🇭🇰香港佐敦彌敦道348號彌敦坊UG樓🇭🇰UG/F, Nathan Square, 348 Nathan Road, Jordan人均消費: HKD171.味道: 👅👅👅賣相: 👀👀👀價格: 💰💰💰💰環境: 🌹🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆.日本過江龍迴轉壽司專門店❗️人人都講無理由不試✨今次揀咗佐敦分店,地點算方便,地鐵站行過去大概10分鐘左右下午兩點半到,排了整整一個半小時😅限時食60分鐘,感覺好趕全程主要以自動形式,除了普通迴轉,亦可以用平板單點,自動送到你個位.⭐️好味:特選大吞拿魚腩蟹膏軍艦生拌三文魚軍艦油甘魚生拌吞拿魚軍艦.Ⓜ️普通:長鮨吞拿魚油甘魚天身特選中吞拿魚腩鰈魚鮨邊日本真鯛蔥花吞拿魚軍艦醬烤日本產帆立貝雪花和牛.👎🏻差:貝三味.無乜邊隻特別出色好味,但迴轉壽司來講都有啲特別款式試下邊食就邊諗起元氣同明將🤣人氣過大但不算太特別,但計埋要排個半鐘真係有啲失望 (我地只食咗20分鐘😅).

🇭🇰香港佐敦彌敦道348號彌敦坊UG樓

醬烤日本產帆立貝
雪花和牛
👎🏻差:
貝三味
無乜邊隻特別出色好味,但迴轉壽司來講都有啲特別款式試下
邊食就邊諗起元氣同明將🤣
2020-05-24
  • 生拌吞拿魚軍艦
  • 生拌三文魚軍艦
  • 特選大吞拿魚腩
  • 蟹膏軍艦
  • 油甘魚
2020-05-28 314 浏览
由佢開張嗰排食過一次要等4個鐘之後都怕左唔敢再去食,而家隔左咁耐又開多左幾間分店我估應該都會改善左,所以再試多次,攞完要等30個籌,個店員話大約等30分鐘叫我可以去行下先返嚟,但我都決定喺嗰度等,果然等左35分鐘左右就到,壽司質素依然保持到,中拖羅入口即溶,食完都仲有少少魚油既香味,價錢亦大衆化,芥辣八爪魚軍艦爽脆惹味,油甘魚就一般質素冇乜特別,魷魚就鮮甜新鮮彈牙,烏冬煙韌好有口感,限時60分鐘所以食得比較急速,我去既時候已經下晏4點但都有好多人排隊,如果做會員用app去預約攞籌要預早60日,呢樣係個店員同我講,真係誇張到冇人信,不過如果有耐性都值得一試
  • 大拖羅
2020-05-27 314 浏览
你知道壽司為甚麽是一碟兩件嗎?友人問道。.大件壽司難以一口吞下造成一口大小又有呃秤之嫌客人如此難侍候 好在壽司師傅也有他的過牆梯乾脆將原本的大小 一分為二剛好塞住了客人的嘴巴.典故如此 不過話說回來可能只是希望為獨自在輸送帶上輪迴的可憐蟲 找個伴。..雖然真係要排好耐隊,但係真係非常抵食!最推介吞拿魚同埋壽喜燒壽司!以大約$30嘅價錢可以食到大拖羅性價比真係極高~其他嘅壽司都幾新鮮,而且甜品款款都好好食!希望遲啲再多啲分店,可以唔洗再排咁耐隊就有得食🙈
你知道壽司為甚麽是一碟兩件嗎?
友人問道。
不過話說回來
可能只是希望
為獨自在輸送帶上輪迴的可憐蟲
找個伴。
雖然真係要排好耐隊,
但係真係非常抵食!
最推介吞拿魚同埋壽喜燒壽司
以大約$30嘅價錢可以食到大拖羅
性價比真係極高~
其他嘅壽司都幾新鮮,
而且甜品款款都好好食!
希望遲啲再多啲分店,
可以唔洗再排咁耐隊就有得食🙈
終於都可以一嘗日本🇯🇵鮮魚直送嘅壽司郎👏🏼👏🏼👏🏼由上網訂座到食到要成兩個幾月,最終無令到我失望🤧真心感覺同日本🗾地道食到嘅分別不大,真係好有驚喜🤩由一開始牡丹蝦、帆立貝、鳥貝、八爪魚、都好新鮮,鮮甜美味😋油甘魚壽司就不過不失 🙂而鯖魚壽司呢,不要以貌取人呀⋯⋯雖然樣子不太討好,但响平價位壽司有得品嘗到都好心滿意足,味道方面就係我喜歡嘅濃口味,正😍大呑拿魚腩壽司,油份充足,魚味就一般啦😝仲有禾最喜愛嘅臭臭納豆壽司😋😋甜點佢哋都有好多款式,我哋就選擇咗雜莓🍓芭菲作為完美的終結。0-10分食品味道:7服務:6環境:6以上為本人意見 只供參考之用,謝謝😊
終於都可以一嘗日本🇯🇵鮮魚直送嘅壽司郎👏🏼👏🏼👏🏼
由上網訂座到食到要成兩個幾月,最終無令到我失望🤧
真心感覺同日本🗾地道食到嘅分別不大,真係好有驚喜🤩

