2022-06-16 41 浏览
旺中一向係我搵食架步😋 最近發現新開左間手抓餅店!係手抓餅!本身鍾意食手抓餅,奈何香港好食既手抓餅我仲未食到😞直至………直至見到壹加壹! 因為旺角既台食唔多,更何況手抓餅!見到即刻心心眼😍店既選擇實在太多,唔知揀咩好😂好在友善店員耐心介紹,咩餸搭咩醬汁比較夾,店員推介下試左:豬頸肉、黑椒腸、泡菜、紫菜;醬汁揀左奧爾良醬+奶酪蒜香醬,買完冇即刻食,而係拎返屋企食,返到屋企仲係超脆架😍🥰😋脆卜卜好好味😋😋所以食到一半先記得要影相😂😂😂😂以後又多一間賣飛佛喇😋😋😋😋😋
旺中一向係我搵食架步😋
最近發現新開左間手抓餅店!係手抓餅!
本身鍾意食手抓餅,奈何香港好食既手抓餅我仲未食到😞
直至………
直至見到壹加壹! 因為旺角既台食唔多,
更何況手抓餅!見到即刻心心眼😍
店既選擇實在太多,唔知揀咩好😂
好在友善店員耐心介紹,咩餸搭咩醬汁比較夾,
店員推介下試左:豬頸肉、黑椒腸、泡菜、紫菜;
醬汁揀左奧爾良醬+奶酪蒜香醬,
買完冇即刻食,而係拎返屋企食,
返到屋企仲係超脆架😍🥰😋脆卜卜好好味😋😋
所以食到一半先記得要影相😂😂😂😂

以後又多一間賣飛佛喇😋😋😋😋😋
2022-06-16 450 浏览
估唔到一間手抓餅除咗吸引我眼球仲吸引咗好多人,即叫即做,仲好特別,無論係餅底,配料定係醬料又或者味粉都可以選擇餅底我要特別啲揀咗紫薯味,事關本身已經有蛋同生菜喺入面,我加咗豬頸肉同埋芝士,蜂蜜芥末醬,奶油蒜香粉整好嘅時候熱辣辣,有啲似食緊好香脆嘅漢堡包味道但係轉左好酥脆既抓餅,估唔到咁樣配搭味道都幾夾,$30配一個配料,如果每家一樣配料就加$5佢除咗鹹食仲有甜食,估唔到抓餅甜食咁出色,都係有得揀配料同埋醬料,個人認為香芋加煉奶好出色,竟然覺得甜食好食過鹹食炸雞叉骨 $30見佢係推介就諗住試吓,個名好得意食落去有啲似好香嘅辣雞,係平時香港好少食到嘅味道,份量都唔少,仲要叫手抓餅嘅話小食可以半價,絕對抵食拉絲芝士熱狗棒 $30我想講呢個係我超級鍾意,佢唔係圖只供參考,真係超級拉絲,仲有粟米腸,而且超級香脆,個皮仲同平時好大分別,仲有啲粒粒令到佢更加脆,大愛,又係可以半價食到🤤🤤🤤🤤山楂甘草茶 $30用$10優惠價,樣樣都減咁多錢真係蝕本生意,食完啲咁熱氣嘅嘢當然飲啲清涼嘅嘢,飲完覺得喉嚨好舒服,睇包裝似係自家製,真係好抵抵抵抵呀

炸雞叉骨 $30

拉絲芝士熱狗棒 $30

山楂甘草茶 $30

• 拉斯芝士熱狗
2022-06-12 32 浏览
星期日 同朋友去旺角行街😎喺旺角新之城 原來有好多台式小食進駐 今次就試吓手抓餅啦😋😋舖頭有幾個組合可以參考😄我哋就自己揀餅底 試吓自選組合😆😆 🍴紫薯餅底 有 豬頸肉 惹味黑椒腸 肉鬆 粟米沙律 蜂蜜芥末 海苔 $43呢個組合超夾😍 幾惹味 大家可以試吓👍 🍴原味餅底有煎蛋 吞拿魚沙律 雞柳 惹味黑椒腸 蜂蜜芥末醬 海苔味$43一般原味餅底係最多人鍾意嘅😎 吞拿魚沙律令到口感更加豐富😍 好食🤗 🍴初戀手抓餅 有 紅豆 士多啤梨醬 $30我個人比較喜歡鹹味嘅手抓餅😅 🍹桂花酸梅湯$15而家買任何手抓餅 半價就可以有自家製飲品啦 好抵呀!相當消暑! 🎈壹加一手抓餅專門店 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB07號舖kfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie

