2019-11-26 188 浏览
朋友知我系食肉兽,旺角咁多食店,又想试下新野,朋友带我黎,今次想食鸡煲,下次先试卜卜蚬,招牌悪魔鸡煲好惹味,可惜朋友唔食辣,试黄焖鸡煲黄焖鸡煲咸咸地都几好食,鸡份量够多,好好肉,食肉兽表示咁先过瘾,食完可以自助加汤打边炉打边炉当少得牛,我拣左本地手切牛颈脊,肉味鲜,鲜嫩有牛脂香,肉质弹牙仲有串烧即食架,孜然粉调味够风味,烧到外脆内脆,送下酒仲正自助攞丸类,蔬菜打边炉珍珠奶茶奶味较重,珍珠弹牙抹茶珍珠奶茶有茶香,冬瓜爆谷茶清凉解渴,同台式饮品一样味,锺意就饮多几杯啦

仲有串烧即食架,孜然粉调味够风味,烧到外脆内脆,送下酒仲正

自助攞丸类,蔬菜打边炉

珍珠奶茶奶味较重,珍珠弹牙

抹茶珍珠奶茶有茶香,冬瓜爆谷茶清凉解渴,
同台式饮品一样味,锺意就饮多几杯啦

2019-10-30
  • 鸡煲
2019-11-26 102 浏览
秋凉特别容易觉得肚饿,要食得精明,任食好方便,鸡煲任食好适合我。每位入座前要选择鸡煲卜卜蚬,鸡煲有辣有唔辣,虽然招牌悪魔鸡煲好惹味,但怕辣到喉咙痛,所以试黄焖鸡煲黄焖鸡煲鸡件份量足,多肉又肉嫩,味道咸香,啖啖肉好滋味,食住个身暖笠笠好舒服本地手切牛颈脊牛肉味鲜,开双飞更易熟,熟後鲜嫩有牛脂香,弹牙细嫩串烧有不少选择串烧加上孜然粉调味,好惹味,鸡翼外脆有软,鱿鱼🦑弹牙、午餐肉咸香、鸡皮香脆日本甜薯粉糯香甜、台湾肠香自助加汤底打边炉,食得更自主蔬菜选择不少丸类,肉类打边炉必食抹茶珍珠奶茶抹茶有淡淡清香,珍珠弹牙,估不到饮品跟街外无分别冬瓜爆谷茶清凉解渴,清热气不错打卡减$10喎

