2022-08-14 273 浏览
成日都會聽人將壽司郎形容為被壽司耽誤嘅甜品店,甜品嚟講的確抵食又好食!卡達拉娜口感creamy得嚟又帶少少挺身,所以有啲人會覺得似雪糕,依個形容我就覺得誇張咗啲,其實都係偏向燉蛋,面頭嘅焦糖做得又薄又脆,有時會仲會推出新口味保持新鮮感,不過外賣嘅人就要留意,因為驚炙燒會加速融化,所以default係唔會炙熱上面嘅焦糖,有需要可以同店員講。芭菲一樣相當唔錯,大大杯而且配料足,雪糕入口幼滑,記得要留肚食埋甜品啊

不經不覺,壽司郎已進駐香港3年了(亦暗示大家已經被武肺折磨3年)。來到壽司郎3週年創業祭,她們主要是為客人送上過往大人氣的商品,而新品方面,就是跟卡樂B聯乘的那件蜂蜜牛油味卡達拉娜了。蜂蜜牛油味卡達拉娜的質感比經典卡達拉娜軟滑,牛油味和蜂蜜味都很足夠,不過可能小妹已牢記著經典卡達拉娜的味道吧,硬是覺得這件期間限定版又鹹又甜,感覺怪怪的。其他再發售的人氣商品來說,小妹只點了自己喜愛的,其中我們共點了4碟加大碼蔥吞!未知是不是因為今次是晚上8時多才入座的緣故(晚上10時關門),所以小妹覺得點餐後等了好一陣子才送上食物,另外貌協會會員表示他所點的壽司大都炒車了。就這樣!壽司郎請繼續為我們送上日本味啊!

就這樣!壽司郎請繼續為我們送上日本味啊!
2022-08-08 207 浏览
自從壽司郎開業已經很少去其他連鎖式壽司店了,最主要因為價錢不算好貴但味道可以.雖然長期排隊我自己會選擇朝早時段食第一輪因為不需等好耐大約一個小時就可以入座了,有陣時當早餐食🙂見呢排出咗三周年創業祭期間限定但不似預期😝雪花和牛雙味:好乾身好似食緊風乾左的鹹牛肉壽司,一款我唔會再點嘅壽司。蜂蜜牛油味卡達拉娜:賣相好可愛,但是牛油味偏重完全好像食牛油一樣只不過面有一些焦糖.如果同屋企人一齊分享是可以的,但如果自己獨食就吃不消了🤪.其餘這幾款就是我每次嚟到必點🤭質素永遠保持到,完全係隔幾日心思思就會想食的
見呢排出咗三周年創業祭期間限定但不似預期😝

2022-08-03 174 浏览
壽司郎食過幾次,今次等候時間是最短的一次,自從發現這家店比以前食開那一家連鎖店高質兼抵食之後已經回不去了。店內有卡位,也有吧枱位,所點食物經由輸送帶送到,方便又衛生。上方是輸送帶送來所點食物,下方是迴轉帶,客人看到迴轉帶有合眼的食物,亦可即時拿取享用。第一輪點了赤貝、赤蝦、帆立貝、吞拿魚腩和海膽海苔包,赤蝦來了個香蔥赤蝦,經反映後換回了想要的赤蝦。各種食材鮮味依然,最愛還是海膽海苔包,一片片完整的海膽很是吸引,味道甘美豐腴,用脆脆海苔連飯包著一起吃,實是一絕,後來又追加了一次。第二輪有炸海苔芝海老、海螺雙味、間八、赤鯥、鮟鱇魚肝軍艦、海膽海苔包,海螺雙味是每次必點的,喜其爽脆帶鮮的口感。第一之吃鮟鱇魚肝軍艦,感覺還可以啦。間八和赤鯥是期間限定,間八油潤有咬口,妹子比較喜歡赤鯥的清淡,炸海苔芝海老外脆內嫩,個人覺得比較油膩,試一次就好。甜點選了日本蜜瓜和卡達拉娜。蜜瓜也是期間限定,肉軟清甜,可以啦。卡達拉娜也是每次必點的項目,原來這個日本超人氣甜點是源自西班牙,含在口裡讓它在口腔內慢慢溶化,品嚐香滑的味道與口感,是一種很好的享受。期待下一次再來吃的時候也不用等太久啦。
第一輪點了赤貝、赤蝦、帆立貝、吞拿魚腩和海膽海苔包,
赤蝦來了個香蔥赤蝦,經反映後換回了想要的赤蝦。
各種食材鮮味依然,
用脆脆海苔連飯包著一起吃,實是一絕,後來又追加了一次。
海螺雙味是每次必點的,喜其爽脆帶鮮的口感。
第一之吃鮟鱇魚肝軍艦,感覺還可以啦。
炸海苔芝海老外脆內嫩,個人覺得比較油膩,試一次就好。
甜點選了日本蜜瓜和卡達拉娜。
蜜瓜也是期間限定,肉軟清甜,可以啦。
期待下一次再來吃的時候也不用等太久啦。
2022-07-26
下午茶
2022-07-05 208 浏览
🍴推薦:海膽海苔包 $17垃圾口嘅我表示 好!好!味!🥹🥹🥹🥹🥹 encore完又再encore 啲海膽不停係我個口入面游水🥹真係好甜好正🥹⚠️廢話巡例講講建議拎完籌返屋企 校定鬧鐘瞓覺靚覺先😌當日星期日晚 我5點去拎 730先有得入去食😌* 另收10%服務費 & 進食時間為60分鐘 🕒

