2023-07-27
女兒第一次取消費劵請食飯,聽同學們介紹去兆萬10樓大本瀛食放題。我先係open rice 搵電話訂枱,睇到很多負評時心感不妙,但仍然會相信同學仔的介紹,所以都抱著食咩都無所謂,最緊要可以聚餐相交的心態。於是打電話book枱,對方說話語氣態度好有禮貌,book 8:00pm,7:50分已經致電通知已經留了枱等我們來!8:00pm到達,只是等一陣就可以入座。當時全場滿座,出面好多人排隊,很熱鬧呢!一見到是寫紙仔落單,實在太好啦!我喜歡這種方式,而不是電子落單,寫半碗糖水,就真是比半碗,唔洗浪費🤭一填好紙仔,待應就已經意識到,手都唔洗舉就幫我們收走紙仔落單!落單一陣食物已經很快到齊,數量準確,而且份量預得好好,4個人每款食物都可以試到,最喜歡泰式生蝦和醬汁,酸酸甜甜好開胃很難得侍應有笑容😊又勤力,忙到甩轆 仍然主動幫我們換碟,無黑口黑面大大力掉碟!又主動回應,確實令人感到被款待,所以有時候open rice 的負評又未必完全準確的,差點被誤導😅 我們一定會介紹比朋友🥰