黄焖鸡煲

本地手切牛颈脊
牛肉味鲜,开双飞更易熟,熟後鲜嫩有牛脂香,弹牙细嫩

串烧有不少选择

日本甜薯粉糯香甜、
台湾肠香

自助加汤底打边炉,食得更自主

蔬菜选择不少

丸类,肉类打边炉必食

抹茶珍珠奶茶
抹茶有淡淡清香,珍珠弹牙,估不到饮品跟街外无分别

冬瓜爆谷茶
清凉解渴,清热气不错

打卡减$10喎

2019-11-20
  • 本地手切牛颈脊
  • 黄焖鸡煲
最平$98任饮任食鸡煲卜卜蚬打边炉串烧海鲜.呢间成日黎 大食朋友真心易回本之前都极为好评 今日再黎 都冇加价仲系咁平(餐牌可以睇图先)平有平食 想食豪d都有海鲜餐.呢日一开始梗系点又贵又唔饱肚嘅卜卜蚬越煮越嘢味 食左几煲都唔会饱 回本一流(但是日3煲蚬 有1煲好多沙 扣分).之後叫左鸡煲 同埋麻辣火锅佢系直接换左个煲 加分鸡煲一样系好野味 可以半煲半煲咁叫 如果唔系好易饱麻辣火锅望落好红 但其实唔够香唔够麻辣但钟意小辣嘅朋友应该会觉得唔错.串烧 同烧海鲜ok台式饮品 应该只系用粉冲 唔掂(百香果绿茶唔错)饮番韩式罐装饮品比较好.#回到味来 (旺角)地址:旺角弥敦道594-596号旺角新城3楼.⭐️评分:味道:3.8/5 有沙扣左分环境:4/5 好多人 人气好爆服务:4/5 好忙 但都ok抵食:4.5/5
最平$98任饮任食鸡煲卜卜蚬打边炉串烧海鲜
呢间成日黎 大食朋友真心易回本
之前都极为好评 今日再黎 都冇加价仲系咁平
(餐牌可以睇图先)
平有平食 想食豪d都有海鲜餐
呢日一开始梗系点又贵又唔饱肚嘅卜卜蚬
越煮越嘢味 食左几煲都唔会饱 回本一流
(但是日3煲蚬 有1煲好多沙 扣分)
之後叫左鸡煲 同埋麻辣火锅
佢系直接换左个煲 加分
鸡煲一样系好野味 可以半煲半煲咁叫 如果唔系好易饱
麻辣火锅望落好红 但其实唔够香唔够麻辣
但钟意小辣嘅朋友应该会觉得唔错
串烧 同烧海鲜ok
台式饮品 应该只系用粉冲 唔掂
(百香果绿茶唔错)
饮番韩式罐装饮品比较好
#回到味来 (旺角)
地址:旺角弥敦道594-596号旺角新城3楼
⭐️评分:
味道:3.8/5 有沙扣左分
环境:4/5 好多人 人气好爆
服务:4/5 好忙 但都ok
抵食:4.5/5
2019-11-22 42 浏览
当初回到味来开张时来过,最近在网上得知,鸡煲、串烧、卜卜砚放题,任食两小时,七点前或九点半後结帐$98,便来到了。饮品除了汽水,还有韩式饮品和啤酒。鸡煲是任吃的,鸡肉全部都是鸡腿肉,所以嫩滑又美味,辣度可以选择,少辣都已经很辣。可惜今天因为交通问题,所以没有卜卜砚供应。清汤及蔬菜可以在自助区内自取,拿完就可以开始火锅。串烧的味道不错,带着一点点孜然的味道。每两个人会送一碟牛肉,牛肉虽然不是很肥,不过很有牛肉味道,只需渌一会,便可以进食。

饮品除了汽水,还有韩式饮品和啤酒。

可惜今天因为交通问题,所以没有卜卜砚供应。
清汤及蔬菜可以在自助区内自取,拿完就可以开始火锅

串烧的味道不错,带着一点点孜然的味道。

2019-11-21 31 浏览
前排有系网站见到有片介绍呢间餐厅,都有心思思,但奈何约唔到人呢。终於比我约到肯同我食三重放题嘅人。我地就拣咗卜卜蚬煲,几惹味,偶尔几个会有沙,可以接受,好快我地就清完一煲,不过都无续加到。我地转个口味,开始打边炉,打边炉都算系咁,样样有齐,丸类,酸菜,肉类都有嘅,不过肉类选择就无算多,丸类比较多。其实食到最後,我地已经太饱,所以串烧系无叫到嘅。最後饮咗一杯台式饮品就已经100%饱肚啦,真系食到捧住个肚走。我觉的咁多嘢食仲包台式饮品,价钱嚟讲都算值嘅。适合一大班人聚会!
前排有系网站见到有片介绍呢间餐厅,都有心思思
,但奈何约唔到人呢。终於比我约到肯同我食三重放题嘅人。

我地就拣咗卜卜蚬煲,几惹味

其实食到最後,我地已经太饱,所以串烧系无叫到嘅。

2019-11-20 35 浏览
"回到未来"呢个名好特别,吸引咗我今日嚟试一试,见到门口餐牌$248任食,有海鲜... 串烧... 鸡煲... 蚬煲... 而且仲3送一碟牛颈脊... 种类多到写唔哂,见到价钱咁抵,当然要试试。拣咗白蚬煲,再食麻辣鸡煲之後开始打边炉,两个煲既份量都好多,咁啱今日好肚饿,啱哂👍🏻如果本身食量少,应该食完两个煲已经饱了,餐厅是半自助形式,有多款蔬菜... 山根... 响铃...鱿鱼...乌冬出前一丁同辛辣面...真系好多款式,呢个价钱真系好抵食,以後嚟旺角又可以多个选择👍🏻