星期日 同朋友去旺角行街😎

🍴初戀手抓餅
有 紅豆 士多啤梨醬 $30
我個人比較喜歡鹹味嘅手抓餅😅

🍹桂花酸梅湯$15

🎈壹加一手抓餅專門店 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB07號舖

外卖自取
與朋友久違的去旺中購物,得知最近開左好多不同的小食店,於是去望望,看看有甚麼食身吸引到我們。與我相熟的朋友都會知道我愛食手抓餅,而且假期亦會在家自己整手抓餅食。於是見到呢間手抓餅店就二話不說試試。他們的配料、餅底、醬料和調味粉都有好多不同的選擇。如果有選擇困難症的朋友亦可以揀佢地已經配搭好的款式。而我地就自行選擇左自己喜歡的餅底、配料、醬料和調味粉。最喜歡這一個的安排,讓每一款都是自己喜愛的。餅底方面有紫薯、香蔥、原味三款的選擇。於是一個叫了香蔥味,一個叫了原味。1.芝士煎蛋肉鬆豬頸肉配沙律醬配海苔粉手抓餅即叫即製,非常新鮮熱辣,但即製就要等一陣。芝士分量多,與其他熱辣辣的材粉放埋一齊,變成半溶的狀態,食落仲有拉絲的效果,非常邪惡!煎蛋與餅底唔會分開,已經融在餅皮中。豬頸肉煎到香脆,唔會太肥。再加埋最愛的肉鬆,整個手抓餅非常豐富,滿足2.芝士肉鬆惹味黑椒腸泡菜配沙律醬配七味粉手抓餅金黃酥脆,惹味黑椒腸味道不錯,黑椒味濃,配上辣辣的泡菜,惹味一流,希歡食辣的你亦不妨一試,味道頗夾的。3.山楂甘草茶(特價$10)最近天氣悶悶焗焗,無咩胃口,最岩飲下自家製的健康飲品,呢杯的山楂味道酸酸甜甜,

於是見到呢間手抓餅店就二話不說試試。

而我地就自行選擇左自己喜歡的餅底、配料、醬料和調味粉。
最喜歡這一個的安排,讓每一款都是自己喜愛的。

餅底方面有紫薯、香蔥、原味三款的選擇。

於是一個叫了香蔥味,一個叫了原味。

1.芝士煎蛋肉鬆豬頸肉配沙律醬配海苔粉
手抓餅即叫即製,非常新鮮熱辣,但即製就要等一陣。

2.芝士肉鬆惹味黑椒腸泡菜配沙律醬配七味粉

3.山楂甘草茶(特價$10)
最近天氣悶悶焗焗,無咩胃口,最岩飲下自家製的健康飲品,呢杯的山楂味道酸酸甜甜,甘草仲有清熱解毒的功能,岩哂最近上火的我。

4.桂花酸梅湯(特價$10)
夏日炎炎,又唔想再飲手搖飲品,想養生一下不妨可以試試自家製的消暑飲品---桂花酸梅湯,酸酸甜甜,非常開胃。
2022-06-12
2022-06-12 25 浏览
今天去旺角中心看醫生看完就想去旺中買點小吃自從旺中有一區變成小食區之後我都沒去逛過從此變得有點像葵廣但小食的類別好多而且每一家都好好吃的樣子我就選了一家台式手抓餅而且有帥哥主理就值得加分❤️原味手抓餅我選四種配料有火腿片、芝士、炸蛋、蟹柳配上沙律醬$43一種配料是$29兩種就+$8三種再+$5四種再+$1店中有多款人氣款的配搭供參考芝士半溶狀態令人食指大動加上炸蛋的香酥、蟹柳的咬感真的好滿足😝😝😝🧡第二款都是選原味手抓餅加四種配料有芝士、吞拿魚沙律、肉鬆、培根配上蜂蜜芥末$43手抓餅真的令人上癮酥香的餅皮加上豐富的配料健康又有飽腹感重點是花樣多可甜可咸的💛初戀手抓餅 香酥栗子$30最後一款選了甜的手抓餅配上甜的我最喜歡咸的是主食甜的就變成甜點啦除了手抓餅還有小吃和飲料價錢都是$30上下便宜又多選擇的小食變正餐十分值得去試喔晚上客人太多所以等得有點久但為了美食也是值得的☺️☺️☺️📍 壹加一手抓餅專門店 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB07號舖

