2025-05-16 71 浏览
我哋叫咗胡椒豬肚雞湯底,佢嘅湯底都幾濃郁,好有胡椒味。入面有半隻雞,啲雞肉唔硬身,幾嫩滑,豬肚都好滑,煮得好腍。每枱仲送一碟頂級牛板腱,牛板腱好味。放題最正就係可以揀自己鍾意食嘅嘢,餐廳提供嘅食物都有唔少選擇,有大量嘅丸類,仲有唔少海鮮,有蟶子、海蝦,蠔仔、魷魚等,好豐富。仲有唔少蔬菜類,食物都好新鮮。佢哋會自己人手包韭菜餃,我見到有店員係隔離枱包緊韭菜餃,人手包,所以韭菜餃入面嘅餡好飽滿,個皮又煙煙韌韌,好食。餐廳仲有小食,例如拍青瓜、木耳同埋炸魚皮,又有水果,有菠蘿、西瓜、車厘茄。仲有好多飲品,我揀左竹蔗茅根,清熱好飲,老公揀咗水果茶,甜甜哋都好好飲。

2025-05-15 74 浏览
今日星期一難得放假,獎勵自己食餐好,朋友話食番之前食過既一間好食既打邊爐。坐低,可以先揀火鍋鍋底,總共有18款選擇,包括有烤魚、雞煲同火鍋湯底任君選擇。我地今次就揀左酸菜魚鍋底小辣,一上菜嚇親,勁大盤,酸菜魚勁入味!食完呢個鍋底已經飽左一半😆食到個舌頭開始辣,去自助區拎飲品,有打邊爐必備啤酒任飲、汽水同埋有特式飲品,可以逐樣逐試,最有印象係佢既仙草紅豆冰,勁多仙草。建議唔可以一來就飲,唔係好快就會好飽,仲有佢嘅手打檸檬茶,好香好好飲。再掃埋自助區有咩野食先,有蜆、蝦、魷魚、蠔。仲有好少見既蟶子,食落冇沙唔錯👍🏻拎埋炸魚皮同響鈴就番去繼續博鬥。每檯仲有送頂級牛板腱,入口即溶,一定要推介去啲手切牛肉,牛味好濃,好正!其他配料都好食,特別推薦鵝腸 、牛柏葉 、水魷 皇帝菜係打邊爐必然要食(私心😂),仲有好多各種款式嘅丸最後仲有生果同雪糕(有好多種唔同味道)我地一人食左三杯,總括呢間要再搵朋友來食,價錢相對比較平民化,下次要試下佢既藥膳雞煲補一補!😜

坐低,可以先揀火鍋鍋底,總共有18款選擇,包括有烤魚、雞煲火鍋湯底任君選擇。我地今次就揀左酸菜魚鍋底小辣,一上菜嚇親,勁大盤,酸菜魚勁入味!食完呢個鍋底已經飽左一半😆

2025-05-14 44 浏览
今日同朋友經過荃灣,見到有間平平哋嘅任食雞煲打邊爐就試試佢。一開始就俾佢過鍋底嚇親, 竟然有18款俾我揀,鍾意食烤魚嘅雞煲嘅應有盡有。我就揀咗最傳統嘅麻辣雞煲😎一上嚟佢就送咗一版頂級牛版腱,配埋佢濃郁嘅雞煲醬汁,唔使點醬都勁好味。另外一個最吸引我嘅地方係佢竟然有任食嘅海鮮種類仲要唔少,蟶子,蠔仔,基圍蝦仲有我最愛嘅卜卜蜆。而另一個出色嘅地方係佢嘅嘢飲,唔單止有平時嘅可樂汽水仲有自家製嘅竹蔗茅根,大大杯嘢香桃烏龍。清新得來又唔會太甜啱晒一路打邊爐一路飲。 最後仲有個雪糕站勁多唔同嘅口味,我最鍾意就係去過椰子味雪糕勁特別勁有椰香味。