2019-11-04
2019-11-19 20 浏览
最近scroll 港生活IG睇到回到味来庆祝开业2周年,见到d相都几正正子所以决定同朋友试下。其实我系比佢既卜卜蚬煲吸引左😆平时鸡煲多选择,蚬煲又真系少聼d,呢度算系放题形式,拣完想食既煲,之後可以再点打边炉配料、串烧。同埋超多款台式饮品,樽装/罐装/水吧整既都有,放题黎讲算系好多款,我二话不説拣左最爱既百香果绿茶,朋友就饮苹果醋。卜卜蚬煲一边滚起一边卜卜声好得意😆问左餐厅原来佢地系用左沙白蚬😍,粒粒饱满多肉又无沙,我平时煮沙蚬蒸水蛋亦系买沙白蚬,贪佢够平、够鲜味又少沙、容易处理,除左买花甲又多个选择。值得一赞呢个蚬煲d蚬又真系几乾净,加埋惹味秘制酱料唔洗10分钟就清晒d蚬🤤唔够喉可以再免费加蚬,不过我要留肚打边炉haha首先黎左一碟牛颈脊,牛味香浓,肉质亦够嫩滑软熟,个人觉得中意食牛既朋友可以encore。另外有唔少火锅配料like 芝心丸、猪肉丸、肥牛、蟹棒、鱼蛋、水鱿、鱼皮饺等等。海鲜串烧包括海螺、生蚝、扇贝、帆立贝、青口,我地叫左一款烧香菇都好好味,撒满孜然粉少辣又惹味。

2019-11-18 37 浏览
回到味来好似Kinder奇趣蛋咁,一次过满足你三个愿望。有鸡煲,有串烧,仲有得打边炉,重点所以野都系任食❗❗❗系呀,你无睇错,系任食,连鸡煲都系任食。可能我食得野少,孤陋寡闻,我真系第一次见到有任食鸡煲,通常都系食完一只鸡,加汤先再打边炉,所以呢度都好惊喜店舖比较细,不过楼上舖其实都算系咁架啦。我地3个人去,叫咗个$188餐。加多$60可以叫海鲜串烧,不过我地个重点系想食鸡煲,所以无加到。除左出面个雪柜有啲罐装饮品外,佢地都仲有好多款台式饮品。我试左杯冬瓜爆谷茶,嚟到个时我仲系度谂紧啲爆谷去晒边,不过饮咗啖之後迷底就解开了。杯饮品除咗有冬瓜味之外,仲有焦糖爆谷嘅味道,其实都几特别,不过甜咗少少姐。主食有3款拣:魔鬼鸡煲,黄焖鸡煲同卜卜蚬。因为有朋友唔食辣所以叫咗黄焖鸡。佢地一开始上错咗辣鸡比我地,我地食咗一旧先发现,同职员讲嗰时佢地都好好礼貌讲唔好意思,仲好快速咁比返黄鸡我地。不过试咗旧辣鸡,好好食,下次会叫可以魔鬼鸡食。个黄焖鸡都好好食,啲鸡好入味,肉又滑,啲汁又,好似有啲面豉嘅味道(?)真系食唔出。串烧都有好多野选择。开始个时唔个佢一串有几多所以都写1,然後发现1真系代表1旧(菜系

,好似有啲面豉嘅味道(?)真系食唔出。

串烧都有好多野选择。开始个时唔个佢一串有几多所以都写1,然後发现1真系代表1旧(菜系一片🤣)有啲小形啲可能会有两旧,最叻系鸡肾,有一好多粒。其实我觉得咁样几好,因为有时真系想食又食唔到咁多,佢一两粒咁比可以就到,唔洗浪费。
啲串热辣辣上枱真系正,味道啱啱好,唔会好似一啲其他串烧店咁狂洒啲调味粉上去。串烧有的选择辣同唔辣,因为无食到辣所以讲唔到比大家知。

个边炉有几款汤底比你拣,我地拣左个黄金南瓜蚬汤,呢个汤底好清甜
每张枱都要送碟牛颈脊,痴线架,佢好好食,肉味好燶,差啲想问可唔可以加钱要多碟。打边炉嘅其他配料可以系出面任攞,出面几多野拣,有肉,菜,瓜,猪红,丸,饺,鱼,炸鱼皮,响铃,等等,会不停添加。

