我講應該一早叫走冰 因為少冰就係咁多 如果唔係會好澀以後唔會再幫襯呢間分店 亂咁沖又態度差寧願行遠少少去車站上面間分店買算查看更多
赞好
检举