夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2024-03-06 545 浏览
超鐘意食日本野既我,一定唔會錯過!餐廳🍴食物擺盤精緻用心,食物質素亦有保證👍🏻 環境寬闊舒適,樓底非常高,令到餐廳空間感十足,設有吧枱位,慶祝一流!😍點了超神創意廚師料理套餐,味道真係超神,食過番尋味呀!❇️日本關東遼参❇️超名貴及品質最好✨的遼參肉質爽滑又香味,海參的刺明顯突出。✨食味濃郁,帶淡淡海水鮮味;其肉刺密集,排列整齊,參體顆渾有致,參肉色白豐厚,爽滑彈牙!❇️季節料理一品❇️橙醋酸汁雲子首次品嘗雲子的我,感覺十分新奇!✨雲子如奶油的順口滑潤,有著濃郁香醇的口感,非常特別。 ✨配搭著調整岩岩好酸酸的橙醋,十分開胃。❇️宮崎和牛肉眼 關西風壽喜燒❇️日本野菜盛合❇️✨來至宮崎的和牛,入口即融嘅滋味。✨ 油脂豐富,肉質細膩,霜降豐富。經加熱後油脂更是鮮甜,可享受和牛獨有的椰香味!超讚!✨野菜好新鮮,猶如置身日本!❇️北海道喜知次魚❇️一坐底時見餐牌,看見有喜知次的刺身,興奮到極!喜知次魚有「海中紅寶石」之美譽,北海道出產的品質為最佳。✨ 魚肉很結實,有一股淡淡的奶香味,夠鮮甜。✨色澤鮮艷,口感入口即化、魚肉鮮嫩、滑順、豐腴,有著多層次甘甜口感!廚房還配上白蘿蔔和西洋菜中和一下,簡直是人間美食啊🥰👍
超鐘意食日本野既我,一定唔會錯過!

點了超神創意廚師料理套餐,味道真係超神,食過番尋味呀!
❇️日本關東遼参❇️
超名貴及品質最好✨的遼參肉質爽滑又香味,海參的刺明顯突出。
❇️季節料理一品❇️橙醋酸汁雲子
首次品嘗雲子的我,感覺十分新奇!
✨雲子如奶油的順口滑潤,有著濃郁香醇的口感,非常特別。
✨配搭著調整岩岩好酸酸的橙醋,十分開胃。
❇️宮崎和牛肉眼 關西風壽喜燒❇️日本野菜盛合❇️

✨來至宮崎的和牛,入口即融嘅滋味。
✨野菜好新鮮,猶如置身日本!

❇️北海道喜知次魚❇️
一坐底時見餐牌,看見有喜知次的刺身,興奮到極!
喜知次魚有「海中紅寶石」之美譽,北海道出產的品質為最佳。
✨ 魚肉很結實,有一股淡淡的奶香味,夠鮮甜。

