2023-09-26 886 浏览
肉,全部都係肉😍癮起想食烤肉,揀左位於旺角嘅《大眾燒肉酒場》,選擇多價錢又唔貴,絕對值得一試。我地兩個人叫一個二人套餐再加左少量單點項目。$588燒肉二人套餐包含12款熱門菜式:厚切牛舌心/天使和牛肋肉/和牛沙巴當/千本筋/柚子雞肉/味噌五花/野菜五盛盒/免治和牛多士/芝士年糕/雞皮餃子/紫菜月見丼/2杯飲品當中有幾款特別喜歡:✨和牛沙巴當 - 牛肩里脊嘅一部分,油花多肉味濃,有入口即溶嘅感覺🥰✨千本筋 - 位於牛後腿腱嘅中間部位,每隻牛只有2%嘅稀有部位。油脂較少但牛味香濃。有好多細筋但口感仍然非常軟嫩✨免治和牛多士 - 厚厚嘅免治和牛肉夾係多士中間,稍稍煎香,外脆內嫩,免治和牛香味溢出🤤加上少許黑松露露沙律醬,必試🙌🏻✨柚子雞肉 - 雞肉非常嫩滑,淡淡柚子味減膩✨紫菜月見丼 - 滿滿嘅紫菜碎配上完美月見蛋黃,常見但真係好好味🤤額外再加左和牛五花同手切封門柳。前者為牛腹肉,油脂豐富且均勻,肉質柔嫩;後者油脂較少,有嚼口,牛味濃。真係食到非常非常之滿足☺️近排啤酒仲買一送一,爽呀😙
肉,全部都係肉😍

我地兩個人叫一個二人套餐再加左少量單點項目。

$588燒肉二人套餐包含12款熱門菜式:

當中有幾款特別喜歡:

✨柚子雞肉 - 雞肉非常嫩滑,淡淡柚子味減膩

真係食到非常非常之滿足☺️近排啤酒仲買一送一,爽呀😙

2023-09-15
2023-09-24 401 浏览
今日黎到旺角哩間燒肉店。餐廳地點就腳,內裏以深啡色作主色調,裝修簡約舒適。餐廳係用QR code落單,唔同肉類都係幾十蚊就有一碟,豬肉雞肉更加抵食,性價比高。🔥燒肉🥩牛類千本筋 $48和牛五花 $68厚切牛舌芯 $58手切封門柳 $58和牛沙巴當 $128和牛壽喜燒 $98和牛霜降・赤身盛 $98免治和牛多士 $88我哋叫咗好多款唔同嘅牛肉,當中最推薦和牛壽喜燒,由店員即場燒製,和牛油香四溢,加埋醬油、雞蛋,肉質更加滑溜。另外有三款肉都係相當唔錯,包括千本筋、封門柳及沙巴當,三款都係牛味突出,而且肉質軟腍,油脂豐富嘅,好岩用嚟送飯。而和牛五花及和牛霜降・赤身盛同樣牛味十足,而肉質對比頭先介紹嗰三款就會結實一啲,大家可以因應自己鍾意食邊種肉質,而決定揀邊款牛~免治和牛多士烘得香脆,入面既免治和牛有一定厚度,仲加上沙律醬及黑松露調味。🐷豬類味噌五花 $28哩款真係相當抵食,豬五花肥瘦相間,油脂豐富,燒到條邊脆脆地就最正。🍹 菠蘿可爾必思 $38🍵 冷泡白桃烏龍茶 $12

