2020-06-20 2772 浏览
冇生蠔,魚生每次每樣得二片!食物款式小!連長腳蟹都冇!冇咖啡,茶任飲!連煮碗粉麵都完全冇味道!酒店網站先比曬錢訂位,折埋都要$500位!真係完全冇機會會再去食!唯一可取係餐廳出面個景好靚!
2020-06-18
2020-06-14 3926 浏览
大夥兒找個地方歡聚暢談,朋友提議到紅磡嘉里酒店的大灣咖啡廳,自助餐有75折優惠啊,我們訂了周六自助午餐。這兒交通非常方便,乘地鐵到黃埔站行五 六分鐘就可以到達。餐廳環境非常開陽,落地玻璃可以看到外面的風景、藍天白雲。服務員非常有禮,環境給人非常舒服的感覺。首先來一個蔬菜沙律,新鮮爽脆,因為疫情關係及保護食客,沙律菜由服務員替你盛於碟中,比較衞生而且食客必須帶上口罩才可在餐廳取食物。食物的選擇不太多,海鮮只有青口、蝦及蟹腳,都很鮮味。魚生就有三文魚、吞拿魚及油甘魚,但質素就差了點點。Coppa Ham 比較鹹 ,還有幾款芝士如Brie Cheese,Boursin Cheese等。同伴們都吃過燒牛肉,評價不好,顏色紅紅的冇肉味,我都想親自試一試,果然冇味,紅紅的還有好多筋,嚼不開。甜品的種類也頗多,有美麗的蛋糕🍰、pancake ⋯及雪糕,很可惜綠茶雪糕質地比較粗,內𥚃好像有點粉似的。

2020-06-01 8351 浏览
有時食自助餐可以是一個節目, 今次我選到紅磡嘉里酒店, 便是這原因, 第一, 我們未嚟過, 第二, 知佢有海景, 第三,  食完, 可以行下海濱區。我們 12:10入坐,  被安排在熱食區尾部,  由於餐廳是長形的, 都行得遠。冷盤區不能自取沙律, 感覺局促, 而且在壽司區旁邊, 很不方便。壽司區又在冷盤區旁, 冷盤區旁有些卷形小食, 再旁邊便是石鍋區, 冰火交熔。有石鍋吃的自助午餐, 我是第一次。熱食區比較普通, 沒有原條大魚。選擇不多, 味道一般, 湯也不吸引。甜品區則不錯, 款式多, 都沒法子每款都試環境無得輸,  坐seaview  位必然值回票價。而且現在有優惠, 香格里拉會員30% discount 之外,  成人可免費帶11歲以下小童入坐, 只是免費小童無餐飲而已。