2025-05-12 58 浏览
喺香港一年四季都適合打邊爐,亦都係我同朋友晚飯首選。嚟到荃灣大陂坊嘅大滿足火鍋冰室,一個價錢任食任飲,地方又乾淨企理,性價比極高。我哋兩個人17款湯底中任選一款,有烤魚,雞煲,港式湯底等等。因為唔太食得辣,但又想食烤魚,所以叫左個蒜香味烤魚,蒜頭加魚湯係極之鮮甜,條魚都幾大下,真係話係4人份量都唔過份,魚肉鮮甜同埋好滑。食完魚仲有多款火鍋配料可以自取,大蝦,大蜆,蟶子都係任食真係好正,樣樣都算新鮮,最鐘意食嘅鵝腸都有,真係好正港式邊爐風格嘅配料。旁邊仲有一大個雪櫃放晒各式各樣飲品。冷泡茶最正,消滯解膩,飲多兩啖又可以再食,亦都有幾款甜品可以選擇。

2025-05-08 39 浏览
有時喺川龍街落車,都會經過呢個大坡坊行去大鴻輝食野。估唔到呢個公園洗衣機店旁邊有間火鍋店,見到佢餐牌有酸菜魚,即刻入去食。餐廳座位都幾闊落,光線光猛,感覺都幾整潔。點咗金湯酸菜魚飯$65,套餐送熱飲。一上枱真係超大份,入面啲配料都好多,有大量大豆芽、萵筍、椰菜花同埋木耳。魚肉方面都幾新鮮,湯底夠晒辣。再點多個熱狗包$29 佢熱飽包都幾豐富,入面有蕃茄青瓜生菜見到佢仲有火鍋任食,價錢都唔貴,下次可以再嚟試吓。

餐廳座位都幾闊落,光線光猛,感覺都幾整潔。

再點多個熱狗包$29
佢熱飽包都幾豐富,入面有蕃茄青瓜生菜

見到佢仲有火鍋任食,價錢都唔貴,下次可以再嚟試吓。
2025-05-06 23 浏览
今次去咗荃灣大滿足火鍋冰室打邊爐,真係超抵食!🥳 大約$200就可以任食咁多嘢,性價比超高!💯首先,湯底選擇勁多,足足18款!除咗普通湯底,仲有烤魚、雞煲同酸菜魚等特別湯底,料勁足!我揀咗椰子雞湯,清甜爽口,雞肉份量超多(成半隻雞咁多!),建議點少少醬油食,一流!😋之後就係任食嘅火鍋配料啦!手切肥牛、牛板腱、黑毛豬等高質肉類,仲有鮮甜嘅蜆同彈牙嘅蝦等新鮮海鮮,任你揀!🤤 飲品同甜品都任食,罐裝飲品同特色飲品都有,選擇多多!總括嚟講,大滿足火鍋冰室真係名副其實!CP值超高,下次一定會再嚟!🥰🎇大滿足火鍋冰室 🎈荃灣大陂坊9-31號泰華大廈地下6-7號舖

