冇食放題好耐,覺得黎黎去去都係果D食品2黎覺得越黎越唔抵食,佢既價錢我會寧可試其他餐廳但朋友想任食甜蝦既話就冇辦法啦個人覺得大喜屋比坊間既放題貴但佢既食物質素係真係高D唔會有就咁堆哂係個碟推出黎比客既感覺雖然係任食,但佢地碟碟既賣相都係好靚的甜蝦刺身好新鮮隻隻甜蝦大大隻,又排得好壯觀帶子呀螺呀都好好個人都好鐘意佢D沙律,有好多款菜係十分新鮮,有酸酸地既醋汁係底,好開胃芝麻雞翼又係一定要食啦睇佢個顏色幾吸引,好香好惹味呀岩岩炸起好熱辣辣廣島蠔又係出奇地好食我一向食開生蠔,對焗蠔唔太鐘情但試左一隻之後係咁追加一黎佢岩岩整好就好熱好香濃既芝士味同埋佢唔會有種唔新鮮既腥味又有洋蔥呀煙肉咁,真係好豐富既口感,好好味道!仲有好多其他食物都好高水準唔會覺得佢地HEA整。一D都唔馬虎唯一唔好係甜品冇咩選擇同埋好逼好嘈
冇食放題好耐,覺得黎黎去去都係果D食品
2黎覺得越黎越唔抵食,佢既價錢我會寧可試其他餐廳
但朋友想任食甜蝦既話就冇辦法啦

個人覺得大喜屋比坊間既放題
但佢既食物質素係真係高D
唔會有就咁堆哂係個碟推出黎比客既感覺
雖然係任食,但佢地碟碟既賣相都係好靚的

甜蝦刺身好新鮮
隻隻甜蝦大大隻,又排得好壯觀
帶子呀螺呀都好好
個人都好鐘意佢D沙律,有好多款
菜係十分新鮮,有酸酸地既醋汁係底,好開胃
芝麻雞翼又係一定要食啦
睇佢個顏色幾吸引,好香好惹味呀
岩岩炸起好熱辣辣
廣島蠔又係出奇地好食
我一向食開生蠔,對焗蠔唔太鐘情
但試左一隻之後係咁追加
一黎佢岩岩整好就好熱好香濃既芝士味
同埋佢唔會有種唔新鮮既腥味
又有洋蔥呀煙肉咁,真係好豐富既口感,好好味道!
仲有好多其他食物都好高水準
唔會覺得佢地HEA整。一D都唔馬虎
唯一唔好係甜品冇咩選擇
同埋好逼好嘈
题外话/补充资料: 要一讚個個待應係咁忙,D客咁多要求既情況下都有求必應 態度仲好好,真係好難得
2013-04-07
2013-04-09 348 浏览
一大班同事(十多人)歡送一位同事,有人提議到大喜屋放題。可能我們人多,檯和座位有點迫,除之以外,非常滿意。首先,剌身厚身,十足份量。其次,壽司是不求其將片魚生放在飯上,而是認真製作。第三,基本上其他放題可點的,這裡都有,款式多。第四,海膽這類比較貴的,按人頭提供(絕對接受),味道鮮甜。第五,當吃得飽飽之際,點了一個西柚沙律,清清地,吃完又可以繼續努力。整體來說,上菜速度快、沒有漏單,簡直"成檯都係"。
一大班同事(十多人)歡送一位同事,有人提議到大喜屋放題