我地有问职员食完鸡,打完边炉可唔可以叫返鸡,佢地话ok,不过唔可以再叫返边炉,因为汤底只会比一次。本身谂住再叫多转鸡,不过实在太饱啦,所以放弃左。下次会叫可以食辣嘅朋友嚟食佢个魔鬼鸡煲
2019-11-07
  • 黄焖鸡煲
2019-11-16 30 浏览
呢度分左两款放题,$248多咗任食海鲜串烧,唔使谂我哋净系叫咗贵啲嗰款,可以试多啲!普通串烧同海鲜串烧都有好多唔同类型,仲要有台式饮品任饮,边食鸡煲边解辣!煲底可以叫卜卜砚或者鸡煲,我哋拣咗鸡煲,唔食得辣嘅朋友尽量唔好叫中辣,因为平时食开谭仔小辣嘅我哋都食到孖润肠😂恶魔鸡煲香辣惹味,鸡件嫩滑新鲜,仲有得无限添食!🐣食完鸡煲可以转汤底,五款汤底提供选择, 黄金南瓜海蚬汤、 蕃茄浓汤、四川麻辣汤、 芫茜皮蛋汤和自家清汤,我哋叫咗番茄汤。火锅配料系出边雪柜任拎,出面嘅肉类老实讲真系麻麻哋,所以我哋主打食菜同丸类不过呢个雪花分布均匀既本地手切牛颈脊真系好抵赞,嫩滑有牛味。锺意食海鲜嘅我哋叫咗好多海鲜串烧,生蚝扇贝等等,全部都用咗好多蒜蓉,劲正!总括而言,呢间真系好抵食,一个价钱就可以满足晒多个愿望。

恶魔鸡煲香辣惹味,鸡件嫩滑新鲜,仲有得无限添食!🐣

总括而言,呢间真系好抵食,一个价钱就可以满足晒多个愿望。
2019-11-12 45 浏览
中意打边炉嘅我地又黎食鸡煲! 主要系因为知道呢度劲多选择 想食咩就有咩 正正一开始先系食鸡煲先 拣左少辣 但都好重手 劲惹味😱🤪 啲鸡肉好林 亦都入味 吾洗10分钟就比我地焚化晒 本身可以再加 但我地想留肚食其他 所以不了🤣 然後仲有个蚬锅 新鲜好肉 不错之後就转个正常蕃茄汤底打边炉 劲正系送左碟红卜卜 好靓嘅手切牛颈脊 食落香牛味 仲几弹口 另外行出去都有好多边炉料可以拎 墨鱼仔同鲩鱼系我至爱最後一样必须要提嘅系佢竟然有串烧可以点 烧好左热辣辣拎黎食 好爽😋 有普通串烧或者海鲜串烧 最好味嘅系烧鸡翼 好似落左少少五香粉咁 好惹味 食吾停呀大佬🤭 另外就系蒜蓉烧蚝 真系落左劲多蒜蓉😱成件事有几个吾同step 所以keep住都好有新鲜感 表示欣赏

2019-10-02
2019-11-10 43 浏览
回到味来 (旺角).$188 半任食鸡煲串烧火锅.今次同自己屋企人同女朋友一起吃鸡煲同卜卜蚬,五点到达已相当爆场,幸好早有订座先吃一转卜卜蚬,再吃惹味鸡煲,鸡件多肉又香,然後加水打边炉,任食配料选择非常之多!除咗有前菜小食炸鱼皮,配料有大量种类嘅菜,娃娃菜生菜小白菜🥬 海量丸类,海胆丸芝心丸贡丸牛丸鱼蛋,仲有好味嘅胆骨腩鱼片!饮品有韩国hite啤酒,忌廉沟鲜奶,康师傅红茶,乌龙茶,仲有即制冲制的台式饮料!串烧都系任食! ——————————————-.📍 回到味来 (旺角)旺角弥敦道594-596号旺角新城3楼.—————————————————————-
回到味来 (旺角)

$188 半任食鸡煲串烧火锅

串烧都系任食!