🎇大滿足火鍋冰室
🎈荃灣大陂坊9-31號泰華大廈地下6-7號舖

2025-05-01 22 浏览
今日入荃灣探朋友,對一間火鍋店念念不忘!所以帶咗我朋友一齊食,嘆返下!呢間火鍋冰室,任飲任食兩小時,每人都係百幾蚊..食物不錯,性價比高!(不同時段不同收費)還有多款煲底選擇如:多款烤魚 、水煮魚 、椰子雞、 麻辣雞煲蝦 、酸菜魚、 水煮牛蛙 、麻辣雞煲等等...有辣有唔辣,任君選擇!先揀咗一個 :椰子雞煲 雞肉鮮嫩,彈牙爽口!兩人入座仲送多個牛肩肉 正!食完雞煲就加湯開始打邊爐..食物新鮮..我最鍾意就係食蠔同肥牛!雪櫃多款嘢飲任飲!還有自家製飲品..我就揀咗個冰凍海帶綠豆糖水! (下火首選)飲飽食醉再加多杯雪糕(多種味道選擇)一天嘅辛勞都完全放鬆曬!埋單兩個人都係三百幾蚊,真係抵食!
今日入荃灣探朋友,對一間火鍋店念念不忘!
所以帶咗我朋友一齊食,嘆返下!
先揀咗一個 :椰子雞煲
雞肉鮮嫩,彈牙爽口!
兩人入座仲送多個牛肩肉 正!
食完雞煲就加湯開始打邊爐..
食物新鮮..我最鍾意就係食蠔同肥牛!
埋單兩個人都係三百幾蚊,真係抵食!
人均百幾蚊就食到烤魚火鍋🍲,好鬼抵食除咗烤魚,仲有雞煲,水煮魚同基本火鍋系列,都幾多款式今日同朋友黎揀左 蒜香味烤魚魚身都幾大條下,魚身都好厚肉,外皮係炸過,再勁多蒜蓉覆蓋,慢慢煲滾再食,蒜香味勁濃郁,魚肉厚身仲好嫩,外皮炸過成個味道有香口既風味,好加分主要自助區拎火鍋食材,都幾乾淨企理,出去好幾轉都齊食物,refill得幾快,呢個價錢,食物都算豐富多野食,有海鮮(蝦、蠔仔,聖子等都有)餃子仲係即包架,好鬼靚仔,餡料滿滿飲品仲有啤酒🍻,同自家製既特色飲品

人均百幾蚊就食到烤魚火鍋🍲,好鬼抵食
除咗烤魚,仲有雞煲,水煮魚同基本火鍋系列,都幾多款式

今日同朋友黎揀左 蒜香味烤魚

主要自助區拎火鍋食材,都幾乾淨企理,
出去好幾轉都齊食物,refill得幾快,
餃子仲係即包架,好鬼靚仔,餡料滿滿

飲品仲有啤酒🍻,同自家製既特色飲品
今晚同朋友去咗荃灣大陂坊麻辣雞煲加任食火鍋,每位只係$198,仲包飲品,性價比真係超高!
麻辣雞煲,香辣過癮 🌶️🍗
麻辣雞煲一上枱就香氣撲鼻,雞肉嫩滑,配上紅綠彩椒、洋蔥同香菜,麻辣湯汁濃郁,辣度啱啱好,食落幾過癮。彩椒同洋蔥吸咗湯汁,咬落爽脆又juicy,幾好味!
任食火鍋海鮮,大蜆同鯪魚球好正! 🍜🦪
食完雞煲加湯變火鍋,湯底濃郁帶麻香,幾開胃。大蜆好出色,粒粒肥美,煮熟後鮮甜嫩滑,超正!仲有手打鯪魚球,彈牙得來好有魚香,入口即化,值得一試!墨魚涮一涮就Q彈,肥牛薄切軟嫩,丸類同白菜都好入味,選擇多到食唔晒!
飲品任飲,甜品都唔錯 🍺🍧
飲品有汽水同啤酒任飲,仲有自煲竹蔗茅根水,清甜解膩!甜品有10款維記雪糕,味道濃郁,食完火鍋再嚟幾球,超滿足!
服務幾貼心,店員會主動加湯,換碟都幾勤快。$198包任食火鍋、飲品同啤酒,性價比真係無得輸!
🤤未飽啊指數:8/10
👍🏻餐廳性價比:9/10
大滿足火鍋冰室 (荃灣)
荃灣大陂坊9-31號泰華大廈地下6-7號舖

