2023-04-04 37 浏览
除咗口罩後可以見到大家真面目,唔同嘅餐廳都多了一種溫度,人與人之間嘅距離感亦都拉近左,尤其係小店,無論係客人及侍應之間都變得親切,最近幫襯了一家串燒店,店雖然不大,座位不算寬敞,這種餐桌少少,上面放着很多不同的串燒,兩口子來一杯啤酒,非常親切;而且他們的菜單,及食物好好👍包括:🦪燒生蠔🐟雞泡魚乾推介:生蠔非常之肥美肉厚,燒得一點都不乾配以蒜蓉非常美味🥦西蘭花苗🍄 蛋黃醬白蘑菇推介:燒烤店都是燒冬菇或韭菜,西蘭花苗算是少見,估唔到用來燒比起韭菜更好味。而蛋黃醬加在白蘑菇燒,非常絕配的組合。🦢雞肝🥚鵪鶉蛋🐓雞腎🐓明太子雞翼🐓雞皮🐓月見免治雞肉軟骨棒推介:月見免治雞肉軟骨棒,是日式燒烤的一種,雞軟骨棒小的熱熱點上雞,使入口外冰內熱及旦黃的香味,無論口感給你,都非常有層次,其次唔怕肥嘅朋友,可以試吓燒雞皮,雞皮從來都是雞的精華,笑得香脆,灑上燒烤粉,用來作佐酒是最適合的。🐄牛骨髓🐄牛小排🐄蒜蔥封門柳🐄牛舌牛肉整體肉質還是嫩嫩Juice,推介大家必試平時打邊爐就非常普遍,串燒牛骨髓果然一番風味,牛骨髓本身是沒有味道,燒得外面焦香入面軟綿綿,加上燒烤調味料,美味非常。荃灣雖然食肆餐廳都非常多,但呢

包括:
🦪燒生蠔
🐟雞泡魚乾

推介:生蠔非常之肥美肉厚,燒得一點都不乾配以蒜蓉非常美味

🥦西蘭花苗

🐄牛骨髓
🐄牛小排
🐄蒜蔥封門柳
🐄牛舌

荃灣雖然食肆餐廳都非常多,但呢一間位於聯仁街的串燒店 好啱朋友三五知己或者情侶兩口子,簡簡單單來杯啤酒傾傾偈,份量少少價錢不貴,都價錢不貴,可以食好多唔同種類的食物,簡簡單單一日。
如果想同朋友傾偈,呢度有酒飲又好楚又唔使食太多野(雖然我哋食咗好多嘢)前菜送左呢個蒜頭漬開咗支清酒少少甜易入口雞泡魚乾好食荔枝卷同露筍卷清甜焦糖燒菠蘿好食芝士燒蕃茄都好食不過番茄生少少爆汁會好食D煙肉卷半熟蛋都好好食,系會再添既程度吉列豚肉蕃茄好特別,外皮係吉列皮淋淋地咁但係食到脆嘅,會再食鱈魚乾好似餅乾咁但有魚味好好食個薯條,原來會送明太子醬不過有啲燒物比較鹹,可以唔好咁重手整體唔錯,會再食埋單600幾(包三支酒

前菜送左呢個蒜頭漬

開咗支清酒少少甜易入口
雞泡魚乾好食
荔枝卷同露筍卷清甜
焦糖燒菠蘿好食
芝士燒蕃茄都好食不過番茄生少少爆汁會好食D
煙肉卷半熟蛋都好好食,系會再添既程度

鱈魚乾好似餅乾咁但有魚味好好食
個薯條,原來會送明太子醬
不過有啲燒物比較鹹,可以唔好咁重手
整體唔錯,會再食
埋單600幾(包三支酒
2023-03-25 38 浏览
食米線食到悶經過都見到好多人試左4次食物新鮮多款式 不重味精 完條茄子好多肉碎好正😝性價比高住附近真係好方便 隔個星期食飲埋酒兩口子食二三百蚊 滿足❤️highly recommend!!!
食米線食到悶

住附近真係好方便
隔個星期食
飲埋酒兩口子食二三百蚊
滿足❤️

highly recommend!!!

