2013-03-09 136 浏览
11月2日, 去行之前, 我地一定會揀喺禁區食一個港式茶餐, 以作為離別香港一段時間嘅紀念~ 決定咗食大家樂, 就唔駛此一定係食招牌焗豬, 一個set都只係貴平時嘅少少, 喺禁區已經係抵食~::: 焗豬扒飯 + 紅豆冰 ::: $45可能因為佢地要長時間供應, 就要隨時有貨, 所以可能一d嘅焗豬就擺放時間過長, 我地就有呢個問題… 本身個焗豬紅紅嘅茄汁有少少霉霉地嘅色, 啞橙嘅色澤並唔係新鮮嘅表現, 好彩味道都唔錯, 亦未至於變味~ 豬扒有dd過淋, 個炸皮同樣地冇咗應有嘅口感, 不過冇計, 預咗係會咁, 但係又真係好想食.紅豆冰就有水準, 紅豆夠多夠甜, 亦都好夠凍, 非常好飲~食完個焗豬, 唔係好飽, 再買多個豬仔包先~

::: 焗豬扒飯 + 紅豆冰 ::: $45
紅豆冰就有水準, 紅豆夠多夠甜, 亦都好夠凍, 非常好飲~

食完個焗豬, 唔係好飽, 再買多個豬仔包先~
2012-11-02
2012-03-19 35 浏览
二月上旬‧晴三月就是馬不停蹄,曼谷回來就是幾個澳門的邀約,由那邊回來就要直飛東京。吃點東西才上機,想喝杯熱奶茶,來了這裡。雖然賣東西的看樣子很沒HEART,但茶夠熱,且滑,也有茶香,有水準。之後的一星期吃的是無盡的米芝蓮名店,但我想我會懷念這杯熱奶茶。另外吃的不提了,得啖笑。值得一寫的就是通粉,是傳說中的坑紋通???
二月上旬‧晴

熱奶茶得!
嘩!坑紋通?
宵夜
用餐优惠
試食活動、團購、信用卡優惠、其他
熱奶茶得!
2011-10-29 86 浏览
等待上機出發去前, 當然離不開一頓輕鬆早餐醒醒胃 點了一份簡單的魚柳炒蛋 + 熱奶茶 以賿袋套著的餐包絕不討好, 冰冷冷的放在托盤的一方用上New Zealand 牛油增添了一點點的食慾魚柳的炸醬有點過厚, 明顯地有點虛張聲勢但炸魚柳配上滑溜而富蛋香炒蛋也是味美的 奶茶則比平時渴到的更削, 茶味淡而餘 香滑度也不足吃飽後, 開開心心出發去
等待上機出發去前, 當然離不開一頓輕鬆早餐醒醒胃

點了一份簡單的魚柳炒蛋 + 熱奶茶
以賿袋套著的餐包絕不討好, 冰冷冷的放在托盤的一方
用上New Zealand 牛油增添了一點點的食慾
魚柳的炸醬有點過厚, 明顯地有點虛張聲勢
但炸魚柳配上滑溜而富蛋香炒蛋也是味美的
奶茶則比平時渴到的更削, 茶味淡而餘 香滑度也不足

吃飽後, 開開心心出發去

2011-10-21
1K
2011-06-30 65 浏览
相信是習慣驅使,每一次要坐飛機離開香港都一定要在上機前食下嘢先(雖然自己是一個會食飛機餐的人),這次選了大家樂。因時間尚早,只要了一個糯米雞。大小適中,饀料也夠多,味道也尚可啦。

因時間尚早,只要了一個糯米雞
大小適中,饀料也夠多,味道也尚可啦。
2011-06-23
$29 (早餐)
2011-03-13 68 浏览
正月下旬‧晴早知飛機餐沒有什麼好吃,吃了一頓早餐,還想再吃,就在入了閘之後再吃一頓。要了個奄列早餐,看上去正正常常,吃起來蛋煎得不錯,鬆軟有蛋白,但內裡卻是有薯蓉的,不飽也不行。喝完杯熱咖啡,飽飽的上機,多好?
正月下旬‧晴

