2022-07-25 617 浏览
大家入大尾篤一定要試試呢間餐廳,一流服務,一流食物質素!餐厅空间大,室内有足够冷氣,室外仲有一大塊地方可以bbg,仲可以唱K。最值得推薦係服務員的服務質素,係俾任何地方都好
  • 黑毛豬漢堡
2022-05-02 424 浏览
放假去大美督想搵間cafe 坐低都好難,全部都係人🫠 好彩行入啲見到有間chill chill 地嘅餐廳,趁住未熱得曬趕緊捉住坐outdoor 嘅尾巴lols 仲有好多狗狗一齊坐外面添🍴炸魚薯條 $88超級驚艷,新鮮炸好再上枱😍係魚柳塊嚟,唔會太乾,魚鮮果好濃,而且層炸皮好薄,面頭再加咗啲椒鹽🥰加上粗薯真係一流~🍴燒頂級安格斯牛柳多士 $128 舊牛燒到熟到剛好,唔會太乾,牛味又好出😎 係個包同芝士差啲,兩樣都唔夠熱,如果換厚多士/半溶芝士應該會好啲~🍹Peronl $58☕️Iced americano $12不得不提嘅就係呢到野飲真係好抵~紅日都有happy hour😳 咖啡質素差少少,不過12蚊都唔expect 得咁多🫠

🍴炸魚薯條 $88

🍴燒頂級安格斯牛柳多士 $128

🍹Peronl $58
☕️Iced americano $12

2022-02-19 449 浏览
路過見到尼間新裝修既cafe,以藍綠色為主調,設有好多室外座位,下晝可以一路曬住太陽☀️,一路欣賞大美督八仙湖既靚景,仲可以帶寵物一齊黎食嘢,非常寫意。室外位置四圍都掛左氫氣球燈,夜晚黎應該幾有氣氛。就算朝早黎,門口同四圍又有好多打卡位📸卡津雞扒飯團便當($78):本身以為係煎雞扒,原來係將雞扒切粒再炸,變左炸雞飯團便當🍙🍱,似乎個便當名改得唔係好適合,但食落都幾好食🤩咬開炸雞有少少油,肉質幾嫩滑。有一、兩舊炸雞輕微厚粉,好在雞既份量幾多,足夠拌哂兩個飯團🍙。旁邊有好大份前菜沙律,加左醋一齊食好開胃。飯團🍙用醬油拌飯整成,每粒飯都沾上醬油,食落好香又唔油膩。份量適中,女仔食哂成個便當🍱好夠飽,男友食就覺得太少飯,希望可以加多個飯團比佢😂松葉蟹肉米漢堡($88):米漢堡概念同飯團既相似,只係將醬油飯整成麵包形狀。內層有好豐富既蟹肉,非常足料,配沙律醬一齊食,甜甜地好滋味,夾住生菜既可增加口感,又扮足漢堡😂同普通漢堡麵包相比,我鍾意食尼個醬油米多啲,口感較濕潤,冇咁乾爭爭。旁邊同樣都有前菜沙律🥗整體份量比飯團便當少,冇咁多餸,㨂便當就會性價比高啲。建議可以加$10多一個飯團,先夠男友食飽🧡總

旁邊同樣都有前菜沙律🥗

總結週末同閨蜜或者男友黎都好適合,下午黎食個brunch悠閒下都幾舒服。之後有返晚巿會仲有氣氛,cafe 有啤酒提供 ,開左氫氣球燈應該幾有feel 🥰
  • 卡津飯扒飯團便當