2024-05-30 0 浏览
嚟咗呢度買外賣食,外賣要加一蚊要記得不過返屋企食就舒服啲,因為時間容易就啲,要做嘢平時金錢肚就多啲機會食,牛雜嘅話就通常會有牛嘅脾 肺肺 同埋小腸但係勁傷心,今日冇肺 舖頭話冇貨🥹🥹所以本身唔想食小腸嘅,我都要買啦,要求佢要瘦嘅 然後嗌咗碗牛三寶麵同埋紫菜四寶河紫菜四寶海,原來仲有兩粒雲吞,我以為得丸佢有墨魚丸同魚蛋 唔知係咪八爪魚丸,所以兩粒墨魚丸冇八爪魚丸 唔係太彈 味道普普通通 不過都係呢啲粉嘅正常質素 又唔係咩出名舖咁人哋係專做牛雜嘅,我覺得金錢肚牛筋好入味!原來可以要求要瘦牛腩腩 不過對我嚟講都係肥,如果呢啲舖頭都可以有牛腱食就好啦好多金錢肚,脾臟就比平時多一片服務環境都係普通街嘅牛雜舖一樣 不過好特別呢間竟然收信用卡

但係勁傷心,今日冇肺 舖頭話冇貨🥹🥹
所以本身唔想食小腸嘅,我都要買啦,要求佢要瘦嘅

然後嗌咗碗牛三寶麵同埋紫菜四寶河
紫菜四寶海,原來仲有兩粒雲吞,我以為得丸

咁人哋係專做牛雜嘅,我覺得
好多金錢肚,脾臟就比平時多一片
服務環境都係普通街嘅牛雜舖一樣 不過好特別呢間竟
然收信用卡
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2023-09-30 174 浏览
呢排好想食牛雜牛筋,搞唔到咩嘅情況之下買咗一碗牛雜加牛筋$37+10+1!外賣盒加一蚊呢個例牌$105 ,都係外賣盒加一蚊!有三嚿牛扒好多牛筋同埋牛,我唔要腸問店員話唔要腸可以多啲其他嘢嘅本身希望佢冇呃我啦🤣🤣啲牛雜全部都好入味好新鮮!平時拉麵牛雜周圍都係只會比一片,如果嗌例牌呢度就有三篇厚實嘅😚牛筋好好味,好腍!粗麵都香口,湯同埋餸會令上,佢本身個設計唔錯個盒🥰唔使10分鐘已經準備好走得!下次會再買
問店員話唔要腸可以多啲其他嘢嘅本身
希望佢冇呃我啦🤣🤣

下次會再買
  • 牛雜牛筋
港鐵烏溪沙站一出口,附近就有個小小街市嘅地方。街市環境尚算衛生,裡面亦有很多外賣店,有啲肚餓,見到有間牛雜店舖,就試下幫襯吓。五香牛雜河 $37上菜果陣都俾碗牛雜河嚇親真係好大碗,件件牛雜都好有份量🈶4塊牛肚、3塊牛肺、3塊牛腸、只有1片牛膀;牛雜都好淋身,唔算好入味,內臟沒羶味。牛膀只有一片有啲失望,食落起沙,唔鞋口,幾好味。牛腸幾肥,又淋身,裡面啲油脂好多,唔瘦幾好味。牛肺、牛肚就一般水準。河粉底是粗身,唔會一夾住就立即斷,食落好滑有嚼口
港鐵烏溪沙站一出口,
附近就有個小小街市嘅地方。
街市環境尚算衛生,

