2022-04-08 240 浏览
屋企人未試過壽司郎,但係出面疫情關係又唔係好想堂食,所以就叫咗外賣,希望比佢哋試吓有幾好食。三文魚好新鮮,充滿咗油脂嘅香氣,食落去真係好好味,白飯嘅醋味亦都係啱啱好,溫度係仲凍,雖然價錢有啲貴,但係一次半次唔緊要啦,最緊要屋企人開心。P.S.外賣員哥哥好有禮貌
P.S.外賣員哥哥好有禮貌
精選三文魚盛合(2人前)
外卖送餐
又係到咗一個月一次壽司郎嘅時候☺️今期新款其實唔多,主打係將舊款砌成三件一碟😂不過都出咗啲新魚可以試~💙貝三味💙💵$17依碟就係今期嘅主打之一嘅三貫盛り,將舊嘅貝類壽司砌埋一碟咁當係新出~味道同一樣,口感彈牙又無腥味,鍾意貝類嘅人士可以照叫☺️💛軍艦三味💛💵$17包括蔥花吞拿魚軍艦、飛魚子軍艦同埋甜蝦軍艦~最欣賞吞拿魚軍艦,口感好軟綿綿☺️其他好正常~💚壽司郎人氣三味💚💵$39不愧係人氣三味~全部都好鮮甜好食😋其實咁樣一次過有齊三款鍾意食嘅真係幾正~仲要係大切三文魚🍣😍大大塊三文魚咁食真心正😚🧡日本真鱸🧡💵$12依款嘅真身同圖真係差緊啲😂口感係腍得嚟帶少少煙韌嘅白身魚,同塊紫蘇葉一齊食嚟講算ok咁啦~💙擬目烏賊💙 💵$17其實我覺得依款同常駐menu款嘅烏賊🦑分別唔大,大概係比較起上嚟偏腍身少少,口感無咁彈牙咁~🤎炙燒太刀魚🤎💵$17一見到依款魚上面有薑蔥蓉其實都知應該係會偏腥🫢炙燒偏熟,又偏腥,真係唔啱我口味🙈🤍炸水牛芝士🤍💵$17又真係幾拉絲😍食落偏淡,但係都會食到淡淡嘅芝士香~不過食得多都係會漏~💜入口即溶宇治抹茶蛋糕💜💵$22作為一個抹茶控,今期新推出嘅抹茶蛋糕係我最期待嘅item~

💙貝三味💙

🤎炙燒太刀魚🤎

🤍炸水牛芝士🤍

💜入口即溶宇治抹茶蛋糕💜
💵$22
作為一個抹茶控,今期新推出嘅抹茶蛋糕係我最期待嘅item~但係正所謂冇期望就冇失望,我會汲取今次嘅教訓🙃完全唔知所謂嘅入口即溶喺邊度🫢個抹茶蛋糕除咗隻顏色係抹茶🍵,唔知抹茶咗喺邊度,食幾啖都食唔出有抹茶味,認真嗒耐啲先有啲啲清香嘅抹茶味,仲要係海綿蛋糕質地🙈隔離啲忌廉就一向係咁重奶香,係好食嘅,但係唔該唔好話我知個入口即溶係講緊啲忌廉,多謝☺️

💕overall💕
壽司郎人氣三味
擬目烏賊
炸水牛芝士
2022-03-24 411 浏览
今日天氣一般,搞到心情又好似唔係咁好,咁就搵d好野食下,開心下啦🥳反正好耐好耐無出國,日本又去唔到,咁就愉快地決定係香港食個壽司🍣當去左日本食開心下啦😁咁就去左日本人氣迴轉壽司郞。。。等咗一個鐘嘅壽司。。。首先黎講下職員服務服務係十分之好,令人很滿意,由帶位到入坐最後還做了一個簡單介紹,令第一次黎既客人清楚知道杯碟,醬油餐具嘅位置,另外可以用ipad點你想要既壽司或其他食物,食物會由上面的運輸帶送到。跟住就講食物品質食物好新鮮😋3文魚好滑,蟹膏松葉蟹都非常之好食,唔會有腥味,炸物脆口,應該係即叫即炸,茶碗蒸材料充足,甜品芭菲不論視覺定係口感都係多層次嘅享受,單食雪糕可以享受濃郁的奶香味,但混合水果嘅酸味同朱古力又係另一番味道,雪糕唔會只係得一種甜味令人生厭。最後講埋環境環境衛生都很滿意👍🏻但有一個問題就係如果坐門口位置朋友就會俾正在等候的客人睇住你進餐,應該會有d唔係咁自在。整體黎講由入坐到離坐不論職員服務,食物質素,環境衛生,都很滿意👏🏻下次可以再次光顧👏🏻
首先黎講下職員服務