甜品區則不錯, 款式多, 都沒法子每款都試

石鍋
2020-05-29
石鍋
石鍋區
2020-05-12 11270 浏览
見join會員有折,所以即刻登記左!登記免費嫁~呢度景靚,對住無敵大海景,黃昏夕陽落下之時,即刻打個卡拍個照,留住美好回憶💓一流!..海鮮有龍蝦🦞蟹🦀蝦🦐青口🐚,刺身有三文魚吞拿魚八爪魚同壽司🍣每枱會送一碟生蠔!沙律都有好多選擇~..熱盤方面有d驚喜,勁多款式,而且比起出邊酒店有更多選擇,例如烤乳豬、燒羊脾、燒春雞、照燒三文魚、焗帶子、仲有印度咖哩同薄餅、牛扒同羊架唔少得,又有泰式料理,再叫個自選迷你邊爐同麵,好滿足!食物質素真係唔錯,真心好味,每一道都回味無窮。其實我不嬲食自助餐都主打海鮮同甜品既,因為覺得通常熱盤都無咩好食同比較普通,但今次真係要留少少肚食熱盤😋..呢度既湯有南瓜忌廉湯🎃,好鮮甜好香滑,有中湯但我唔記得左係咩湯🤣但我添左兩碗🤣 終於到甜品啦!蛋糕款式超多🍰,不過擺哂係櫃,要問工作人員拎,鍾意食甜品既我都厚住臉皮問工作人員拎哂幾款🤪 朱古力迷既我🍫又拎鬼哂人地所有既朱古力款蛋糕😆😆😆 呢度有雪糕🍦,仲有分子雪糕🍧!我拍左片啦~好得意!不過食落既味又唔係太好味,而且好快溶🤔不過唔緊要啦!試過就知道點既味道都好~..總括泥講,呢餐自助餐真係好滿足😋😋😋 仲有咁靚既景,食到
總括泥講,呢餐自助餐真係好滿足😋😋😋 仲有咁靚既景,食到好飽之後又可以出去睇下夜景,行下海邊,好正呀🥰
2020-02-07
用餐优惠
優惠券
  • 燒龍蝦
2020-01-21 12046 浏览
又到咗食團年飯既時間,年年都食中菜真係好悶,今年有信用卡優惠,我地一家就去左嘉里酒店食自助餐!一去到,環境唔錯,有海景睇,我地一家坐Sofa 位,勁舒服!我地第一轉先試冷盤,有好多種沙律菜,又有魚生,三文魚,油甘魚推介,好肥美又新鮮跟住有龍蝦,青口,全部都好新鮮,唔錯!Parma Ham 又有四款,又有燒味食,又有扁皮鴨,大人細路都岩跟住湯款又有好多,有磨菇湯,中湯,我就試左冬陰公湯,好好飲,辣度岩岩好,我地又試埋燉湯,好足料,好清甜!仲有試左即切西冷牛扒,正!,仲有好多熱食,都唔錯!!最後到甜品啦,有好多用新年做主題的甜點,好得意,同埋又有杏霜分子雪糕,如果平時鐘意飲杏仁茶,就一定要試,唔食杏仁,又有其他Gelato的選擇,例如伯爵荼味,呢個係必食!整體嘉里酒店的自助餐值得一試,選擇有好多,大人細路都岩,推介!

跟住有龍蝦,青口,全部都好新鮮,唔錯!

仲有試左即切西冷牛扒,正!,仲有好多熱食,都唔錯!!

2020-01-20
2020-01-01 8432 浏览
昨晚跟朋友在 Kerry Hotel 3樓內吃了早餐buffet!這裡食物種類多, 入門口位置就是salad, sushi, 頭盤等食物!而且有不同奶類🥛可選擇!還有即場新鮮鮮榨果汁🍹而我最喜愛的就是麵包及甜品部!全部麵包及蛋糕都很精美!看樣子已很吸引😛 而且全部都很好吃!如果不是懷孕中🤰🏻我想我全部款式都想吃掉😛再入去,就是腸類,火腿類,旦類食物!叫廚師幫忙炒蛋做了個all day breadfast🥰 再行入去就是印度食物類同湯麵類!今天早餐很豐盛很滿足💕除了午餐我們還在8樓的lounge吃了下午茶, 稍後再跟大家分享🥳

2019-12-31
早餐
2019-12-26 8057 浏览
第一次試呢間酒店嘅自助餐,覺得非常不錯,食物質素高,有3 款蠔,牡丹蝦sashimi, 仲即場開藍鯨吞拿魚,龍蝦都有幾種煮法,特別甜品同Cheese corner, 有驚喜。Servive 好,環境亦很舒服,唔會太逼。可能今天是boxing day, 係收貴d, 但覺得物有所值

2019-12-26
2019-12-10 6129 浏览
正價$728 相對食物款式及質素性價比不太高。好在open rice 有8折, 否則會好後悔。見到朋友post 既生蠔相大大隻, 諗住去食過夠,現實係細細隻(十蚊隻果款),仲係每人只配給3隻。其他菜色就冇乜驚喜,所以相都費事post. 唯一要讚係啲燒蝦味道幾好😋
2019-11-05 7183 浏览
一班朋友租了一晚酒店,順道就想試一試kerry的dinner門口的所見,人頭湧湧,安排非常有效率,各枱之間闊落,談天方便,即使鄰座有幾位活潑的小朋友也不成問題小朋友又開心,其他客人又開心好味推介::海鮮類:龍蝦非常新鮮、多膏、大隻,各項的refill速度快中菜:有小籠包、有地道鑊氣之選 -- 椒鹽魷魚、黃金大蝦、中式牛柳、炒蜆、燉湯(這樣非常配合整間酒店的小主題:如部分樓層以老香港作裝修點綴)冬陰公、西式海鮮湯、西冷 都很高質重點是,不熱愛甜品的我,也很欣賞它的甜點有約8款的糕點,外表大方美觀,甜道適中,也帶分子雪糕特色:-露天的平台,特設有廚師主理的大大大盆西班牙海鮮飯,吸引眼球- 點少得大大大海景,心情提升不論廚師還是侍應,態度非常友善有笑容,讚!
門口的所見,人頭湧湧,安排非常有效率,
小朋友又開心,其他客人又開心

