❤❤大埔搵食好去處~~台式意大利比薩餐廳----Tino's Pizza Café HK 堤諾比薩❤❤Tino's Pizza Café HK 堤諾比薩是香港首間台式意大利比薩餐廳(・ิω・ิ)地址:香港大埔8號花園20號舖當日搵左一陣先搵到(,_ゝ۞)坐位10左右當日去的時候人還滿多的店舖的裝潢也精緻和有特色的(ノ∀` )小吃ヽ( ^∀^)ノ首先上菜的是肉丸薄餅ヽ(*’-^*)。這個肉丸很鬆軟ヾ(≧∇≦)ゞ醬汁味道很濃郁♪d(´▽`)b♪薄餅外脆內軟 ( ̄ˇ ̄) 炸雞翅膀比較有驚喜的是醬汁(^3^)-☆CHU!! 竟然是八香果味的(O^~^O) 配上炸雞翅膀感覺很清新主力比薩西西里蒜香海鮮比薩很薄脆材料很足蝦和尤魚味道很鮮這個很不錯,(╯-╰)/ 因為我是不吃蒜的,但他的蒜很薄很薄,一點也不覺得是蒜蒜的味道也不重這個真的好吃⊙0⊙義式果香燻雞這個味道沒西西里蒜香海鮮味道那麼富,這個味道較淡╮(╯▽╰)╭比較特別的是,他的菠蘿大小是配合比薩的飲品方面~~招牌飲品這個是宇治抹茶冰沙和抹茶糖的味道一樣招牌飲品香蕉奇異果冰沙香蕉的味道比較重,不太甜,很香蘋果冰茶水果都小小一塊,很可愛LATTE~
地址:香港大埔8號花園20號舖

當日搵左一陣先搵到(,_ゝ۞)
坐位10左右

當日去的時候人還滿多的
店舖的裝潢也精緻和有特色的(ノ∀` )

小吃ヽ( ^∀^)ノ
首先上菜的是肉丸薄餅ヽ(*’-^*)。
這個肉丸很鬆軟ヾ(≧∇≦)ゞ
醬汁味道很濃郁♪d(´▽`)b♪
薄餅外脆內軟 ( ̄ˇ ̄)
炸雞翅膀

比較有驚喜的是醬汁(^3^)-☆CHU!!

竟然是八香果味的(O^~^O)

配上炸雞翅膀感覺很清新

主力比薩
西西里蒜香海鮮

比薩很薄脆

材料很足

蝦和尤魚味道很鮮
這個很不錯,(╯-╰)/ 因為我是不吃蒜的,

但他的蒜很薄很薄,一點也不覺得是蒜

蒜的味道也不重

這個真的好吃⊙0⊙
義式果香燻雞

這個味道沒西西里蒜香海鮮味道那麼富,

這個味道較淡╮(╯▽╰)╭

比較特別的是,他的菠蘿大小是配合比薩的

飲品方面~~招牌飲品

這個是宇治抹茶冰沙

和抹茶糖的味道一樣招牌飲品

香蕉奇異果冰沙

香蕉的味道比較重,不太甜,很香蘋果冰茶

水果都小小一塊,很可愛LATTE

~這個我無飲~

樣子不錯

甜品:甜在星
3個選擇

我們選了珍珠奶茶味沒錯,就是這個星星的形狀了~~味道:就是珍珠奶茶的味道

上面的是珍珠奶茶醬,和珍珠奶茶一樣的味道

不會太甜,感覺很好

份量也很足夠,感覺和比薩差不多大

唯一美中不足就是一邊吃,一邊掉

但又不想放過那些珍珠,

只好很沒儀態一邊吃,一邊撿,( ´☣///_ゝ///☣`)

好在都是熟朋友

總括來說,味道很不錯,食物賣相也很好,環境氣氛不錯。

唯一不足就是比較遠!對住港島的我來說
2015-11-01
2016-01-03 783 浏览
我們忘記了看套餐內容,散叫了焗海鮮飯,瑪格pizza,fruit salad和綠茶沙冰。點了菜才看到套餐平一點,多野食一點。下次記住叫套餐好了。fruit salad 的奇妙處在dressing, 不是一般沙律醬或油醋;而是有百香果的mayonnaise. 可惜,水果太太少了,菜之外,我想大概只有半個(或更少)奇異果,一湯匙apricot粒,3顆蕃茄仔,四份一個(或更少)蘋果。好可憐的水果沙律啊!幸好海鮮焗飯非常好味,可惜飯大少。我敢説一個女孩子吃也可以。pizza也很好,餅底又香又煙un!4個item,連加一 295元,不很飽,但因為個飯同pizza, 我們會再來。

pizza也很好,餅底又香又煙un!