跟住就講食物品質

最後講埋環境

整體黎講

2022-03-24
2022-03-04 1588 浏览
疫情持續升溫,每天都用快測包驗左先敢出門,得悉壽司郎今日推出新品,出去買日用品同時都嘗新品,的確,比平時無咁多人,12 點放飯時間拎票等左20分鐘就入座了。鹽漬沙甸魚配昆布青椒 🫑:沙甸魚肉質結實有口感,鹽漬吾會死咸,油潤易入口,完全吾腥,用上適量昆布同青椒絲加口感同時去腥。棱子魚🐟:肉質鮮美有彈性,用火槍輕輕火炙一下,釋出魚油香氣,口感鮮嫩而且帶有海水🌊味清新馥郁,如果提供刺身食法就好了。櫻花蝦・銀魚仔軍艦雙味🦐🐠 :好多對眼望住你👀櫻花蝦多到溢出,蝦仔好得意,香味濃郁,口感好細緻,呈橘紅色,食落軟糯。銀魚仔開頭以為係白飯魚,因為都係一堆白色魚仔,食落無咩味,反而比佢放表面既姜蔥蓋過原本鮮味,無咩特別。大人的焦糖慕絲撻(期間限定)🥧:整體食落偏苦,焦糖味突出,最表面個層焦焦糖味沒有炙燒的,中間慕絲呈cappuccino 味,沒有很滑,底部是牛油餅碎製成餅底,旁邊有牛奶味濃忌廉配搭著,整體食落偏苦要配搭忌廉先好點,麻麻地。北海道產魷魚拌辣醬軍艦🦑:重口味之選, 魷魚🦑好有彈性拌勻辣醬,充滿惹味辛辣,但又甜甜地,中和番,紫菜好夠脆,不錯👍🏽。卡達拉娜:點少得馳名甜品🍮,表面一層炸左焦糖,

鹽漬沙甸魚配昆布青椒 🫑:

棱子魚🐟:

櫻花蝦・銀魚仔軍艦雙味🦐🐠 :

大人的焦糖慕絲撻(期間限定)🥧:

北海道產魷魚拌辣醬軍艦🦑:

卡達拉娜:
點少得馳名甜品🍮,表面一層炸左焦糖,好似crème brûlée 咁,雪糕質感好厚實,食落好幼滑,濃濃蛋香帶有忌廉味,值得一食。

總結:
新品不錯試 沒有很驚艷
但整體性價比高

2022-02-16 422 浏览
今次食壽司郎,我覺得最好味嘅就係蝦三味壽司,$17有三件蝦壽司,一次過品嘗唔同味道。第二好味係長崎吞拿魚壽司,$12兩件長崎吞拿魚壽司🍣非常新鮮!最後甜品食咗抹茶芭菲🍵今次佢做緊特價 $22 好抵食😌
2022-02-14 636 浏览
一個不能外出晚市的情人節,除了家中玩煮飯仔,品嚐一餐極早的堂食“晚餐”;倒不如享用一個正常的Bunch。人氣迴轉壽司連鎖店因為人流不絕,除了分店在疫下越開越多,還將營業時間越開越早。不想久等一小時以上,只好選擇食Bunch。第一次光臨,已預早在網上看了餐牌;但原來用餐時間比想像中少,只有一小時,食得有點急。雖然是迴轉壽司店,但大部份客人也選擇自選落單,因為局限於上餐路軌的設計每次下單最多四款。1. 熱食整體也遜色了一點: - 鯛魚湯蜆肉拉麵:拉麵口感差了一點,蜆肉無鮮味。- 茶碗蒸:平平無奇。2. 甜點完全沒有驚喜:- 焦糖蕃薯:硬了一點,甜度不足。- 抹茶紅豆瑞士卷: 奶油味重,抹茶味淡。3. 壽司飯比較鬆散,熟食可免則免,生魚片有些不錯,貝殼類普遍也出色:- 熟食類:鰻魚,梳乎厘海鰻,極上海鰻都好一般,汁又太少了。軟殼蟹又不夠脆。- 生魚片類: 油甘魚和大吞拿魚腩好鮮甜美味,厚切三文魚、油甘魚天身和日本真鯛只是一般貨色。- 貝殼類:原隻帆立貝非常肥美很新鮮,赤貝和北寄貝也有鮮味,蝦三味也抵食。4.軍艦紫菜不太軟,但食材就不值一提。松葉蟹蟹膏和海膽有點令人失望。作為一間迴轉壽司店,單