今天去旺角中心看醫生
而且每一家都好好吃的樣子
我就選了一家台式手抓餅
而且有帥哥主理就值得加分

❤️原味手抓餅我選四種配料
有火腿片、芝士、炸蛋、蟹柳
配上沙律醬$43
一種配料是$29
兩種就+$8
三種再+$5
四種再+$1
店中有多款人氣款的配搭供參考
芝士半溶狀態令人食指大動
加上炸蛋的香酥、蟹柳的咬感
真的好滿足😝😝😝

🧡第二款都是選原味手抓餅加四種配料
有芝士、吞拿魚沙律、肉鬆、培根
配上蜂蜜芥末$43

十分值得去試喔
晚上客人太多
所以等得有點久
但為了美食也是值得的☺️☺️☺️

📍 壹加一手抓餅專門店 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB07號舖
  • 手抓餅
2022-06-12 64 浏览
去親掃街邊小食,都好中意食手抓餅,因為方便食又好味😉今次幫襯呢間手抓餅配料夠多選擇,懶得諗嘅話,佢仲有幾款人氣系列精選可以揀。今次叫左2份手抓餅跟4個配料($43)*2、1份甜食手抓餅($30)、山楂甘草茶(限時優惠$10)落完ORDER即叫即製,所以要等一等,但保證熱辣辣👍🏻終於有得食,先黎張合照😍芝士、煎蛋、蟹柳、鹹牛肉香蔥餅底,配蜂蜜芥末醬海苔味調味粉:手抓餅煎得香口,生菜新鮮爽脆,揀左4款配料,所以食落每一啖都好豐富,幾中意鹹牛肉嘅鹹香加埋芝士拉絲效果,非常配搭🤤惹味黑椒腸、芝士、粟米沙律、雞柳原味餅底,配蜂蜜芥末醬奶酪洋蔥味調味粉:而朋友呢個口味配搭又整得錯,香甜嘅粟米沙律搭上少少辣辣地嘅黑椒腸,味道又幾MATCH😋香芋朱古力醬手抓餅:食完鹹點當然要食埋甜點,香芋同朱古力醬都夠甜,愛甜人士唔可以錯過😁山楂甘草茶:而家幾抵,限時優惠$10就買到佢地手工自制飲品,飲落幾冰涼滋潤,感覺幾健康😉補MENU
落完ORDER即叫即製,所以要等一等,但保證熱辣辣👍🏻
終於有得食,先黎張合照😍
惹味黑椒腸、芝士、粟米沙律、雞柳原味餅底手抓餅
補MENU
2022-06-09
惹味黑椒腸、芝士、粟米沙律、雞柳原味餅底手抓餅
2022-06-12 33 浏览
好耐都冇行過旺中,記得以前細個,係每一個星期六日都必去既地方☺️早幾年呢度都開始轉型,加入唔同既食市,我都幫襯過!不過印象中,好似冇乜特別令我食過回頭既舖頭🤔🤔早兩日朋友試過呢間手抓餅🫓推薦我試下,今日一試,真係勁得喎🤩🤩🤩芝士肉鬆火腿雞蛋手抓餅呢個食落勁惹味,果然係舖頭招牌No.1👍👍而且份量都頗多,下次一定encore🤩香芋泥配煉奶手抓餅超級多芋泥,配搭煉奶食落勁正☺️☺️紫薯煙肉肉鬆手抓餅呢個係朋友自選款,手抓餅混合紫薯製作,整塊餅都是紫色,影相一流😍🥰雞叉骨香脆惹味,令人一嚿又一嚿食到停唔到口🤭🤭明知熱氣都唔理啦但凡購買手抓餅仲可以跟餐半價買飲品!食呢d香口嘢,梗係要配埋啦,😜😋店舖自家製桂花酸梅湯及山楂甘草茶🙌🙌酸梅湯較平時嘅清,更令人易入口❤️