0-10分
食品味道:7
服務:6
環境:6

以上為本人意見 只供參考之用,謝謝😊

牡丹蝦壽司
和牛壽司
火炙左口魚裙邊壽司
雜莓芭菲
2020-05-26 232 浏览
兩個月前訂位,到店後簽到,只要等5分鐘即可入座。門外有10分多人在等候,人潮滿滿。入座時看到店員清潔認真,噴了不少消毒用品,亦有提供膠袋暫存口罩。顧客可選擇用平板電腦點餐或直接取用壽司。桌面提供三款醬汁,包括一般壽司醬油、甜醬油膏和柚子醋味醬油。壽司方面,我們一共點了15盤,味道整體不錯,略嫌壽司飯質地稍黏,醋感特出。當中比較出色的如下:中拖羅:油脂感豐富,有入口即溶的感覺。大拖羅:同樣有入口即溶的感覺,但略嫌有筋,大拖羅比中拖羅貴$10,感覺點中拖羅就可以。蟹膏壽司:香港較少見,入口甘香熟成牛壽司:好像吃了一口牛肉飯,醬汁味道與飯10分配合蘿蔔蓉燒三文魚腩壽司:燒三文魚腩入口即化,蘿蔔蓉能減低油膩感熟食方面點了茶碗蒸、腐皮烏冬,茶碗蒸滑溜,材料豐富,有飯立貝、蝦等,好吃。腐皮烏冬一般,可以不點。甜品方面,點了卡達拉娜,比想像中出色,上層有如焦糖燉蛋般的糖層,本體入口濃厚,不會過甜。整體味道較一般連鎖壽司出色,但排隊時間較長,除非已預訂否則不會花時間排隊。

中拖羅:油脂感豐富,有入口即溶的感覺。
蟹膏壽司:香港較少見,入口甘香
熟成牛壽司:好像吃了一口牛肉飯,醬汁味道與飯10分配合

2020-05-26 10119 浏览
終於試到壽司郎😍真係聞名不如見面Walk in入去起碼要等兩至三個鐘🤣用app book都要起碼兩個月時間所以唯有喺尖沙咀附近行住街😂.呢間cp值真心高😝大部份都係$12-$30一碟一定要encore蟹膏同三文魚子軍艦🤤🤤刺身蝦新鮮爽滑又大隻😍😋另外炸物方面雞軟骨同天婦羅都唔錯🍤熱辣辣 脆卜卜🤤下次有機會再試埋其他款式☺️叫到成枱野食都唔洗三百蚊😛不過限時60分鐘就要交枱有少少趕🤣🤣但整體上真係好抵食 會再嚟😝
終於試到壽司郎😍

• 赤蝦
  • 蟹膏軍艦
  • 三文魚子軍艦
2020-05-23 318 浏览
Sushiro係我喺日平食過覺得高質又抵食嘅sushi喺香港其實都有8成水準好食又唔貴重要多選擇喎,點搵呀?!不過依家開始多人外出佢又要排返兩三個鐘先有得食啦所以食完下午茶5點零6點行過拎張飛8點就有得食😂都叫做時間啱啱好呀當日佢個YouTube 停左我打電話問店員明明話已經到我個no.結果我的士去到又話仲差10個號碼先有位,就真心覺得安排有啲差相都應該睇得出新鮮兼好味不過呑拿魚中拖同大拖我實測過兩次個質素都係撞手神叫中拖件肉白到大拖咁又肥又香叫大拖又可以同中嘅冇乜分別😂
Sushiro係我喺日平食過覺得高質又抵食嘅sushi
喺香港其實都有8成水準
好食又唔貴重要多選擇喎,點搵呀?!
不過依家開始多人外出佢又要排返兩三個鐘先有得食啦