裡面亦有很多外賣店,
有啲肚餓,見到有間牛雜店舖,
就試下幫襯吓。

五香牛雜河
五香牛雜河

五香牛雜河 $37

上菜果陣都俾碗牛雜河嚇親

真係好大碗,件件牛雜都好有份量

🈶4塊牛肚、3塊牛肺、3塊牛腸、只有1片牛膀;
牛雜都好淋身,唔算好入味,內臟沒羶味。

牛膀只有一片有啲失望,食落起沙,唔鞋口,幾好味。

牛腸幾肥,又淋身,裡面啲油脂好多,唔瘦幾好味。

牛肺、牛肚就一般水準。

河粉底是粗身,唔會一夾住就立即斷,食落好滑有嚼口
2023-05-14
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 五香牛雜河
2023-01-14 162 浏览
今次我叫牛肚牛腩河,湯少又冇牛腩湯嘅味,河粉少後生仔唔夠飽,牛腩唔夠lum,牛肚都爽口,雖然我鐘意lum D。價錢上加牛肚加10蚊正常,但品質未如理想,唔會想食第二次。
2022-11-26 150 浏览
喺烏溪沙屯馬綫出口轉過彎喺街市門口位置有呢間嘢,交通方便,又大件夾抵食。一碗牛雜河,再加碟生菜,如果唔大食嘅話呢!隨時食唔晒 好飽。湯夠濃,味道好,菜係新鮮嘅!最重要比出面份量多!價錢又親民!
2022-11-02 269 浏览
呢排都好想食牛雜牛筋特別係!所以就去咗間曾經食過覺得OK嘅餐廳買外賣,今次試咗一碗四寶丸麵正正常常,白色嗰隻墨魚丸唔夠香,其他嗰啲合格,魚蛋好細粒呢度$39 ,外賣盒加一蚊我加咗半磅潮州魚蛋, $43數一數有13粒一粒$3幾都幾貴,不過預咗係會俾佢賺好多,因為實在太想食同埋想試吓!食咗兩粒覺得幾好味,但係又有種後勁係唔知咩味,相信係落咗啲味精或者人工調味,個後勁有啲古怪唔係咁真實!而且其實佢個質感係比較水,但係又有彈性㗎喎🤣潮州魚蛋係咪都係咁嘅?加咗一份牛雜,有牛蒡三片(非常薄),估計應該量少比較貴㗎因為出街食不嬲都係呢一款最少嘅最緊要食落好味新鮮有一啲幾乾淨唔會太肥嘅牛腸本身唔係咁鍾意食因為覺得好多肥膏,呢個處理得幾好所以我有食平時經過成日見到人哋會點金錢肚河粉,所以都估到呢度金錢肚一定唔錯㗎啦!另外加咗一份金錢肚,冇令我失望仲有牛筋!牛筋條炆得幾入味幾夠林,軟硬程度啱啱好又唔會太鹹,不過我覺得貴咗啲,因為佢個外賣盒其實係比正常細一半薄啲嗰種,不過就$105一份,定係正常價錢?🤣總括而言,呢度嘅牛都好味,食得好好滿足個別人嘅服務態度差啲,有個後生女好似唔係幾好老皮講兩句嘢都好急躁咁仲
正正常常,白色嗰隻墨魚丸唔夠香,其他嗰啲合格,魚蛋好細粒
呢度$39 ,外賣盒加一蚊
我加咗半磅潮州魚蛋, $43數一數有13粒
加咗一份牛雜,有牛蒡三片(非常薄),估計應該量少比較貴㗎
因為出街食不嬲都係呢一款最少嘅
最緊要食落好味新鮮

有一啲幾乾淨唔會太肥嘅牛腸
本身唔係咁鍾意食因為覺得好多肥膏,呢個處理得幾好所以我有食

另外加咗一份金錢肚,冇令我失望
總括而言,呢度嘅牛都好味,食得好好滿足

個別人嘅服務態度差啲,有個後生女好似唔係幾好老皮
講兩句嘢都好急躁咁

仲想提一提佢嘅右面,相信比粗麵好味,有少少鹼水味好正
下午茶
  • 牛雜,金錢肚,牛筋
2021-12-20 391 浏览
食過一次之後返尋味再嚟試吓外賣多啲返去食!因為落雨所以唔想喺出面行咁耐~例牌牛雜$102、牛腩牛雜就$112~~牛三寶就$112~其餘雲吞、魚蛋、同埋牛丸,就各$32價錢合理,同大路嘅差唔多本身好擔心外賣通常會少啲肉酸啲,但係呢間竟然冇令我哋失望邊位靚之餘份量好足除咗有少少之外,味道都唔錯!雖然唔算話好出色,但係都係中上不過我覺得佢牛筋腩同佢比嘅牛腩差唔多~我自己就想食瘦啲嘅牛腩,但係華哥就覺得散咗😂😂佢呢度嘅咖喱同出面好唔同!!!!係充滿蒜味同蒜粒架~ 我自己就鍾意傳統嗰隻,但係我阿哥就好鍾意❤️正魚蛋有魚片同魚蛋各四粒,魚片超級細片好好好薄味道OK嘅,不過魚片夾埋其實魚片夾埋得正常嘅1片左右….雲吞唔得.. 溝得太多偏肥豬肉&油,蝦得少少~呢個下次應該唔會嗌~雖然都有八粒算係抵食~ 牛丸就得柒粒,喺黑椒牛丸嚟嘅~牛尾唔算好重,有啲油脂咁,我自己麻麻哋最好質素嘅就係牛筋、牛肚、牛肺,其實整體牛雜都唔錯!佢連腸都洗得好乾淨絕對會encore

價錢合理,同大路嘅差唔多

本身好擔心外賣通常會少啲肉酸啲,但係呢間竟然冇令我哋失望
邊位靚之餘份量好足

除咗有少少之外,味道都唔錯!雖然唔算話好出色,但係都係中上
正魚蛋有魚片同魚蛋各四粒,魚片超級細片好好好薄
味道OK嘅,不過魚片夾埋其實魚片夾埋得正常嘅1片左右….