🔥燒肉

味噌五花 $28

🍹 菠蘿可爾必思 $38
🍵 冷泡白桃烏龍茶 $12

2023-09-23 61 浏览
叫咗個二人份特選燒肉套餐,幾抵食.1️⃣ 厚切牛舌芯:牛舌芯Q彈有咀嚼勁🥩💦.2️⃣ 免治和牛多士:牛肉夾係兩片多士之間,炸得金黃酥脆,入口外脆內軟🥪🍞.3️⃣ 天使和牛肋肉:肉質結實,油脂均勻👼🥩.4️⃣ 和牛沙巴當:油花遍布均勻,.5️⃣ 千本筋:一鮮甜味!💪🍖.6️⃣ 柚子雞肉:清新又開胃!柚子香氣酸味同嫩的雞肉融合🍗🍋.7️⃣ 味噌五花:帶濃郁味噌香氣!🥓🥩.8️⃣ 野菜五盛合:清新解膩🥗🍅.9️⃣ 紫菜月見丼:紫菜爽口同月見蛋細膩完美結合🍚🍣.🔟 芝士年糕:糯糯年糕搭配濃醇芝士,入口即化
叫咗個二人份特選燒肉套餐,幾抵食
1️⃣ 厚切牛舌芯:牛舌芯Q彈有咀嚼勁🥩💦
3️⃣ 天使和牛肋肉:肉質結實,油脂均勻👼🥩
4️⃣ 和牛沙巴當:油花遍布均勻,
5️⃣ 千本筋:一鮮甜味!💪🍖
7️⃣ 味噌五花:帶濃郁味噌香氣!🥓🥩
8️⃣ 野菜五盛合:清新解膩🥗🍅
9️⃣ 紫菜月見丼:紫菜爽口同月見蛋細膩完美結合🍚🍣
🔟 芝士年糕:糯糯年糕搭配濃醇芝士,入口即化
燒肉除咗放題大吃大喝之外,單點形式都有唔少抵食選擇❣️位於旺角「大眾燒肉酒場」就係當中表表者,燒肉二人前多菜式之餘價錢又親民,性價比爆燈💡.🔥特選燒肉套餐二人前💰$588.🔸前菜小食.🍴 免治和牛多士就咁睇個賣相已經流晒口水🤤麵包烘得金黃香脆,內裏夾住成寸厚粉嫩免治和牛😍肉味濃郁,油香適中,配搭秘製醬汁夠晒滋味😋.🍴 芝士年糕、雞皮餃子年糕一咬落去中間流心芝士🧀雞皮餃子炸得香脆,內裏Juicy💦.🔸牛肉.🍴 和牛沙巴當和牛油花滿佈,入口即溶,口感細膩💕.🍴天使和牛肋肉肉味濃郁,口感軟腍,油脂大爆發😆.🍴厚切牛舌芯厚切下依然爽口彈牙,一啲都唔韌✅.🍴千本筋油脂較少但肉味好重,雖然係筋位部份但都軟嫩.🔸其他肉類.🍴柚子雞肉柚子醃製下雞肉散發淡淡果香,肉嫩多汁,啖啖肉😋.🍴味噌五花味噌醃製下好入味,相對咁多款肉類最濃味係佢😌.🔸飯類、蔬菜.🍴紫菜月見丼食燒肉又點少得配碗飯🍚白飯上鋪滿紫菜,中間放咗生蛋黃,撈埋一齊食無得輸🤩.🍴野菜五盛合內有菠蘿、香菇、大蔥、南瓜、紫薯仔🍠每款兩件,兩個人啱啱好.🔸飲品.🥤冷泡白桃烏龍茶始終燒肉比較肥膩,飲番杯烏龍茶清清地就啱啱好👍🏻

