近期最hit的壽司郎荔枝角店開幕,真心被大拖羅吸引了即使等了三小時,依然覺得值回票價! 食品種類多,質素高價錢不貴拒吃元氣千兩後終於有選擇!大拖羅超新鮮!一咬落口有一陣甘味慢慢滲出,跟著再有一陣甜味。 食完後甘味喺口中不斷徘徊我自己鍾意淨食塊刺身因為飯味有點蓋過魚生的鮮甜味火炙三文魚超好食,首推! 三文魚嘅面燒過有一股香味滲出, 加上它的醬汁十分惹味! 三文魚燒得十分甘香,未放入口只在嘴邊已經有一股油香日溢出, 咬下去時魚油與飯融合在一起再加上醬汁甜甜的十分惹味,而飯和魚嘅比例十分好,三文魚大大塊與小小一團飯令鮮味醬汁味突出,不得不encore!雖然十分抵食,17元有兩件油甘魚 ,但絕不欺場厚切油甘魚一咬下去食到有魚嘅口感,鮮甜甘香味很突出,再配上飯的甜味兩者十分配合!帶子有驚喜咬下去很有口感, 雖然火炙令帶子少了點鮮味,但多了一種甘焦嘅味道,甜味再慢慢滲出魚子非常新鮮,咬下去「卜」一聲從口中爆開, 不過魚子略嫌偏鹹,鹹味蓋過了三文魚, 可能單獨食更好鰻魚燒得剛剛好, 外面有少少乾焦口感但魚肉仍然保持嫩滑, 加上燒汁十分惹味,十分吸引這個甜品超推介! 本來想外賣,可惜全店所以食物都不設
近期最hit的壽司郎荔枝角店開幕,真心被大拖羅吸引了
即使等了三小時,依然覺得值回票價!

食品種類多,質素高價錢不貴
拒吃元氣千兩後終於有選擇!

我自己鍾意淨食塊刺身
因為飯味有點蓋過魚生的鮮甜味

雖然十分抵食,17元有兩件油甘魚 ,但絕不欺場

帶子有驚喜

這個甜品超推介! 本來想外賣,可惜全店所以食物都不設外帶

2020-03-27 9578 浏览
第一次試香港的壽司郎,雖然之前見過有人建議用APP即日拎飛,不過可能因為荔枝角店還是試業階段吧(?),之前經過問店員,佢叫我地可以11:-00到拎位,11:30正式入座。好吧,今天就就來試試佢!今日我地11點準時黎到,拎既已經係28號飛,不過見到座位表有成46張枱,都有信心可以第一輪入座(否則要等成個鐘,不了)。大約11:35被安排入座,店員問我地有無食過,並盡量踎低(以同我地保持一樣EYE LEVEL),詳細介紹落單方法,雖然介紹略有不足(混淆了兩款豉油),但態度都好好。用平板電腦下單,壽司每次只可叫四碟,應該係因為送餐帶每次只可以送到四碟,但組織同送餐都好快。整體係幾唔錯既!介紹碟款價錢的指示牌點餐平板電腦都幾好用,餐牌亦好多選項。下面三款係個人推介:荔枝角新店優惠$12大拖羅壽司——偏薄但都好抵食!原條海鰻壽司 ($27)——好食,仲可自己加穴子用既豉油。鹽燒三文魚腩壽司($12) ——都係抵食推介!其他都唔錯,埋單兩個人$360,以佢既價位黎講都食得唔平。我同老死兩個人都覺得食物質素係above average,可以一試。如果要排起碼半個鐘,我地應該都唔會成日諗去佢了。

介紹碟款價錢的指示牌

點餐平板電腦都幾好用,餐牌亦好多選項。

下面三款係個人推介:

荔枝角新店優惠$12大拖羅壽司——偏薄但都好抵食!

原條海鰻壽司 ($27)——好食,仲可自己加穴子用既豉油。
鹽燒三文魚腩壽司($12) ——都係抵食推介!

如果要排起碼半個鐘,我地應該都唔會成日諗去佢了。
2020-03-27
  • 鹽燒三文魚腩壽司