2008-06-23 14 浏览
呢間唔係特別抵食屬中價佢個鰻魚壽司真係值得一讚!好大塊好肥美真係好好味我之前未試過食鰻魚壽司會食完仲想食ga XP夠熱ge話仲正~海膽上得唔係咁好...佢堆埋一堆咁比你...其他都普普通通啦都ok好味 但係唔係特別好味始終最愛佢個鰻魚壽司 >u<
呢間唔係特別抵食
屬中價

佢個鰻魚壽司真係值得一讚!
好大塊好肥美
真係好好味
我之前未試過食鰻魚壽司會食完仲想食ga XP
夠熱ge話仲正~

海膽上得唔係咁好...佢堆埋一堆咁比你...

其他都普普通通啦
都ok好味 但係唔係特別好味
始終最愛佢個鰻魚壽司 >u<

• 鰻魚壽司
2008-06-16 15 浏览
值得推介嘅係 :鵝肝壽司 , 鵝肝靚又煎得夠香, 仲好大塊添 ^.^ 比板X好好多 . 和牛壽司, 新鮮同埋好有牛肉味 , 唔似其他壽司店(望落去係牛肉,但食落就無牛肉味)不過都幾貴, 我地2個女仔去食咗14碟嘢埋單要$410同埋我地坐order枱,無留意師父們有無戴口罩,但侍應服務幾好環境幾靚, 不過d枱好細, 同埋枱同枱之間好窄(約20cm) , 明明係2張双人枱同1張四人枱, 但係就好似張8人枱咁, 仲以為自己搭緊枱.
值得推介嘅係 :

不過都幾貴, 我地2個女仔去食咗14碟嘢埋單要$410

• 鵝肝壽司
  • 和牛壽司
2008-06-03 1 浏览
早知早d睇左食評先去試啦星期日去食, 因為只係6點多, 唔多人, 唔使等服務就ok既, 有定時加茶, 不過d食物真係好一般.......我未試過食d壽師, d飯可以加咁多vinger, 攪到d飯酸左d, cover左魚生味道而價錢, 係迥轉之中亦都叫貴喇, 最後只係order左數碟就賣單, 唔係叫難食, 不過一d都唔好食仲有, d師傅無帶口罩, 不過打左起碼2個'噴次', 好嘔心.
早知早d睇左食評先去試啦
星期日去食, 因為只係6點多, 唔多人, 唔使等
而價錢, 係迥轉之中亦都叫貴喇,
2008-06-01 3 浏览
由于揾唔到位食飯,所以諗住去試 ! 果次我哋食咗三文魚壽司, 鰻魚壽司, 仲有鵝肝壽司,墨魚壽司!都唔錯… 又叫咗一客軟殼蟹手卷 ,不過味道一般,價錢比較貴,唔抵! 兩個人食埋單要三百圓,我覺得比較貴!
由于揾唔到位食飯,所以諗住去試 !
又叫咗一客軟殼蟹手卷 ,不過味道一般,價錢比較貴,唔抵!
兩個人食埋單要三百圓,我覺得比較貴!
  • 鰻魚壽司
2008-05-23
魚立魚 - 有筋...其他壽司都無乜特別...最衰係...坐o係sushi bar, o的"師傅" 唔戴口罩, 不停咁o係度大大聲傾計講笑, 我坐咁耐佢地傾咁耐, 好嘈同埋令人覺得唔衛生..
魚立魚 - 有筋...
其他壽司都無乜特別...

最衰係...
2008-05-23 10 浏览
我地放工黎新城市廣場一期一樓搵食,今次無影到相。煎蛋 - 之前生果日報介紹過,似硬身海綿蛋糕,幾得意。刺身 - 三文魚厚身滑口,吞拿魚唔夠新鮮,油金魚劍魚算鮮甜。手卷 - 軟殼蟹香口但份量少,海膽唔夠新鮮,過腥。壽司 - 個人偏愛三文魚腩。今次火焰三文魚燒得過火了。墨魚仍爽。鰻魚新鮮燒,大片,肥美稔滑。帶子一般,較細片。綠茶比之前淡左,新黎既侍應們傾談過多和太大聲了
我地放工黎新城市廣場一期一樓搵食,今次無影到相。

煎蛋 - 之前生果日報介紹過,似硬身海綿蛋糕,幾得意。

手卷 - 軟殼蟹香口但份量少,海膽唔夠新鮮,過腥。

綠茶比之前淡左,新黎既侍應們傾談過多和太大聲了
2008-05-20 3 浏览
19/5 12pm去到, 1. waiter 態度有問題, 黑面, 但efficiency ok2.師傅刀功極屎, 魚生厚度不一3.我居然食到暖壽司, 雖然只係一舊+開店無奈, 但係暖飯呢d壽司店天條都犯, 佢地Quality control明顯好有問題.4. tuna唔新鮮.5.soft shell crab炸得o吾夠脆結論:佢地價位同峰/板前差唔多, 但quality 低人地幾個班, 完全唔抵食....
19/5 12pm去到,
2.師傅刀功極屎, 魚生厚度不一
4. tuna唔新鮮.
5.soft shell crab炸得o吾夠脆