🔥特選燒肉套餐二人前
💰$588
🔸前菜小食
🍴 免治和牛多士

🍴 芝士年糕、雞皮餃子

🔸牛肉
🍴 和牛沙巴當
和牛油花滿佈,入口即溶,口感細膩💕
🍴天使和牛肋肉
肉味濃郁,口感軟腍,油脂大爆發😆

🍴厚切牛舌芯
厚切下依然爽口彈牙,一啲都唔韌✅
🍴千本筋
油脂較少但肉味好重,雖然係筋位部份但都軟嫩

🔸其他肉類
🍴柚子雞肉
柚子醃製下雞肉散發淡淡果香,肉嫩多汁,啖啖肉😋

🍴味噌五花
味噌醃製下好入味,相對咁多款肉類最濃味係佢😌
🔸飯類、蔬菜
🍴紫菜月見丼

🍴野菜五盛合
內有菠蘿、香菇、大蔥、南瓜、紫薯仔🍠每款兩件,兩個人啱啱好

🔸飲品
🥤冷泡白桃烏龍茶
始終燒肉比較肥膩,飲番杯烏龍茶清清地就啱啱好👍🏻
2023-09-23 46 浏览
大眾燒肉酒場 - 大眾嘅燒肉專門店今日介紹一間位於旺角區嘅燒肉專門店,主打日式燒肉,提供多款特色、唔同部位嘅肉類,仲有啤酒飲,而且價錢大眾化,名副其實嘅大眾燒肉酒場 。燒肉二人套餐 $588厚切牛舌芯、天使和牛肋肉和牛沙巴當、千本筋柚子雞肉、味噌五花野菜五盛盒芝士年糕、雞皮餃子免治和牛多士紫菜月見丼冷泡白桃烏龍茶相當豐富抵食既二人餐,有齊豬、牛、雞,重有小食、野菜同丼飯,牛肉有唔同種類同部位,由油脂分布輕至重慢慢燒,最正當然係和牛沙巴當!小食既免治和牛多士都好出色,大大份又多肉汁厚身既免治和牛肉。唐揚雞髀 $28唐揚池魚仔 $38味淋魚干 $38最後叫左幾款小食傾下計,每樣都好岩配啤酒,唐揚雞髀更加係色香味、性價比一流既一款,香脆熱騰騰juicy,配黑松露醬更滋味!
大眾燒肉酒場 - 大眾嘅燒肉專門店

燒肉二人套餐 $588

厚切牛舌芯、天使和牛肋肉
和牛沙巴當、千本筋
冷泡白桃烏龍茶

唐揚雞髀 $28
唐揚池魚仔 $38
味淋魚干 $38

大眾價錢 小眾優質燒肉🥰 餐廳主打日式燒肉單點及二人餐 燒肉價錢親民 好抵食‼️ ====特選燒肉套餐(2人前)$588套餐包括12款熱門精選菜式 又多款式又抵食🤤====᪥ 免治和牛多士烘至四邊香脆嘅多士夾住免治和牛肉 並以黑松露醬調味😋᪥ 厚切牛舌芯᪥ 天使和牛肋肉᪥ 和牛沙巴當᪥ 千本筋共有四款牛肉 各有特色🤩 牛舌芯爽口彈牙又juicy💦 和牛肋肉同沙巴當油脂豐富好柔軟😋 千本筋薄身得黎肉味濃 ᪥ 柚子雞肉᪥ 味噌五花豚肉雞肉都唔錯👍🏻 柚子味雞肉清新開胃᪥ 野菜五盛合᪥ 芝士年糕᪥ 雞皮餃子兩款炸物小食熱辣辣🙈 芝士年糕亦配上煉奶᪥ 紫菜月見丼經典紫菜飯配上完美蛋黃🥰 ᪥ 冷泡白桃烏龍茶====᪥ 和牛壽喜燒 $98必叫🥰 一共有兩大塊和牛 店員即席炙燒 再與黑松露月見汁及一口白飯一同食用😋 入口即化 味道高級
特選燒肉套餐(2人前)$588

經典紫菜飯配上完美蛋黃🥰

᪥ 冷泡白桃烏龍茶

᪥ 和牛壽喜燒 $98
2023-09-14 116 浏览
好難食,我人生未食過啲咁難食燒肉。薄切牛舌仲薄過白紙,真係食咗好似冇食過嘢咁樣。嗰個黃牛多士以為好好食,結果啲沙律醬多過啲牛,就係一個好普通嘅吉列劣質牛溝沙律醬再加兩塊包。最後嗰個紫菜飯以為最正路,點不知越食越鹹,鹹到最後食到一半都食唔落。仲要本身以為係平平地,諗住難食都算啦,算啦。點不知買單都要三百幾蚊,仲要淨係叫咗兩碗飯兩碟最細嘅肉同埋多士。諗住啲牛肉點啲醬會好食啲啦,結果啲醬都無味,成餐飯都唔知食緊啲咩。真係唔好嚟食。