🍴推薦:海膽海苔包 $17

⚠️廢話巡例講講
建議拎完籌返屋企 校定鬧鐘瞓覺靚覺先😌
當日星期日晚 我5點去拎 730先有得入去食😌

* 另收10%服務費 & 進食時間為60分鐘 🕒
2022-07-05 189 浏览
每次都見到屯門壽司郎排滿哂人但又好想試下係咪傳聞中咁好食咁今次排唔到隊就試下買外賣啦價錢實惠加上可以試哂D三文魚今次我揀既係三文魚盛盒(二人前)食材方面真係好新鮮 味道亦都好好食每款三文魚個味道都好分明同埋個價錢真係好抵 只係176$其實一盒 兩個人都已經好夠食 仲差少少食唔哂最後建議大家 如果真係唔想排或者排唔到堂食但係如果你地想拎佢地既公仔 外賣係唔會蓋印仔架(緊記)如果要換公仔 就一定要堂食可以轉攻外賣返屋企食 因為之後亦試過去黃埔堂食其實外賣都一樣鮮味同埋都係咁好食
每次都見到屯門壽司郎排滿哂人

但又好想試下係咪傳聞中咁好食
咁今次排唔到隊就試下買外賣啦
價錢實惠加上可以試哂D三文魚

今次我揀既係
三文魚盛盒(二人前)
食材方面真係好新鮮 味道亦都好好食
每款三文魚個味道都好分明
同埋個價錢真係好抵 只係176$

其實一盒 兩個人都已經好夠食 仲差少少食唔哂
最後建議大家 如果真係唔想排或者排唔到堂食
但係如果你地想拎佢地既公仔 外賣係唔會蓋印仔架(緊記)
如果要換公仔 就一定要堂食

可以轉攻外賣返屋企食 因為之後亦試過去黃埔堂食
其實外賣都一樣鮮味同埋都係咁好食
2021-06-28
30 分钟 (外卖自取)
2022-07-02 141 浏览
成日都堂食壽司郎,所以就試吓外賣,叫左個壽司郎嚴選盛合(2人前)有20件。每一件刺身都非常大件,應該比堂食大件,所以兩個人食非常之足夠,雖然味道唔及堂食嘅新鮮,但係以外賣來講質素已經算唔錯,因為唔係即整即食