絕對會encore
外卖自取
  • 牛雜
  • 牛三寶
  • 魚蛋
2021-11-27 87 浏览
開咗咁耐都冇機會黎試,好少喺呢度烏溪沙附近食嘢~今日唔知食咩好就試吓呢間,因為平時都好鍾意食牛雜估唔到原來都OK喎!分量正常,牛膀嘅味道最試得出新鮮與否,呢度嘅唔錯!都係同街外一樣,得一片~牛肺兩件 彈牙可口金錢肚有三片厚嘅,都葉得幾夠味同埋幾彈牙爽口!腸我就唔食啦!因為太肥🤣🤣因為轉天氣喉嚨有啲唔舒服,所以就冇事佢嘅辣椒油,下次再試啦環境方面正常粉面舖頭,唔會奢求太舒適,正正常常上大部份都係卡位,只係斬開咗一半面對膠板坐~會再黎食
開咗咁耐都冇機會黎試,好少喺呢度烏溪沙附近食嘢~
今日唔知食咩好就試吓呢間,因為平時都好鍾意食牛雜
估唔到原來都OK喎!

因為轉天氣喉嚨有啲唔舒服,所以就冇事佢嘅辣椒油,下次再試啦
會再黎食
下午茶
2021-11-15 274 浏览
Some of the staff members are VERY rude, with an attitude that they really do not care for your custom. I will not visit this place again, particularly after my experience today (14 Nov 2021). It’s a shame for the restaurant, as the food quality is actually ok, but not worth it to be treated rudely.Today I purchased some takeaway food in person at the restaurant, where I politely asked that disposable chopsticks and plastic spoons not needed (doing my small part to reduce waste, and save the res

Today I purchased some takeaway food in person at the restaurant, where I politely asked that disposable chopsticks and plastic spoons not needed (doing my small part to reduce waste, and save the restaurant a few cents). Surprisingly, the staff kept on complaining again and again that I should inform earlier next time, and said that next time they would not “help me” remove the chopsticks - in a terribly rude manner!

Further, my 5 year old child was with me, who wanted the experience to hand the takeaway order receipt to the staff, and shockingly the staff complained that next time I must ensure sure that a child does not pass her the receipt/ ticket! (It was nothing to do with safety, as I had already taken the bag of food off the staff).

I will not visit this place again - as I certainly don’t want to be treated rudely, and do want my children to experience this.
2021-11-14
外卖自取
2021-07-24 322 浏览
當初,當烏溪沙站某酒樓結業後,亦得知這兒將會改建成街市之後,大家都有點擔心,這兒會變得不衛生同會變得嘈吵。但,當街市開業後,大家發現到這是一個乾淨的摩登街市,而且,街市的內外,多了不少飲食的選擇啊。而就在街市的其中一個門口旁,就充滿著香香的炆牛腩味。而就在早了出門返工的兩個早上,我來這《大囍牛雜粉麵》食碗麵做早餐。既然是一間牛雜、牛腩店,當然是來品味牛腩麵食啦。第一次來的我,就點了一碗牛腩魚皮餃麵來做早餐。五香味十足的牛腩,是我最喜歡的牛腩味道。濃香味十足之餘又不失牛肉香味,而魚皮餃的皮煙韌可口。而湯底,就是一個充滿牛腩牛雜味道的湯底,濃郁芳香的牛雜湯麵,來一次已經可以贈他們兩個心心眼。另一次來,我都是叫牛腩麵,而這一次配的是雲吞。湯底依然是那重牛腩牛雜味的湯,而是次給的牛腩比上次來吃的肥,令我吃得更開心。可是,雲吞就好像被比下去了。因為,我覺得內餡的大地魚味不夠濃香。而粗麵,爽口得黎又夠腍,麵條亦好完美地掛起湯汁,麵帶湯的味道,更是惹味。早上來,我配的都是熱奶茶。這兒的奶茶雖然不夠滑,但茶味濃,奶又落得足夠。這樣重奶香的濃奶茶,也是令我覺得開心的。好味道,的確是好味道的一碗牛腩麵。有
好味道,的確是好味道的一碗牛腩麵。有這一店 (當然也要 credit 街市內外的其他店),令本來只是一個轉車站的小地方,變成了一個有美食,有野買,會令人停留消費的生活小區了。
$45 (早餐)