好味推介::
冬陰公、西式海鮮湯、西冷 都很高質
重點是,不熱愛甜品的我,也很欣賞它的甜點
有約8款的糕點,外表大方美觀,甜道適中,也帶分子雪糕
特色:
- 點少得大大大海景,心情提升

不論廚師還是侍應,態度非常友善有笑容,讚!
2019-11-02
2019-11-01 5774 浏览
食物、環境、服務,都很滿意!龍蝦源源不絕供應,食物款式算多,黑毛豬、黃金蝦、燉湯 均好食,甜品精緻味美,雪糕味道一般!窗邊座位維港夜景很美!服務員有禮貌!會再次光顧!
2019-11-01 5426 浏览
生日當天,同事請我到 Kerry Hotel 吃lunch buffet 慶祝,之前久不久會來這兒吃海南雞飯,但吃 buffet 是頭一次。Lunch buffet 沒有生蠔,但青口、長腳蟹尚算新鮮,refill速度亦快!刺身的份量不少,我點了兩款,每款有4片,味道鮮甜!但我最滿意的是炸小棠菜墨魚餅,伴泰式甜辣醬同吃,入口香脆,墨魚餅彈牙,好好味,忍不住再吃多遍!其他熱葷也有不少選擇,中西印美食均有,而且味道皆不錯!甜品放在一個雪藏餅櫃內,餅師會替食客取出,她只有一個人要負責凍餅、雪芭,窩夫等等,很多時需要排兩至三人,我倒覺得這個安排一點兒也不貼心,她一個人在忙不停,其他的廚師卻在談天。雪糕是自助餐中相當重要的一環,聽說這兒以前是供應份子雪糕的(有待商榷)?現在看來是普通雪糕櫃,但櫃內的是一筒筒的雪芭!我滿心歡喜取了伯爵和抹茶味,伯爵味竟然有濃濃酸味?很奇怪!再來是抹茶,入口完全沒有甜味,我還在期待是否會有茶澀味時,竟然滿口粉狀物,真心難吃!還是換回普通雪糕更好,至少軟滑順口。環境及食物質素不錯,但雪芭真的是敗筆!

環境及食物質素不錯,但雪芭真的是敗筆!
2019-10-11
庆祝纪念
生日
2019-10-23 12673 浏览
從來喜歡大灣咖啡廳的自助餐!食物質素佳之餘更有超長的自助餐線,選擇多到眼花撩亂呢!!步進餐廳先有款式眾多的自助沙律區,多款新鮮沙律、配菜及汁醬任君選擇! 然後是日式專區有多款刺身供應,包括有八爪魚、油甘魚、吞拿魚、三文魚等,另外還有質素不俗的壽司和卷物。 冰鎮海鮮有龍蝦、青口、鱈場蟹腳和鮮蜆,全都新鮮靚仔回本首選! 冰鎮海鮮旁有現成沙律最合有選擇困難症的朋友享用!款式包括有海鮮芒果沙律、帶子三文魚酸汁醃魚、蝦塔博勒沙律、軟殼蟹凱撒沙律。 另外一個即淥石鍋專區,有多款配料供選擇然後選泡菜或麵豉湯,師傅便會為您製作專屬的即製石鍋美食。 另邊廂是頭盤前菜區有煙三文魚、莎樂美腸、西班牙辣肉腸、谷巴火腿和沒入鏡的芝士等。 接著走入餐廳心臟地帶先是甜CC的甜品專區,一櫃子精緻小甜點放於櫃中衛生企理! 最吸引的分子雪糕依舊屹立不倒,這天供應的是牛奶咖啡雪糕,像我不好咖啡走到隔籬的雪糕櫃包您驚喜滿滿! 意大利雪糕口味超多!包括有雲尼拿、抹茶、士多啤梨、椰子、朱古力、芝麻、Cookie & Cream,最大的驚喜必是榴槤味的意大利雪糕今次大獲鳥!!