結論:
午餐
2008-05-20 4 浏览
Hip sushi個價同峰,板前同一個level,但真係o吾係人地果皮....1. 師傳刀功極差, 魚生厚薄不一2.軟彀蟹炸得o吾夠脆.3.吾知佢地係太趕定點(當時12p.m)我居然食到暖ge sushi...........
1. 師傳刀功極差, 魚生厚薄不一
2.軟彀蟹炸得o吾夠脆.
2008-05-15 4 浏览
好多人都話呢間sushi店唔好食,又貴上個week終於試左佢的確冇板前咁正不過都算ok丫,好過元氣同元錄la已經但係佢d三文魚sushi唔係咁好食,其他果d又ok wor至於價錢,平均一人125都唔算貴,normal la!~我又冇漏單wor,又有人自動斟水,我又唔係好mind d 師夫冇戴mask因為....好多廚房你都睇唔到有冇戴la所以下次去沙田,間間都勁等位的話我都會再幫襯呢間ga!
好多人都話呢間sushi店唔好食,又貴
上個week終於試左
佢的確冇板前咁正
不過都算ok丫,好過元氣同元錄la已經

但係佢d三文魚sushi唔係咁好食,
其他果d又ok wor

至於價錢,平均一人125
都唔算貴,normal la!~

我又冇漏單wor,又有人自動斟水,
我又唔係好mind d 師夫冇戴mask
因為....好多廚房你都睇唔到有冇戴la

所以下次去沙田,間間都勁等位的話
我都會再幫襯呢間ga!
2008-05-11 6 浏览
上星期五 take o左 AL 同女友去沙田玩...行過見到呢間壽司店門面都唔錯, 所以去試下.整體來說, 食物水準一般, 比板前, 峰壽司差, 但價錢就貴過佢地. 服務都ok, 不過漏單漏左我2碟三文魚壽司.....最搞笑係我同我女友都見到壽司 bar 個師傅, 佢切切下鰻魚, 突然間蹲低偷食.....果刻真係睇到眼都凸埋....如果你好想食壽司, 非食不可, 而方圓十里又無壽司店, 我會推介呢間.
上星期五 take o左 AL 同女友去沙田玩...
行過見到呢間壽司店門面都唔錯, 所以去試下.

服務都ok, 不過漏單漏左我2碟三文魚壽司.....

• 三文魚壽司
  • 因為漏單無食到...
2008-04-30 4 浏览
27/4 同男友去沙田行街7點幾2個又累不如落去L1果層搵野食先, 突然想食壽司近近地就呢間, 等左陣8點多D有位喇快手叫野食先......鰻魚壽司: 肥美又多汁仲有D熱熱地"正".三文魚壽司: 普通OK既.火焰三文魚壽司: 燒得熟過龍, 有D(鞋).芥末八爪魚軍艦: 我無食男友話得個辣字其他無咩味.甜蛋壽司: 都鬆軟唔係實的的唔錯.北寄貝壽司: 幾大塊北寄貝味道普通.劍魚壽司: 無咩鮮甜味.吞拿魚壽司: 吞拿魚有根唔得.帶子壽司: 幾好鮮甜"正".不過男友話D飯好似落多左醋(我覺得OK啦), 同話D師父唔戴口罩唔太衞生咁, 但其餘有D壽司要成$30幾蚊一碟比出面好似貴左d.

鰻魚壽司: 肥美又多汁仲有D熱熱地"正".

三文魚壽司: 普通OK既.

火焰三文魚壽司: 燒得熟過龍, 有D(鞋).

芥末八爪魚軍艦: 我無食男友話得個辣字其他無咩味.

甜蛋壽司: 都鬆軟唔係實的的唔錯.

北寄貝壽司: 幾大塊北寄貝味道普通.

劍魚壽司: 無咩鮮甜味.

吞拿魚壽司: 吞拿魚有根唔得.

帶子壽司: 幾好鮮甜"正".

2008-04-28 1 浏览
尋晚去左食, 其實都唔係太差, 可能我地試果d全部都ok卦!三文魚: 正常, 過得去帶子: 細d囉, 但都算鮮甜鰻魚: 幾好幾好火炙三文魚: 差劣, d師父燒得太耐喇, 變熟三文魚, 而且佢燒焦埋d飯飛魚子: 差...仲有少少卷物, 味道都可以, 唔算太差~d waiter都算快手腳既!但價錢真係貴, 除左$9碟果d之外, 其他壽司都俾其他鋪(板前, 元氣等...)貴一級, 但水準又唔係好過人.另外d師父真係有帶口罩...好彩果日佢地冇咩野講...如果唔係都幾唔衞生.