相都應該睇得出新鮮兼好味
不過呑拿魚中拖同大拖我實測過兩次個質素都係撞手神
叫中拖件肉白到大拖咁又肥又香
叫大拖又可以同中嘅冇乜分別😂
2020-05-06
2020-05-22 304 浏览
ᴅᴇssᴇʀᴛs❣️.黎到呢到緊係唔會放過佢啲甜品😚上次介紹完壽司 今次就到甜品😋食落冇我想像中咁大驚喜 不過因為價錢都好平 可以一試🤤.巴斯克烤芝士蛋糕🧀 $27呢個同平時食到嘅唔同🧐呢度嘅口感係比較硬 唔係半熟蛋糕/輕芝士蛋糕咁軟身🙈不過佢芝士味勁香濃😍酸酸甜甜 食落唔太溜👍🏻最特別係佢有pat cream喺面🤣好軟滑 奶味夠晒濃 做到入口即融🤤但係加埋一齊食我就唔太鐘意🤭同埋呢件cheesecake係冇牛油餅底 係用左薄薄嘅海綿蛋糕🤔.士多啤梨奶味卡達拉娜🍓🍼 $22見好多人推介呢款甜品 又係我最鐘意嘅士多啤梨味😚即刻嗌左😎雖然佢真係好好味 但係因為我期望太大 所以覺得佢幾普通🤨佢只係一舊雪到好實嘅士多啤梨味雪糕🍦再加層燒焦糖喺面🤣焦糖燒到好脆 加埋雪糕一齊食口感係幾特別嘅🤪.抹茶蕨餅芭菲🍵 $32佢嘅雪糕奶味幾濃 不過都唔夠佢中間啲忌廉咁濃🍼唔知係咪雪糕太甜 我食到啲紅豆有啲鹹味🤣蕨餅好濃抹茶味 口感都好Q彈😚除左雪糕 中間仲有cream粟米片同埋應該係抹茶蛋糕?😛個蛋糕好濕同埋食落幾綿密 所以唔知佢係cream定蛋糕🧐因為隻杯唔太高 所以可以一次過吉到底 食晒所有配料🤤不過呢款
ᴅᴇssᴇʀᴛs❣️
巴斯克烤芝士蛋糕🧀 $27
巴斯克烤芝士蛋糕

士多啤梨奶味卡達拉娜🍓🍼 $22
士多啤梨奶味卡達拉娜

抹茶蕨餅芭菲🍵 $32
佢嘅雪糕奶味幾濃 不過都唔夠佢中間啲忌廉咁濃🍼唔知係咪雪糕太甜 我食到啲紅豆有啲鹹味🤣蕨餅好濃抹茶味 口感都好Q彈😚除左雪糕 中間仲有cream粟米片同埋應該係抹茶蛋糕?😛個蛋糕好濕同埋食落幾綿密 所以唔知佢係cream定蛋糕🧐因為隻杯唔太高 所以可以一次過吉到底 食晒所有配料🤤不過呢款甜品都普通🙈
抺茶蕨餅芭菲
巴斯克烤芝士蛋糕
士多啤梨奶味卡達拉娜
抺茶蕨餅芭菲
2020-05-22 1065 浏览
同女朋友講左要食壽司郎好耐,今日終於的起心肝一早去排隊,我哋並冇使用網上預約,因為網上預約通常好快都會full左,我哋嗰日大概下晝4:00就去到舖頭拎飛,因為佢有網上顯示排隊嘅進度,所以我哋一路留意住就一路喺附近行一陣,然後去到大概下晝6:30就輪到我哋啦。so far咁樣嘅話唔使留喺度等,我都覺得好快就排到我哋,亦都配合到時下嘅年青人。入到去之後,我哋被安排到去一個兩人嘅吧台位,好適合情侶。然後佢枱面會有部iPad去睇Menu叫嘢食,亦都可以喺迴轉帶上面拎嘢食,選擇好多,同時佢都會有好多限定嘅嘢食,唔會一式一款,咁每次去嘅時候都會有驚喜。至於食物方面,佢嘅壽司比起其他市面上嘅連鎖壽司店都要好食,而且選擇都會比佢哋多,同埋一定要試佢哋嘅拖羅,因為喺香港感覺上可以食到拖羅嘅壽司店唔多,而且佢哋嘅拖羅味道都好好,絕對值得一試。同埋就算order嘅壽司上菜時間都好快,亦唔會漏單,呢方面做得好好。去到最後,我同我女朋友食咗大概20碟,埋單大概$400左右,計返$200一個頭,都夠食到抱住個肚走,絕對唔貴同埋值得一試!
鰻魚汁、豉油、檸檬汁
三文魚
極上大吞拿魚腩
三文魚牛油果卷
炙燒芝士三文魚、炙燒羅勒三文魚
卡達拉娜
食餐sushiro 真係唔簡單,一係早1~2個月上佢個app 度book 位,一係就親身過到去佢店舖度排隊拎籌。今日520, 本身想去黃大仙新店,但五點佢已經截左籌,所以轉左去佐敦店排,6點左右到達拎完籌要等差唔多200個位,已經覺得有d 絕望,但係提提大家可以攞左籌之後喺youtube 睇直播就會知。等到9點幾十點先入得,價錢係平民價既壽司,我每次黎都會必叫既吞拿魚,三文魚,帆立貝,仲有甜品卡達拉娜,超級正!推介。食完之後記得排好d 碟等店員過黎數碟埋單了。