麻辣雞煲,香辣過癮 🌶️🍗

任食火鍋海鮮,大蜆同鯪魚球好正! 🍜🦪

飲品任飲,甜品都唔錯 🍺🍧

🤤未飽啊指數:8/10
👍🏻餐廳性價比:9/10
大滿足火鍋冰室 (荃灣)
荃灣大陂坊9-31號泰華大廈地下6-7號舖
#hkfoodieblogger #hkfood #foodporn #meibaoar #foodie #飲飲食食 #hkeat #openricehk #hkfoodpic #hkfoodblogger #hkig #hkfoodie #香港美食 #852foodie #foodpornhk #l4l #foodporn #foodgasm #foodlover #hotpot #荃灣美食 #麻辣雞煲 #大蜆 #eat #icecafé
{食盡荃灣之火鍋 — 大滿足火鍋冰室 }————————————————一年四日嘅復活節假期就開始啦! 難得放長假當然要大吃一餐啦!🫡 今次食嘅就係喺荃灣呢一間抵食嘅任食邊爐, 一共有十八款湯底,七點前離座成人都係200蚊唔使有找就可以食足2小時,十分抵食! 佢所謂嘅湯底其實有水煮魚 烤魚 酸菜魚 或者其他普通嘅湯底, 而我今次就揀咗滋陰嘅椰子雞湯底 首先佢會畀個漏斗我哋計時,話畀我哋聽幾時可以飲得嗰啲椰子雞湯, 佢嘅椰子湯飲落去好清甜, 至於雞嘅話我就鍾意點返少少豉油黎食, 佢畀嘅雞件應該都有半隻,食完雞就可以出面攞料打邊爐啦 出面嘅選擇非常多,海鮮嘅話有蟶子 海蝦 蜆 魷魚等等, 自己拎就得👌 其他肉類就有 肥牛雞件 手切牛等等 另外店員會限量贈送一份頂級牛板腱😋 至於其他蔬菜類都非常多選擇,例如少見d既有海帶同萵筍 至於嘢飲佢哋亦都有滿滿幾個櫃畀你揀呀, 打完邊爐之後佢仲有雪糕 同芒果布甸可以食,真係食到捧住個肚咁走呀🤣 Overall comment: 每款食物嘅選擇都非常之多,座位闊落坐得舒服,環境明亮,性價比高😸
{食盡荃灣之火鍋 — 大滿足火鍋冰室 }
————————————————

雞件 手切牛等等 另外店員會限量贈送一份頂級牛板腱😋

至於其他蔬菜類都非常多選擇,例如少見d既有海帶同萵筍

Overall comment:
$198一位兩小時任食火鍋有海鮮、有自家製茶飲、涼拌小食仲有雪糕任食😍最令人期待係鍋底有好多選擇🥰酸菜魚,麻辣烤魚,雞煲🤭可以先食煲料再慢慢加湯打邊爐唔想太飽,都可以選擇藥膳湯底,椰子湯,番茄薯仔湯 。⭕️今次兩個人點左藥膳雞湯底打邊爐,送上半隻雞件 。湯底好香黃酒味,非常足料,養生又滋補 。⭕️飲品推薦手打香水檸檬茶,同埋竹蔗茅飲落唔舒服,唔會太甜 。除此之外,仲有大量罐裝飲品。⭕️自助區有幾款海鮮卜卜蜆,蠔仔都係出面比較少見嘅火鍋配料大蝦雖然說錯,但都非常新鮮👍🏻👍🏻⭕️其他配料,例如丸類、蔬菜、炸魚皮、腐竹等等都係正常發揮。最令人滿意驚喜係自家製韭菜餃,新鮮即製,鄙薄餡靚,見有客人一打買走 ,就知好食💪🏻
$198一位兩小時任食火鍋
有海鮮、有自家製茶飲、涼拌小食
仲有雪糕任食😍