串燒店本來就唔常見,😍佢係日式居酒屋式串燒店,仲開到凌晨1:00,「夜宵」真係非佢莫屬!佢仲有好多特色選擇,但平均都係~$20,食飽飽都係$150/人頭👼🏻😍再加酒水,Very good ar,好食得黎,環境又舒適,開心的一餐😋🐂蒜蔥封門牛 $45封門牛不愧係封門牛冇得輸,肉質冧,牛肉濃郁,加埋蒜茸好香,加埋碎蔥,啱晒,記得嚟咗即刻食最正🤭🍍焦糖菠蘿 $24賣相吸引,外面包住脆焦糖,口感幾正,焦糖密密包裹住,特別香甜而豐富,仲唔好乾!好食過平時啲燒菠蘿好多🍍♥️🍡醬油年糕串 $32好好食🤤!甜年糕,外皮輕輕烤香稍脆,內裏糯嫩🤤😍超愛這一道!♥️🍄流心蛋芝士大啡菇 $28一切開啲蛋就澎拜哋流晒出嚟,芝士加上流心蛋,令個菇口感好rich🐖豬肉荔枝卷 $26因為好奇心而叫嚟試吓,從來都未試過呢道菜,荔枝味道有啲搶,如果鐘意咸甜撈埋一齊ge人都可以一試🐓燒雞軟骨 $15🍗鹽燒雞翼 $22惹味抵食之選,中規中矩🐓雞皮 $25惹味,可以再烤耐啲,再脆啲仲好食🍗汁燒雞肉大蔥 $22雞肉冧而唔肥,夾埋燒蔥口感好夾!葷素搭配yyds,又有大涌嘅爽,加埋雞肉嘅滑嫩濃厚,相得益彰🍶梅酒 梅酒好清甜,女生都好易入

🐂蒜蔥封門牛 $45

🍄流心蛋芝士大啡菇 $28

🐖豬肉荔枝卷 $26

🐓燒雞軟骨 $15
🍗鹽燒雞翼 $22
惹味抵食之選,中規中矩
🐓雞皮 $25
惹味,可以再烤耐啲,再脆啲仲好食
🍗汁燒雞肉大蔥 $22
燒雞皮

🍶梅酒
梅酒好清甜,女生都好易入口,
梅酒配上串燒,同朋友吹水啱哂~
梅酒
汁燒年糕串
梅酒
汁燒雞肉大蔥
2023-03-14 1213 浏览
夜麻麻去荃灣搵嘢食都無難度,呢間串燒店開到凌晨12點,啱哂夜遊人食宵夜呀。餐廳裝飾都幾有日本居酒屋feel,坐得舒適,每張枱都有個布袋,俾客人放置個人物品,非常貼心。串燒即叫即燒,QR code落單後要耐心等待呀。原條肉碎茄子茄子好大條,一絲絲茄子肉軟稔入味,肉碎份量多,讚月見免冶雞肉軟骨棒蛋汁醬汁比例唔錯,如雞肉棒內有更多軟骨,口感會更佳汁燒牛舌尖牛舌尖比想像大件同厚身,有咬口,但味道稍鹹。鹽燒牛骨髓外面比較少見嘅牛骨髓,本身無咩味,燒完外脆內軟,估唔到嘅口感。豬肉荔枝卷薄切豬肉包住完整去核荔枝肉,一入口荔枝嘅清甜味衝擊味蕾,大讚呀炸七味雞軟骨炸得非常脆,唔會太油,而且大大份,佐酒一流燒櫻花蝦飯團櫻花蝦帶有鹹香,飯團外面香脆,對飯焦情有獨鍾嘅我,燒飯焦係必點item。芝士流心蛋大啡菇燒芝士,流心蛋,炒過嘅洋蔥同大啡菇,食落有層次,配搭一流,必食推介。焦糖菠蘿又酸又甜夠清新女城主純米大吟釀食串燒當然唔少得飲2杯啦,呢款米酒帶有香醇的果香,口感舒暢,較易入口,有清涼透心嘅感覺,配合串燒都唔錯。服務親民細心,價錢貼地,免收加一,性價比高,唔錯。