2022-07-01
10 分钟 (外卖自取)
午餐
2022-06-25 1671 浏览
第二次再光顧壽司郎,是因為六月限定商品有自己想吃的松阪牛和白桃雪芭,亦帶爸爸來吃,真是期望愈高,失望愈大🥲新品:🙃松阪和牛🍣味道一點都不像和牛,😔牛味淡,肉質軟腍腍,我沒有點任何醬汁,是想吃牛肉本身的味道,但真是非常普通,不值得推介😖。🥢蟹肉忌廉可樂餅這新款小食都是期間限定,的確是外脆內軟,但餡料實在太像BB糊,一點也不紮實,味道可以,口感一般!🥢赤烏賊雙味(生 • 炙燒)🍣反而沒有期待的燒烏賊反而不錯👍🏻,同一材料,兩種味道!🥢鹽漬筋子🍣上碟時已經掉落,賣相差,吃起來跟魚籽差不多味道。🥢小柱海苔包配三文魚子🍣也是同上一款壽司差不多!😋值得再點:油甘魚天身肥美、芥末章魚軍艦、壽喜燒牛排、厚切燒鯖魚、醬烤特選中吞拿魚腩、極上鰻魚、鰈魚鰭邊、醬烤鰈魚鰭邊,油脂香十足😗其他可吃可不點:三文魚日本鯷天婦羅針魚炙燒赤鯥甜品:卡達拉娜🥲解凍時間不足,口感過於結實,淡淡焦糖味白桃味芭菲🥹是我最期待的甜品,但水果是來自罐頭桃肉,過甜,雪芭和雪糕都不錯,底層加了蛋糕,增加口感,但整體沒想像中好吃😅順帶一提,當日是平日午時,排隊時間縮短了,不用再等一小時!

新品:
🙃松阪和牛🍣

🥢蟹肉忌廉可樂餅

🥢赤烏賊雙味(生 • 炙燒)🍣
反而沒有期待的燒烏賊反而不錯👍🏻,同一材料,兩種味道!

🥢鹽漬筋子🍣
上碟時已經掉落,賣相差,吃起來跟魚籽差不多味道。

🥢小柱海苔包配三文魚子🍣
也是同上一款壽司差不多!

😋值得再點:油甘魚天身肥美、芥末章魚軍艦、
壽喜燒牛排、
厚切燒鯖魚、醬烤特選中吞拿魚腩、
極上鰻魚、鰈魚鰭邊、醬烤鰈魚鰭邊,油脂香十足

😗其他可吃可不點:
三文魚
日本鯷天婦羅
針魚
炙燒赤鯥

甜品

卡達拉娜
🥲解凍時間不足,口感過於結實,淡淡焦糖味

白桃味芭菲

順帶一提,當日是平日午時,排隊時間縮短了,不用再等一小時!
2022-06-24
來到5月最後1個星期,你們都吃了壽司郎的5月限定壽司了嗎?小妹當然吃了啦!🐚青森產熟帆立貝配松前漬三文魚子:帆立貝是爽爽的,略帶海水味(我覺得),雖不知道什麼是松前漬,但微酸略爽,感覺不錯。🐚特盛海螺就是爽爽的螺,只是將本身常駐的海螺壽司加碼。🦐馬達加斯加生蝦好像沒有蝦味,那個蝦頭擺盤真的有點奇怪,而且足以令這碟壽司扣超多分(我覺得吃價格更親民的香蔥赤蝦會更開心)。🐡炸藍鰭吞拿魚心頂都是我杯茶喇。對我來說,它是超級無敵韌,吃了半碟已經令我的牙骹超級累,真的不了。🍰奶茶味卡達拉娜都算點題,輕易吃到奶茶味,不過我覺得它輕鬆過甜了。原本想點另外2個期間限定的吞拿魚壽司,不過當天已經sold out了。總的來說,雖每個月都說壽司郎的期間限定真的「算吧啦!」,但小妹仍每個月都會吃1頓壽司郎午餐啦,油甘魚萬歲!

🐚特盛海螺就是爽爽的螺,只是將本身常駐的海螺壽司加碼。

兩小好鍾意食壽司郎,鍾意到見一鑊,要食一鑊🙈啱啱母親節前一日去食,好多人10:40 攞飛,行晒街買晒衫褲鞋襪,去埋namco,14:00 終於入得中途已經唔想等,但兩小堅持唔係壽司郎佢唔食😪今個星期可以開番晒餐廳全部既檯,正正可能因為咁,廚房好似跟不上落單既速度,有d 壽司仲魚,飯分離。落單系統仲一度暫停,要俾d 時間廚房做番d order 。雖然係咁,兩小都明白壽司郎係好flexible 既😂以下係我地既最愛:羅勒火炙三文魚同蝦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️海鹽火炙三文魚腩⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️油甘魚 ⭐️⭐️⭐️⭐️-⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(要撞手神)鞍糠魚肝⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (期間限定,今次已經冇得食)中吞拿魚⭐️⭐️⭐️⭐️*溫馨提示帶小朋友既記住記住自備餐具,呢度既兒童餐具長期不夠
兩小好鍾意食壽司郎,鍾意到見一鑊,要食一鑊🙈
啱啱母親節前一日去食,好多人
中途已經唔想等,但兩小堅持唔係壽司郎佢唔食😪
雖然係咁,兩小都明白壽司郎係好flexible 既😂