2023-09-12 437 浏览
去旺角食燒肉有乜好選擇,我就推介位於旺角通菜街既 「大衆燒肉酒場」,今次我和朋友已經二訪,皆因之食過,覺得質素相當唔錯,而且好抵食,真心性價比超高,好似今日兩個人點咗超多野食,都係七佰幾蚊,啤酒而家仲做緊買一送一,真係超抵👍🏻👍🏻🐮▪️和牛壽喜燒 $ 98由店員即場將兩片油脂滿滿的和牛燒至半熟後放上珍珠米飯,再配上日本蛋黃燒汁一齊食超美味👅▪️蔥牛脷卷 $48薄牛舌輕輕一燒後卷著蔥花,非常Juicy充滿蔥香,沾上海鹽令牛舌味更突出🐮▪️天使和牛肋肉 $ 88牛油脂滿滿,入口軟腍充滿牛香,高質🐮▪️和牛五花 $ 68牛味濃郁,厚身有咬口👅▪️厚切牛舌芯 $ 58燒至外層焦香,入口彈牙又軟腍🐷▪️西班牙黑毛豬 $ 28 肥膏與肉既比例剛好,燒完之後好爽口,充滿豬油香🍍▪️黑糖菠蘿 $ 18菠蘿燒完之後非常清甜,配上黑糖更滋味🥑▪️松露牛油果沙律 $ 58燒肉要有啲蔬菜減低油膩感,牛油果、沙律菜和小番茄非常新鮮,配上松露酸醋汁,好味🍚▪️月見蔥丼 $ 28最鍾意食呢個飯,本珍珠米飯配上香蔥、醬油和日本蛋黃,蛋味香濃,充滿蔥香,或者配上燒肉都係咁好食以下係一系列送酒小食,非常抵食,一邊食燒肉入邊食這些小食,又有

🐮▪️和牛壽喜燒 $ 98

👅▪️蔥牛脷卷 $48

🐮▪️天使和牛肋肉 $ 88
牛油脂滿滿,入口軟腍充滿牛香,高質

🐮▪️和牛五花 $ 68
牛味濃郁,厚身有咬口

👅▪️厚切牛舌芯 $ 58
燒至外層焦香,入口彈牙又軟腍

🐷▪️西班牙黑毛豬 $ 28
肥膏與肉既比例剛好,燒完之後好爽口,充滿豬油香

🍍▪️黑糖菠蘿 $ 18
菠蘿燒完之後非常清甜,配上黑糖更滋味

🥑▪️松露牛油果沙律 $ 58

🍚▪️月見蔥丼 $ 28

以下係一系列送酒小食,非常抵食,一邊食燒肉入邊食這些小食,又有另外一番風味
🧀▪️芝士年糕 $ 28
🐡▪️味淋魚干 $ 38
🫛▪️枝豆 $ 28
🐥▪️CP雞軟骨 $38

🍺▪️Sapporo 生啤 (1 pint) $ 48
食燒肉更係配啤酒,而家仲要買一送一,冇理由唔飲啦
  • 和牛壽喜燒
  • 和牛五花
2023-09-12 59 浏览
呢間真係必須推介嘅燒肉店💯牛又靚又抵食 環境舒服 一定要試下🤩有少量餐牌同我點過嘅食物價錢 可以參考一下~重點推介我覺得必食item😍(其實上菜個陣 店員有講過咩牛肉嚟 但奈何個日我叫太多🤣 講完食完已經唔太記得邊款 但有幾款我好有印象)👉厚切牛舌芯 $58真係勁厚切 口感一流 油脂相對多少少 容易膩👉和牛霜降 • 赤身盛 $98有2款牛 每樣4件 一款偏粉 另一款偏紅 2款油脂都會較重 入口即溶😍 勁香牛味👉手切封門柳 $58薄切 一碟有10幾舊 我叫左幾碟🤣 好嫩口 燒一陣就有得食👉免治和牛多士 $88呢個係一定一定要食😍 入面充滿黑松露醬 和牛超級厚切 食完勁滿足😌👉汁燒千本筋 $48如果想要有啲咬口同醬汁味 呢個勁啱🤭 筋位有咬口但唔係咬唔斷 食落有少少煙韌 加上醃左醬汁 燒完好香👉唐揚雞髀 $28新鮮炸起 皮唔厚又juicy 而且一碟都有10粒 抵叫🤩🍺Sapporo生啤 $48(買一送一)食燒肉必飲🥳另外叫左柚子雞肉(份量少)和牛五花 和牛肋肉(油脂太重)雞軟骨 雞皮餃子 燒魚干(正常) 但未算係我必食item😆我哋5個人 人均大約$300內 仲要食到好滿足🤰🏻 呢個價錢真
呢間真係必須推介嘅燒肉店💯
牛又靚又抵食 環境舒服 一定要試下🤩

