2023.12.20【12.20  冬至前究極和牛暖身@旺角 天下糧倉】冬至前又是寒風凜凜出去旺角為公司看看電腦用品凍得很在Openrice輸入火鍋 & 旺角出了 天下糧倉挺有中國歷史Feel挺玩味反正有究極和牛放題暖身就試試吧飲品種類很多菜類丸子火鍋配料應有盡有火鍋後甜點都等著大家補給庫原來就是醬料 和 麵食的自助地方還沒選湯底還沒點肉PP已心急得拿雪芭準備開吃飲品都準備好嘩!沒想到龜苓膏都有耶保證不會上火好了好了湯底還沒上桌肉都上來了澳洲M7和牛Prime牛板腱 安格斯牛肩胛 一級肥牛澳洲和牛金錢展牛腩片鮮牛肉 每樣都要來一點鮮紅粉嫩火鍋配料也先夾一點青口都藏在裡面潮汕牛骨湯趁還沒滾多加一點娃娃菜,玉米,杏鮑菇,番茄增加天然甜味滾啦就是要放牛肉牛肉新鮮牛味香濃吃了牛其他東西都放一邊只想吃牛珍寶珠準備好給小朋友天下糧倉 果然牛肉火鍋專門店原來還有雞煲下次可以試試究極和牛還是雞煲身體健康祝君安好整體味道:♥♥♥♥♡環境:♥♥♥♥♡服務:♥♥♥♥♡衛生:♥♥♥♥♡抵食:♥♥♥♥♡Deliverule 溫度 ★★★態度 ★★★味道 ★★★♡ 天下糧倉牛肉火鍋專門店 ♡  ♡  旺角西洋菜南

冬至前又是寒風凜凜

嘩!
沒想到
保證不會上火
龜苓膏都有耶

澳洲M7和牛 Prime牛板腱 安格斯牛肩胛 一級肥牛 澳洲和牛金錢展 牛腩片 鮮牛肉

好了好了
鮮紅粉嫩

也先夾一點
青口都藏在裡面

趁還沒滾
多加一點娃娃菜,玉米,杏鮑菇,番茄
增加天然甜味

溫度 ★★★
態度 ★★★
味道 ★★★

♡ 天下糧倉牛肉火鍋專門店 ♡
♡  旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖  ♡
2023-12-21
等候时间
5 分钟 (堂食)
雪芭
  • 澳洲和牛金錢展
  • 牛腩片
  • 鮮牛肉
2023-12-21 72 浏览
朋友👧🏻帶咗我嚟呢度食任食牛肉火鍋,朋友👧🏻話呢度勁抵食🤣先食 $128「奇味雞煲」,味道勁濃郁,雞肉好入味,上邊仲放咗大量芫荽🌿,更加香🤩跟住加湯,食 $246一位嘅「極究和牛放題」,包呢啲牛肉:澳洲M7和牛、Prime牛板腱、安格斯牛肩胛、一級肥牛、封門柳、澳洲和牛金錢展、牛脷片、鮮牛肉;仲有 豬梅片、涮羊肉🤩同埋好多蔬菜、丸類、響鈴、出前一丁等🤣又有勁多飲品🤩雪糕都有好多款🤩飽得我哋呢🤣仲見到好多後生仔食得勁多😜
朋友👧🏻帶咗我嚟呢度食任食牛肉火鍋,朋友👧🏻話呢度勁抵食🤣