食完之後記得排好d 碟等店員過黎數碟埋單了。
2020-05-21 297 浏览
🍣佐敦再戰人氣日本迴轉壽司店🍣上次等了3小時45分鐘walk in 之前決定用app book 三個月後再來一次,看看水準是否一樣?🍣上到餐廳明顯無之前的咁多人,只有幾檯在等候的客人,大約十個左右,而三個月前訂檯的時候是book 了2 人,我地今日3位食,去到時需要用app的號碼在門口登記,再同店員說改人數就可以🍣海報上有貝及蝦的季節限定,即刻點個海螺雙味$22同特盛帆立貝$22 試試,海螺味道鮮爽脆口好食,另一個經醬油炙燒過,多添一份香氣🍣四川風壽司,來到是黑媽媽的肉,味道是四川醃料的味道,加入日本大蔥,fusion 菜黎🍣吞拿魚沙律,上檯時,東歪西倒的軟淋紫菜,水狀吞拿魚沙律,令人回想起明將壽司的集體回憶,大家明的就明我講咩,不過唔難食🍣蜆肉拉麵,蜆肉味道尚可,是雪藏蜆,味道較平均,麵及湯底都算正常,size 細細女仔食剛剛好🍣味道不差但賣相不討好的迥轉壽司,以上的食物大多是點餐送到的,輸送帶上的壽司偶爾會見到壽司是訓低的,賣相一般,但在無可選擇的前提下,想食壽司的其中一個選擇壽司郎 地址: 佐敦彌敦道348號彌敦坊UG樓
🍣佐敦再戰人氣日本迴轉壽司店

壽司郎
地址: 佐敦彌敦道348號彌敦坊UG樓
2020-05-20 174 浏览
提前一個月book位,去到幾乎唔洗等就可以上樓,樓下都幾多人排隊。上到去環境都ok,book位的原因所以基本上都可以按時入座。壽司質量好,價錢非常親民,性價比極高。赤蝦食到停唔到口,好甜好新鮮,牛壽司必食!仲有好多新奇有趣嘅創意壽司~甜品方面必食卡達拉娜,唔會太冰太甜,最近限定版嘅士多啤梨味好正,食起身好fresh~btw,四川口味五花肉壽司嘅口感都幾盞鬼,有興趣可以試下~甜蝦壽司不容錯過,八隻甜蝦疊羅漢咁,食起身非常鮮甜
壽司質量好,價錢非常親民,性價比極高。
2020-05-19
  • 卡達拉娜
  • 大吞拿魚腩
  • 厚切三文魚
2020-05-20 169 浏览
等成3個鐘先有得食既,超人氣壽司店🤪———————————————.🔶雖然要等好耐,但無可否認佢既性價比超高!食物種類選擇頗多,而下圖絕對係必點items😋每件都只係$27,就食到比山高既帶子、甜蝦壽司,原條海鰻壽司直頭見唔到飯😂當然仲有佢地大推既大拖羅,雖然食落似中拖羅,但味道仍然對得住佢$27嘅價格😋性價比確實很高,以元氣/板長價錢,食到千两質素,如果唔洗排長龍,就可以完美取代佢哋啦😊by C*#sissyfoodie
等成3個鐘先有得食既,超人氣壽司店🤪
———————————————
🔶
雖然要等好耐,但無可否認佢既性價比超高!
食物種類選擇頗多,而下圖絕對係必點items😋

#sissyfoodie
2020-05-19 204 浏览
傳聞壽司郎好抵食,又要排隊排好耐隊。今日就去潮聖一下。拎完飛果然係無限既等待,等左一個鐘左右終於入得。望落去啲野好新淨新鮮既帶子,上面仲有我最中意既三文魚籽。整體質素比起本地連鎖既好十倍
傳聞壽司郎好抵食,又要排隊排好耐隊。今日就去潮聖一下。

拎完飛果然係無限既等待,等左一個鐘左右終於入得。
望落去啲野好新淨

新鮮既帶子,上面仲有我最中意既三文魚籽。

整體質素比起本地連鎖既好十倍
2020-05-13 178 浏览
I have to say i really enjoy the food at this place. This is my first experience at Sushiro and I had a great experience.Good food with reasonable price and pleasant service. We arrived 5 mins before our check in time and there was already a huge line. It is such a popular spot!Really enjoy their toro, uni nigiri, torched salmon and ice-cream. Cannot wait to be back again!!!
2020-04-06
  • toro nigiri