有少量餐牌同我點過嘅食物價錢 可以參考一下~

重點推介我覺得必食item😍

👉免治和牛多士 $88

👉汁燒千本筋 $48

👉唐揚雞髀 $28
新鮮炸起 皮唔厚又juicy 而且一碟都有10粒 抵叫🤩

🍺Sapporo生啤 $48(買一送一)
食燒肉必飲🥳

我哋5個人 人均大約$300內 仲要食到好滿足🤰🏻 呢個價錢真係好好好抵食‼️
封門柳、牛舌
  • 手切封門柳
  • 和牛霜降 • 赤身盛
  • 汁燒千本筋
2023-09-12 198 浏览
呢間喺旺角樓上嘅燒肉店價錢親民😙,幾十蚊碟就食到多款高質和牛😍,性價比高!除了燒肉外,仲有丼飯、小食、甜品等選擇,而且餐廳環境舒適寬落,地點方便就腳👍🏻,同一大班朋友gathering嚟食啱哂~·✨和牛霜降・赤身盛 HKD$88赤身油脂分布平均,口感會較軟嫩😚,亦沒有肥膩感。·✨汁燒手切封門柳 HKD$48肉味係咁多款中最濃郁嘅表表者🤩,汁燒的醬汁味道相對會香甜一點。·✨牛食雞(3件) HKD$98就咁睇個名其實估唔到係咩⁉️,牛食雞嘅意思原來係將切開嘅牛小排🥩夾住漬製醬油日本蛋黃🥚,好特別。個蛋黃係軟心嘅,好好食😋!加上牛小排一齊食,口感真係好特別😙,推薦大家order試下。·✨和牛沙巴當 HKD$98呢款係牛肩里脊肉嘅一部分,油脂十分豐富😽,建議大家一燒完就要即食,咁先會感受到成個口腔都係滿滿嘅油花😻,大滿足呢!·✨和牛三角腩 HKD$98真係一山還有一山高🤭,呢款和牛三角腩直情可以用油花大爆發嚟形容💥,超級邪惡😈!真係成個口腔爆哂油脂,好有入口即溶嘅美感⚡️。·✨千本筋 HKD$48稀有部位🌟,肉質會較厚實,咬落會較有嚼勁😚。·✨厚切牛舌芯 HKD$48口感超爽嫩,厚切永

✨和牛霜降・赤身盛 HKD$88
赤身油脂分布平均,口感會較軟嫩😚,亦沒有肥膩感。

✨汁燒手切封門柳 HKD$48

✨牛食雞(3件) HKD$98

✨和牛沙巴當 HKD$98

✨和牛三角腩 HKD$98
✨千本筋 HKD$48
稀有部位🌟,肉質會較厚實,咬落會較有嚼勁😚。

✨厚切牛舌芯 HKD$48
口感超爽嫩,厚切永遠係個人最愛😍🥰,仲有啲爆汁感覺,要encore呀😋!

✨免治和牛多士 HKD$88
多士x吉列免治牛肉🥪 呢個組合勁吸引,心心眼咗😍!! 仲要加埋黑松露醬,點樣唔點佢呀,so crazy~

✨豬油叉燒丼 HKD $38
將豬油淋落丼飯中,勁香🤩!仲有三大件厚切日式叉燒🐖,$38蚊一碗性價比好高!
✨菠蘿可爾必思 HKD$32
✨日式檸檬茶 HKD$22
📍大眾燒肉酒場
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2一樓1A號舖
2023-06-25
午餐
  • 牛食雞
2023-09-09 32 浏览
這間餐廳的生意非常旺。沒有訂位可能要等候。我們點了一份特選燒肉套餐,這套餐包含了燒肉、飯、飲品等等,非常豐富。我們還單點了厚切牛舌芯,這片牛舌肉切得十分厚實,肉質鮮嫩。套餐很豐富,有免治和牛多士,這道菜將和牛肉切成肉碎,裹上麵包糠烘得酥脆,口感十分美妙。我們還品嚐到了天使和牛肋肉,這是一道精選的和牛肋排,肉質鮮美,帶有豐富的肉汁和香氣。和牛沙巴當口感柔軟,肉質鮮嫩,搭配上醬汁,味道更加豐富。除了以上的燒肉選項,我們還品嚐到了千本筋、柚子雞肉、味噌五花等等。千本筋口感彈牙,柚子雞肉帶有微妙的柚子風味,味噌五花則帶著濃郁的味噌香氣,每一道菜都展現了獨特的風味。此外,套餐還有一份野菜五盛合,其中包含南瓜、香菇、菠蘿、蔥等多種蔬菜。紫菜月見丼是另一個亮點,它提供了兩碗美味的紫菜飯,搭配上滑嫩的月見蛋,口感豐富。芝士年糕和雞皮餃子則是點綴了餐點的副菜,增添了不同的口感和風味。最後,我們享用了兩杯冷泡白桃烏龍茶,這個清爽的飲品非常適合搭配燒肉。