以下係我地既最愛:
羅勒火炙三文魚同蝦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
海鹽火炙三文魚腩⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
油甘魚 ⭐️⭐️⭐️⭐️-⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(要撞手神)
鞍糠魚肝⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (期間限定,今次已經冇得食)
中吞拿魚⭐️⭐️⭐️⭐️

• 卡特拉娜
  • 蘿勒火炙三文魚壽司
  • 蘿勒火炙蝦壽司
2022-05-08 167 浏览
叫咗3款一人前個鯖魚押壽司好難食呀 鹹到飛起其他兩盒味道還好不過食完4個人都唔舒服🤢🤮.同埋間嘢嘅安排勁差 買外賣同堂食攞飛嘅要同一條隊但店員只係顧住招呼啲堂食客 叫我企一邊等落完單又要去另一邊俾錢到拎嘢食又係明明已經預備好晒 拎得仲要去同堂食俾錢啲人排同一條隊等成堆人俾完錢我先拎得.對呢間嘢好失望
叫咗3款一人前

等成堆人俾完錢我先拎得
對呢間嘢好失望
外卖自取
2022-05-06 178 浏览
食左無限次嘅壽司郎😍😍🍣🍣已經encore左好多次,但係最怕嘅都係要等勁耐😢😢或者冇晒walk in飛(;´༎ຶД༎ຶ`)佢啲壽司好多都好新鮮😍😍😋😋又抵食,性價比高!甜品都好正
食左無限次嘅壽司郎😍😍🍣🍣

佢啲壽司好多都好新鮮😍😍😋😋又抵食,性價比高!甜品都好正
2022-05-06 117 浏览
我真喺好鍾意食日本嘢㗎!所以見我post好多日本餐💛今次屯門牛嚟到屯門排哂大隊嘅屯門壽司郎!仲記得啱啱開業嘅時候,根本排唔到位食😂就算已經開咗咁耐,但都仍然好多人等位🥲最慘冇得上網拎飛 !11點拎飛已經排到350號籌,返咗屋企等到下午3點先有得食😂好誇張 -之前未試點熱食,因為啲熱食睇落平平凡凡,今次見個春季限定嘅「濃厚蟹拌麵」好似幾正咁,寫住推薦!不過成$32㗎!好啦!決定點一碗嚟試下!話咁快就到,超細碗😂真喺兩啖食哂碗麵好多汁,連愛汁嘅我都覺得太多了😅面頭就有好多蟹肉🦀味道其實都還好,唔好食亦唔難食-之後都喺全部食壽司😂今次個油甘魚好肥好正👍🏽但有好多之前好食嘅產品都沒有了🥹傷心-下次嚟壽司郎,唔會再叫熟食了,因為生食比熟食好食好多😂😂
我真喺好鍾意食日本嘢㗎!所以見我post好多日本餐💛

話咁快就到,超細碗😂真喺兩啖食哂
下次嚟壽司郎,唔會再叫熟食了,因為生食比熟食好食好多😂😂

2022-04-20 246 浏览
平時10點半黎到都要排到80-90號,今次10點15分黎到都要排到130幾號,屯門分店真係特別多人大家可能都有聽過壽司郎隱藏食法就係將盬同抺茶粉混合,再倒入天婦羅一齊食,聞說會有紫菜味出現,但我地食完都完全唔覺,哈哈大家都不防試下另外又有返炸芝士,真係好好食,拉絲拉到好長,必點
大家可能都有聽過壽司郎隱藏食法
大家都不防試下

另外又有返炸芝士,真係好好食,拉絲拉到好長,必點
2022-04-16 198 浏览
10:30要排隊攞飛一點先有得食真係好多人食,好多人排今日有啲春季新款三盛合不過不失夠大件$39算平最好味嘅甜品就係呢一個焦糖芝士蛋糕🍰壽司郎必食甜品都算係呢一個今日終於返咗新款嘅印花換領禮物🎁24個印花終於換到有用嘅嘢就係300ml暖水壺都幾靚嘅
10:30要排隊攞飛
一點先有得食
真係好多人食,好多人排

今日有啲春季新款
三盛合