2016-01-01
  • 焗海鮮飯
2015-12-26 711 浏览
晚上9點半入座,點了一個"豪華套餐"試試(兩人份)包一個Salad,Pizza,Main course 小食同埋飲品。我們點了一個fruit salad,因為我不太喜甜野,覺得一般。點了一個乳酪Pizza,又是有點甜,第一次食甜的Pizza......Main course 是烤面,這個是烤意大利面!!!這個意粉的texture剛剛是我想要的!!好味!(掛住食忘記了影相)小食是芝士薯條,好濃味!!!!好岩我好味,薯條係超脆!!!飲品都係latte個D。整體感覺良好,幾抵食,都好好味,老闆是基督徒,幾熱情!因為是夜是聖誕節,老闆邀請我地可以坐耐D,有節目,聽下歌咁。
晚上9點半入座,點了一個"豪華套餐"試試(兩人份)
小食是芝士薯條,好濃味!!!!好岩我好味,薯條係超脆!!!
飲品都係latte個D。

整體感覺良好,幾抵食,都好好味,老闆是基督徒,幾熱情!
Fruit Salad
乳酪PIZZA
芝士薯條
2015-12-25
庆祝纪念
圣诞节
芝士薯條
  • 烤面
見呢間意大利餐廳睇落唔錯 又未試過所以就一家人黎試下食餐晚飯估唔到平日夜晚都要等成40分鐘心諗: 嗯..可能好好食啦點知完全錯晒  中伏了我地叫左個4人餐再另外加個focaccia首先講下食物:除左以下呢d. 個餐仲跟4杯飲品 叫左少甜既珍品奶茶都仍然好鬼甜第二雖然間餐廳外觀靚靚地但係就坐得超唔舒服 d高既鐵櫈真係好難坐 對腳都唔知擺邊好另外因為鋪細 地方真係超迫 要邊攬住個手袋邊食野最麻煩既係 佢張枱根本就太細擺唔晒d野總之成程就食得好辛苦第三 服務唔ok 唔可以話佢地冇禮貌/態度差但係一點也不稱職絕對是真的1. 見到你張枱迫爆晒.都唔會識得黎收番d食完既野2. 叫極都冇人睇到你3. 叫佢唔該想要茄汁 佢竟然可以俾一包m記size你 等你4個人慢慢分會唔會係1包呀?!4. 餐具一d都唔乾淨... 而且好難捽得甩d污糟野總結係 可一不可再 冇一樣野好食 坐得辛苦 侍應極不主動積極 餐具衛生欠佳雖然唔貴 但係感覺上食d咁既野 真係一d都唔抵 睇唔到有再黎既原因 byebye
見呢間意大利餐廳睇落唔錯 又未試過
所以就一家人黎試下食餐晚飯
估唔到平日夜晚都要等成40分鐘
心諗: 嗯..可能好好食啦
點知完全錯晒
 中伏了

我地叫左個4人餐再另外加個focaccia
首先講下食物:
芝士薯條,爐烤時蔬,雞翼炸魚薯條拼盤
唔知咩rib eye steak 飯

服務唔ok 唔可以話佢地冇禮貌/態度差
但係一點也不稱職絕對是真的
1. 見到你張枱迫爆晒.都唔會識得黎收番d食完既野
2. 叫極都冇人睇到你
會唔會係1包呀?!

4. 餐具一d都唔乾淨... 而且好難捽得甩d污糟野

雖然唔貴 但係感覺上食d咁既野 真係一d都唔抵
睇唔到有再黎既原因 byebye
2015-12-17
庆祝纪念
生日
2015-12-05 637 浏览
第二次光顧,上次weekday等大約十分鐘入座。今日星期六好多人等啊,好彩家人早到等位三人order jor豪華二人餐$248小食芝士薯條,好香啊~薯條又熱又香脆,yummy yummy煙三文魚pizza, 唔夠上次的pizza好吃,每件pizza上一塊三文魚同好多新鮮菜,我覺得應該叫三文魚沙律pizza意大利什菜湯,清清地幾好牛肋骨肉熱鍋飯,牛肉overcooked jor,個飯充滿basil香味,仲有好多菜蓉,我地加左芝士粉,好惹味加點了hot caramel cappuccino ,好大杯呀都幾好飲,無一般cappuccino gum苦
,好彩家人早到等位
三人order jor豪華二人餐$248