同埋好多蔬菜、丸類、響鈴、出前一丁等🤣

又有勁多飲品🤩

雪糕都有好多款🤩

飽得我哋呢🤣
仲見到好多後生仔食得勁多😜
2023-12-18 56 浏览
和朋友去吃,食材品质一般,而且后来上的品质越来越差。不推荐。去之前要先付钱定位了,很少见到这种习惯了。服务态度很差,因为多订了一个位置,商量退费也不是很顺利。总之不推荐,性价比非常低。
去之前要先付钱定位了,很少见到这种习惯了。
服务态度很差,因为多订了一个位置,商量退费也不是很顺利。
总之不推荐,性价比非常低。
2023-12-14 89 浏览
天下糧倉 好有氣勢既餐廳名字 🫡一入到去 仲見到好多醬料既補給庫!是日試既 係究極和牛放題 🐮多達8款不同種類既牛 唔怕食到悶而自助放題既好處 當然就係唔使就住嗌 🤭湯底方面 有成12種 鍾意濃定淡 自己話事我就揀左潮汕牛骨湯 貪佢清清地 可以試真d牛既鮮/肉味 😋8款牛一齊上碟 賣相非常吸引 當下直頭覺得自己係皇太后 有太監侍奉 💁‍♂店家貼心有埋名牌 唔使擔心會撈亂 分唔清咩牛打咩牛 就好似打麻雀咁 花章都無有怕 🐥-一級肥牛第一款試既 唔使講野 私心肥牛 打邊爐必食 淥幾秒就食得 正-安格斯牛肩胛 安格斯呢3隻字 零舍有吸引力 😍牛肩胛少少韌但可吞噬 牛味濃郁 適合鍾意有咬口既朋友-牛脷片本人一向鍾情於牛舌 爽口 有嚼勁-鮮牛肉 mvp 鮮牛果種新鮮嫰滑 真係無得輸 友人忍唔住要encore再點-澳洲M7和牛壓軸出場 如果可以大塊d 相信口感會更佳打邊爐不停食肉 食到咁上下 要轉下蔬菜唐生菜同油麥菜都好岩打邊爐 夠fresh 仲有入口即溶既白蘿蔔 食得好舒服-響鈴都好有驚喜 腐皮夠鮮 真正做到淥3秒就食得-芝士海鮮豆腐對流心丸可謂零抵抗力 芝士類放尾聲品嚐 當甜品一流 食得滿足
天下糧倉 好有氣勢既餐廳名字 🫡
一入到去 仲見到好多醬料既補給庫!

是日試既 係究極和牛放題 🐮

壓軸出場 如果可以大塊d 相信口感會更佳

打邊爐不停食肉 食到咁上下 要轉下蔬菜
響鈴都好有驚喜 腐皮夠鮮 真正做到淥3秒就食得
芝士海鮮豆腐
對流心丸可謂零抵抗力 芝士類放尾聲品嚐 當甜品一流 食得滿足😋
雪糕方面 有d較小見既日本牌子
味道都有多款口味 可供選擇

性價比高 難怪由入座到離座時 全場爆滿
尤其適合一班朋友聚會 可以盡情試多幾款牛
下次fd gathering再會啦 🫡
2023-12-10 77 浏览
鍾意食牛🐮又想食得盡情,仲係和牛任食😍正又有🐷🐑🐔各款肉類🍖🥩多款食物🥘蔬菜和飲品🥤仲有十幾款味道嘅雪糕🍦🍧😋———————-🐔雞煲及多款湯底🍲🥣雞煲好惹味食完翻尋味😂食完雞煲再食火鍋🍲食物都好靚,價錢又唔貴真係食得好飽好飽😂———————環境地方坐位寛闊.. 坐得舒適其實開心簡單就在你身邊❤️食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶————————-
鍾意食牛🐮又想食得盡情,仲係和牛任食😍正
又有🐷🐑🐔各款肉類🍖🥩
多款食物🥘蔬菜和飲品🥤
仲有十幾款味道嘅雪糕🍦🍧😋

———————-
🐔雞煲及多款湯底🍲🥣
雞煲好惹味食完翻尋味😂
食完雞煲再食火鍋🍲
食物都好靚,價錢又唔貴
真係食得好飽好飽😂

———————
環境地方坐位寛闊.. 坐得舒適
其實開心簡單就在你身邊❤️
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶
————————-

2023-12-06 71 浏览
餐廳提供嘅好多牛肉選擇。肉質鮮嫩多汁,每一片都散發出誘人嘅香氣。特別係澳洲和牛,口感更加細膩,入口即化,真係好好味!而且,佢哋嘅雞煲都好出色。雞肉鮮嫩多汁,湯底濃郁滋味,食落真係令人回味無窮。無論係配上火鍋嘅蔬菜定係其他配料,都能夠完美融合,為整個火鍋帶嚟更豐富嘅口感。當然,仲有一樣我一定要提嘅就係佢哋嘅雪糕同飲品任飲任食。真係好正呀!無論係芒果、香草、朱古力定係草莓口味,佢哋都有好多款供我哋揀。食完辣辣嘅火鍋,食杯凍冰冰嘅雪糕,真係冰火兩重天爽到暈。總括而言,呢次嘅港式火鍋放題之旅真係令我深刻印象。餐廳提供嘅好多牛肉、澳洲和牛、雞煲同埋雪糕任飲任食真係爽YY

