2023-02-23 38 浏览
最近朋友介紹左一間串燒小店,雖然唔近地鐵站,但位置都容易搵,店鋪環境都坐得好舒適寫意,同朋友飲住啤酒傾下計,寧舍寫意黎間串燒款色勁多,價錢又唔貴,最平10蚊有交易,而且免加一,入座後仲送左一客漬蕃茄明太子燒飯團(左) $25 燒櫻花蝦飯團(右) $25飯團外塗滿醬油燒到脆香,櫻花蝦同明太子鹹鹹香香,外脆內暖焦糖菠蘿 $24焦糖菠蘿簡直係必食之選,菠蘿上面有一層薄薄既焦糖脆片,食落酸酸甜甜牛油燒冬菇(左) $12 燒紅腸(右) $10冬菇紅腸燒得表面乾身,入面岩岩好夠晒軟身有汁,平價之選😋整體食物質素:5/ 5👍推薦指數:5 / 5

明太子燒飯團(左) $25 燒櫻花蝦飯團(右) $25
飯團外塗滿醬油燒到脆香,櫻花蝦同明太子鹹鹹香香,外脆內暖

焦糖菠蘿 $24

牛油燒冬菇(左) $12 燒紅腸(右) $10
冬菇紅腸燒得表面乾身,入面岩岩好夠晒軟身有汁,平價之選

😋整體食物質素:5/ 5
👍推薦指數:5 / 5
2023-02-23 26 浏览
星期五晚放工同同事食飯輕鬆下,係公司附近發掘左一間隱世串燒小店。小店位置唔係一D一來一往既街道,店鋪環境都坐得好舒適寫意日式漬蕃茄一入座每枱一客免費餐前菜,清新開胃芝士煙肉番茄 $20 日式燒豆腐 $14芝士煙肉番茄,好香烤過既芝士,咬落番茄汁出晒黎,芝士控必食喜出望外的燒豆腐,豆腐豆味香濃,配上醬汁同木魚燒墨魚頭 $25 芝士年糕 $32墨魚頭夠晒彈牙有咬口,送啤酒一流中間的流心芝士味濃郁,煙煙韌韌,外層鬆脆原條肉碎茄子 $42店家掌握火喉岩岩好,茄子表皮完全無燒燶,茄肉嫩滑,上面鋪滿晒肉碎,醬汁滲晒入茄肉😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

日式漬蕃茄
一入座每枱一客免費餐前菜,清新開胃

芝士煙肉番茄 $20 日式燒豆腐 $14
芝士煙肉番茄,好香烤過既芝士,咬落番茄汁出晒黎,芝士控必食
喜出望外的燒豆腐,豆腐豆味香濃,配上醬汁同木魚

燒墨魚頭 $25 芝士年糕 $32
墨魚頭夠晒彈牙有咬口,送啤酒一流
中間的流心芝士味濃郁,煙煙韌韌,外層鬆脆

原條肉碎茄子 $42

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5
👍推薦指數:4 / 5
2023-02-23 23 浏览
店鋪裝修舒適,🍢而且是主打多款日式串燒,火候啱啱好,更加可以凸顯食材的鮮味同埋燒烤過後的香味,😙令人難以抗拒,今晚同朋友嚟食燒烤,都叫咗汽水同埋多款串燒,🥰覺得有驚喜好唔錯。燒午餐肉,🤓燒賣,估唔到經典嘅港式小食,都可以燒賣嚟食,燒咗之後更加有,🔥鬆軟嘅感覺而且午餐有都好鹹香。牛油番薯仔,🍠細細粒好得意,仲好甜好粉糯。四季豆,豚肉大葉卷。四季豆份量都幾多,而豚肉🐷包著大葉之後,口感更加清新,冇咁油膩。