最令人期待係鍋底有好多選擇🥰
酸菜魚,麻辣烤魚,雞煲🤭
可以先食煲料再慢慢加湯打邊爐

唔想太飽,都可以選擇藥膳湯底,椰子湯,番茄薯仔湯 。

⭕️飲品推薦手打香水檸檬茶,同埋竹蔗茅
飲落唔舒服,唔會太甜 。
除此之外,仲有大量罐裝飲品。

⭕️自助區有幾款海鮮
卜卜蜆,蠔仔都係出面比較少見嘅火鍋配料
大蝦雖然說錯,但都非常新鮮👍🏻👍🏻

荃灣的火鍋界裡, 有一間店的性價比可謂極高這裡白天是冰室, 晚上則化身為熱鬧的火鍋聚集地無論是室內還是戶外的座位氛圍熱烈, 幾舒適。🍲🌟這間火鍋店的鍋底種類之多, 足足有十八款, 讓每位食客都能找到自己喜愛的口味!😍 像是雞煲、不同風味的烤魚、 豬骨清湯以及酸菜魚、 豬肚雞和椰子雞等等, 各種風味應有盡有。🌈 而且不僅僅是鍋底, 這裡的配料多達六十幾種, 讓人盡情挑選, 想要什麼都能輕鬆滿足!🥢🥬飲品方面更是讓人愛不釋手, 任飲的選擇讓整餐更添樂趣, 當然還有各類啤酒可以搭配🍺🍻。 至於甜品, 這裡的牛奶公司品牌雪糕實在讓人垂涎, 口味包括芝麻、朱古力、紅豆、芒果、曲奇和芋頭🍦🍧我這次選擇了胡椒豬肚雞的鍋底, 湯底清甜可口, 讓人一喝就愛上。 特別需要一提的是, 這裡的海鮮配料尤其新鮮, 蝦、蜆、蠔、魷魚和聖子等一應俱全🐟🦐🦪價位上十分親民, 服務周到!👏 🥳
荃灣的火鍋界裡,
有一間店的性價比可謂極高
這裡白天是冰室,
晚上則化身為熱鬧的火鍋聚集地
無論是室內還是戶外的座位
氛圍熱烈, 幾舒適。🍲🌟
這間火鍋店的鍋底種類之多,
足足有十八款,
讓每位食客都能找到自己喜愛的口味!😍
像是雞煲、不同風味的烤魚、
豬骨清湯以及酸菜魚、
豬肚雞和椰子雞等等,
各種風味應有盡有。🌈
而且不僅僅是鍋底,
這裡的配料多達六十幾種,
讓人盡情挑選,
想要什麼都能輕鬆滿足!🥢🥬
飲品方面更是讓人愛不釋手,
任飲的選擇讓整餐更添樂趣,
當然還有各類啤酒可以搭配🍺🍻。
至於甜品
這裡的牛奶公司品牌雪糕實在讓人垂涎,
口味包括芝麻、朱古力、紅豆、芒果、曲奇和芋頭🍦🍧
我這次選擇了胡椒豬肚雞的鍋底,
湯底清甜可口,
讓人一喝就愛上。
特別需要一提的是,
這裡的海鮮配料尤其新鮮,
蝦、蜆、蠔、魷魚和聖子等一應俱全🐟🦐🦪
價位上十分親民,
服務周到!👏 🥳
2025-04-06 129 浏览
呢度嘅邊爐係任飲任食嘅($198)所以我哋揀咗要椰子雞煲我覺得佢哋嘅椰子雞煲真係幾高質🌟🌟因為食落去真係好濃郁食雞煲之前要飲咗佢哋嗰個湯先因為飲落去真係好鮮甜❤️❤️椰子味亦都好濃郁之後雞肉食落去都幾嫩滑嘅🥳🥳咬落去亦都幾煙韌之後就講吓佢哋嘅肉類啦牛肉食落去雖然唔係超高質素嘅但係食落去亦都唔會太過油膩⭐️⭐️之後我都幾鍾意佢哋嘅豚肉因為食落去真係幾煙靭、爽口😘😘而且唔會令到你覺得好乾跟住就講埋出面可以拎嘅火鍋配料啦出面都有好多款海鮮可以任拎任食💛💛而我朋友最鍾意食嘅就係佢哋嘅蠔因為食落去都幾有鮮味😆😆而且食落去唔會覺得有沙蜆肉食落去亦都幾新鮮而我覺得佢哋嘅蟶子食落去都幾有口感😋😋除此之外,亦都仲有海蝦、魷魚等等可以任拎
呢度嘅邊爐係任飲任食嘅($198)
所以我哋揀咗要椰子雞煲