可能我們人多,檯和座位有點迫,除之以外,非常滿意。

整體來說,上菜速度快、沒有漏單,簡直"成檯都係"。
题外话/补充资料: 由於有限,一夠鐘便要埋單走了
2013-03-05
2013-04-04 294 浏览
去完長洲,見咁早就即興去大喜屋食個放題~首先係一輪刺生,我地叫左章紅魚,油甘魚,三文魚,象拔蚌,帶子,甜蝦~章紅魚同油甘魚都非常肥美,章紅魚咬落去好似食爽肥豬肉一樣嘅質感~三文魚,象拔蚌同帶子都ok~甜蝦新鮮又大隻~再來推介的熟食有:焗蠔,鐵板帶子:很鮮味芝士年糕:很軟滑,芝士不太咸~牛肉鍋:牛肉及豆腐很滑,醬油不太咸,剛剛好~芝麻雞翼:很脆,很香口~鐵板蒜片牛肉粒:牛肉粒煮得剛剛好,很滑,很香牛肉味~燒羊排:串燒型態上枱,又去埋骨,真係認唔出佢呀,燒至七成熟帶少許羊蘇味,很滑,很香口~燒小蕃薯:又甘又甜燒牛舌:爽口又香,又夠牛味~左口魚群邊壽司:很滑身曼魚壽司:很香口,不會被醬油蓋過魚味不推介食品:蟹粥,冷烏東整體來說,刺生非常推介,其他熟食大部分都不錯,這個價錢與質素,一定會再有下次~
去完長洲,見咁早就即興去大喜屋食個放題~
三文魚,象拔蚌同帶子都ok~
甜蝦新鮮又大隻~

再來推介的熟食有:

焗蠔,鐵板帶子:很鮮味
芝士年糕:很軟滑,芝士不太咸~
牛肉鍋:牛肉及豆腐很滑,醬油不太咸,剛剛好~
芝麻雞翼:很脆,很香口~
鐵板蒜片牛肉粒:牛肉粒煮得剛剛好,很滑,很香牛肉味~
燒小蕃薯:又甘又甜
燒牛舌:爽口又香,又夠牛味~
左口魚群邊壽司:很滑身
曼魚壽司:很香口,不會被醬油蓋過魚味

不推介食品:

蟹粥,冷烏東
整體來說,刺生非常推介,其他熟食大部分都不錯,
這個價錢與質素,一定會再有下次~
2013-04-02
  • 刺生,焗蠔,芝士年糕,芝麻雞翼,雪花牛肉鍋
2013-03-26 210 浏览
前一晚訂左位,所以完全唔洗等就入得因為閒日,坐唔滿,所以2個人比左4個位(兩張枱)如果得1張枱就感覺迫左少少,嘢食上得快都唔知放邊好刺身夠新鮮,全港甜蝦暫停,用左帶子代替,帶子值得一讚,夠鮮甜又唔會切過薄羊架鮮嫩多汁,值得一試炸淮山,甜甜地幾特別燒物:牛舌,雞軟骨,海蝦ok個人鍾意牛舌日式燒蕃薯,甜甜的又細細粒,好食蟹粥,鮮甜好味,食到漏漏地叫左個黎食,有驚喜!平時係其他地方食蟹粥都係用水蟹,但今次係用膏蟹,粥一樣鮮甜,睇落重感覺貴d!大蝦沙律,食到漏漏地不防試試,可以清一清個口次後玥戰一番!睇食評話唔錯就叫黎試試,不過好失望,個醬搶晒d味,隻蠔太細隻!另外重叫左:汁煮螺:ok燒牛柳:偏咸蟹子沙律:普通(其實好難唔好食)燒雞翼:冇咩特別汁燒帆立貝:我覺得幾好食,但男朋友話一般麵豉湯:男朋友話good天婦羅:ok整體黎講幾滿意,大喜屋比普通放題貴些少,但質素好基乎冇漏單,九成上齊,同埋上食得速度幾快,值得一讚服務員需然企係一邊傾計,但都不時會收碟,可以接受!
前一晚訂左位,所以完全唔洗等就入得
因為閒日,坐唔滿,所以2個人比左4個位(兩張枱)
如果得1張枱就感覺迫左少少,嘢食上得快都唔知放邊好

羊架鮮嫩多汁,值得一試
炸淮山,甜甜地幾特別
燒物:牛舌,雞軟骨,海蝦ok
個人鍾意牛舌
日式燒蕃薯,甜甜的又細細粒,好食
蟹粥,鮮甜好味,食到漏漏地叫左個黎食,有驚喜!
大蝦沙律,食到漏漏地不防試試,可以清一清個口次後玥戰一番!
另外重叫左:
汁煮螺:ok
燒牛柳:偏咸
蟹子沙律:普通(其實好難唔好食)
燒雞翼:冇咩特別
汁燒帆立貝:我覺得幾好食,但男朋友話一般
麵豉湯:男朋友話good
天婦羅:ok