水果選擇亦不少有蜜瓜、哈密瓜、西瓜、菠蘿及蘋果,真的要好好打底先得!

必要推介這兒自家製的朱古力,尤其是開心果白蔓越莓朱古力,只能說不吃便走寶是了!!

熱葷區先聲奪人的當然是肉肉!香噴噴的先有烤羊架、燒豬腩肉、黑松露牛油烤春雞、燒雜菜、豬肋骨、有骨肉眼扒等,食肉獸必定高呼萬歲!

再來是燒大頭蝦、燒鯖魚、番紅花忌廉青口,亦照顧到喜歡吃海鮮的朋友!

間場有麵包餐湯區,喜歡喝口熱湯吃個麵包的西胃也有著落!

接力的是中式美食先有香口的椒鹽魷魚和黃金大蝦、前行還有海鮮炒飯、乾炒叉燒烏冬、避風塘豉椒炒蜆、咕嚕魚塊、薑汁芥蘭苗等鑊氣小炒!

咖喱專區供應著咖喱青口、印度羊肉咖喱、野香草咖喱牛配蕉葉蒸飯、另有青咖喱海鮮、冬陰功湯和粟米甘荀栗子煲唐排。

即淥粉麵檔有三款湯底可選包裹有豬骨湯、喇沙湯及雞湯,另配備多款麵食新鮮蔬菜和餸料,可以拼出一碗豐富的大碗麵。

最後還有XO醬帶子蒸豆腐、雲耳蒸雞、蝦乾冬菇豬肉蒸荷葉飯、小籠包及黑松露蒸蝦等中式美食,還有限時燉湯也在這兒新鮮熱辣出爐。

吃了下午茶當然不太肚餓所以食物選擇貴精不貴多!

來一碟精選的生果、海鮮、沙律魚生及凍肉,冰鎮龍蝦爆膏一看便知好品質,肉質爽嫩具鮮味正喔!另鮮甜不鹹的鱈場蟹腳亦是心水推介之一啊!刺身首推油潤富魚香的油甘魚,加上我獨門菠蘿配風乾火腿,第一碟已滿足到瀉了!

然後還有香脆可口的炸蟹肉薯球,西班牙煮蜆等特色美食真的大快樂!

這一刻聽到鈴聲的呼喚意味著限時燉湯要出爐了!這天是淮山蟲草花燉湯,熱騰騰的燉湯喝下香甜不膩暖在心頭!

說到熱辣辣那可不提即製石鍋,我沒空間品嚐但也借來美女的韓式石鍋跟大家分享!而我則將剩餘的胃納留給美味的中、西熱葷,那大頭蝦燒得焦香而且肉爽多膏超班水準,見到燒豬腩肉新鮮出爐忍不住取上一件,皮脆肉香真的很美味,我還吃了一口美美的青咖啡海鮮飯呢!

最後還有避風塘炒大頭蝦,香口惹味吃到吮晒手指喔!

本想跳過甜品但這夜重遇自家製的朱古力那可不吃!那開心果蔓越莓白朱古力仍然深得我心,最後我亦逃不過榴槤味的意大利雪糕,還配多球甘醇的抹茶口味,那唯有回家多做半小時運動吧!
2019-10-18
2019-10-09 5724 浏览
今日心血來潮想食buffet,大部分香港酒店buffet都試過,近近地不如就試下離屋企好近嘅Kerry Hotel buffet啦. 選擇種類繁多,食物品質新鮮美味,服務一流,環境怡人,已經成為我最愛buffet之一
2019-10-08 5873 浏览
kerry hotel 在區內算是一間較新的酒店,今天與友人黎到一齊品嚐lunch buffet 😝由於我同朋友比預期中早了到達,因此在酒店四周逛逛。酒店外望是面對北角,能夠在細小的香港望到一片海景真是十分難得。 👍🏻讚~終於到了開始食lunch buffet 的時間入口環境較暗內裏的座位有落地大玻璃,望海景,感覺光猛較開陽👍🏻有不同的芝士,配麵包熟食選擇多,食道不錯 👍🏻魚生刺身,只有幾款,三文魚🍣ok吞拿魚,普通油甘魚味道反而幾好沙律甜品選擇多😍越南食品整體感覺很不錯😍新酒店環境裝修都很好,落地大玻璃望海 令人感覺很舒適。價格 (星期一至五)中午$378/位 加一download openrice coupon 75折