2023-02-21 41 浏览
今晚我嚟到荃灣嘅夜燒站,一間唔錯嘅日式串燒主題店,呢度嘅串燒同酒都好出色,想同大家分享下。🤍🤍🤍首先係鹽燒手羽,雞翼肉質好嫩滑,散發住微微嘅炭火味,外皮嘅鹽味啱啱好。接著嚟係月見免冶雞肉軟骨棒,嫩得黎有咬口,非常啱飲酒。再嚟就係鹽燒牛舌,牛舌肉質好嫩,燒得夠香夠入味。豬肉茘枝卷亦都係一道值得推薦嘅菜,豬肉同茘枝嘅配搭恰好。燒多春魚同燒魷魚亦都非常好味,多春魚燒好多魚春,而魷魚好彈牙,唔會太乾。另外燒櫻花蝦飯團好香,飯軟硬適中。😁😁😁最後就係天婦羅手打烏冬,烏冬嘅口感好有彈性,天婦羅外層內軟,上菜嘅時候熱辣辣,麵粉不會太厚。總括而言,夜燒站令我非常滿意,每道菜都各有特色。如果你鍾意日式串燒,不妨嚟到呢間店試下啦!😍😍😍

最近朋友新搬到荃灣一於探訪新居和附近搵食時間已經不早 不少餐廳已關門經過聯仁街有間光亮的 "夜燒站"小店經營而客人很滿 就入座了店舖以小清新的和風裝修一邊是居酒屋風情 不少日本酒和酒標貼紙另一邊是少女文青風白色牆身配綠色植物和蝴蝶座位以二人或四人座為主其中一枱客人 人多也可以一起坐在荃灣宵夜食串燒 開到凌晨12點坐得舒適 的確係聚會好地方看了餐牌 十分經濟實惠主打日式串燒 海鮮 烏冬 飯類也有不少佐酒小食 炸物等等其中串燒以日式調味 充滿日本味道餐廳用QRcode落單 然後店員會從上前菜。今日係菠蘿片,食落很甜很開胃。//鹽燒牛舌 $45//日式串燒一定要叫牛舌,一串有三片,每一片是厚切,而且很香,食落煙韌爽口,唔會太鹹,必食!//鹽燒牛小排 $42//牛小排串食落嫩口,油脂剛好,食落唔會鞋,反而加上秘製醬汁,食得很juicy。//鹽燒五花腩 $22//驚喜!以為五花腩多數都偏肥無口感,但今次肥瘦均衡,烤得金黃色外表,側邊有微微焦香,食落口中爆發,又唔會太油膩,送酒一流。//羊架 $48//羊架很大件,肥瘦適中而不會太羊騷味, 更加香料調味,食落啖啖肉,肉質嫩口。//月見免治雞肉軟骨
最近朋友新搬到荃灣
一於探訪新居和附近搵食
時間已經不早 不少餐廳已關門
經過聯仁街有間光亮的 "夜燒站"
小店經營而客人很滿 就入座了

看了餐牌 十分經濟實惠
主打日式串燒 海鮮 烏冬 飯類
也有不少佐酒小食 炸物等等
其中串燒以日式調味 充滿日本味道

餐廳用QRcode落單 然後店員會從上前菜。
今日係菠蘿片,食落很甜很開胃。

//鹽燒牛舌 $45//

//鹽燒牛小排 $42//

//鹽燒五花腩 $22//

//羊架 $48//

//月見免治雞肉軟骨棒 $32//
另一款日式串燒必叫就是免治雞肉棒。同樣地金黃色外表,脆皮肉嫩,雞軟骨在雞棒中,口感煙韌有咬口,配搭日本蛋汁,高質!跟居酒屋相比,真的是性價比高。

//鹽燒手羽 $22//
今次點了雞中翼串燒,外皮香脆juicy,簡單以鹽燒調味又不會很乾身,而雞肉滑嫩可口。

//燒雞心 $18//
除了雞翼雞肉串燒,雞心也是日式串燒常見,一串有很多粒,口感彈性有嚼勁。

//明太子燒飯團 $25//
燒得香脆的飯團連紫菜和明太子一起吃,調味不會太鹹,也不會太乾,很地道!

//炸七味雞軟骨 $42//
送酒最佳小吃!今晚點了啤酒,剛好想找佐酒小食,看到雞軟骨就一定叫,每粒都大大粒,份量很多,而且煙韌脆身而不油膩,令人吃不停口,正!