2023-12-05 55 浏览
非常不起眼嘅牛魔王邊爐🙈餐廳係油麻地百寶利上面 冇燈箱冇廣告咁啱碌ig見到佢 見到好多款牛任食 男朋友係超級牛魔王 所以就膽粗粗試下🤩🍲 究極和牛放題 $246 (需加一)不論你有幾多人去食 一入座就會俾一盆牛肉你 有哂咁多款牛肉~ 最平嘅一級肥牛 牛板腱會比較多 個人認為係想填飽你 等你唔洗再額外加牛🤣雖然我哋只係2個人食 但我哋戰鬥力唔惹小🤭 額外再叫左4次和牛 金錢展同牛舌🤓牛肉質素中上 我自己幾鍾意封門柳同金錢展 食落有咬口 牛味濃👍另外牛舌薄切爽口 和牛油脂分佈平均 食落都算入口即融除左牛之外 仲有好多配料揀 有灣仔水餃 幾款菜+丸+麵食 仲有鵝腸 青口 蝦(咁啱個日去冇蝦🥲)比較特別嘅係有鴨胸~飲品同雪糕方面幾有驚喜🤩 好多種飲品揀 有汽水 茶類 韓式飲品 雪糕有好多味揀 我自己食左幾杯da dino🤤餐廳座位都幾鬆動 唔會覺得逼同焗 以呢個價錢同食物質素+款式 我覺得牛魔王+一大班人可以一試 可encore👍🖐️大力推介
非常不起眼嘅牛魔王邊爐🙈
餐廳係油麻地百寶利上面 冇燈箱冇廣告

🍲 究極和牛放題 $246 (需加一)

🖐️大力推介
2023-10-25
  • 究極和牛放題
2023-11-23 88 浏览
一間十分親民既任食和牛小店位置超便利,旺角大街樓上雖然唔系華麗既裝修但就有份小店親切感唔系第一次食上次黎就無加雞煲就咁食牛今次特登黎試埋個雞煲只要加錢食雞煲,連雞煲都可以任食依到個雞煲要一讚個醬汁調得認真好味唔會杰到好易痴底,但又做到掛汁效果啲雞亦都煮得岩岩好,又滑又入味十分推介雞煲之後轉左火鍋湯底可以開始任食牛了首先就上左一盤放得好靚既牛每款都有啲,可以試左鍾意邊只再叫而且出面既配料都好齊全丸,菜,海蝦,鵝腸,粉面類都有

一間十分親民既任食和牛小店
位置超便利,旺角大街樓上
雖然唔系華麗既裝修
但就有份小店親切感

唔系第一次食
上次黎就無加雞煲就咁食牛
今次特登黎試埋個雞煲
只要加錢食雞煲,連雞煲都可以任食

依到個雞煲要一讚
個醬汁調得認真好味
唔會杰到好易痴底,但又做到掛汁效果
啲雞亦都煮得岩岩好,又滑又入味
十分推介雞煲

之後轉左火鍋湯底
可以開始任食牛了
首先就上左一盤放得好靚既牛
每款都有啲,可以試左鍾意邊只再叫
而且出面既配料都好齊全
丸,菜,海蝦,鵝腸,粉面類都有
  • 奇味雞煲
天下糧倉牛肉火鍋專門店最近見天氣凍凍地就想打邊爐,小編又唔想食啲大型連鎖火鍋店,見網上面有頗多推薦呢間天下糧倉嘅報導同埋foodie推薦,見$217起有和牛食就膽粗粗約Friend去食呢間餐廳。(點知呢個係小編呢一年嚟都末遇過嘅惡夢)$217 (九半前入座$247 + $13 醬料費)再加一🤡一開始會比一大碟解好凍&砌好哂嘅牛肉拼盤,完全ignore小編一開始落單嗰張紙仔🥺,即係如果你唔想食肥牛/牛脷佢都會照上埋比你,小編見啲牛咁靚咁好食就算啦,但第一碟之後嗰啲牛完全唔ok,都未解凍好啲牛就上比啲客,澳洲M7和牛又薄又細,淥完得返手指尾指甲咁細,完全冇任食和牛嘅爽快感,連肥牛都好鞋🥺🥹。配料方面都唔多選擇,得幾款丸同菜,有蝦有青口。飲品同雪糕嘅選擇有限,雪糕食落黏黏地味道唔突出。好多foodie 都出post第一碟牛嘅靚相,而打後嗰啲牛又唔講下質素又何🤡。店鋪入面又黑賣相:⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐CP值:⭐⭐價錢接近$300....呢個價錢可以食牛x人、x站等等入面貴少少嘅任食set,所以唔建議食呢間。加上服務方面一開始冇staff講解點Order同埋個餐價錢係幾多,小編都係埋單嗰下先知原來
天下糧倉牛肉火鍋專門店