終於到了開始食lunch buffet 的時間
入口環境較暗
內裏的座位有落地大玻璃,望海景,感覺光猛較開陽👍🏻

有不同的芝士,配麵包

熟食選擇多,食道不錯 👍🏻

魚生刺身,只有幾款,三文魚🍣ok
吞拿魚,普通
油甘魚味道反而幾好

沙律

甜品選擇多😍

越南食品

整體感覺很不錯😍
新酒店環境裝修都很好,落地大玻璃望海 令人感覺很舒適。
價格 (星期一至五)中午$378/位 加一
download openrice coupon 75折

2019-10-06 5014 浏览
奶奶有外國朋友來到香港大家一行十人來到嘉里食自助餐食之前我喺佢嘅官方網頁睇到佢介紹10月至11月做緊秋冬海鮮盛薈網上寫有即焗黄金蟹蓋及波士頓龍蝦占米多,大廚即製逾一米闊巨型龍蝦墨魚汁西班牙海鮮飯,清蒸三點蟹及黄酒煮花甲,大廚即炒意大利粉及意大利飯、軟殼蟹凱撒沙律、特色自選海鮮SHABU SHABU、迷你美式焗蟹餅、泰式香辣青口煲、鹹香黄金大蝦、避風塘炒瀨尿蝦、海鮮濃湯等等睇個網講到好吸引 但我可以話 去到餐廳又係另一回事佢所講嘅只有四款出現過就係黃金蝦 海鮮湯 shabushabu 同軟殼蟹凱撒沙律真係超級超級失望 我覺得好有被騙嘅感覺個場雖然都大 分7個section但當你去拎嘢食嘅時候 竟然會覺得無嘢好食其中嘅熱食有蒸鳳爪,帶子蒸豆腐,排骨蒸飯,黑松露蒸蝦,海鮮炒飯,叉燒炒烏冬, 椒鹽魷魚,燒牛肉,羊架,冬陰公岩魚,燒豬腩肉等等live station有中式湯面,shabu shabu,辣汁蜆意粉當中中式湯面嘅材料有菜類 木耳 金菇 肉類竟然得魚蛋同雲吞!!!我覺得選擇會唔會太少丫?!其他加多幾款肉類都唔會好高成本啫?另外所謂嘅shabu shabu就提供魷魚 青口嗚門卷 冬菇..
奶奶有外國朋友來到香港

真係超級超級失望 我覺得好有被騙嘅感覺

個場雖然都大 分7個section
但當你去拎嘢食嘅時候 竟然會覺得無嘢好食

當中中式湯面嘅材料有菜類 木耳 金菇
肉類竟然得魚蛋同雲吞!!!

我覺得選擇會唔會太少丫?!
其他加多幾款肉類都唔會好高成本啫?
另外所謂嘅shabu shabu就提供魷魚 青口
嗚門卷 冬菇....真係睇見都唔想食

成餐自助餐都唔會出現少少回本嘅食材
選擇少 食材唔吸引都算...
調味都好有問題....我哋食過嘅椒鹽魷魚,冬陰公岩魚係好喊好喊
但我哋飲佢哋嘅中湯同燉湯係清到好似水咁
完全唔係湯 好明顯就係落材料落得勁少 完全無味

我無食到刺身 但我奶奶食左吞拿魚同油金魚
佢話食落去塊刺身出好多水....
顯然係解凍有問題...

係全場都無咩好食嘅情況底下
我就唯有食我覺得全晚最好食嘅係軟殼蟹凱撒沙律
當然沙律上只有幾件細細件軟殼蟹
但沙律係新鮮嘅.....

係有優惠之下 每位成人都要五百幾蚊
全晚最吸引我嘅只有沙律

真係好不值 間餐廳根本都唔願意提供一啲好少少嘅食材俾客人 質量無 質素更加無
開頭見到其他食評話有龍蝦 又有好評
所以就帶埋外國朋友黎試 但....親身食過之後
我哋一行十人都覺得唔好食 唔吸引 唔值得
真心唔建議大家去試

另外順帶一提 整個餐廳都係開放式廚房設計
即係可以睇到廚師即煮菜式
但我哋竟然見到有廚師一路整椒鹽魷魚
一路講電話....

但服務生態度 環境係唔錯的
嘉里只開業咗兩年