//日式叉燒手打烏冬 $45//
原本期望不高,但出乎意料的正宗味道,濃郁的醬油湯底,嫩身的日式叉燒,爽口彈牙的手打烏冬,加入少量紫菜絲和香蔥,高級享受也是$45,完全是卧虎藏龍。

//Asahi (大支裝) $38//
吃串燒不能沒有酒,除了很多不同的日本酒也有啤酒汽水選擇,價錢合理,完滿的一餐。
  • 炸七味雞軟骨
  • 月見免治雞肉軟骨棒
  • 鹽燒牛舌
  • 鹽燒牛小排
雖然餐廳唔近地鐵站,但係一眾車房入面零舍突出,店外大大盞射燈照住,離遠都見到個招牌。店內好寬落,都擺左唔少枱,啱晒两三個知己又或者大班frd 聚會,好彩我一早有book枱,連平日夜晚都full曬🤙🏻🤙🏻▫️前菜-漬蕃茄:酸酸甜甜 零舍開胃▫️日式炒雜菜: 份量頗多夠曬鑊氣,但有少少鹹▫️燒青尖椒: 表面鋪咗柴魚絲,入口時加咗香味,重點係咬咗啲辣椒籽都唔會辣親👍🏻👍🏻▫️燒四季豆& 燒鴨胸▫️照燒手羽: 日式嘅鹽燒雞翼係我最愛❤️,表皮燒到卜卜脆,再加少少🤏🏻鹽花,真係配酒一流🤤▫️豚肉露荀卷: 香脆嘅豚肉包住新鮮嘅露荀,食肉嘅時候又可以解膩🤤▫️燒魷魚板: 甜辣口味▫️燒白鱔: 魚皮燒到脆卜卜,肉質結實,一入口肉汁爆出嚟👍🏻▫️燒雞軟骨: 脆卜卜得嚟又會好香口🤤,啱曬送酒▫️燒雞腎: 一串份量都好多粒,爽口得嚟又唔會太靭▫️燒牛柳 & 鹽燒五花腩: 大大件,嫩滑多汁,肉味重,油脂感一流👍🏻▫️燒櫻花蝦飯團🍙:飯團燒到脆卜卜但又唔會太硬,櫻花蝦🦐好香,令成舊飯加分唔少👍🏻👍🏻▫️月見免治雞肉軟骨棒: 加埋生蛋黃同醬油,令雞肉棒滑入口滑漏,味道多層次,雞肉味更突出🤤🤤串燒種類繁多質素好高,仲有主食牛肉飯或者烏冬提供,

▫️前菜-漬蕃茄:酸酸甜甜 零舍開胃

日式炒雜菜

▫️日式炒雜菜: 份量頗多夠曬鑊氣,但有少少鹹
燒青尖椒

▫️燒四季豆& 燒鴨胸
▫️燒魷魚板: 甜辣口味

▫️燒雞軟骨: 脆卜卜得嚟又會好香口🤤,啱曬送酒
▫️燒雞腎: 一串份量都好多粒,爽口得嚟又唔會太靭

燒櫻花蝦飯團

月見免治雞肉軟骨棒

串燒種類繁多質素好高,仲有主食牛肉飯或者烏冬提供,唔驚會食唔飽,同埋價錢真係好抵食👍🏻👍🏻。最重點嘅係佢開到凌晨12點,啱晒宵夜想食串燒嘅人
2023-02-16
日式炒雜菜
燒青尖椒
燒櫻花蝦飯團
月見免治雞肉軟骨棒
  • 燒白鱔
搬咗嚟荃灣都一段時間,又係時候又要發掘一啲新嘅店舖,呢間串燒店喺寶石大廈後邊,本身想喺附近食米線🙉但太多人就放棄咗,見到呢間新開又有位就試吓啦,食完覺得一定要推介俾大家啊🤩🤩難得又平又好味👍🏻💥💥本身以為係會類似大陸嗰啲燒烤,點知食物係日式嘅感覺😍😍印象好深刻係連隻碟都好靚,好有質感,加分!舖頭係用QR code落單, Menu都幾長吓,碌極都落唔完🤩🤩一啲基本既肉類、丸、菜、都有好多款,特別啲嘅會有牛骨髓、田雞、白鱔、炸蓮藕片👏🏻👍🏻最欣賞佢嘅調味唔會太過濃,保留左食物嘅原味道🥳🍢而且每樣都燒得啱啱好我哋叫咗燒西蘭花苗( $16 )、嘢味蒜芯( $14 )、燒雞軟骨($15)、汁燒雞肉大蔥($22)、月見免治雞肉軟骨棒($32)、鹽燒牛骨髓($22)、豚肉蘆筍卷($20)、鹽燒五花腩($22)、燒墨魚($22)、蓮藕片($38)、天婦羅手打烏冬($48)特別推介西蘭花苗、雞肉大蔥、蓮藕片,大家快啲約朋友仔一齊去飲酒食串燒啦🥳🥳