意大利什菜湯,清清地幾好

都幾好飲,無一般cappuccino gum苦

2015-12-05
2015-11-16 539 浏览
是日用餐為三人試了兩款pizza,兩款烤飯,一個小食拼盤,奶油肉丸配烤餅,飲品為冰茶......正餐要食pizza的話本人不建議去試,想食簡餐食小小野飲杯野吹下水ok,但佢又限90分鐘用餐.....pizza味道OK入到口,可能以簡單為主,但無論味道,款式,餅底連基本pizzahut都比不上,此餐廳適合聊天吹水,建議小食和烤飯都味道不錯,特別烤飯,口感不錯,鑊底飯焦香口,味道有新鮮感及首推奶油肉丸!!鮮嫩有肉汁,個奶油汁又正,加埋d烤餅的確不錯!
2015-11-15
  • 奶油肉丸
2015-11-02 634 浏览
晩餐未夠6點已經要等位,因為訂枱已full只可以work in。餐廳地方唔大,如果要等大枱可能要早點訂枱,但假日不設訂座。餐廳裝修走意大利風,但一入去,員工就用台灣腔"歡迎光臨"。餐牌選擇唔算多,叫了個$198二人餐再加個綜合莓果甜星。二人餐選了義式果香燻雞pizza(細)、水果沙拉、奶油嫩焗肉丸(豬肉)、堤諾小拼盤、水蜜桃冰茶、冰摩卡拿鐵。義式果香燻雞pizza(細)其實即是罐頭菠蘿雞肉pizza, 雞肉偏乾,餅底尚算有咬囗。水果沙拉,有幾片蘋果同沙律菜,自己在家弄一個也可以。奶油嫩焗肉丸(豬肉),D奶油奶味好重,肉丸味唔出,伴碟有4片薄餅,質地同個pizza一樣。堤諾小拼盤(小):一隻炸雞翼開2、炸薯條、2件炸魚,炸物夠乾身,無雪味。水蜜桃冰茶:茶底較濃,水蜜桃味唔出冰摩卡拿鐵:普通無特別綜合莓果甜星:pizza個餅底,加pat芝士cream同紅莓果醬,非常唔ok!成餐飯好似在吃pizza餅底,建議更改二人餐內容或散叫。P.s.餐廳沒有提供午餐同下午茶餐牌,全日只有一個menu,選擇不多。

水果沙拉,有幾片蘋果同沙律菜,自己在家弄一個也可以。

水蜜桃冰茶:茶底較濃,水蜜桃味唔出

冰摩卡拿鐵:普通無特別

成餐飯好似在吃pizza餅底,建議更改二人餐內容或散叫。

肉丸
烤雞薄餅
水果沙拉
水蜜桃冰茶
小食拼盤
2015-10-26 774 浏览
見到有一間新餐廳即刻去試下入到去感覺開頭都幾好之後無主動比水要叫先會有望一望餐牌二人餐先有午餐一個人就散叫散叫都唔係問題諗住你好食就得啦咁就叫左個牛肉飯等半個鐘先來心諗好味就得來到一肚氣勁多味精勁咸,牛肉老到呢。。。d. 飯小唔係問題,但完全*痴*底食唔得幾多粗粗咁食完之後叫埋單話出去埋真好笑仲要收加一完全無服務可言等執啦唔該

見到有一間新餐廳
等半個鐘先來
心諗好味就得
來到一肚氣
勁多味精
勁咸,牛肉老到呢。。。
d. 飯小唔係問題,但完全*痴*底
食唔得幾多
粗粗咁食完之後叫埋單
話出去埋
真好笑
仲要收加一
完全無服務可言
等執啦唔該
2015-10-11 802 浏览
<<ABE糖>>第一位報到!<<TINO'S PIZZA CAFE>> 在10月初新開將己聽到不少住大埔的朋友仔介紹, 經常有不少人在門外排隊.地點位置好容易搵到又方便, 正正在文娛中心斜對面, 渣打銀行隔離.特式: Pizza厚薄比例均勻, 材料夠多; 星星奶茶甜品Pie口感味道超特別, 如"咬"得到的奶茶, 其他地方未食過呢個味道.店舖負責人介紹餐廳團隊每年專門派台灣員工到意大利學藝並改良創新菜色.整體: 環境舒服, 美味, 價錢合理, 有靚靚PR姐姐, 會再去食!
2015-10-08
推薦:綠茶沙冰
大大杯熱焦糖咖啡
西西里PIZZA (大)
西西里PIZZA (大)
雞翼小食
芝士肉丸+薄餅
TW珍奶甜星
2015-10-05 784 浏览
早幾日見到有間新開的 pizza cafe 開在8號花園,已想去試。今天一個人諗住食下午茶,但店員說沒有,不過有些一人份量的四件pizza 和一些小食,就行入去試試。我點了花有所薯和煙燻三文魚pizza,所謂花有所薯是薯條點花生醬,味道是出奇地夾,有驚喜。而煙燻三文魚pizza則用料和配料也用貴價貨和意大利醬汁,非一般pizza ,我覺得感覺良好。

题外话/补充资料: this is the food I order
2015-10-05