整體黎講幾滿意,大喜屋比普通放題貴些少,但質素好
基乎冇漏單,九成上齊,同埋上食得速度幾快,值得一讚
服務員需然企係一邊傾計,但都不時會收碟,可以接受!
2013-03-19
  • 刺身,羊架,蟹粥
2013-02-02 186 浏览
經已喺第二次黎拉!水準依然keep到!依然都係好逼好逼好多人!上次因為多人所以有得坐靠窗位,今次得番兩個人只可以坐近門口位~同上次一樣要排一陣隊攞位,一坐低即刻比order,野食就好快到!第一輪係刺身::一啲都唔吝嗇,你要幾多,佢地就比幾多你…..而且甜蝦喺原隻有頭,三文魚厚切,仲有北寄貝同,成盤刺身用冰陣,好鮮甜!跟喺黎既係串燒::牛舌,燒蝦,羊鞍都燒得好香,特別喺羊鞍,配料十足之餘又帶到羊味出黎!芝士年糕同紅酒牛腩都好香好好食……雞軟骨唔喺太好,超級硬~~吞拿魚同上次一樣都仲喺好奇怪~~今次影左啲相

芝士年糕同紅酒牛腩都好香好好食……
雞軟骨唔喺太好,超級硬~~吞拿魚同上次一樣都仲喺好奇怪~~
今次影左啲相

• 芝麻雞翼;羊鞍;
2013-01-30 182 浏览
好:炸淮山好特別, 甜甜地~牛舌, 好juicy ~牛柳粒一樣juicy~刺身拼盤裝飾好漂亮有待改善:漏了很多單, 同waiter講左3次先補番1~2樣比我地tuna刺身好難食,似食膠焗蠔太多洋蔥燒菇太燶,不好食
好:
炸淮山好特別, 甜甜地~
牛舌, 好juicy ~
牛柳粒一樣juicy~
刺身拼盤裝飾好漂亮

有待改善:
漏了很多單, 同waiter講左3次先補番1~2樣比我地
tuna刺身好難食,似食膠
焗蠔太多洋蔥
燒菇太燶,不好食
2013-01-27
  • 芝士年糕
  • 牛舌
  • 炸淮山
咪就係因為你話book中環囉-.-"自從19號果日四少爺我食完d好難食既野之後 , 我心情一直好低落 , 低到我打左n鋪Jubeat 都回復唔到 , 而咁岩之前因為一早約左家姐去呢間試 , 所以我就唔係幾舒服咁去啦5點50分左右,係附近行左陣m&s之後 , 我地上去了 , 一上去....嘩 , 好窄 ....不過我一路行入去果陣時 , 望去窗果邊 , 依 , 個景望落都好似幾舒服咁喎 , 結果我地係坐左係一條走廊旁邊 , 真係好窄......當時果個位對正個vip房 , 入面d人玩得好盡興.........好嘈.....不過佢地時不時爆左一兩句金句出黎 , 期間有幾次真係笑死 , 好~入返正題先刺身令人感到正斗既係 , 佢竟然有油甘魚 !! 真係讚讚 , 計放題界 , 整體黎講真係中上級 , 當然 , 我間間既放題 , 我點都會叫一次吞拿魚 , 結果都係一樣....牛舌我最愛 , 要趁熱食 , 炸物重點在芝士年糕,真係正爆 , 過兒女朋友冇乜印象 , 應該唔錯 , 焗蠔真係唔錯 , 佢上面d沙律醬好香 , 仲有d三色椒係上面 , d味好夾手卷不過不失啦 , 都冇乜印象 , 但係入面d料
咪就係因為你話book中環囉-.-"

自從19號果日四少爺我食完d好難食既野之後 ,
我心情一直好低落 ,
低到我打左n鋪Jubeat 都回復唔到 ,
而咁岩之前因為一早約左家姐去呢間試 ,
所以我就唔係幾舒服咁去啦

5點50分左右,係附近行左陣m&s之後 ,
我地上去了 ,
一上去....嘩 , 好窄 ....
不過我一路行入去果陣時 ,
望去窗果邊 , 依 , 個景望落都好似幾舒服咁喎 ,
結果我地係坐左係一條走廊旁邊 ,
真係好窄......
當時果個位對正個vip房 ,
入面d人玩得好盡興.........好嘈.....
不過佢地時不時爆左一兩句金句出黎 ,
期間有幾次真係笑死 ,

好~入返正題先
刺身
令人感到正斗既係 ,
佢竟然有油甘魚 !!
真係讚讚 ,
放題界 , 整體黎講真係中上級 ,
當然 , 我間間既放題 , 我點都會叫一次吞拿魚 ,
結果都係一樣....