2023-02-12 122 浏览
📍夜燒店荃灣聯仁街18號地舖位於爵悅庭及Plaza88 中間嘅十字馬路口中華基督教禮賢會荃灣堂 前少少就係喇餐廳以黑色白色為主色 簡單樸實舒適 *************************營業時間16:00至00:00*************************望到個營業時間 我真係超開心 收工收9pm又駛乜怕喎😂😂😂嚟到仲可以舒服服慢慢食慢慢嘆串燒飲啤酒 唔使趕頭趕命🥰餐廳送嘅前菜 蕃茄沙律-鹽燒牛骨髓 -鹽燒牛舌-燒鵪鶉蛋-豚肉本菇卷-鹽燒牛骨髓牛骨髓本身係冇乜味道 口感軟滑 今次第一次食鹽燒牛骨髓 燒到外脆內軟👍🏾-鹽燒牛舌皮脆肉嫩多汁-燒雞腎 -燒牛柳-燒豬大腸豬大腸燒到乾身 外皮仲脆卜卜 -燒雞皮燒到金黃色 惹味脆口係串燒店不可缺少的一項-焦糖菠蘿焦糖包住暖暖嘅菠蘿 酸酸甜甜四舊唔夠喉-芝士流心蛋大啡菇此乃絕對不能抗拒嘅美食😍鋪滿芝士同埋香草嘅大啡菇 配上完美嘅溫泉蛋 切落去 蛋汁流晒出嚟😍-炸七味雞軟骨分量多 熱辣辣 好食到停唔到口-雞泡魚干送啤酒一流🌟 整體用餐體驗🌟調味適中 串燒火候控制剛剛好 多款日式串燒 即叫即燒價錢親民而且唔駛加一環境舒適 服務態度親切
📍夜燒店

宵夜
鹽燒牛骨髓
芝士流心蛋大啡菇
2023-02-11 69 浏览
搵食搵到去荃灣人流唔多既位置,見新開又有d 人食就試下環境企理,尚算鬆動免費既前菜,牛蒡酸酸甜甜,味道ok焦糖菠蘿$24賣相好靚,焦糖燒到好脆,菠蘿又夠甜同熱,好juicy,推介蒜蓉燒帶子$34切左一半既帶子,蒜蓉燒得未夠香,帶子都燒得韌左一d燒白鱔$38 豬肉荔枝卷$26 燒雞軟骨$15 燒鴨舌$22幾樣都好好食。白鱔皮夠香脆,肉質夠滑,大推。豬肉荔枝卷味道都好夾,好新穎,都鍾意呢種新鮮甜。雞軟骨燒得香,鴨舌都夠風乾燒墨魚頭$25 燒田雞$25墨魚頭新鮮,田雞好少串燒店見到,味道ok鹽燒手羽$22燒雞翼我鍾意食原條肉碎茄子$42鋪滿哂肉碎向大大條既茄子面頭,茄子好淋,連埋啖啖肉碎超好食,必點海老天婦羅$42有5隻海老+紫菜,蝦既size 唔細,生粉拍得唔算厚,味道正常,性價比幾高芝士流心蛋大啡菇$28暖暖既芝士鋪到好靚。一切開,蛋汁隨即流出,視覺效果好靚菇連埋蛋汁一齊食好正,蓋左菇果浸味當然唔少得啤啤佢,值得encore,希望下次食到月見免治雞肉軟骨棒,今日賣哂
搵食搵到去荃灣人流唔多既位置,見新開又有d 人食就試下
環境企理,尚算鬆動