廚房還配上白蘿蔔和西洋菜中和一下,簡直是人間美食啊🥰

👍🏻最後,店員服務殷勤有禮,每道菜都會用心介紹食材及品嘗方法,值得一讚!
2024-02-19 392 浏览
公司一年一度聖誕節食大餐時間又到了🤭今次餐廳係老板話佢食過覺得好食再帶每地黎食。食完所有食物真係款款都不得了啊!!!其中最鐘意就係海鮮們了,海膽配魚子醬,兩款高質食材當然唔會出錯啦,加埋一齊食係鮮味更加出啊❣️原隻活西澳龍蝦,不是只有龍蝦旁邊還有蛋黃醬可以一齊食,單食就更食到龍蝦的鮮味,但加埋蛋黃醬層次就更豐富了,西澳龍蝦色澤鮮艷,肉質爽口彈牙😋,每一啖都充滿海洋嘅鮮味🌊,令人一試難忘。佢那種細膩嘅口感,🍽 就好似絲緞般滑過舌尖,輕輕一嚼,便爆發出難以言喻的甘甜與鮮美。加上西澳的清淨海域,保證咗龍蝦的高質素👍,食落去更是健康無負擔。而乎那龍蝦的自然風味,配上簡單嘅調味🍋,就已經能激發出它最原始而純粹的美味,實在係食客嘅至愛,帶來多層次嘅味覺體驗。一個好嘅西澳龍蝦,就好比一段旅程,透過味蕾帶你遨遊於大自然的海洋世界🐠。最後,那汁滿味濃,令人垂涎三尺💧的龍蝦,結合了多種美好的特質:新鮮、純淨、健康,以及令人難忘的味道,實在是愛吃海鮮人士的夢幻之選❤️。😳熟成刺身盛有牡丹蝦🦐赤貝,14日熟成大toro同太刀魚🐟太刀魚有熟成過係魚味好濃都冇任何魚腥味。南非活鮑魚,鮑魚口感多數都好硬,呢個軟硬度適中
其中最鐘意就係海鮮們了,海膽配魚子醬,兩款高質食材當然唔會出錯啦,加埋一齊食係鮮味更加出啊❣️原隻活西澳龍蝦,不是只有龍蝦旁邊還有蛋黃醬可以一齊食,單食就更食到龍蝦的鮮味,但加埋蛋黃醬層次就更豐富了,西澳龍蝦色澤鮮艷,肉質爽口彈牙😋,每一啖都充滿海洋嘅鮮味🌊,令人一試難忘。佢那種細膩嘅口感,🍽 就好似絲緞般滑過舌尖,輕輕一嚼,便爆發出難以言喻的甘甜與鮮美。加上西澳的清淨海域,保證咗龍蝦的高質素👍,食落去更是健康無負擔。而乎那龍蝦的自然風味,配上簡單嘅調味🍋,就已經能激發出它最原始而純粹的美味,實在係食客嘅至愛,帶來多層次嘅味覺體驗。一個好嘅西澳龍蝦,就好比一段旅程,透過味蕾帶你遨遊於大自然的海洋世界🐠。最後,那汁滿味濃,令人垂涎三尺💧的龍蝦,結合了多種美好的特質:新鮮、純淨、健康,以及令人難忘的味道,實在是愛吃海鮮人士的夢幻之選❤️。😳熟成刺身盛有牡丹蝦🦐赤貝,14日熟成大toro同太刀魚🐟太刀魚有熟成過係魚味好濃都冇任何魚腥味。南非活鮑魚,鮑魚口感多數都好硬,呢個軟硬度適中配上海苔醬係好正💚最後季節料理一品橙醋酸汁雲子唔係海鮮但真係好清新。
2天前 0 浏览
由於朋友生日想食一啲鐵板燒,上網搵到好多類似嘅餐廳,但見到呢一間係OpenRice好多人save,咁啱又有discount所以就決定試吓,本身都好擔心驚好多食評都係伏,點知發現呢間餐廳嘅菜式真係超水準,平時冇乜喺openrice留comment,不過今次真係想幫呢間餐廳留返個正評,好味到今日已經不停介紹比朋友琴晚食嘅菜式係極尚二人前,龍蝦鮑魚帶子呢啲雖然係必有嘅菜式,但係師傅整得好好食,唔單止食材新鮮,特別之處一定係Sauce嘅調味,全部都好特別好好味。最驚艷嘅係立鱗燒!!本身唔食魚皮嘅我一入口真係嘩出聲,鬆脆嘅皮加軟熟魚肉配合特製嘅蕃茄黑松露汁,真係一試難忘🥹((不過個人最鍾意嘅都係清酒湯底+帆立貝,湯底超甜,超好味帶子都好鮮甜好好味,已經諗唔到有咩形容詞😂海鮮部分完結後就係和牛同埋鵝肝,份量剛好唔會好”溜”~ 可能食到最尾炒飯,同埋炒菜嘅時候已經好飽,所以飯同菜對比下就冇乜特別。全程師傅都有介紹返每道菜式嘅特別之處,好nice好體貼咁照顧我哋食嘢進度同埋有乜食有乜唔食。最後因為是持有通知係朋友生日,所以餐廳喺甜品上都着寫上Happy Birthday為朋友慶祝。當甜品拎上嚟時仲有音