不想久等一小時以上,只好選擇食Bunch。

1. 熱食
整體也遜色了一點:
- 鯛魚湯蜆肉拉麵:拉麵口感差了一點,蜆肉無鮮味。
- 茶碗蒸:平平無奇。

2. 甜點
完全沒有驚喜:
- 焦糖蕃薯:硬了一點,甜度不足。
- 抹茶紅豆瑞士卷: 奶油味重,抹茶味淡。

3. 壽司

4.軍艦

作為一間迴轉壽司店,單從食材質素作整體評價也有70分。下次如有機會再光顧,只選貝殼和生魚片類壽司,總體評分便可再拉高。

2022-02-14
  • 特選大吞拿魚腩壽司
  • 日本原隻帆立貝壽司
  • 油甘魚壽司
呢排真係少左去餐廳堂食🥺難得出街食就紀錄下啦🤫是日再戰壽司郎🤗今次揀左去葵芳店見openrice資料顯示10點半開門咁就打算10半左右到結果因為我遲左少少🤏15分鐘左右啦🤪就見住最後一張台都入座了咁就要禁飛 No.001諗住d人10半食起碼等一個鐘啦點知等左5分鐘左右就叫號啦🥳好開心😃一坐低即刻點點點 點左3轉試左一些新年限定款好滿足呀😋不過由於一早 戰鬥力唔係好勁唔算食得太最後叫個每次必叫茶碗蒸暖胃 好食👍🏻同埋卡達拉娜 之前都係叫芭菲呢個第一次叫 好驚喜 原來好好食😋..#唯有食是最治癒的
呢排真係少左去餐廳堂食🥺
同埋卡達拉娜 之前都係叫芭菲
呢個第一次叫 好驚喜 原來好好食😋
#唯有食是最治癒的
2022-02-13
$170 (早餐)
2022-02-03 302 浏览
幾個月前試過黃大仙店早上都很多人,未夠11點去攞飛,最後都成十二點半先有得食。今次唸住年初一應該少人,三點睇app居然話多人到「停止walk in」,打算轉去別處,去到附近看看,居然少人極,實在難得,也意想不到,居然排了15分鐘就有位,大年初一有幸試壽司郎葵芳新店。店員一樣的有禮貌,座位也不算逼,電子落單方便,食物款式多,而且價錢不貴。不過對比黃大仙店,這裡的魚生切得較薄及形狀不靚,飯較軟黏,易散。魚生不夠鮮。炸墨魚咀可口,叫了兩碟。特別讚綠茶芭菲,綠茶的部分夠味,雪糕奶味很重。現減價,$22有交易,很抵哩!牛肉壽司賣相一般,牛略硬同少少肥。心太軟平,有少許「心軟」流心,但不夠流,但價錢平。我都想再試下其他分店。
2022-02-01
2022-02-02 224 浏览
再一次去食壽司郎, 自以為以前一晚已經做足功課, 商場寫十一點半開店, 甘我十一點先去排隊啦. 點知官方社交平台原來寫左11點開門. 所以當我去到已經派飛去到90兼且顧客入座進食中.....唉, 今次算快啦, 等左一個半小時, 就可以入座. 甘辛苦先排到入黎, 梗係試下佢個期間限定【恭喜發財】入面既天然藍鰭大吞拿魚腩$27, 天然藍鰭中吞拿魚腩$17, 極上脂鰹魚群17, 微辣生拌甜蝦軍艦長12, 金目鯛17, 亦試左佢個1月限定嘅【新春初売り】: 日本真鯛配烏魚子$17. 當然吾少得特選大吞拿魚腩, 特選中吞拿魚腩, 赤蝦, 日本產帆立貝, 茶碗蒸 同埋食左個勾起兒時回憶既蜜瓜雪芭.  相吾多啦, 因為一上桌就已經俾我朋友鯨吞了. 今次有些少失望, 沒了我喜愛的劍魚腩同咋墨魚咀. 不過今次2人同行$668/33碟幾好意頭甘喎, 希望來年一切順利啦.
2022-01-30
2022-01-28 178 浏览
據說遲下元朗會開壽司郎新分店,大鄉里又怕排隊既我地係葵芳店終於食到個brunch😆 安排左我地坐卡位,環境闊落,不過同對面有d距離,直接用pad 點餐,每次限點4款,直接係運輸帶送上食物🍣❤️‍🔥期間限定👇🏻🎏極上水煮松葉蟹 / $27呢款可以唔洗試,唔算新鮮亦唔抵食😅-🎏鮟鱇魚肝軍艦 / $17🎏鱈魚白子軍艦 / $17🎏辣味蟹肉軍艦 /$12🎏特大生松葉蟹腳 / $274款都係普通,中規中矩😌-🎏醬烤鰈魚鰭邊 / $12🎏炙燒芝士三文魚 / $12🎏蝦三味 / $17🎏日本產原隻帆立貝 / $22🎏特選大吞拿魚腩 / $27呢幾款算係幾好食,整體無太大驚喜,壽司都係正常質素,反而薯條幾好食😋 雪糕🍨可以試下加d抹茶粉食🍵 最後2 個人都食左4百幾蚊🤣