賣相:⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐
CP值:⭐⭐

價錢接近$300....呢個價錢可以食牛x人、x站等等入面貴少少嘅任食set,所以唔建議食呢間。加上服務方面一開始冇staff講解點Order同埋個餐價錢係幾多,小編都係埋單嗰下先知原來add up係咁貴,仲要收醬料費,支付方法得cash/fps,連比你同credit card賺回贈都唔比(⁠.⁠ ⁠❛⁠ ⁠ᴗ⁠ ⁠❛⁠.⁠)

#Foodporn #Foodie #非平民 #非小資 #劣食
餐廳裝修同個名一樣,都好似糧倉咁🤣完全估唔到呢間啲牛咁高質,款式多之餘又新鮮,放題嚟講呢個價錢真係好抵食,淨係食牛都回返本😳所以牛魔王一定要試😗.🥘究極和牛放題 $217 (2130後入座)呢個時間雖然晏啲啲,但係真係好平好抵食🥹除咗各款牛肉之外,另外出面都有自助區有各種唔同嘅食物,例如丸類、蔬菜等,不過都係建議留肚食牛肉❣️想食雞煲的話仲可以另外加錢,湯底係勁濃嘅沙嗲湯,超級入味😳.💰人均消費:~$250.🍽味道: 4/5🏙環境: 4/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 4/5💰價錢: 4/5
🥘究極和牛放題 $217 (2130後入座)
💰人均消費:~$250
🍽味道: 4/5
🏙環境: 4/5
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 4/5
💰價錢: 4/5
2023-10-27 96 浏览
超高質既放題雞煲牛肉火鍋!雞煲有好多款式!我哋揀咗奇味雞煲!首先,餐廳會上一鍋熱辣辣嘅雞煲食完雞煲嘅時候,我哋就可以叫職員加水打邊爐啦!餐廳既各個部分選一項既牛肉份量真係超級大盤!有好多唔同部位嘅牛肉可以揀擇,真係豐富多樣!例如有牛板鍵,安格斯牛肩胛,封門柳,牛脷片,鮮牛肉,一級肥牛等等!想食咩就叫咩,真係超級多牛肉部位可以任你叫喇!真係好開心可以食到咁多款牛肉。而且,餐廳入面仲有好多唔同嘅菜類同麵類,例如蔬菜、豆腐、海鮮等等,真係好多選擇!腸仔同丸子,都有好多唔同口味可以揀擇,例如魚蛋、貢丸、墨魚丸等等,每一種都有獨特嘅風味。另外,餐廳仲提供好多款飲品,真係可以隨便揀擇。例如有汽水、果汁、茶類等等,可以滿足各種口味需求。最後,不得不提餐廳嘅雪糕,有成10款口味!真係好多選擇啊!可以隨心所欲地品嚐各種口味嘅雪糕,真係好開心。
超高質既放題雞煲牛肉火鍋雞煲有好多款式!我哋揀咗奇味雞煲

首先,餐廳會上一鍋熱辣辣嘅雞煲
食完雞煲嘅時候,我哋就可以叫職員加水打邊爐啦!

2023-10-27 70 浏览
天下糧倉牛肉火鍋專門店 (旺角)旺角西洋菜南街1A-1K號百寶利商業中心5樓501-506號舖天氣涼涼哋就好自然咁諗起打邊爐之前有朋友試過旺角有間叫天下糧倉嘅任食邊爐見佢個名咁得意就決定一試上到去就見到一啲比較特別嘅佈置好似處身古時嘅糧倉咁一坐低就急不及待咁點餐見到加埋雞煲都係位位加$128(奇味雞煲任食是需額外加錢的啊😋)而且雞件都是任加的但今日想食清啲所以叫咗個骨牛湯底配牛肉🤤🤤點餐紙得一張夠簡潔,無牛不歡嘅我哋當然主攻重點啦平時就算點餐紙有幾多選擇其實我哋都係點牛多😂😂牛有8款選擇(一級肥牛、封門柳、 澳洲M7和牛、和牛金錢展、牛板腱、 安格斯牛肩胛、牛脷片及鮮牛肉),連A7和牛都可以任點發達喇🥰🥰🥰牛肉嚟講我哋最鍾意M7和牛、牛肩胛同封門柳,牛味最濃而且唔靭其他配料:丸類,腸仔,菜類,鵝腸,大腸都可以喺自助區自己攞連餃子都可以喺雪櫃自取牛筋丸同墨魚丸好好食夠彈牙夠同juicy 鵝腸都勁爽口正呀喂!大家真係要留肚食甜品雪糕同雪葩都有好多口味其實我想每款都食但實在完飽只試咗海鹽同伯爵茶口味二百幾蚊嚟講真係物超所值一定會再嚟呀!#火鍋 #雞煲 #香港美食推介 #油尖旺美食 #和牛 #
天下糧倉牛肉火鍋專門店 (旺角)