最後因為是持有通知係朋友生日,所以餐廳喺甜品上都着寫上Happy Birthday為朋友慶祝。當甜品拎上嚟時仲有音樂伴奏😂

整餐飯體驗好好,環境好好師傅同其他職員好好,食物都好好,我哋兩個女仔都食得好開心
下次有慶祝嘅日子一定會再嚟

3天前
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
4天前 0 浏览
一向喜歡吃海鮮,所以生日飯選擇了海鮮鐵板燒。餐廳位於山林道,入口設計帶一點神秘。這次點了二人套餐、包括了龍蝦、鮑魚、帆立貝及和牛等等,海鮮食材新鮮!份量足夠~每款菜色都用心製作,而且配以特色醬汁,與食材十分配合,其中最有驚喜的是甘鯛立鱗燒,看着師傅先炸鱗再煎肉,口感皮脆肉滑,配上酸酸甜甜的醬汁,連平時不喜歡吃魚的我也覺得是米芝蓮級!南非鮑魚非常新鮮彈牙!龍蝦亦值得推介!師傅熟練有台型!而且人也很nice~

南非鮑魚非常新鮮彈牙!

龍蝦亦值得推介!

師傅熟練有台型!而且人也很nice~

2024-05-19
  • 甘鯛立鱗燒
2024-06-09 14 浏览
很用心和好食的高級日式鐵板燒,性價比很高絕對值得一試!食材新鮮、師傅用心、是支持本地消費的好地方😊基本上每道菜都好有水準,而有驚喜的是以下幾道菜;1)金鯛魚那個魚皮脆到不得了,絕對有驚喜👍在其他鐵板燒店未曾食過。2) 鮑魚好大隻的鮑魚,很鮮味很彈牙!3) 黑松露聖子很好食的一道fusion菜式,連我唔太鍾意黑松露的都覺得好好味😋4)麵豉湯好有日本味道的麵豉湯,師傅說是用了3種不同麵豉而煮成,味道濃道剛剛好👍有說話最間單的菜式是最難做得出色,但這個麵豉湯絕對做到了!今次晚餐是和老婆慶祝生日,好在無令老婆失望😆下次一定會再黎,和介紹朋友們來!😊
很用心和好食的高級日式鐵板燒,性價比很高絕對值得一試!

食材新鮮、師傅用心、是支持本地消費的好地方😊

基本上每道菜都好有水準,而有驚喜的是以下幾道菜;

1)金鯛魚
那個魚皮脆到不得了,絕對有驚喜👍
在其他鐵板燒店未曾食過。

2) 鮑魚
好大隻的鮑魚,很鮮味很彈牙!

3) 黑松露聖子

4)麵豉湯
有說話最間單的菜式是最難做得出色,但這個麵豉湯絕對做到了!

今次晚餐是和老婆慶祝生日,好在無令老婆失望😆
下次一定會再黎,和介紹朋友們來!😊

2024-06-09 0 浏览
好少寫食評,不過琴晚食完餐鐵板燒,想讚吓呢間好有heart 嘅餐廳:1. 喺香港同日本食咁多次鐵板燒,第一次遇上女廚師。佢細心介紹每道菜式,而且裝飾得好靚,打卡啱晒。2. 食材新鮮 我哋叫咗海鮮套餐,鮑魚仲識郁,而且第一次食鐵板燒有聖子 😆3. 傳統 + 創意本身鍾意食傳統鐵板燒,簡單調味已經好好食。阿儀廚師既保留原汁原味,碟旁亦放有為每道菜烹製嘅特別醬汁,可以一次過食到兩種味4. 生日歌欣賞有個得意手提播音機,英,中,日生日歌齊哂 ,都幾有心思