❤️‍🔥期間限定👇🏻
🎏極上水煮松葉蟹 / $27
呢款可以唔洗試,唔算新鮮亦唔抵食😅

🎏鮟鱇魚肝軍艦 / $17
🎏蝦三味 / $17
🎏日本產原隻帆立貝 / $22
🎏特選大吞拿魚腩 / $27

2022-01-25 232 浏览
嘗試食頭輪但唔成功的一次🙈🙈🔘大切日本產油甘魚腩🔘油甘魚🔘油甘魚天身天身係油甘魚背骨周圍冇筋嘅部位,數量稀少,喺Menu係冇相睇懶神秘咁😆😆,我哋覺得三碟油甘魚質素都好好!! 🔘六選刺身盛🔘蝦三味呢兩款係平時食開嘅,有人形容蝦三味為男人的浪漫,因為夠抵食夠飽肚!! 😆😆🔘巴斯克芝士蛋糕🔘特盛紅楚蟹海苔包🔘鮟鱇魚肝軍艦應該係新品/期間限定,芝士蛋糕係expect嘅味道,幾好味!! 紅楚蟹肉冇咩鮮味可以話係冇咩味,蟹膏反而味道濃郁,所以整體麻麻地!! 鮟鱇魚肝絕對好食過鰻魚肝🔘海膽軍艦嚟咁多次都冇食過今次膽粗粗試吓,果然係唔好食,唔使試!! 同埋軍艦嘅紫菜普遍都偏淋,所以軍艦類我都麻麻哋!! 今次抽獎係豉油碟呀...🙈🙈
嘗試食頭輪但唔成功的一次🙈🙈