之後就講吓佢哋嘅肉類啦
牛肉食落去雖然唔係超高質素嘅
但係食落去亦都唔會太過油膩⭐️⭐️
之後我都幾鍾意佢哋嘅豚肉
因為食落去真係幾煙靭、爽口😘😘
而且唔會令到你覺得好乾

跟住就講埋出面可以拎嘅火鍋配料啦
出面都有好多款海鮮可以任拎任食💛💛
而我朋友最鍾意食嘅就係佢哋嘅蠔
因為食落去都幾有鮮味😆😆
而且食落去唔會覺得有沙
蜆肉食落去亦都幾新鮮
而我覺得佢哋嘅蟶子食落去都幾有口感😋😋
除此之外,亦都仲有海蝦、魷魚等等可以任拎
2025-04-03 119 浏览
晚上去咗荃灣大陂坊,大滿足冰室自助任飲任食火鍋😋負責人非常體貼,有18款湯底,有滋補藥膳雞、椰子雞、胡椒豬肚雞、還有六款唔同味道嘅烤魚、水煮魚、酸菜魚。通通都係真材實料。食完靚湯料還可以用湯底打邊爐。今日感冒剛剛復原,所以揀咗個皮蛋芫荽湯底。雖然呢個湯底只得皮蛋同芫荽,但係食多咗火鍋配菜,例如海蝦、黑毛豬肉、手切牛、美國肥牛、奉送頂級牛版腱入口即溶好味😋蟶子、大粒蠔仔、波波蜆、雞生腸、我最鍾意食嘅皮薄餡靚雲吞👍最後食到雞髀菇袖珍菇、南瓜、枝竹。想食齊每一款就要唞唞🤔最後食到唔同款嘅丸👌值得推介手打鯪魚肉丸,新鮮好好味👍食到呢度時間又差唔多啦!食埋雪糕甜品時間啱啱好😊178元兩小時任飲任食😊😘😋在家也沒有可能178元有這麼多好食的東西👍🏻
2025-03-27 295 浏览
在這家火鍋店,顧客不僅能享受到美味的火鍋,還能感受到真正的「良心價」。7點至9點的時間,只需要198一位任食。隨著市場上火鍋價格的不斷上漲,這裡的定價讓人驚喜,特別適合想要與家人朋友聚餐的食客。這裡湯底的選擇相當豐富,共有18款。從麻辣湯底到健康的番茄湯,無論你的口味偏好如何,都能找到適合自己的選擇。我們選了滋補藥膳花雕雞,非常足料,雞給了一盤,而且很新鮮。店內的食材展示區令人印象深刻,種類非常之多,整齊的排列方式不僅讓人一目了然,還能確保食材的新鮮度。各種肉類、海鮮和蔬菜任君選擇,無論是愛吃肉的你,還是喜歡清淡口味的朋友,都能找到滿意的選擇。特別是令人驚喜的是海鮮,也有不少選擇,有聖子,蠔仔,香甜波波蜆,新鮮基圍蝦或海蝦等。飲品也有很多選擇,有自家製招牌特飲,就連啤酒也提供了不少牌子,雪花、百威、嘉士伯、獅威、喜力店內環境乾淨舒適,現代化的設計和寬敞的座位令人感到放鬆,是與朋友聚餐的理想場所。加上熱情的服務,讓整個用餐體驗更加愉快。