串燒即叫即燒,QR code落單後要耐心等待呀。

原條肉碎茄子
茄子好大條,一絲絲茄子肉軟稔入味,肉碎份量多,讚

月見免冶雞肉軟骨棒
蛋汁醬汁比例唔錯,如雞肉棒內有更多軟骨,口感會更佳

汁燒牛舌尖
牛舌尖比想像大件同厚身,有咬口,但味道稍鹹。

鹽燒牛骨髓

豬肉荔枝卷

炸七味雞軟骨
炸得非常脆,唔會太油,而且大大份,佐酒一流

燒櫻花蝦飯團

焦糖菠蘿
又酸又甜夠清新

女城主純米大吟釀
食串燒當然唔少得飲2杯啦

服務親民細心,價錢貼地,免收加一,性價比高,唔錯。

• 豬肉荔枝卷
  • 芝士流心蛋大啡菇
2023-03-11 60 浏览
串燒俾人一種以簡單、輕鬆和美味的飲食文化,很多時候都會給人一種放鬆治癒的感覺,尤其喺日本更是是街頭上班一族放工都會同三五知己或朋友去食串燒飲啤酒,解解鬱悶消除工作壓力的一種。 同朋友去了荃灣一家串燒店,店內雖然少,裝修簡約,廚房食物真的很美味。他們的菜單上有各種不同類型的串燒,包括牛肉、豬肉、雞肉和蔬菜等,及僅有不同種類的佐前菜及小食。 🥬🥦🍄 惹味蒜心 燒西蘭花苗 蛋黃醬白蘑菇 🦃🐓🐣 燒雞肝 燒鵪鶉蛋 燒雞腎 燒明太子雞翼 燒火雞子 燒雞皮 月見免治雞肉軟骨棒 🐮🐮🐮 燒牛骨髓 燒牛小排 蒜蔥封門柳 鹽燒牛 🦪🐠🐠 蒜蓉燒生蠔 雞泡魚乾 每樣都係$10幾-$40幾不等,價錢不貴,而且每個肉都笑得非常之好,不會過數,肉質還是嫩嫩Juice的。 最值得大家試嘅係蛋黃醬白蘑菇,平平無奇嘅白蘑菇,上面加了酸甜的蛋黃醬是絕配一口咬下蘑菇更爆汁。 鹽燒牛骨髓都值得推介,平時打邊爐食牛骨髓食得多,估唔到串燒牛骨水都另有一番風味,牛骨水本身沒有什麼味道,但加上燒烤調味料,燒得外面焦香入面軟綿綿,非常之好味。 兩個人食,像是放題一樣點了很多加啤酒,食得飽飽,都冇人不需要$300 ,絕對適合兩口子無無聊聊,來杯啤酒那個串燒吹吹水,抒抒平日返工的鬱悶。
2023-03-10 45 浏览
食左超多串😂 起碼三十串!埋單超貴,四人份量,過千蚊!!但真係好好食,d蠔都好新鮮,有好多不同款,有蒜蓉,又有蛋黃醬。個茄子勁好食,勁大條!豆腐整得好好味。我平時唔太食牛舌,但佢整得好香,好好味。仲有,必食的紫蘇卷,野菜卷。正呀,我食左兩碟。佢個大啡茹都必食,流心架!環境都好好,d staff 好有禮貌。因為我地坐角落,就無咩煙。因為都幾貴,所以適合同朋友或情人一齊去慶祝重要的節日。❤️❤️❤️❤️❤️
食左超多串😂 起碼三十串!埋單超貴,四人份量,過千蚊!!
  • 芝士流心蛋大啡菇
  • 野菜豬肉卷
2023-03-10 43 浏览
係荃灣心血來潮口痕想食串燒Openrice揾到夜燒店見新開,個menu又好似幾吸引一於揾下路去試一試🤭【蛋黃醬白磨菇】四粒真係唔夠喉因為好好味😍蛋黃醬配磨菇,再燒一燒個面咬落有鮮磨菇嘅jucy但又充滿蛋黃醬味道~真係冇得輸🤤【荔枝豚肉卷】一咬荔枝爆汁sweet得黎又唔膩中和豚肉嘅味道食落好fresh👍🏼【火焰山丼飯】滿滿肉碎蓋滿丼飯 灑上辣椒粉 好惹味但唔嗆喉再用日本生蛋伴飯粒粒米都有蛋香🤩【燒生蠔】Size都算大隻厚肉滿滿蒜蓉香葱同蠔嘅鮮味好夾👍🏼整體黎講呢間日式串燒店價格唔貴而且食物份量足夠,味道又唔錯串燒迷可以黎試下😉
係荃灣心血來潮
口痕想食串燒
Openrice揾到夜燒店
見新開,個menu又好似幾吸引
一於揾下路
去試一試🤭