鮟鱇魚肝絕對好食過鰻魚肝

🔘海膽軍艦

今次抽獎係豉油碟呀...🙈🙈

2022-01-23 125 浏览
我個friend呢排好想食壽司郎,終於夾到一齊放假,所以勁早去到排隊食,估唔到都幾多人排隊,可能加上今日係星期日😂平時都食開壽司郎,最好食12蚊炸京蔥蝦壽司,海膽壽司(海膽得小小😂),茶碗蒸,芝士鰻魚壽司,呢d coomon野都好味😋呢排新推出嘅蟹肉撈麵,個人認為就麻麻地,寧願食湯烏冬同拉麵,同有鹼水味🤔而最唔適合我口味嘅就係個個螢光魷魚壽司🤣🤣🤣充滿住好奇心去叫黎食,點知唔係一般嘅唔好食😂真係唔太適合我🤣兩個人食左四百幾~(好大食)
兩個人食左四百幾~(好大食)
2022-01-05 326 浏览
自從葵芳壽司郎開後,就一直想來食,但等候時間實在太難捉摸了。今天有事做先拎了飛,想著等1百個號碼最小要一小時吧?結果半小時後己過...幸好排後補只需半小時就有得食!2022小幸運!無論幾時經過,門口都人滿為患。等候時我都開始同情門口叫飛的小姐姐了。一點多入到去,剛好是Lunch時間,2個人坐吧台位。店內是自助點餐,用平板點點點就可以了。點完的食物一會就會送到中層的傳送帶上。停定就可以拎~叫左好多嘢食,就寫下我覺得值低記得要再食或下次唔好再食的食物做個記錄啦。炸雞軟骨($17)必叫,送上來時熱辣辣。加D檸檬汁,正!相似的還有炸章魚塊,叫晒2個做對比後,我決定之後只叫炸雞軟骨。日本產原隻帆立貝($22)帆立貝好大粒,又好鮮味。一碟只有一粒。豬骨拉麵($32)這個就不太推了,湯底太濃,沒有食拉麵的感覺,但又未去到沾麵的情度。原條海鰻($27)當極上鰻魚只有一片都要$22的時候,為何不加多$5要原條?栗子味卡逹拉娜($22)口感有D像雪糕,面上有一層焦糖,甜甜的,二個人share剛剛好。2個人食左4百幾扲埋外賣紙返去,睇定下次有咩食☺

一點多入到去,剛好是Lunch時間,2個人坐吧台位。

店內是自助點餐,用平板點點點就可以了。

點完的食物一會就會送到中層的傳送帶上。
停定就可以拎~

炸雞軟骨($17)
炸雞軟骨

必叫,送上來時熱辣辣。加D檸檬汁,正!

日本產原隻帆立貝($22)
日本產原隻帆立貝

帆立貝好大粒,又好鮮味。一碟只有一粒。

豬骨拉麵($32)
豬骨拉麵

原條海鰻($27)
原條海鰻

當極上鰻魚只有一片都要$22的時候,為何不加多$5要原條?

栗子味卡逹拉娜($22)
卡達拉娜

2個人食左4百幾

扲埋外賣紙返去,睇定下次有咩食☺

2022-01-02
炸雞軟骨
日本產原隻帆立貝
原條海鰻
卡達拉娜
還有2星期就踏入2022年,努力了一整年(再加上沒能出走妹好好放鬆),當然要好好慰勞自己啦!不斷在香港擴展版圖的壽星郎最近都推出「歲末大感謝」,小妹當然會去好好感謝自己。點了數款歲末限定,又點了10月新加的貝類,當然還有小妹最愛的蔥吞軍艦和油甘魚腩壽司。先講歲末限定。老實說它們都不是my cup of tea,鮟鱇魚肝軍艦的口感黏黏,但又沒什麼味道;寒平目又是沒什麼味道;赤貝雙味好像有點微苦;淺炸鹽漬鏗魚是眾多歲末限定裡較為符合小妹心水的一款了。海松食貝的鮮味不錯且爽口;而白鳥貝又是微苦。油甘魚和吞拿魚都是不過不失,但想說今次點的所有軍艦壽司上的紫菜都不脆,no good。總的來說,「歲末大感謝」是不是壽司郎要感謝我們對她的無比包容呢?

海松食貝的鮮味不錯且爽口;而白鳥貝又是微苦。

2021-12-24 257 浏览
終於食到壽司郎🤣粗粗地排左個半至2個鐘😮‍💨我地仲頂唔順去左買燒賣頂肚🤣🤣·最好食係周打蜆湯麵!!!!🤣講俾朋友知都笑…但我真係好想因為呢碗麵再排隊食壽司郎😂勁濃湯頭勁正,份量剛剛好👍🏻👍🏻壽司就一般wasabi 落左4包都係無味得個咸字(平時果d我落一包或者少量架za😂)不過講到最難食😿一定一定係甜品!栗子卡達拉娜🥶好甜!!口感仲好奇怪🥶放棄左!!·📍壽司郎葵芳興芳路223號新都會廣場1樓176-177號鋪
壽司就一般

📍壽司