免費既前菜,牛蒡酸酸甜甜,味道ok
焦糖菠蘿$24
賣相好靚,焦糖燒到好脆,菠蘿又夠甜同熱,好juicy,推介

蒜蓉燒帶子$34
切左一半既帶子,蒜蓉燒得未夠香,帶子都燒得韌左一d

燒墨魚頭$25 燒田雞$25
墨魚頭新鮮,田雞好少串燒店見到,味道ok
鹽燒手羽$22
燒雞翼我鍾意食
原條肉碎茄子
原條肉碎茄子$42
海老天婦羅$42
芝士流心蛋大啡菇$28
暖暖既芝士鋪到好靚。一切開,蛋汁隨即流出,視覺效果好靚
菇連埋蛋汁一齊食好正,蓋左菇果浸味

2023-02-08
原條肉碎茄子
  • 燒白鱔
  • 野菜豬肉卷
2023-02-11 28 浏览
平時搭巴士返荃灣 係寶石大廈聯仁街附近落車都見到最近開左間串燒餐廳 恰巧今晚冇煮飯 就行去試一試 環境行木系風 行簡潔的裝橫餐廳係QR code下單 價錢親民 基本上我地叫左十幾款唔同串燒 連埋主食天婦羅烏冬都係人均百鬆d 真係好抵食 💕有免費的餐前小食 -清新的沙律蛋推介程度:(純個人喜好)原條肉碎茄子 🍆 ✅✅✅✅份量十足 配上肉碎 口感更豐富燒雞腎 ✅✅✅燒雞軟骨 ✅✅✅豬肉茘枝卷 ✅✅✅✅咬口即流有荔枝味汁 好juicy 䐁肉露荀卷✅✅✅明太子燒飯團 🍙 ✅✅✅鐘意食飯焦的朋友必點😚醬油年糕串 ✅✅✅✅煙煙韌韌 配上醬油汁幾開胃燒燒賣 ✅✅✅燒花枝丸 ✅✅✅有傳統的港式味道😂天婦羅手打烏冬 ✅✅✅✅抵食之選 配有豐富的天婦羅種類烏冬入口爽口彈牙 雖然位置唔係處於中心地帶但平日都好多人幫襯 相信都儲左一堆附近的街坊客 值得一試🤣

環境行木系風 行簡潔的裝橫

有免費的餐前小食 -清新的沙律蛋

推介程度:(純個人喜好)