牛舌
我最愛 , 要趁熱食 ,

炸物
重點在芝士年糕,真係正爆 ,

過兒女朋友
冇乜印象 , 應該唔錯 ,

焗蠔
真係唔錯 , 佢上面d沙律醬好香 ,
仲有d三色椒係上面 , d味好夾

手卷
不過不失啦 , 都冇乜印象 , 但係入面d料比較小 ,
唔建議叫~

火灸壽司
佢有個柚子乜乜真係幾正 ,
其他都唔錯
但係個吞拿魚花之卷真係唔係太得-.-"

最後 , 雞翼
都算唔錯 , 幾好食 ,

有相既就咁多,之後到冇相既 ,

炸淮山 , 甜甜地 , 好正好好食 , 拎黎送酒一流

鴨舌 : 辣辣地 , 又係送酒一流 , 我第二愛~

羊架 : 感覺一般 , 冇乜味 , 唔建議叫~

多春魚 : 佢又燒得幾香嫁喎~不過上果陣已經好飽 , 搞到冇乜感覺

油甘魚頭湯 : 好甜 , 不岩我口味 ,

紅酒牛腩 : 都係唔岩我口味 , 但係係幾好食的 . 幾香

题外话/补充资料: 題外話 , 佢真係完全冇漏單 , 依下真係夠讚 , 不過佢有D野上得好慢....E.G.炸淮山 , 我第一輪叫左之後 , 到一個半鐘之後先上 , 果陣已經好飽了-.-"
2013-01-20
-2 分钟 (堂食)
2013-01-19 150 浏览
每個月都有朋友生日,每次慶生總會吃放題,可惜有保證的放題已經每況越下,相信喜歡放題的朋友也有此感覺不過這次終於不再失望了反而有點驚喜店面雖然十分窄,坐得有點不自在,但始終好吃的地方就會多人去,所以就體諒體諒吧。食物有很多選擇,不過飲品只有氣水和茶。。刺身:主打大隻甜蝦,很新鮮,而且用冰鎮,好正!不過吞拿魚有渣,不建議大家點了。牛柳粒:配料很香,不錯說。芝麻雞翼:這個真的值得一試,這款食物應該只有在大喜屋才吃到吧。牛舌:幾煙韌,但朋友說太韌了,各人口味吧。雪花牛鎬:牛肉是很爽,但太甜了,我想沒四個人是吃不完吧。。。      不過廚師很有心思的打冬菇切了一個雪花的形狀,感覺很可愛其實還有很多食物,但在這裡就不盡說了服務還不錯,定時有服務生來收碟加荼,最意外是竟然沒有漏單或重覆下一次一定會再來,或者到其他分店嘗嘗,希望有更多驚喜

不過這次終於不再失望了
反而有點驚喜

。食物有很多選擇,不過飲品只有氣水和茶。

。牛柳粒:配料很香,不錯說

。牛舌:幾煙韌,但朋友說太韌了,各人口味吧
。雪花牛鎬:牛肉是很爽,但太甜了
,我想沒四個人是吃不完吧。。。
      不過廚師很有心思的打冬菇切了一個雪花的形狀,感覺很可愛