芝士肉鬆火腿雞蛋手抓餅
招牌人氣之選N0.1

香芋泥配煉奶手抓餅
超級多芋泥,配搭煉奶食落勁正☺️☺️
香芋泥煉奶

紫薯煙肉肉鬆手抓餅

雞叉骨
香脆惹味,令人一嚿又一嚿食到停唔到口🤭🤭明知熱氣都唔理啦

2022-06-11
午餐
招牌人氣之選N0.1
香芋泥煉奶
  • 香芋泥煉奶手抓餅
  • 人氣之選NO.1
  • 山楂甘草茶
  • 桂花酸梅湯
好耐冇去旺中 原來旺中最近開咗一間新嘅手抓餅店 佢哋有鹹味或者甜味嘅手抓餅🤪 店舖外型以黃色貨櫃包裝 所以都幾當眼嘅😉 所有手抓餅都係自選配料 鹹味手抓餅都有成20款餸 加埋唔同嘅醬汁同調味粉 有成4272048個combinations🤩 同埋 揀得愈多餸 加餸嘅錢就愈平💓鹹味手抓餅:芝士 吞拿魚沙律 豬頸肉 煎蛋 $43食手抓餅必叫芝士🧀 芝士份量多 加熱後成半溶狀態 做成芝士拉絲 好邪惡😍😍 除咗芝士 吞拿魚沙律會係另一個必叫配料🐟 吞拿魚沙律由頭食到尾都有 好足料 加上吞拿魚沙律同半溶芝士好夾🤤 豬頸肉有經過煎香🐷 加埋煎蛋 食到好飽鹹味手抓餅:豬頸肉 肉鬆 芝士 惹味黑椒腸 $43手抓餅咬落好脆 仲叫咗蔥香味同沙律醬😋佢入面有好多料 配埋沙律醬一齊食勁夾 豬頸肉唔太肥但又唔乾 黑椒腸都唔錯 黑椒味較出🤩 仲有落咗好多芝士 食個陣仲有拉絲既感覺超正🥰鹹味手抓餅:芝士 煙肉 午餐肉 惹味黑椒腸 $43講咗咁多配料 亦都想分享一下餅底同醬汁 手抓餅都有三種味道揀 紫薯 原味 蔥香😗 我哋揀咗原味同蔥香 兩款都煎得香脆 又有啲酥皮感😌 醬汁有沙律醬、蜂蜜芥末醬、香辣醬等😆 整體成個手

鹹味手抓餅:芝士 吞拿魚沙律 豬頸肉 煎蛋 $43

鹹味手抓餅:豬頸肉 肉鬆 芝士 惹味黑椒腸 $43

鹹味手抓餅:芝士 煙肉 午餐肉 惹味黑椒腸 $43
講咗咁多配料 亦都想分享一下餅底同醬汁 手抓餅都有三種味道揀 紫薯 原味 蔥香😗 我哋揀咗原味同蔥香 兩款都煎得香脆 又有啲酥皮感😌 醬汁有沙律醬、蜂蜜芥末醬、香辣醬等😆 整體成個手抓餅比其他店舖大份 可能夠晒足料😂

甜味手抓餅:芋泥 煉奶 $30
一般食鹹味手抓餅多 比較少見甜味 決定一試😎 其實除咗芋泥 仲有紅豆、榛子等等味道 今次揀咗煉奶 同本身鹹鹹到嘅手抓餅原來都好夾😘 呢款芋泥會偏甜少少 但配埋手抓餅 就做到互相平衡😄

桂花酸梅湯 $10 特價😝
夏天咁熱當然要飲啲酸嘢消暑 酸梅湯啱晒😉 店主自家製 酸酸甜甜 又開胃👏🏻 店舖仲用咗膠袋裝 幾特別

*除咗有得自選配料 店鋪亦都有店主推介組合🤓 選擇困難都唔使怕😝
2022-06-10 50 浏览
今日行街經過旺中發現又有新食店🥰手抓餅係台灣試得多,暫時無得去台灣食!唯有係香港覓食😋裝修好特別!最鐘龍牆上面的句子!「有的話,就兩個」🤭Menu誼配料有20多款任選,選好餅底仲可以選醬料同調味粉!我有選擇困難😂問店員有咩好推介,佢介紹我食依幾款set! 揀左No.4️⃣,加$10仲有山渣甘草茶!🌿好大包好抵飲!限時優惠依d野,遇到就唔好錯過,一定要Order! 🌯手抓餅即叫即整!大約等左5分鐘就拎到手🥰好快手!酥皮餅底香少少脆,手抓餅內有豬頸肉、煎蛋、肉鬆、芝士,仲有生菜作為點綴!餡料充足,成個配搭真係好夾好好味,味道層次豐富兼JUICY,一口接一口!仲加左香辣醬同七味粉,微微辣,超推介👍🏻🥤山渣甘草茶可以促進消化、清咽、利嗓、增強抵抗力😎食完手抓餅飲一啖爽晒❤️