我們還單點了厚切牛舌芯,這片牛舌肉切得十分厚實,肉質鮮嫩。

和牛沙巴當口感柔軟,肉質鮮嫩,搭配上醬汁,味道更加豐富。

@taishuuyakin 位於旺角女人街 地點超方便📍餐點方面 選擇都算多 牛類除左有原味不加調味燒牛/ 秘製調味燒牛🐮🐮仲有多款店家自信之作既燒牛選擇當日同朋友慢慢傾住計🗣️🗣️食食下就不知不覺間食左下面咁多野😂😂🔸和牛霜降・赤身盛 ($98)🔹和牛沙巴當 ($128)🔸和牛三角腩 ($128)🔹免治和牛多士 ($88)🔸蟹肉免治和牛炸棒 ($88)🔹薄切牛舌 ($38)🔸汁燒千本筋 ($48)🔹柚子雞肉 ($28)🔸豬頸肉 ($28)🔹紫菜月見丼 ($28)🔸百香果梳打 ($28)🔹菠蘿可爾必思 ($38)🌟 \ 🍞 免治和牛多士 / 今次個人私心推介no.1 係 \ 免治和牛多士 / !!💕微焦多士夾住超超超厚身既吉列免治和牛!!! 加上黑松露 x honey mustard 醬必點之選 唔怪得係店家自信之作🤩🤩🌟 \ 🦀 蟹肉免治和牛炸棒 / 另一個必點推介 亦都係店家自信之作將免治和牛炸成棒狀 係面上放上滿滿既蟹肉再灑上黑醋汁 💦炸到非常香脆 咬落去啖啖肉 非常惹味🔥🔥推介大家要叫黎試下!! 🌟 \ 🐮 和牛三角腩 /叫左三款原味牛 個人最推介和牛三角腩三角腩肉質鮮嫩 油脂亦相
@taishuuyakin 位於旺角女人街 地點超方便📍
餐點方面 選擇都算多
牛類除左有原味不加調味燒牛/ 秘製調味燒牛🐮🐮
仲有多款店家自信之作既燒牛選擇

當日同朋友慢慢傾住計🗣️🗣️
食食下就不知不覺間食左下面咁多野😂😂

🔸和牛霜降・赤身盛 ($98)
🔹和牛沙巴當 ($128)
🔸和牛三角腩 ($128)
🔹免治和牛多士 ($88)
🔸蟹肉免治和牛炸棒 ($88)
🔹薄切牛舌 ($38)
🔸汁燒千本筋 ($48)
🔹柚子雞肉 ($28)
🔸豬頸肉 ($28)
🔹紫菜月見丼 ($28)
🔸百香果梳打 ($28)
🔹菠蘿可爾必思 ($38)

🌟 \ 🍞 免治和牛多士 /
今次個人私心推介no.1 係 \ 免治和牛多士 / !!💕
微焦多士夾住超超超厚身既吉列免治和牛!!!
加上黑松露 x honey mustard 醬
必點之選 唔怪得係店家自信之作🤩🤩

🌟 \ 🦀 蟹肉免治和牛炸棒 /
另一個必點推介 亦都係店家自信之作
將免治和牛炸成棒狀 係面上放上滿滿既蟹肉
再灑上黑醋汁 💦
炸到非常香脆 咬落去啖啖肉 非常惹味🔥🔥
推介大家要叫黎試下!!