原條肉碎茄子 🍆 ✅✅✅✅

雖然位置唔係處於中心地帶
但平日都好多人幫襯 相信都儲左一堆附近的街坊客 值得一試🤣

2023-02-06
2023-02-10 22 浏览
荃灣都算係一個覓食好地方,今次行左嚟依邊食下高質串燒,依間無論係食物質素、服務態度、環境都係數一數二嘅好地方。最重要係食完串燒亦都唔會成身臭,推薦推薦👍🏻👍🏻前菜每枱都會送嘅前菜,今日係日本漬物牛蒡,食落好爽口,係好好嘅開胃菜🤪🤪🤪燒西蘭花苗平時好少見到西蘭花苗都可以拎嚟燒,食落係較淋口,調味亦都好惹味😝😝🧀芝士流心蛋大啡菇本身芝士大啡菇對我嚟講已經好大吸引力,燒焦左少少嘅芝士融化左喺大啡菇面,一切開蛋汁就湧哂出嚟,再加埋洋蔥碎,大滿足🈵🥚豚肉雞蛋卷依款串燒好特別,薄薄嘅豚肉包住流心嘅蛋,2樣嘢食好match!🐷豬肉荔枝卷,油脂感重嘅豬肉包住香甜嘅荔枝,解一解油膩感。🐮鹽燒牛小排,牛味重,切到細細粒,方便進食!!!🐮鹽燒牛骨髓,依款好特別,第一次食,口感滑滑地,好嫩。🐥汁燒雞肉大蔥,雞肉同大蔥都係一個好好嘅配搭,惹味十足!!🐷鹽燒豬頸肉,適量嘅油脂更加爽口。🐙燒墨魚,有鮮味之餘又好易咬開!!燒雞皮去完日本之後就念念不忘,係回憶嘅味道🤭🤭🤭🦪燒生蠔簡單用鹽調一調味已經突出到生蠔嘅鮮味!!鹽燒秋葵食串燒都要食返啲綠色食物,個口感亦燒到啱啱好👍🏻🍍焦糖菠蘿菠蘿好好食,焦糖燒到脆脆地,令菠蘿更
前菜
燒西蘭花苗
🧀芝士流心蛋大啡菇
🥚豚肉雞蛋卷
🐷豬肉荔枝卷,油脂感重嘅豬肉包住香甜嘅荔枝,解一解油膩感。
🐮鹽燒牛小排,牛味重,切到細細粒,方便進食!!!
🐮鹽燒牛骨髓,依款好特別,第一次食,口感滑滑地,好嫩。
🐥汁燒雞肉大蔥,雞肉同大蔥都係一個好好嘅配搭,惹味十足!!
🐷鹽燒豬頸肉,適量嘅油脂更加爽口。
🐙燒墨魚,有鮮味之餘又好易咬開!!
燒雞皮
去完日本之後就念念不忘,係回憶嘅味道🤭🤭🤭
🦪燒生蠔
簡單用鹽調一調味已經突出到生蠔嘅鮮味!!
鹽燒秋葵
食串燒都要食返啲綠色食物,個口感亦燒到啱啱好👍🏻
🍍焦糖菠蘿
菠蘿好好食,焦糖燒到脆脆地,令菠蘿更加香甜。
Asahi
食串燒必備嘅啤酒🍻🍻
2023-02-10 53 浏览
今日放工過左黎荃灣食飯 ,試左呢間隱世居酒屋,大家行遠少少都要過嚟試!食物質素非常好,價錢合理,性價比高高高!首先,燒物火喉燒得恰到好處!燒鱔鱔皮脆卜卜,魚肉鮮甜!燒魷魚板十分爽口彈牙,完全唔韌口!燒醬油雞全翼皮脆而肉質鮮嫩多汁,雞翼醃得非常入味。最後黎個燒焦糖菠蘿,菠蘿外層被脆卜卜嘅焦糖包住,咬開啲菠蘿汁爆哂出嚟,食完燒肉食番個燒菠蘿十分消滯解膩!芝士年糕芝士味十分香濃,年糕質地軟糯Q彈,芝士迷必點!除咗燒物,我哋仲試左清酒煮蜆!首先,大大碗蜆而每隻蜆都非常大粒肥厚!個清酒湯鮮甜至極,必點!總抬來講,呢間居酒屋位置不在鬧市,但絕對值得大家黎一試,一定唔會失望!
芝士年糕芝士味十分香濃,年糕質地軟糯Q彈,芝士迷必點!

2023-02-09 20 浏览
想食串燒但又驚成日得串燒冇其他,這間完全滿足我想食串燒之餘又仲有主食❤️抵讚,岩晒我ed 夜鬼😂開到零晨12點 @ 人均不用$160 免加一咖喱豬扒飯🐷都推介,不用$50勁大份,豬扒厚又脆,咖喱🍛幾辣又香,仲有少少芝士,一碗2人分都夠食剛好粟米🌽原來成枝,微燶但仲有汁燒得真心好靚必食肉碎茄子🍆原條上,幾香又有肉碎夾茄子幾惹味焦糖菠蘿🍍甜甜又多汁。燒得不乾身又有口感的雞心,牛舌五花腩燒好香不會太油身岩我食,白鱔軟熟皮微脆蟹籽沙律🥗最正食串燒時食清清地仲要分量不少,飲品汽水和梳打水最夾