天氣涼涼哋就好自然咁諗起打邊爐
之前有朋友試過旺角有間叫天下糧倉嘅任食邊爐
見佢個名咁得意就決定一試

上到去就見到一啲比較特別嘅佈置
好似處身古時嘅糧倉咁

一坐低就急不及待咁點餐
見到加埋雞煲都係位位加$128
(奇味雞煲任食是需額外加錢的啊😋)
而且雞件都是任加的
但今日想食清啲所以叫咗個骨牛湯底配牛肉🤤🤤

點餐紙得一張
夠簡潔,無牛不歡嘅我哋當然主攻重點啦
平時就算點餐紙有幾多選擇
其實我哋都係點牛多😂😂

發達喇🥰🥰🥰

其他配料:丸類,腸仔,菜類,鵝腸,大腸都可以喺自助區自己攞
連餃子都可以喺雪櫃自取

只試咗海鹽同伯爵茶口味

二百幾蚊嚟講
真係物超所值
一定會再嚟呀!

#火鍋 #雞煲 #香港美食推介 #油尖旺美食 #和牛 #火鍋放題 #香港探店 #hkfoodie #lovetoeat
2023-10-26 46 浏览
今日好想食肉肉,所以腦裡只有燒肉同火鍋選擇,當我選擇困難症之際,就經過見到天下糧倉,呢間出名多唔同部位既牛食,就即沖上去開餐😝店鋪主打潮汕牛骨湯底、新鮮煽牯牛拼盤、匙柄等。地方雖小但食物種類都好多選擇,一坐低就叫個雞煲食咗先😝之後就上咗一大盤牛,巳有8款唔同部位,見到都食慾大增😁SRF黑毛和牛、封門柳、安格斯牛肩胛、Prime牛板腱、金錢展、一級肥牛、牛脷片、鮮牛肉。牛肉新鮮,牛味濃。出面自助區亦唔錯,非常滿足 😋

店鋪主打潮汕牛骨湯底、新鮮煽牯牛拼盤、匙柄等。

出面自助區亦唔錯,非常滿足 😋
2023-10-21 42 浏览
天下糧倉能夠一次滿足雞煲同火鍋愛好者,當你享用完美既雞煲之後,就可以轉換成火鍋,讓你品嚐到更多既美味雞煲湯底鮮美濃郁,充滿了雞肉既鮮味同香氣,配以新鮮的蔬菜、香料同特色配料,令人回味無窮,如果覺得唔夠喉可以加錢升級任食奇味雞煲當你享受完完美既雞煲後,就到另一個主角牛肉出場,第一輪會上一個肉肉大拼盤、非常震撼,打卡一流!外面仲有多個火鍋配料可以自由選擇!甜品方面,有多種口味嘅雪糕可以選擇,無論是清爽的水果口味還是濃郁的巧克力口味,這裡的雪糕都能為你的用餐體驗畫下完美的句點。
天下糧倉能夠一次滿足雞煲火鍋愛好者,當你享用完美既雞煲之後,就可以轉換成火鍋,讓你品嚐到更多既美味

入秋🍂又係食火鍋🤤嘅好時機,旺角🚇呢間天下糧倉🐂牛肉火鍋🍲專門店🏯和牛🐂火鍋放題每位只係💰$217。我哋兩個人另外加💰$128仲有埋奇味🐓雞煲任食。食完🐔雞煲之後加湯🥣就可以打邊爐,佢哋會上一大盤靚牛🐂,份量之多十分慷慨😍。最正嘅就梗係有🇦🇺澳洲 M7 和牛🐮,入口即化😋,另外🇦🇺澳洲和牛🐂金錢展亦都唔錯👍,油花靚又有咬口。其他牛肉🐂亦都各有特色,可以一次過🥰食晒咁多款,好滿足☺️!呢度🧃飲品款式亦都幾多🤩,而且有埋涼茶同埋龜苓膏😎添!自助區💪亦都有好多唔同嘅🍲火鍋配料,不過佢哋盤牛🥩份量咁大我哋已經😂飽咗一大半,食唔到太多其他火鍋😅配料。呢度嘅🍨雪糕又超級多款😍味道,亦係令人十分之吸引❤️嘅地方!

我哋兩個人另外加💰$128仲有埋奇味🐓雞煲任食。

呢度🧃飲品款式亦都幾多🤩,而且有埋涼茶同埋龜苓膏😎添!

用餐时段