🌟 \ 🐮 和牛三角腩 /
叫左三款原味牛 個人最推介和牛三角腩
三角腩肉質鮮嫩 油脂亦相對豐盛
肉面佈滿清晰網紋油花 有入口即化既感覺

🌟 \ 🍚 紫菜月見丼 /
紫菜 + 🍳月見 + 秘製醬汁 + 飯
呢個配搭真係無得輸!!
平日少食澱粉質既朋友 都忍唔住不停食!!
而且只係$28咋 CP值相當高~

🌟 \ 🐔 柚子雞肉 /
除左牛之外 亦都推介酸酸甜甜既柚子雞肉
使用柚子醋醃製 食落有淡淡柚子味 非常清新

***
大眾燒肉酒場價錢親民 食物種類選擇多
宜家仲有Sapporo 生啤買一送一優惠!!! 🍻
而且不設時限 非常適合一大班朋友放工黎聚餐喔🥳
2023-09-06 24 浏览
*💭大眾燒肉酒場上次經過旺角已發現這棟大廈有不少美食,今晚就到訪了這間日式燒肉店,餐廳裝修非常日系,有居酒屋、酒場味道。點了個特選燒肉套餐$𝟓𝟖𝟖,有多達十二款熱門菜式,每樣都是超大份,性價比超高😍►厚切牛舌芯很厚肉,燒的時候稍為需時,咬落嫩滑多汁,肉質肥美,一點也不韌😋►免治和牛多士多士呈金黃色,很香脆,包住厚厚的吉列免治和牛🤤和牛肉汁滿滿,還夾著黑松露醬和日式芥末,多重滋味🤤►天使和牛肋肉、和牛沙巴當、千本筋聽說都是屬於稀有部位,沙巴當是上肩里脊肉部位,雪花超美,油脂豐盈,肉質軟腍😍而千本筋則是牛腱部位,因為這部位有很多筋所以得這名稱,但食落口感非常柔軟☺️►柚子雞肉 用上柚子醬汁醃製,味道清新,雞肉很大塊且肉質嫩滑。►味增五花肉用味增醃過,燒過黎非常惹味。►紫菜月見丼有海量紫菜,中間放了隻顏色鮮艷的生蛋黃😍把所有食材撈均,一啖白飯一啖牛肉,非常滿足🫶🏻►和牛壽喜燒另外點了個和牛壽喜燒,店員親自幫手操刀,用火槍把和牛燒至剛剛熟透,配上月見蛋汁和一口白飯🤤白飯入面還加上了香氣撲鼻的黑松露,和牛混合月見蛋汁後非常滑嫩,肉味濃郁,肉質柔軟🥰
💭大眾燒肉酒場

►厚切牛舌芯

►免治和牛多士

►天使和牛肋肉、和牛沙巴當、千本筋

►柚子雞肉
用上柚子醬汁醃製,味道清新,雞肉很大塊且肉質嫩滑。

►味增五花肉
用味增醃過,燒過黎非常惹味。

►紫菜月見丼

►和牛壽喜燒
2023-09-06 29 浏览
🌟位於旺角通菜街的大眾燒肉酒場絕對係不能錯過的肉食fans嘅餐廳,😙佢哋燒肉嘅品質非常之好,我哋今次就叫咗佢哋嘅特選燒肉二人套餐,食物嘅種類好多之餘亦都幾抵食,👍🏻絕對令人回味無窮!😋.🐷厚切牛舌芯💕牛舌肉質鮮嫩,每一口都充滿了牛肉的原汁原味,入口即化!👅.🐷免治和牛多士呢個係一個非常之有創意的多士,🥳將和牛肉與多士結合,炸至金黃酥脆,💕肉汁與麵包的配埋一齊食肉汁香濃非常美味。.🐷天使和牛肋肉和牛肉質鮮嫩,✌🏻每一啖都有濃郁的牛肉風味。.🐷柚子雞肉🫶🏻雞肉肉質鮮嫩,😋外面燒到輕微焦香,搭配柚子的酸甜風味🍗.🐷味噌五花😚充滿着油香嘅五花肉同味噌醬非常之夾,建議可以燒耐少少令到五花肉有少少香脆嘅感覺會更加好食。🐖.🐷紫菜月見丼丼飯搭配紫菜同月見蛋,😙配埋燒肉一齊食,口感豐富又香口🍚.🐷芝士年糕炸過嘅年糕搭配濃郁的芝士,👍🏻軟糯既口感加埋香濃既芝士味,簡直係完美的組合!🧀🍡.📍 大眾燒肉酒場 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖.