粟米🌽原來成枝,微燶但仲有汁燒得真心好靚必食

肉碎茄子🍆原條上,幾香又有肉碎夾茄子幾惹味

焦糖菠蘿🍍甜甜又多汁。燒得不乾身又有口感的雞心,牛舌

五花腩燒好香不會太油身岩我食,白鱔軟熟皮微脆

2023-02-08 16 浏览
荃灣區係飲食樞紐,餐廳多到數唔哂今日早收工周圍行下,口痕想食串燒呢間長期排隊嘅 “夜燒站" ,應該可以一戰今日行過,仍然好多人排隊, 決定要入去試一試 🤫一坐低,先上前菜,等你邊食身揀,細心體貼老闆娘都好細心介紹有咩推介有咩好食,禮貌又細心,淨係服務都值回票價😆特別係侍應們,做得嘢又有耐性,Perfect池落單之後,唔洗5分鐘就到每樣都非常岀色,不得了🤩 我地叫左:🐑羊架🍆原條肉碎茄子🍙明太子燒飯團🍗燒明太子雞翼 🐮鹽燒牛舌🦪燒生蠓🐙燒原條魷魚筒🐟燒白鱔簡單講,令人驚喜食得到每樣菜式嘅調果處理做得好好,唔會太濃太淡,真係值得一讚而且份量一啲都唔孤寒,樣樣都夠大份,啱哂我d大胃王🙈🙈走嗰陣真係捧住個肚走,大滿足❤️好野不藏私,分享比大家!快d去試下🤪
荃灣區係飲食樞紐,餐廳多到數唔哂
今日早收工周圍行下,口痕想食串燒
呢間長期排隊嘅 “夜燒站" ,應該可以一戰
今日行過,仍然好多人排隊, 決定要入去試一試 🤫

一坐低,先上前菜,等你邊食身揀,細心體貼
特別係侍應們,做得嘢又有耐性,Perfect池

落單之後,唔洗5分鐘就到
每樣都非常岀色,不得了🤩 我地叫左:
🐑羊架
🦪燒生蠓
🐙燒原條魷魚筒
🐟燒白鱔
簡單講,令人驚喜
而且份量一啲都唔孤寒,樣樣都夠大份,啱哂我d大胃王🙈🙈

走嗰陣真係捧住個肚走,大滿足❤️
好野不藏私,分享比大家!快d去試下🤪
2023-02-07 31 浏览
公司附近開左一間串燒店🍢 今日收工黎試下😍 餐廳細細間,裝修都好精緻月見免冶雞肉軟骨棒🍢$32雞肉及雞軟骨的比例岩岩好,將焦脆既雞肉軟骨棒沾上咸甜適中既月見汁+生蛋黃,味道豐富而帶有淡淡蛋香🤤🍳鹽燒牛小排🥩$42牛肉燒得岩岩好,軟嫩多汁☺️牛肉味香所以只用鹽燒就岩岩好野菜豬肉卷🍢$18野菜與豬肉的比例剛剛好,豬肉燒得微焦,加埋爽口既蔬菜,口感清爽面不膩羊架$48羊架燒得恰到好處,肉質非常軟淋🤤 而且一D羊羶味都冇燒原條魷魚筒 🦑$72魷魚超大條😍魷魚厚實彈牙,鮮味十足,尾部有啲焦脆,非常美味紫蘇秋刀魚🐟$26超推介 !!秋刀魚包住紫蘇葉,味道好夾,清新的紫蘇葉除執魚既腥味燒多春魚🐠$10魚皮焦香🥰味道鮮美大話七$24

月見免冶雞肉軟骨棒🍢

鹽燒牛小排🥩
牛肉燒得岩岩好,軟嫩多汁☺️牛肉味香所以只用鹽燒就岩岩好

野菜豬肉卷🍢

羊架

羊架燒得恰到好處,肉質非常軟淋🤤 而且一D羊羶味都冇

燒原條魷魚筒 🦑

魷魚超大條😍魷魚厚實彈牙,鮮味十足,尾部有啲焦脆,非常美味

紫蘇秋刀魚🐟

燒多春魚🐠