【蛋黃醬白磨菇】
四粒真係唔夠喉
因為好好味😍
蛋黃醬配磨菇,再燒一燒個面
咬落有鮮磨菇嘅jucy
但又充滿蛋黃醬味道~
真係冇得輸🤤

滿滿蒜蓉香葱
同蠔嘅鮮味好夾👍🏼

整體黎講
呢間日式串燒店價格唔貴
而且食物份量足夠,味道又唔錯
串燒迷可以黎試下😉
2023-03-05 43 浏览
#ftf_荃灣惹味串燒 夜燒宵夜一流地理位置超方便,開到凌晨12點,啱晒深宵特別易肚餓嘅你,哈哈哈!當然晏晝夜晚去食,都相當抵食!原條肉碎茄子 $42⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️出邊串燒店好少茄子連肉碎,通常都係得蒜蓉,呢一間除咗蒜蔥、洋蔥,仲有大量肉碎,惹味香口又滿足!強烈推薦!豬肉荔枝卷 $26⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個組合相當特別,豬肉質軟腍,配上清甜嘅荔枝,感覺超清新!芝士漏心蛋大啡菇 $28⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個配搭簡直冇得輸,大啡菇超juicy,加埋溫泉蛋同芝士,你話點會唔夾!芝士年糕 $32⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一定要趁熱食,年糕有米香,芝士夠軟綿。燒西蘭花苗 $16⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️爽口鮮嫩!惹味蒜心 $14⭐️⭐️⭐️⭐️正常發揮,但相對較細條。火山丼 $42⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️辣肉碎、洋蔥、香蔥配埋流心蛋黃撈飯,大大碗,美味又飽肚!本身驚唔夠飽所以先叫,叫完發現$42超大碗,但好味到全清,有啲擔心舖頭暫賺到錢。燒田雞 $25⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️肉質鮮嫩彈牙,處理得好乾淨,火候控制剛好。鹽燒豬頸肉$26⭐️⭐️⭐️⭐️超厚身,啖啖肉~本身以為係豬頸肉片。汁燒雞肉大蔥$22⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雞肉嫩滑,配埋大葱一齊食,口感更豐富!牛油焗雜菌 $45⭐️⭐️⭐️日式燒豆腐$14⭐️
#ftf_荃灣

惹味串燒 夜燒宵夜一流

原條肉碎茄子 $42

豬肉荔枝卷 $26
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
呢個組合相當特別,豬肉質軟腍,配上清甜嘅荔枝,感覺超清新!

芝士漏心蛋大啡菇 $28

芝士年糕 $32
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
一定要趁熱食,年糕有米香,芝士夠軟綿。

燒西蘭花苗 $16
爽口鮮嫩!

惹味蒜心 $14
⭐️⭐️⭐️⭐️
正常發揮,但相對較細條。

火山丼 $42

燒田雞 $25
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
肉質鮮嫩彈牙,處理得好乾淨,火候控制剛好。

鹽燒豬頸肉$26
⭐️⭐️⭐️⭐️
超厚身,啖啖肉~本身以為係豬頸肉片。

汁燒雞肉大蔥$22
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
雞肉嫩滑,配埋大葱一齊食,口感更豐富!

牛油焗雜菌 $45
日式燒豆腐$14
燒雞腎 $18
⭐️⭐️⭐️
以上三款味道正常發揮,唔太驚艷,但其實都唔差嘅。

前菜 牛舌沙律 (送的)
⭐️⭐️⭐️⭐️
份量好大方,牛舌軟腍又厚身,配埋青瓜沙律夠清爽!

月桂冠 美人梅酒 $128
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
好啱女仔飲,梅味香濃,而且對比起其他梅酒糖分相對較低,重點係超易入口,配串燒一流!

回頭率🤡🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻
#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2023-03-05 42 浏览
呢間夜燒站有好多唔同種類嘅串燒,過下口癮,未飽既又有烏冬/飯團選擇,想聚舊又想搵地方坐下,呢間就非常合適🫰🏻點餐既時候會送上前菜-蟹柳沙律,開個胃先🤭明太子燒飯團呢個飯團外邊都係燒過,所以係勁多飯焦,又熱辣辣,好有咬口👍🏼同我一樣好鍾意食飯焦嘅人必點試左佢豚肉露荀卷,燒汁雞肉大蔥,鹽燒豬頸肉,燒雞腎,牛油蕃薯仔,串燒都唔會太咸,又燒到剛剛好👍🏼燒燒賣其實我覺得燒賣比較適合燒多過蒸,串燒一定要叫😂😂
想聚舊又想搵地方坐下,呢間就非常合適🫰🏻