——————————————-
📍 回到味来 (旺角)
旺角弥敦道594-596号旺角新城3楼
—————————————————————-
2019-11-10 42 浏览
回到味来 (旺角).⚜️$188 半任食鸡煲串烧火锅⚜️.好耐之前食过一次,记得个鸡煲同火锅配料都好精致! 今次黎发现原来佢做左任食,人流好畅旺! 喜欢早食野嘅我完全唔介意食五点呢个Timeslot 仲好多啲时间消化😝 先食左个卜卜蚬煲先,好浓味! 然後再食个鸡煲,鸡件浓味肉香,之後加水火锅🍲最吸引嘅配料系脆骨鱼片,好新鲜滚一阵已经好快食得(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 个鱼好薄好好食😋而且其他娃娃菜啊,丸类都系任食! 选择好多! $188呢个同平日食$249价格一样,所以连串烧都任食,我地仲可以海鲜串烧任食!饮品有啤酒🍻忌廉沟鲜奶,乌龙茶等任饮,仲有台式饮品任饮!.——————————————-环境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️.📌 回到味来 (旺角)旺角弥敦道594-596号旺角新城3楼.—————————————————————-
回到味来 (旺角)

⚜️$188 半任食鸡煲串烧火锅⚜️
好耐之前食过一次,记得个鸡煲火锅配料都好精致! 今次黎发现原来佢做左任食,人流好畅旺! 喜欢早食野嘅我完全唔介意食五点呢个Timeslot 仲好多啲时间消化😝

而且其他娃娃菜啊,丸类都系任食! 选择好多!
$188呢个同平日食$249价格一样,所以连串烧都任食,
——————————————-
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服务:⭐️⭐️⭐️⭐️
价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 回到味来 (旺角)
旺角弥敦道594-596号旺角新城3楼
—————————————————————-
2019-11-09 33 浏览
星期三七点约咗朋友喺旺角食饭我已经一早book左枱去到门口见到有10个8个人在等~我地决定食$248的任食包括招牌恶魔鸡煲卜卜砚煲火锅本地手切牛颈脊一碟串烧任食,海鲜串烧任食任饮饮料鸡煲叫左小辣,辣味都几香而且鸡肉入口好嫰,唔会鞋口牛肉入口好嫰,连平时对牛好有要求嘅朋友都觉得好吃串烧方面餐点餐纸上面嘅我地点都有出到, 唔会话卖哂👍我同朋友都好推介烧多春鱼又有烧鸡皮、墨鱼咀、日本甜🍠 串烧是热的!还有烧生蚝可以点!火锅配料选择很多
星期三七点约咗朋友喺旺角食饭
我已经一早book左枱
去到门口见到有10个8个人在等~
我地决定食$248的任食
包括
招牌恶魔鸡煲
卜卜砚煲
火锅
本地手切牛颈脊一碟
串烧任食,海鲜串烧任食
任饮饮料
鸡煲叫左小辣,辣味都几香而且鸡肉入口好嫰,唔会鞋口

牛肉入口好嫰,连平时对牛好有要求嘅朋友都觉得好吃

串烧方面餐点餐纸上面嘅我地点都有出到, 唔会话卖哂👍

我同朋友都好推介烧多春鱼
又有烧鸡皮、墨鱼咀、日本甜🍠 串烧是热的!
还有烧生蚝可以点!

火锅配料选择很多

2019-11-06
  • 恶魔鸡煲
2019-11-09 24 浏览
见到有间又有串烧又有边炉又有鸡煲,一次过食到咁多不同的野,就谂都唔谂入左去。鸡煲,招牌鸡煲,几入味!小小辣。因为我的七点前入座,价钱再平啲。我地拣左$188的套餐先来鸡煲,叫左bb辣,啲少少麻辣,鸡件好香好入味,份量都好多。食完鸡煲转火锅,拣左皮蛋芫茜汤,清清地,$188个套系送牛颈脊一碟!入口熔化,牛味香浓,另外自助吧有好多蔬菜盘同火锅配料可无限添加,例如面,乌冬,肠,各款丸,菜等等,一定岩你仲有任点串烧,鸡牛猪丸多春鱼,烧的火喉刚刚好,好入味,仲热辣辣!饮品除左普通的,仲有任点台式饮品,超过二十几种的台式饮品,大大杯!整体来讲性高比好高,无论食物、饮品款式都好多,质素都好好。

鸡煲,招牌鸡煲,几入味!小小辣。

因为我的七点前入座,价钱再平啲。我地拣左$188的套餐

食完鸡煲火锅,拣左皮蛋芫茜汤,清清地,

$188个套系送牛颈脊一碟!入口熔化,牛味香浓,
另外自助吧有好多蔬菜盘同火锅配料可无限添加,
例如面,乌冬,肠,各款丸,菜等等,一定岩你

整体来讲性高比好高,无论食物、饮品款式都好多,质素都好好。