其實還有很多食物,但在這裡就不盡說了

下一次一定會再來,或者到其他分店嘗嘗,希望有更多驚喜
2013-01-18
  • 甜蝦
  • 焗蠔
  • 芝麻雞翼
我昨天晚上是我結婚12週年紀念日,想同太太開心食一餐晚飯,但換來一肚氣。事情是我們booking咗六點,準時到,一去到即落單,但我等到六點半,刺身一件都未有,但我左丶右兩張枱食到成抬都係,我之前已經問咗幾個員工,但佢只會話「哦」,之後無進,後來我右面枱食到第二碟刺身,連最後來坐的枱都食緊,我同太太都係等,後來找一個好似高級D的員工,我們諗住會有跟進,點知道重衰,好似部長長髪肥佬,仲係寸寸貢講「我哋跟單做咖喎」但我即講隔離枱都食緊第二轉,我第一轉都未有喎,跟住佢就好不禮貌講,D嘢唔我煮喎,一聽真係火都嚟🔥🔥,我太太立即發🔥,駛唔駛切吖。因為我們坐近出菜位,本來無問題,但問題是佢哋員工D粗口又大聲又無停過,地方又細好多客都聽到,話哂都中環區衰過旺角。食物好都無用喇!你一路食嘢好似一路比人「小」咁樣🔥🔥,未到兩個鐘就叫人理單先,頂好似無食過嘢!就叫人比錢有冇攪X錯🔥🔥。D人又唔會太主動收嘢,直頭見到都唔收,要叫直頭叫至收,我好一個結婚週年日就比間餐廳D員工破壞哂🔥🔥頂佢,間餐廳無問題,D員工就好大問題。
纪念日
一大班朋友傾左好耐生日唔知食咩好, 最後選了大喜屋, 聽聞都知坐位系超迫, 但食物有水準, 自己都去過尖沙咀店食過, 所以就有信心叫埋成班朋友一起去(未日生日飯局), 提早四日前book 10位, 對方說了給我門口大台(再比訂), 到了當天我再打去加一位, 說可能來到再加一位, 即是12, 不過去到就出事啦, 門口位比左另一班人坐左, 叫我地去到收銀個間房, 嘩房只可坐8人, 我們7個男人5個女人, 12個人, 迫到沒心機食, 問點解唔系門口張台, 個位呀姐說人地都系book左10位不過突然來左13人, 所以未經我同意下就比左人先, 大老咩叫book台, 仲要同我講沒講過比門台我, 甘樣安排都得, 一肚火.好在當食物來到, 大家就開始唔記得這件事, 開心放題 必吃剌身:三文魚, 油金, 章紅, 甜蝦 (又有腩又新鮮)必吃熟食:串燒, 羊架, 炸雞翅, 一定要食天富羅 難吃剌身:吞拿魚(瘦肉一樣)6位送一個海膽剌身, 好新鮮(但個間甘既超細房, 仲同我放煙花, 攪到個個好似沒空氣就死甘)食過甘多間放題呢間都做到出晒名, 食物真系很不錯, 不過安排就欠失檔, 希望多加留意, 不是人多就可以

好在當食物來到, 大家就開始唔記得這件事, 開心放題

必吃剌身:三文魚, 油金, 章紅, 甜蝦 (又有腩又新鮮)

必吃熟食:串燒, 羊架, 炸雞翅, 一定要食天富羅

難吃剌身:吞拿魚(瘦肉一樣)

6位送一個海膽剌身, 好新鮮
食過甘多間放題呢間都做到出晒名, 食物真系很不錯, 不過安排就欠失檔, 希望多加留意, 不是人多就可以亂來, 我都系消費者, 我點會理對方突然來幾多人呀, 不然book 1個來10個都得啦, 大家都系比甘多錢去食, 點解我要去迫到死!!
2012-12-20
2012-12-16 113 浏览
本身諗住星期六一定無位,點知打去佢話6點9食到8點9有4位唔駛等即刻衝過去!不過要坐門口!中環大喜屋一向都係好擠迫,所以要好快食完d野空張台既空位比其他野食送上黎~一開始當然就係食最好味既冰鎮刺身~我朋友好鐘意甜蝦,於是寫左50隻,以為好似平時咁寫50得10隻點知真係黎左50隻,即刻影低啦咁既奇景甜蝦好大隻,好有質感三文魚好肥美希靈魚都係我至愛之後到熟食登場,特別推介甜粟米,真係好好食,我同朋友每人食左3碗燒牛舌也是值得推介,煙煙引引,味道不太咸,但也不會好重牛舌味廣島蠔都係推介,sauce超好味,又唔會太搶蠔的味道其他東西和其他放題差不多上菜都算快,但不知為甚麼要先上熟食才上刺身,好似打左個底咁服務員態度都不錯,但餐廳實在太擠迫,所以有一種食得好大壓力既感覺最後賣單每人250,中環來說不太貴,但放題來說算是偏貴了~

