2024-03-03
💭同朋友約好咗打邊爐 今次去位於地鐵站Popcorn商場入面嘅「大將」。第一次食所以好期待🙌🏻餐廳地方夠曬闊落 坐位都好多 走廊有好多空間主打一人一鍋 大家可以選擇自己鐘意嘅湯底第一次黎 今次簡咗澳洲和牛牛小排餐 $398食足120分鐘‼️有肉類、海鮮、蔬菜、前菜、少量熟食、甜品同飲品~食到飽為止─═★:;*─═☆:;*─═★:;*─═☆:;*─═★:;*有8個湯底可選擇~見佢最近推出咗羊腩煲🙌🏻羊腩煲係幾有驚喜 濃味得黎仲要煮到啱啱好 羊腩好淋 絕對唔會有煮得耐會咬唔到嘅感覺。另一個係簡壽喜燒湯底+$10!頭盤有牛舌 牛胸腹眼 兩隻鮑魚 兩隻廣島蠔🦪🔸肉類方面🥩澳洲和牛牛小排同安格斯牛小排✨肉味濃郁 油脂分布平均~叫咗好多次😍Prime牛肩肉、牛腹眼✨脂肪比例較高入口即溶!仲有一口牛肉粒、滑牛肉/麻辣滑牛肉等,超多選擇👍🏻🔸海鮮方面🍤有日本帶子、沙白、海蝦、蝦滑✨日本帶子都幾大粒下 鮮甜美味🔸自助區🥬有超級十款蔬菜類、丸類選擇,全部都擺得好整齊好乾淨👍🏻仲有小量甜品同小量熟食拎🔸甜品區🍨🥞🧇自助雪糕 自製窩夫 呢個係我地最期待😂因為經過見到有人整係超香😍旁邊有教學 整一分鐘左右出爐🎉吱
餐廳地方夠曬闊落 坐位都好多 走廊有好多空間
主打一人一鍋 大家可以選擇自己鐘意嘅湯底
頭盤有牛舌 牛胸腹眼 兩隻鮑魚 兩隻廣島蠔🦪
🔸肉類方面🥩
🔸海鮮方面🍤
有日本帶子、沙白、海蝦、蝦滑✨
日本帶子都幾大粒下 鮮甜美味
🔸自助區🥬
🔸甜品區🍨🥞🧇
自助雪糕 自製窩夫 呢個係我地最期待😂因為經過見到有人整係超香😍旁邊有教學 整一分鐘左右出爐🎉吱雪糕同加埋配料上去 超級滿足‼️