三文魚: 正常, 過得去
帶子: 細d囉, 但都算鮮甜
鰻魚: 幾好幾好
飛魚子: 差...
仲有少少卷物, 味道都可以, 唔算太差~

d waiter都算快手腳既!

2008-04-18 10 浏览
網上對此餐廳的惡評不絶,問題在哪? 壽司師傳態度差、沒有載口罩的情況下不斷說話,不合衛生、食品質素一般但價錢非一般。壽司師傳態度差- 眼見確實有金毛師傳在崗位工作時調笑,還大大聲的在壽司工作大叫出來,向其中一個女侍應說:,死唔死?!試問客人們給服務費時,沒有載口罩- 是真的沒有,他們還彼健談的呢食品質素一般,但價錢非一般- 價錢的確略貴:三文魚壽司$9 / 平目魚壽司$32 / 甜蝦壽司$32 / 牡丹蝦壽司$32 / 池魚王壽司$38 / 赤貝壽司$38 / 和牛壽司(1件)$32軟殼蟹手卷(1件)$26 / 吞拿魚腩刺身(3件$100 / 三文魚刺身(4件)$35,但經試了他的下午茶後,食物質素又不是太差。惡評如潮,仍然光顧的原因:(1)設有下午餐,較划算;(2)除了我們,只有2食客,服務有一定保證;(3)未試過,好奇。魚生飯下午茶餐$48,包括中碗魚生(碎)飯+ 麵湯+ 煎蛋2件+ 蘿白絲沙律+ 紅豆子2件魚生飯不是太大碗,但都算是賣相漂亮,細心看看,魚生份量少。燒元貝下午茶餐$48 - 燒元貝+ 麵湯+ 煎蛋2件+ 火炙三文魚壽司2件+ 紅豆子2件燒元貝~ 熱辣辣上桌,用匙吃

壽司師傳態度差- 眼見確實有金毛師傳在崗位工作時調笑,還大大聲的在壽司工作大叫出來,向其中一個女侍應說:[佢想溝你喎],死唔死?!試問客人們給服務費時,[條氣會順嗎?]

沒有載口罩- 是真的沒有,他們還彼健談的呢

魚生飯不是太大碗,但都算是賣相漂亮,細心看看,魚生份量少。

燒元貝~ 熱辣辣上桌,用匙吃,內裡有焗得滑滑的蛋,還有濃沃的芝士味,再配上波菜、菰和魚肉,很美味! 但,元貝肉在那?
煎蛋內裡還混有魚肉的味道,甜甜的像海綿蛋糕,很美味!
紅豆和子太甜了,雖然外面灑著的花生粉討好,內裡亦有原粒花生點綴,但吃他的感覺好像是在吃澳門特產豬油糕。

以$48來說倒是划算的,但當然不能跟板長的下午茶餐相提並論,若不是沙田人,懶鬼不想出TST或KLNB,早選擇了板長。

同時另外再要了2客三文魚壽司及1客鰻魚壽司,三文魚很新鮮,不錯,鰻魚上桌時還是熱熱的,新鮮弄好,特別好吃,加分!
星期六中午參觀完朋友o係沙田大會堂既婚禮, 之後同老婆諗住o係新城市廣場食埋野先走. 去大會堂時經過見到呢間壽司, 外觀都唔錯, 於是試下去食啦. 食物方面味道普通, 魚生冇鮮味. 服務方面d waitress都幾有禮貌, 算係咁. d師傅全部帶晒口罩, 可能佢地睇左大家既食評, 哈哈, 不過...食到中段時間時, 有一個師傳A(可能高級d, 個樣好認真), 行去另一個師傅B身邊話佢有野做得唔好, 好似話佢整跌d野食, 然後聽到師傅B唔知話咩好肉酸(因為佢地帶晒口罩, 所以聽得唔係好清楚), 點知俾師傅A好惡咁鬧佢"肉酸你又食!" 師傅A行開左之後, 師傅B同另一個師傅C好似話做咩師傅A咁惡. 後來師傅B又俾A鬧, 之後聽到師傅B都幾大聲爆粗鬧人地阿媽. 嘩! 有冇搞錯呀! 成張迴轉檯既客o係你面前, 居然爆粗?! d專業操守去左邊呀? 日本餐廳最講求專業(其實咩餐廳都應該講求專業, 除左港式茶餐廳, 哈哈), 但係居然爆粗?! 師傅B同C d工作態度好唔掂! 服務果度本來想俾1分, 但係見個waitress好好禮貌幫我地加水, 埋單又幾好, 所以先俾2分.咁樣既環境食野, 真係冇晒

咁樣既環境食野, 真係冇晒mood, 野食又唔係好食, 一定唔會再去!
2008-03-10 13 浏览
I have similar bad experience in this restaurant. Price is higher than others, but the quality and taste are substandard.I found a human hair in a handroll sushi and told the staff who did not apologise at all and just took it back and give me another one.I will defintely not visit this restaurant again.