即刻衝過去!不過要坐門口!
一開始當然就係食最好味既冰鎮刺身
點知真係黎左50隻,即刻影低啦咁既奇景
甜蝦好大隻,好有質感
三文魚好肥美
希靈魚都係我至愛

之後到熟食登場,特別推介甜粟米
,真係好好食,我同朋友每人食左3碗
廣島蠔都係推介,sauce超好味,又唔會太搶蠔的味道
其他東西和其他放題差不多

上菜都算快,但不知為甚麼要先上熟食才上刺身,好似打左個底咁

最後賣單每人250,中環來說不太貴,但放題來說算是偏貴了~
2012-12-15
  • 焗蠔
  • 甜粟米
  • 燒牛舌
2012-12-15 69 浏览
今次係第二次去大喜屋, 仍然係食午餐,因價錢同時間都一樣咁底. 準時入席, 馬上填紙入單, 首先係魚生(油甘魚,三文魚,甜蝦,吞拿,象拔, 不寄貝, 希靈魚…….各20件……) 全數供應………魚生維持新鮮, 尢其不寄貝,甜蝦,三文魚, 但係油甘魚比較瘦,係咁甘香)魚生,我地叫咗成4-5次, 份量次次都足, 而且都係次次都有冰係底……….正天婦羅- 大蝦食咗兩次, 好新鮮,同埋D粉好薄, 友人反而食番薯同埋南瓜, 佢地話好正炸什菜墨魚餅就麻麻, 墨魚較少.串燒: 雞軟骨, 雞翼, 羊架, 牛舌,雞贀,青魚………..都係即統, 外面好脆,我食有D淡, 加了7味粉簡直無得彈.油甘魚麵豉湯,真係VERY GOOD, 因為沒食早餐,食咗一大輪魚生,有D口淡, 飲完碗湯, 唔好講笑, 真係可以再食其他野今次烏冬好正, 肥牛烏冬, 來時牛肉生生, 但因為D湯夠熱, 稍為浸下落D湯到, 剛剛好. 夠幼滑. 而且D烏冬仲係日本烏冬,又軟又UN,非常正手卷- 食咗兩件海膽手卷, 真係好正, 紫菜脆,飯少, 海膽份量也不少,入口即容. 寿司只食咗 曼魚, 扇貝同埋帶子, OK, 飯細細舊.小食- 酸羅白

魚生維持新鮮, 尢其不寄貝,甜蝦,三文魚,
但係油甘魚比較瘦,係咁甘香

炸什菜墨魚餅就麻麻, 墨魚較少.

寿司只食咗 曼魚, 扇貝同埋帶子, OK, 飯細細舊.

小食- 酸羅白(開胃),
青口(係乜味),
蟹子沙津-OK,支豆-OK
, 牛油粟米-好甜.
焗蠔-好細隻,汁多過乜,食唔到鮮味

题外话/补充资料: 上菜,侍應招呼都好好,維持水準. 不過有樣野想改善, 因大約2:30PM已經LAST ORDER, 所以要先找數(唔介意), 但係就即刻送雪糕................因柗面還有其他食物未清,所以唔想先食雪糕, 但擺到要食時,已經溶曬, 如可以,埋單時可以同客人講明有雪糕送, 需要時才叫他們取, 咁樣較好.
2012-12-08
  • 甜蝦
  • 串燒
2012-11-26 70 浏览
補祝朋友生日,聽聞有好食既日式放題,便去試一試。之前聽聞尖沙咀店比較嘈雜,所以就選了中環這間;知道人多,所以我地一早就訂左位,但預早少少 到場,都要等到18:30 先有得入座。 店內地方唔算大,但座位頗多,顯得比較擠迫。由於只得兩小時放題,所以坐低就即落單。 Order 紙分得好清楚。 食物款式算多,但壽司刺身就不算太多選擇啦!!! 我們每類食物都有點,試下d質素嘛。上菜上得幾快下,但由於坐既位置偏僻,要叫侍應真係有難度囉!!! 食物方面~蟹子沙律,蟹子少而且唔夠凍、份量亦都唔多,夠1個人食左右;所以我地要叫多次先夠分。 刺身叫左三文魚、吞拿魚、甜蝦,呢d就中規中矩,唔會話好新鮮,但亦未到‘梅’,算唔錯啦。手卷細細卷就連裡面d魚生都細細份,而且紫菜仲唔脆tim。 芝士焗生蠔係我最最中意既1味,亦都係比較出色既一味,蠔雖然細細隻,不過鋪係面既醬好好味,似忌廉又似芝士,而且仲有d洋蔥吊味,真係唔錯!!燒雞翼味道唔錯不過較為乾身;燒牛扒算嫩唔’un’,但肉味略嫌唔夠; 燒羊鞍肥肉多左d囉! 炸帶子、吉列蠔、芝士年糕,黎個陣已經唔熱啦,所以油味幾重。!蟹肉粥:應該是全晚最好的一道,夠鮮味,不過