點餐既時候會送上前菜-蟹柳沙律,開個胃先🤭

明太子燒飯團

燒燒賣
其實我覺得燒賣比較適合燒多過蒸,串燒一定要叫😂😂
今日嚟荃灣搵朋友,佢帶路去呢一間串燒店,唔係有佢真係未必咁易搵到,不過嚟到餐廳差唔多無位,食後又覺得好高質,原來係隱世小店!叫左好多串燒,有幾樣都想推介:豚肉:豚肉大葉卷,豚肉本菇卷同鹽燒五花腩雞肉:汁燒雞肉大蔥同燒雞心牛肉:鹽燒牛小排同鹽燒牛骨髓首先要講佢呢到串燒都幾有份量,而且即叫即燒同埋我鍾意佢主要鹽燒為主,可以原汁原味啲!豚肉大葉卷之前都未試過,食落去個大葉有一陣獨有味道,我覺得夾埋豚肉一齊食,感覺無咁膩,同埋我都鐘意呢種大葉嘅味道,讚!雞肉大蔥同牛小排,我次次去食串燒都一定會點,呢2串味道非常好味,牛味好濃郁又夠嫩,汁燒雞肉大蔥有我最鍾意嘅大蔥之外,雞肉又嫩又juicy,好味道!另外個牛骨髓又係想推介之一,之前未食過,真係出於好奇點嚟試下,估唔到咁啱口味,軟淋淋好似食緊啫喱咁,外面燒過就特別香,一排咁樣燒又幾特別!仲叫左燒白鱔,燒雞脾菇,明太子燒飯糰同燒牛肉飯燒飯團之前一路都好想試,見到有明太子就點埋一份,外面燒到外脆飯焦咁樣,內面夾住明太子,夾埋的紫菜同埋黃瓜,食落充滿口感!另外嗰個牛肉飯又係好好味,醬汁配埋洋蔥加埋惹味牛肉,比起連鎖牛肉飯店嘅味道好食更多但係個價錢就差唔多

叫左好多串燒,有幾樣都想推介:
豚肉:豚肉大葉卷,豚肉本菇卷同鹽燒五花腩
雞肉:汁燒雞肉大蔥同燒雞心
牛肉:鹽燒牛小排同鹽燒牛骨髓
首先要講佢呢到串燒都幾有份量,
而且即叫即燒同埋我鍾意佢主要鹽燒為主,可以原汁原味啲!

仲叫左燒白鱔,燒雞脾菇,明太子燒飯糰同燒牛肉飯

另外嗰個牛肉飯又係好好味,醬汁配埋洋蔥加埋惹味牛肉,比起連鎖牛肉飯店嘅味道好食更多但係個價錢就差唔多,所以真係超級推介!

呢間餐廳嘅食物比起一般串燒店價錢較實惠,但係環境服務都好唔錯,仲有送前菜,今次係一個青瓜沙律牛肉,好食份量又唔少,咁好嘅餐廳一定要介紹比大家認識!

2023-03-03 31 浏览
由於太耐冇食過串燒,決心去食串燒☺️呢度嘅串燒款式好多,基本上平時想食嘅都有得叫~•圖1豚肉包蘆筍 好香好好味❤️❤️雞軟骨、鹽燒雞翼都燒得好香;牛舌就揀咗兩款,本身係錯手撳多咗一下🤭🤭點知錯有錯着試咗兩款唔同嘅口味,一款係汁燒另一款係鹽燒。汁燒嘅牛舌比較軟身厚肉,鹽燒牛舌比較薄,但係比較彈,各有特色🥰•食物質素唔錯👍🏻同埋價錢又唔貴,兩個人埋單最後差唔多$200幾😼👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
由於太耐冇食過串燒,決心去食串燒☺️
呢度嘅串燒款式好多,基本上平時想食嘅都有得叫~