喝完杯熱咖啡,飽飽的上機,多好?
看上去是正常的
內裡是有薯蓉的!
$28 (早餐)
看上去是正常的
內裡是有薯蓉的!
臨上機前,在禁區的大家樂買早餐吃其實,在禁區內的food court食肆約有六至八間。可是,唯獨大家樂出現大排長龍的情況;其他的食肆或快餐店,就顯得十分冷清原因也許十分簡單------價錢便宜,如果與味千拉麵動軋四十多五十元一碗拉麵,大家樂二十多元便買到的早餐,就顯得經濟實惠得多看來機管局或需考慮調整下,禁區內食肆的選擇了由於競爭不大,論食物質素當然不會太好例如今次叫了一份煎牛扒、腸仔、蘿蔔糕配火煺通粉,塊牛扒真的幾韌,蘿蔔糕又煎得太燶好明顯店員只是將一些配件食物煎熟,然後拿給食客吃,毫無半點誠意的......也許機場食客只求平價醫肚,並無心思花在食物身上,以致這間大家樂的水準如此吧?
臨上機前,在禁區的大家樂買早餐吃
看來機管局或需考慮調整下,禁區內食肆的選擇了

由於競爭不大,論食物質素當然不會太好

2010-05-23
2010-01-02 32 浏览
碗餐蛋麫勁似以前係學校食個的發泡膠盒.....的麫勁林....個蛋硬,個餐肉鹹碗餐蛋麫又凍......總之難食
碗餐蛋麫勁似以前係學校食個的
發泡膠盒.....的麫勁林....個蛋硬,個餐肉鹹
碗餐蛋麫又凍......
總之難食
2009-09-25 24 浏览
上機前食過早餐先~佢吔揀咗去大家樂~ 好少食大家樂既我~今日揀咗個滑蛋加火腿,連包給麥皮 及咖啡要21元呀~一點也不平呀~ 最慘就是員工服務態度差, 要佢少油又話用牛油, 叫佢茶走,又話無呀~唉~ 早餐一點也不好食呀又貴, 我d朋友食咗一半都無食到呀~下次食番burger king 就算呀~
上機前食過早餐先~
佢吔揀咗去大家樂~ 好少食大家樂既我~
今日揀咗個滑蛋加火腿,連包給麥皮 及咖啡要21元呀~
一點也不平呀~

下次食番burger king 就算呀~
2009-09-09 18 浏览
每次上飛機前總會o係禁區入面餐廳食d野先~一來驚飛機餐唔岩食, 二來自己為食~ 早上10:30..burger king已經冇早餐供應~所以揀左最抵食既大家樂....人流不斷~每次黎都要排下隊先買到~我要炸魚柳炒滑蛋+無糖麥皮配餐包-$24爸爸要雞扒煎蛋+火腿通粉配餐包-$24.5而媽媽則要火腿煎蛋+火腿通粉配蘿蔔糕-$21.5估唔到平時較貴既魚柳~而家仲平過雞用牛~但魚柳細細件~肉唔多~滑蛋就炒得幾好....同埋呢度有無糖麥皮..岩晒我~又杰身...平時去開o個間分店就只有超甜版....餐包食唔落~第日食依然軟熟~唔駛搽牛油都有牛油味架喇....見到爸爸既煎雞扒又厚又嚡~睇到都覺得唔想食~難怪食淨半件~食左半碗火腿通粉..係好味既坑紋通~煮得幾淋~湯當然落左唔少味精啦~蘿蔔糕煎得幾靚~少少燶~幸好都食到有蘿蔔絲...唔係一舊粉.....服務普通啦~可能因為要快..員工冇咩笑容~
每次上飛機前總會o係禁區入面餐廳食d野先~
一來驚飛機餐唔岩食, 二來自己為食~

早上10:30..burger king已經冇早餐供應~
所以揀左最抵食既大家樂....
人流不斷~每次黎都要排下隊先買到~

我要炸魚柳炒滑蛋+無糖麥皮配餐包-$24
爸爸要雞扒煎蛋+火腿通粉配餐包-$24.5
而媽媽則要火腿煎蛋+火腿通粉配蘿蔔糕-$21.5

估唔到平時較貴既魚柳~而家仲平過雞用牛~
魚柳細細件~肉唔多~滑蛋就炒得幾好....
同埋呢度有無糖麥皮..岩晒我~又杰身...
平時去開o個間分店就只有超甜版....

見到爸爸既煎雞扒又厚又嚡~
睇到都覺得唔想食~難怪食淨半件~

食左半碗火腿通粉..係好味既坑紋通~
煮得幾淋~湯當然落左唔少味精啦~
蘿蔔糕煎得幾靚~少少燶~
幸好都食到有蘿蔔絲...唔係一舊粉.....