🐷厚切牛舌芯

💕牛舌肉質鮮嫩,每一口都充滿了牛肉的原汁原味,入口即化!👅
🐷免治和牛多士

🐷天使和牛肋肉

和牛肉質鮮嫩,✌🏻每一啖都有濃郁的牛肉風味。
🐷柚子雞肉

🫶🏻雞肉肉質鮮嫩,😋外面燒到輕微焦香,搭配柚子的酸甜風味🍗
🐷味噌五花

🐷紫菜月見丼

丼飯搭配紫菜同月見蛋,😙配埋燒肉一齊食,口感豐富又香口🍚
🐷芝士年糕
📍 大眾燒肉酒場 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖
2023-09-04 41 浏览
👧🏻😋👅🍽✨性價比高燒肉-大眾燒肉酒場🇭🇰 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈Deli2 一樓1A號舖 🇭🇰-🔥QR code落單, 每款單點燒肉都有詳細介紹以及肉味VS油脂既分數, 方便大家揀返啱口味🔥七寶札幌生啤做緊$48/杯買一送一, 勁抵飲好多枱都有叫, 但我地二人餐已有好大杯茶就skip左-特選燒肉套餐(2人前)精選左12款最受歡迎既菜式, 等選擇困難症既大家少啲煩惱😂-🥩 燒牛 🥩1️⃣厚切牛舌芯: 舌芯位置超級軟滑, 油香十足2️⃣免治和牛多士: 超厚超 juicy既和牛夾係多士中間, 黑松露蛋黃醬好突出, 但同和牛肉味都好平衡3️⃣天使和牛肋肉: 唔重油脂但都好軟滑, 肉味鮮甜4️⃣和牛沙巴當: 咁靚既雪花食落就會每一啖都有均勻既肉香加油脂5️⃣千本筋: 食過幾間千本筋, 呢隻肉質瘦得黎算好滑-🐖 豚雞 🐓 6️⃣柚子雞肉: 用雞形碗裝勁可愛, 柚子醃味好清新7️⃣味噌五花: 五花燒到金黃焦脆, 醃味唔算好鹹, 可按口味點燒肉汁-🎃 野菜 / 丼飯 🍚 8️⃣野菜五盛合: 菠蘿超級甜, 留左最尾食當甜品好正; 南瓜同紫薯質地夠粉同埋都好甜9️⃣紫菜月見丼 2碗: 橙紅色蛋黃好香, 撈埋紫菜同珍珠米食同燒肉
👧🏻😋👅🍽✨
性價比高燒肉
大眾燒肉酒場

特選燒肉套餐(2人前)
精選左12款最受歡迎既菜式, 等選擇困難症既大家少啲煩惱😂

🥩 燒牛 🥩
1️⃣厚切牛舌芯: 舌芯位置超級軟滑, 油香十足
3️⃣天使和牛肋肉: 唔重油脂但都好軟滑, 肉味鮮甜
5️⃣千本筋: 食過幾間千本筋, 呢隻肉質瘦得黎算好滑

🐖 豚雞 🐓
6️⃣柚子雞肉: 用雞形碗裝勁可愛, 柚子醃味好清新

🎃 野菜 / 丼飯 🍚
9️⃣紫菜月見丼 2碗: 橙紅色蛋黃好香, 撈埋紫菜同珍珠米食同燒肉好夾

🍘 小食 🍘
🔟芝士年糕: 皮薄餡靚芝士超流心
1️⃣1️⃣雞皮餃子: 超juicy, 雞皮入面係滿滿肉餡
🍵 飲品 🍵
1️⃣2️⃣冷泡白桃烏龍茶 2杯
🥚
牛食雞(3件) $98
💯個名好特別, 原來係牛小排包住醬油漬蛋黃, 成串一齊燒有牛肉包住蛋黃唔會太易熟, 燒到好熱但係蛋黃仲係流心

👅
薄切牛舌 $38
✨薄牛舌爽脆就基本, 都好怕瘦得濟好乾冇肉味, 餐牌description寫油而不膩試試佢又真係ok, 同埋$38都幾大份抵食