2019-10-12 592 浏览
海濱花園開左三個月嘅中菜/私房菜館。見新開張就試下啦,佢有每天供應不同的燉湯,還可以自帶海鮮來加工,另外可以同老闆訂位私房菜,講底想食咩類型嘅野同埋想幾錢位。今次就只叫左茶牌上嘅菜式,麻香凍豬手、腐乳通菜炒牛肉、黑醋小排骨、乾炒牛河同埋海皇雜菜煲。特別推介豬手、黑醋排骨同乾炒牛河。豬手有驚喜,前菜小食豬手夠淋易都好入味$48有6-8件了。$88黑醋排骨食落口香脆,好夠醋味醒胃,而且食到尾都係脆身的亦不算油膩。最後$68乾炒牛河叫左少油,真係炒到好乾身,河粉易每條上色及炒得好均勻,牛肉好滑,仲加左九黃芝麻,食落口真係吳油膩,好味。免收加入,仲有啤酒可以叫,每碟炒份量都多。區內值得一試嘅小菜館,睇得出有心煮好每碟菜,誠意推介。
海濱花園開左三個月嘅中菜/私房菜館。
  • 黑醋小排骨
  • 乾炒牛河
2019-10-03 294 浏览
又多一間餐廳係屋企樓下開左。舖頭因為唔大,所以食之前最好book左位先。雖然菜式主要係中菜,不過有別於出面既味道。因此,值得一試👍🏿 蜜瓜燉螺頭湯,一盅盅既湯愈黎愈少見。咁樣煮法,唔驚啲味道流失,仲可以keep住熱辣辣。 呢款咕嚕肉既脆漿好特別,食到最後都仍然好脆。 有幾舊墨魚嘴好un,但大部分都ok既。同埋佢啲椒鹽香得黎唔會太鹹😋[甜品] 最後每人送左個甜品,杞子桂花糕。
[29092019]

[爵士湯] 蜜瓜燉螺頭湯,一盅盅既湯愈黎愈少見。咁樣煮法,唔驚啲味道流失,仲可以keep住熱辣辣。

[脆皮咕嚕肉] 呢款咕嚕肉既脆漿好特別,食到最後都仍然好脆。

[椒鹽墨魚嘴] 有幾舊墨魚嘴好un,但大部分都ok既。同埋佢啲椒鹽香得黎唔會太鹹😋

[甜品] 最後每人送左個甜品,杞子桂花糕。
2019-09-11 284 浏览
今日人小,阿女去左同學仔度玩...近近地試下屋企留下新開既餐廳。地方唔叫大,但都擺到2張大枱同幾張細枱。我地諗住食早d, 六點半落去都半滿而且都多人訂位。想試既話打落去訂位會安全d😉我地叫左一個肉、一個菜、一個炒飯...好想試前菜但唔夠人,下次叫多d人黎先得1. 煎藕餅我最愛吃之一,但呢度應該係炸唔係煎同埋食唔到藕乜滯...唔知係溶左定點味道可以既係我唔鐘意咁小藕姐2.魚腐浸菜好難唔好食,個湯底有心機唔係就咁加味上3. 坤爺海鮮炒飯呢碟飯推介👍🏻好少見咁多料仲有碟頭又夠飯炒得香偷聽隔離枱都話佢炒粉面飯好味,下次要試炒面😋甜品送既係桂花糕,整得好食過地下間酒樓😁難得有間好味、價錢又實惠(冇加一茶芥)希望大家支持下小店👍🏻
1. 煎藕餅
煎藕餅

味道可以既係我唔鐘意咁小藕姐
2.魚腐浸菜
魚腐浸菜

好難唔好食,個湯底有心機唔係就咁加味上
3. 坤爺海鮮炒飯
坤爺海鮮炒飯

呢碟飯推介👍🏻
好少見咁多料仲有碟頭又夠
飯炒得香
偷聽隔離枱都話佢炒粉面飯好味,下次要試炒面😋
甜品送既係桂花糕,整得好食過地下間酒樓😁
桂花糕

魚腐浸菜
坤爺海鮮炒飯
桂花糕
見到新開張所以即刻約埋幾個食家朋友試新野,但估唔到成餐飯同朋友一路食一路有驚喜,不得不提頭盤個鴨舌,都係第一次食咁樣整,個樣仲整到好靚,有小小唔捨得食添,廚師仲好細心連骨都起埋,Ham包無花果夠新穎👍🏻👍🏻👍🏻冰鎮鮑魚夠入味爽口彈牙👍🏻👍🏻👍🏻冬瓜翅更加不得了,真材實料夠火候👍🏻👍🏻👍🏻就連個咕嚕肉都要讚,外脆內軟👍🏻👍🏻👍🏻食到流晒口水。一定會再幫襯👍🏻👍🏻👍🏻
2019-07-16 305 浏览
海濱朋友介紹,一間屋苑裡小菜館,個古老肉出買了他們的實力,古老肉可以做到外脆內軟不輕容,再飲埋個杏汁豬肺湯!炒雞什、生腸,上次也送個桂花糕,雖然送也好足料制作,其他隨便也有獲氣的小菜!再問原來可以海鮮來料加工,我見隔離枱食個鹽焗奄仔蟹好吸引,還可訂私房菜,叫坤爺可能也有料到,如計海濱也是好出色的菜館,價格又實惠,個雞煲香到全場也咳嗽!不過冷氣不是太夠,可以由於獲氣猛!唯一要改善就是冷氣,下次要試個咖哩魚頭!
唯一要改善就是冷氣,下次要試個咖哩魚頭!
2019-07-12
外卖自取
2019-07-02 382 浏览
海濱少有好味既小菜館,這間新開坤爺廚房,張會成為我既飯堂,今日試幾樣都好有獲氣,虎皮尖椒抄雞雜好惹味,奶油蝦味道調得好,食得出厨師好用心去煮,最主要食完唔口渴,祺代下次再試下其他菜!