服務普通啦~可能因為要快..員工冇咩笑容~
比屋企附近間分店好食~
2009-09-02
$24 (早餐)
比屋企附近間分店好食~
2009-06-06 12 浏览
離港前想吃點東西才上機,於是在禁區內選擇了價錢最相宜的大家樂當時已經晚上10:30,一看餐牌,原來已經有早餐吃了!叫了一個火腿蛋通粉餐,有多個包、奶茶既當然不能期望,在機場內會有甚麼美食,所以也不會期望些甚麼但我最感到奇怪的是,這間分店的員工,竟然是黑著口面、十分悔氣一點也不表現出對旅客的待客之道~

當時已經晚上10:30,一看餐牌,原來已經有早餐吃了!
叫了一個火腿蛋通粉餐,有多個包、奶茶既
當然不能期望,在機場內會有甚麼美食,所以也不會期望些甚麼
一點也不表現出對旅客的待客之道~
2009-05-25
$25 (宵夜)
2009-04-21 10 浏览
3月13日, 呵呵呵~ 又係旅行天~!自從屋企附近開咗間burger king之後, 機場嘅burger king已經唔再吸引lu~ 於是我地今日就揀咗好耐無食過嘅大家樂填一填個肚仔先~::: 牛扒腸仔 + 火腿通粉 + 熱奶茶 ::: $24大家樂最standard又豐富的早餐~ 位處foodcourt, 食物同餐具都係求求其架喇. 幸好味道保持水準~ 熱奶茶入口滑溜香醇~ 雖然係比其他大家樂貴, 不過都算係不錯!環觀一眾機場禁區食肆, 最正路又抵食的還是我們本土的代表.
3月13日, 呵呵呵~ 又係旅行天~!

::: 牛扒腸仔 + 火腿通粉 + 熱奶茶 ::: $24

環觀一眾機場禁區食肆, 最正路又抵食的還是我們本土的代表.
牛扒腸仔火腿通粉 + 熱奶茶
2009-03-13
$12 (早餐)
yeah!已經離境了~等上機當中趕來機場的同伴~~喺未離境時~所有食肆都關門了但喺北面離境大堂一出~就見到大家樂仲開叫了一客福建炒飯....菇味重到我掂都唔想掂................不過呢個時間~得佢一間~~仲要都係30幾蚊.....收貨吧而且機場免費上網~~舒服得很~~~6小時後~~身在韓國了~~~yeah
yeah!已經離境了~
等上機當中

趕來機場的同伴~~喺未離境時~所有食肆都關門了

但喺北面離境大堂一出~就見到大家樂仲開

叫了一客福建炒飯....
菇味重到我掂都唔想掂................

不過呢個時間~得佢一間~~仲要都係30幾蚊.....收貨吧

2008-08-31 23 浏览
記得其他分店好似無海南雞飯不過呢度有所以一試.個湯一般啦, 就係煮過雞的湯同白菜. 雞肉倒幾滑幾好食, 不錯.個雞飯都幾好不會太油膩, 快餐友呢個水平都算係幾好了.
記得其他分店好似無海南雞飯不過呢度有所以一試.
個雞飯都幾好不會太油膩, 快餐友呢個水平都算係幾好了.
2008-03-26 11 浏览
因為呢排成日見到大家樂既炸魚柳廣告所以特登來試下有幾好食因為機場關係, 所以人頭湧湧而且大部份食品都係一早整定放係發泡膠盒內炸魚柳, 表面個層粉太硬, 魚柳唔夠熱, 只係一般好食炒蛋, 又係一早炒定的, 所以唔夠嫩滑牛奶麥皮, 最好食的一樣, 又香又甜咖啡, 難飲係機場都預左無乜服務可言但見到職員們都好勤力做野的
因為呢排成日見到大家樂既炸魚柳廣告
所以特登來試下有幾好食

因為機場關係, 所以人頭湧湧
而且大部份食品都係一早整定放係發泡膠盒內
炸魚柳, 表面個層粉太硬, 魚柳唔夠熱, 只係一般好食
炒蛋, 又係一早炒定的, 所以唔夠嫩滑
牛奶麥皮, 最好食的一樣, 又香又甜
咖啡, 難飲

係機場都預左無乜服務可言
但見到職員們都好勤力做野的
2008-02-29 21 浏览
小休後第一個工作天便要通頂,夜半時的大家樂仍是人頭湧湧,可選擇的食物不多,常餐是加了幾次價,但差不多是獨市經營的情況下,旅客或許選擇放棄罷!茶餐是最受歡迎的宵夜餐,豬扒或者牛扒,配午餐肉,一個餐包,一碗火腿通粉或麥皮或粥,還有是當然少不免的餐飲.可能半夜關係,水吧只得兩位員工,而客人是絡繹不絕,所以食物質素是有點不穩定.不論豬扒或牛扒,薄如蟬翼是必然,但是日炸得過了火,通粉湯底咸得要命,又只得半碗,怎可能飽肚?如果有更好的選擇,我會毫不懷疑轉軑!
如果有更好的選擇,我會毫不懷疑轉軑!