圖1豚肉包蘆筍 好香好好味❤️❤️

2023-02-27 55 浏览
係荃灣心血來潮,口痕想食串燒無意中揾到夜燒店睇完簡介係日式串燒,好似幾吸引一於揾下路,去試一試!由於去到時間仲早,冇咩人可以慢慢食慢慢坐~👍叫左好多唔同ge串燒,熟食等我為大家推介一下我認為唔錯ge串燒!😆蛋黃醬白磨菇四粒真係唔夠喉,因為好好味!😍蛋黃醬配磨菇,再燒一燒個面咬落有鮮磨菇ge jucy但又充滿蛋黃醬ge味道~真係冇得輸!❤清酒煮蜆粒粒蜆都好飽滿~啖啖肉❤仲要粒粒都冇沙!👍帶有淡淡清酒味道同蜆ge鮮甜連d湯都想飲晒佢!😆真係好出色丫!👍荔枝豚肉卷一咬荔枝爆汁,sweet得黎又唔膩~中和豚肉ge味道,食落好fresh~👍豚肉雞蛋卷俾佢賣相吸引左,睇落幾靚😂食落都唔錯ga~雞蛋中間仲係有少少軟心咬落唔dry,主要都係豚肉ge味道~整體黎講,e間日式串燒店價格唔貴而且食物份量足夠味道唔錯串燒迷可以黎試下!
係荃灣心血來潮,口痕想食串燒
無意中揾到夜燒店
睇完簡介係日式串燒,好似幾吸引
一於揾下路,去試一試!

由於去到時間仲早,冇咩人
可以慢慢食慢慢坐~👍
叫左好多唔同ge串燒,熟食
等我為大家推介一下我認為唔錯ge串燒!😆

蛋黃醬白磨菇
四粒真係唔夠喉,因為好好味!😍
蛋黃醬配磨菇,再燒一燒個面
咬落有鮮磨菇ge jucy
但又充滿蛋黃醬ge味道~
真係冇得輸!❤

清酒煮蜆
粒粒蜆都好飽滿~啖啖肉❤
仲要粒粒都冇沙!👍
帶有淡淡清酒味道同蜆ge鮮甜
連d湯都想飲晒佢!😆
真係好出色丫!👍

荔枝豚肉卷
一咬荔枝爆汁,sweet得黎又唔膩~
中和豚肉ge味道,食落好fresh~👍

豚肉雞蛋卷
俾佢賣相吸引左,睇落幾靚😂
食落都唔錯ga~
雞蛋中間仲係有少少軟心
咬落唔dry,主要都係豚肉ge味道~

整體黎講,e間日式串燒店價格唔貴
而且食物份量足夠味道唔錯
串燒迷可以黎試下!

2023-02-27
  • 燒生蠔
  • 蛋黃醬白磨菇
  • 燒魷魚板
  • 豚肉雞蛋卷
  • 清酒煮蜆
2023-02-25 49 浏览
前晚收工同同事去咗荃灣聯仁街“夜燒站”食串燒,舖頭細細但都坐滿。我哋放題識識地點咗好多嘢食。 餐廳免費送一個頭盤畀你,就係青瓜牛舌沙律,清清地幾好食。我哋嗌咗牛骨髓 ,外脆內軟淋,膠膠地嘅口感好特別 。另外燒午餐肉同燒燒賣都幾特別,好香蜜糖味。值得推薦嘅就係個燒白鱔 ,魚肉十分之滑。另外值得推介嘅就係燒五花腩同埋炸雞皮。估唔到佢哋嘅炸物都幾好食,特別係個炸雞,同埋炸魷魚鬚。除此之外餐廳仲有其他主食例如烏冬同飯,食物種類幾多元化。PS:餐廳不設加一 :)

值得推薦嘅就係個燒白鱔 ,魚肉十分之滑。

另外值得推介嘅就係燒五花腩同埋炸雞皮。

估唔到佢哋嘅炸物都幾好食,特別係個炸雞,同埋炸魷魚鬚。

除此之外餐廳仲有其他主食例如烏冬同飯,食物種類幾多元化。

PS:餐廳不設加一 :)
2023-02-22
2023-02-23 27 浏览
星期日同啲朋友夜晚九點幾喺荃灣打完波 大家口痕痕走去食宵夜 見到間食日式串燒既餐廳 以黑白色裝修,感覺好簡約舒服,重點係開到12點 我地可以慢慢坐 慢慢食串燒種類多 仲有啤酒飲 同朋友吹下水一流,店面細細但串燒種類好多,仲有海鮮食特別推介下個焦糖菠蘿 ,香香甜甜好過隱芝士流心蛋大蘑菇,蛋漿同芝士完全係完美組合燒雞肝 質素高 口感又好惹味燒茄子係串燒必叫!!值得一試總括黎講種類多之餘又抵食有質素,下次打完波再去食過 重點開到12點

特別推介下個焦糖菠蘿 ,香香甜甜好過隱

芝士流心蛋大蘑菇,蛋漿同芝士完全係完美組合

燒雞肝 質素高 口感又好

惹味燒茄子係串燒必叫!!值得一試