2. 食材新鮮
我哋叫咗海鮮套餐,鮑魚仲識郁,而且第一次食鐵板燒有聖子 😆

3. 傳統 + 創意

4. 生日歌

欣賞有個得意手提播音機,英,中,日生日歌齊哂 ,都幾有心思

我的生日飯局選擇了山林道夜、鉄板燒~我們一家人剛好10人,包廂一間房,舒適的環境~美味的食物,大家都很開心,有得食,有得玩,大人就飲酒,小朋友又可以嘗試做廚師🧑‍🍳,非常開心。食物材料非常精緻,有海鮮,包括飽魚、瀨尿蝦、大蝦,又有和牛、鵝干和魚生,沙律等等,我個人就喜歡海鮮多些😂😂而且廚師🧑‍🍳和服務員態度非常好👍如果選擇鉄板燒⋯這裡是一個好地方👍👍我一定會推薦朋友,來夜、鉄板燒嘗試一下和感受這裡熱情款待。

而且廚師🧑‍🍳和服務員態度非常好👍
如果選擇鉄板燒⋯這裡是一個好地方👍👍

我一定會推薦朋友,來夜、鉄板燒嘗試一下和感受這裡熱情款待。
2024-03-07
用餐时段
庆祝纪念
生日
2024-06-03 1 浏览
我的生日飯選了山林道夜鉄板燒~我們一家人剛好10人,包廂一間房,舒適的環境~美味的食物,大家都很開心、有得玩、有得食、有得飲~~氣氛好好~大人細路仔也好開心🥳🥳🥳選擇鉄板燒⋯這裡是一個好地方😌😋
選擇鉄板燒⋯這裡是一個好地方😌😋
2024-04-07 166 浏览
餐廳位處於尖沙咀非核心地帶,相對較靜,但仍然好方便😄 而餐廳門口入口處非常特別,好易搵🤭食物方便中午價格相對便宜,Restaurant Week 是$320pp,質素依然保持,的確係一個非常好嘅選擇👍🏻餐廳入口田園 野菜沙律🥗沙律菜非常新鮮,個醋好夾☺️今日食呢啲😁刺身海鮮茶碗蒸,足料而且海鮮好鮮甜😋泰國 珍寶車海老醬汁係以蝦頭,加入牛油熬製而成,所以會比較濃郁,配上大大件蝦肉,滿足😌北海道 帆立貝以日本清酒煮成個汁🍶,揮發酒精後,保留少少甜味來配搭個帶子鹿見島豚肉眼 + 美國Prime 西冷厚切豚肉眼幾滑👍🏻西冷如果五成熟會好啲,而家有啲「老」😅廚師炒飯用和牛嚟炒飯,非常正,好味到真係減肥都會成碗食晒😂炒野菜味噌湯自家制甜品:黑糖蕨餅

餐廳入口

田園 野菜沙律🥗
沙律菜非常新鮮,個醋好夾☺️

今日食呢啲😁

刺身

海鮮茶碗蒸,足料而且海鮮好鮮甜😋

泰國 珍寶車海老

北海道 帆立貝
以日本清酒煮成個汁🍶,揮發酒精後,保留少少甜味來配搭個帶子

鹿見島豚肉眼 + 美國Prime 西冷厚切
豚肉眼幾滑👍🏻西冷如果五成熟會好啲,而家有啲「老」😅

廚師炒飯
用和牛嚟炒飯,非常正,好味到真係減肥都會成碗食晒😂

炒野菜

味噌湯

自家制甜品:黑糖蕨餅

2024-04-04
2024-04-07 127 浏览
Book 咗dining city winners edition lunch set,見到餐牌唔貴所以預咗唔會好精彩,但份量真係太少,男仔無可能會食得飽😅😅 我D相好似影得D野食比實際大份😂😂師傅手勢其實唔差,但受制於咁嘅食材(份量少質素亦普通)都好難會俾到好正面嘅體驗。其實我唔介意俾貴D,但一早網上book咗dining city,黎到餐廳話無得加錢食好D。環境好唔錯但食野體驗真係麻麻,好難令人會想再黎🫠🫠🫠🫠不過可以讚下佢嘅廁所,好乾淨好靚,好體貼地有漱口水提供