蟹肉粥:應該是全晚最好的一道,夠鮮味,不過如果再熱些更好。
其他菜式不過不失啦~講唔晒阿!!!

總體而言,食物質素只屬一般,但以2百元左右食到日式放題,算交到功課啦!
  • 蟹粥、焗蠔
小妹今年牛一最後一餐飯局,舊同事suggest去呢度的。如其他食家所言,環境超級擠迫,肥d都坐唔落﹗不過,食物類別繁多,質素都唔錯,尤其壽司、燒物最正﹗我地不斷追加order……燒蝦 – 外脆肉嫩,肉質鮮甜燒腸 – 皮脆燒雞軟骨 – 卜卜脆、有嚼口燒雞翼 – 肉質嫩滑、入味燒冬菇 – 香燒牛舌 – 同事話正、香濃有口感壽司 – 靚、正,尤其火炙三文魚皮及帶子壽司蟹籽沙律 – 清新醒胃刺身 – 肥美鮮甜,彈牙爽口。希靈魚唔好食,怪怪的。蟹粥 – 粥夠綿夠鮮甜
小妹今年牛一最後一餐飯局,舊同事suggest去呢度的。
如其他食家所言,環境超級擠迫,肥d都坐唔落﹗
不過,食物類別繁多,質素都唔錯,尤其壽司、燒物最正﹗
我地不斷追加order……
燒蝦 – 外脆肉嫩,肉質鮮甜
燒腸 – 皮脆
燒雞軟骨 – 卜卜脆、有嚼口
燒雞翼 – 肉質嫩滑、入味
燒冬菇 – 香
燒牛舌 – 同事話正、香濃有口感
壽司 – 靚、正,尤其火炙三文魚皮及帶子壽司
蟹籽沙律 – 清新醒胃
刺身 – 肥美鮮甜,彈牙爽口。希靈魚唔好食,怪怪的。
蟹粥 – 粥夠綿夠鮮甜
2012-10-26
  • 壽司、燒物
This is an all you can eat Japanese buffet that has sushis, grilled items, deep fried items, etc.I have not dined here before but it seems that it has been rennovated.★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★Grilled octopus jaws:The octopus jaw itself was not bad but the sauce was extremely sweet and salty.★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★Stir fried octopus tentacles:Really salty★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★Mini Sweet potatoes:The mini sweet potatoes were really cute, some were sweet and were not some sweet with a dense starchy
Grilled octopus jaws:
Stir fried octopus tentacles:
Really salty
Mini Sweet potatoes:
The mini sweet potatoes were really cute, some were sweet and were not some sweet with a dense starchy texture.
Sweet potato tempura:
I was surprised they used the purple sweet potato for this but it was nice, but slightly too hard and it was quite sweet.
★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
Stir fried spinach and mentaiko:
The spinach was nice and tender but overall it was really salty.
Deep fried scallop:
I think they meant scallop surimi because it definately was not a scallop.
Baked oyster:
The oyster was quite nice because the sauce was not that heavy and it had bits of onions in it.
★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
题外话/补充资料: ◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎ [b]Price:[/b] $148 per person [b]Service:[/b] OK [b]Service charge:[/b] 10% service charge [b]Yummy factor:[/b] OK [b]Sweetness levels:[/b] Too sweet for some items [b]MSG levels:[/b] Slight and too salty for some items [b]Napkins provided:[/b] Yes [b]Toilets:[/b] Yes [b]Glass of water provided:[/b] Green tea provided [b]English Menu:[/b] Yes ◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