不過可以讚下佢嘅廁所,好乾淨好靚,好體貼地有漱口水提供
2024-04-07
2024-04-02 113 浏览
最近放工返屋企經過尖沙咀有間隱世餐廳,成日好多人排隊好高人氣,裝修又靚,特登叫埋好閨蜜一齊去試吓👯‍♀️入到去見到啲裝修擺設好有日本feel,閨蜜已經好鍾意💛今次叫左超神創意廚師料理一人前,先嚟個原隻活西澳龍蝦🦞配香草蛋黃醬閨蜜表示好喜歡,龍蝦新鮮好味,啖啖肉,帶有香草蛋黃味,令人食到留哂口水。擠埋檸檬汁,更帶岀龍蝦鮮味,十分開胃同惹味💙跟住食返個餐廳首創菜式日本關東遼参🐛 肉質鮮嫩彈牙,口感超豐富,帶有濃郁海洋味。遼參肉質鮮美,入口氣軟軟,烹調恰到好處,保留了遼參原汁原味,令人驚艷既美味,養顏又好食❤️再食埋創意季節先付鍇花穗配魚子醬海膽,好欣賞佢既擺盤起靚,仲非常啱打卡。每啖都置身於海洋之中,一啖裡面有魚子醬、海膽同鍇花穗,個種既咸香海鮮味係一大享受💚最後仲有推介鐵板酸菜本地東星斑🐠,魚肉味鮮甜,肉質柔嫩,燒得香噴噴,配埋酸菜再上湯汁,暖胃又好味💜好有心思設計又靚既餐廳,所以好多人排隊,建議各位如果要食盡早book位,因為真係好多人🔥

2024-03-21 66 浏览
我同老公今日都放假,米出來拍下拖,午餐唔煮飯👩❤️👨🤗🤗上網Google下有咩好餐廳介紹,就推薦左呢間----夜。鐵板燒。 🐷鐵板酸菜本地東星斑 🐷好期待!👏🏻👏🏻魚肉口感爽口,外面有特製醬汁,味道正宗。💕 宮崎和牛肉眼 關西風壽喜燒💕牛肉肉味濃厚, 壽喜燒風味十足。💙北海道喜知次魚(配白蘿蔔,西洋菜)💙呢個肉好彈牙,而且肉質非常新鮮。白蘿蔔都好多汁。💜橙醋酸汁雲子💜系季節料理一品,呢個甜品唔會太膩、口感好軟糯,🍚日本野菜盛合 🍚食左甘多肉當然要食下蔬菜,幾Fresh,好滋味。今次真系一次高級享受,下次得閒可以再一齊去試下。😋😋

🐷鐵板酸菜本地東星斑 🐷
好期待!👏🏻👏🏻魚肉口感爽口,外面有特製醬汁,味道正宗。
💕 宮崎和牛肉眼 關西風壽喜燒💕
牛肉肉味濃厚, 壽喜燒風味十足。
💙北海道喜知次魚(配白蘿蔔,西洋菜)💙
呢個肉好彈牙,而且肉質非常新鮮。白蘿蔔都好多汁。
💜橙醋酸汁雲子💜
系季節料理一品,呢個甜品唔會太膩、口感好軟糯,

🍚日本野菜盛合 🍚
食左甘多肉當然要食下蔬菜,幾Fresh,好滋味。

今次真系一次高級享受,下次得閒可以再一齊去試下。😋😋
2024-03-20 62 浏览
太耐冇去食omakase啦!終於到假期可以抖下食下好嘢獎勵下自己了😍朋友推薦尖沙咀「夜。鐵板燒」,店員推介左超神 創意廚師料理 ,望到meau 都幾吸引,食物種類好豐富❤️❤️創意季節先付- 鍇花穗鍇花穗中的魚子醬份量好滿好多,加上濃郁海膽,一啖食哂魚子醬同海膽真係好邪惡!❤️三龍出海龍蝦is the best🦞鮮艷的龍蝦賣相好引誘人,而且都份量十足,龍蝦肉好多好鮮甜,好鐘意食❤️另外二龍仲會有西班牙紅蝦同瀨尿蝦,同樣都好好食。❤️熟成刺身盛牡丹蝦蝦肉彈牙,赤貝鮮甜美味,14日熟成大toro肥美,太刀魚都鮮味十足。❤️廚師發辦鐵板一道今次廚師發辦鐵板係蟶子皇,大大隻蟶子皇煙韌又有咬口!
朋友推薦尖沙咀「夜。鐵板燒」,店員推介左

❤️創意季節先付
- 鍇花穗
❤️三龍出海
❤️熟成刺身
❤️廚師發辦鐵板一道
今次廚師發辦鐵板係蟶子皇,大大隻蟶子皇煙韌又有咬口!
2024-03-20 52 浏览
夜鐵板燒係尖沙咀,高雅型格日本風,裝修極致吸引,打卡都有排打,而今次食既就係鐵板燒既omakase,超級咁正!呢度樣樣嘢都好好食,就好似極上和牛炒飯咁,炒飯粒粒飽滿,和牛既肉香香氣四溢,炒制既火候恰到好處,食琴濃郁既和牛香味,係口腔瞬間爆發🤤🤤而龍蝦湯亦係令人心馳神往,湯底鮮甜醇厚,融合住龍蝦既鮮美,倍感味蕾既襲擊,仲有粒粒龍蝦肉,完全係奢華既享受😚😚同樣不可錯過就係關西風壽喜燒煮宮崎和牛肉眼,呢道佳餚將宮崎和牛肉眼搭配上新鮮的日本野菜盛合,調制出極富層次感既美味,用關東煮既方法保留到原汁原味,嫩滑既和牛肉眼同蔬菜既碰撞,口感豐富且勁道十足,非常難忘😍😍仲有好得意既鐵板酸菜本地東星斑,本地東星斑搭配酸菜,炒制而成再製湯,魚肉鮮嫩多汁,同酸菜既酸甜交融,爽口衝擊味蕾🤪🤪當然第一道菜既鐵板燒蟶子皇都係超迷人,蟶子皇係鐵板上烹飪,口感嫩滑,鮮美十足,好彈牙煙韌,真係超級新鮮呀🤩🤩

2024-03-18 37 浏览
食材高級新鮮,食客亦可即場欣賞師傅嘅烹飪功架👏🏻👏🏻裝修方面,餐廳以簡潔時尚嘅風格再配搭柔和嘅燈光,坐位寬敞舒適,亦採用開放式吧位設計,可以近距離目睹師傅係鐵板上製作每一道美食,猶豫睇一場精彩嘅表演🫶🏻原隻活西澳龍蝦肉質爽口彈牙,鮮味十足,再配上香草旦黃醬的醬汁,非常好食🤤季節先付嘅鍇花穗即係魚子醬海膽,呢個上菜時候會先點火,派頭十足🤟🏻香濃嘅魚子醬再配上入口即溶嘅海膽,絕對滋味特上刺身盛有牡丹蝦、赤貝、14日熟成大toro同埋太刀魚,一碟幾種刺身,非常吸引🤩全部都好新鮮,軟腍甘香。匈牙利鵝肝漢堡,鵝肝好香,鵝肝煎至微焦,入口即溶,味道濃郁,令整體口感昇華,太邪惡了😈😈今次叫嘅set 先係$2988,其實仲有好多樣野食,但以上呢幾款我都想隆重推介,真係好扺食😚
食材高級新鮮,食客亦可即場欣賞師傅嘅烹飪功架👏🏻👏🏻