2018-05-02 28 浏览
吃雞煲是會令人上癮的. 辣過後, 再吃火鍋, 舌頭真正滿足. 這個晚上去回到味來雞煲火鍋吃雞煲麻辣雞煲~雞煲正式上場. 選了中辣, 不過那辣度也夠,其實吃不到辣的朋友, 還有BB辣以及不辣, 雞肉是幾靚的, 當一路煲的時候, 也越來越能夠吸收辣味, 麻辣感一湧而來,痛快雞煲用到花椒八角等傳統中式調味食材,面上再鋪上新解的芫茜點缀,讓香味更為突出.雞肉香嫩多汁,似是用油爆過再加汁煮的感覺,因為偶爾會食到幾件雞皮是香脆還很爽口.如果喜歡洋蔥的朋友也有福了,因為鍋中也加了不少洋蔥,煲過一後時間後,沾著雞汁食是又爽又甜的!好多點這個回到未來豬肉餅~個份量真係超大份,最啱我哋呢啲麻甩佬食,好鍾意肉餅嗰種好濃嘅味道韭菜餃~鐵鏈半個水樽賣相係新頴,但睇唔出很含意\意思,這裡的餃, 皮不會太厚, 餡料幾豐富有水準生蝦~中規中矩食火鍋最尾,我一定要食澱粉質烏冬~飽肚,烏冬唔似一般食到嘅稻庭咁煙韌薄身,類似手打烏冬咁比較彈牙手打丸拼盤~有墨魚丸、豬肉丸、蝦肉丸,蝦丸份量唔多,不過彈牙感強烈,墨魚爽口回到味來?囗痕又爛gag講下次回來再回到味來,完全唔知佢想講乜
雞煲是會令人上癮的. 辣過後, 再吃火鍋, 舌頭真正滿足. 這個晚上去回到味來雞煲火鍋雞煲

生蝦~中規中矩
2018-05-01 38 浏览
朋友幾日前已於旺角的回到未來餐廳,訂了位與我和先生,一行4人一齊聚會晚飯。餐廳在裝修設計方面都花了心思,令餐廳顯得非常優雅,座位為卡位式設計,令人覺得十分舒適。因朋友之前來食過,覺得麻辣雞煲不錯,所以今次專程帶我們來此暢聚及食麻辣雞煲。坐下第一時間肯定是㸃個𤔡此而來的麻辣雞煲。麻辣雞煲一隻$298,小辣。雞煲是用電磁爐一邊食一邊滾著,是用打邊爐的形式。雞煲一上枱,已然見到雞煲大大鍋,要再煲約2-3分鐘才可以食。在煲的期間,已然聞到雞煲濃郁的香味。香味令我們在等的時候已垂涎欲滴。嘩,終於可以食啦,雞肉十分嫩滑,沾著濃濃的湯汁,帶著麻辣,真是滿腔的麻辣及雞的濃香味。連配菜洋蔥,沾著濃濃的湯汁,也是十分爽及美味,真是十分推薦這個麻辣雞煲。我們還追加了,南瓜海鮮湯底包海鮮拼盤$198。海鮮拼盤最搶眼的當然是貴妃蚌及蟹,貴妃蚌非常爽及清甜,點上辣醬汁,非常好味。蟹雖然不是很大隻但都比較清甜。蝦非常新鮮,放在枱上還識彈跳呢。還有原隻的小魷魚,帶小小爽口,㸃上醬汁變成又辣又惹味的魷魚,好味呀。海鮮拼盤還有蜆,雖然不是很大隻,但卻非常鮮甜。雪花肥牛$168。雪花肥牛擺上枱,嘩,簡直就像藝術品,雪花肥牛

坐下第一時間肯定是㸃個𤔡此而來的麻辣雞煲

麻辣雞煲一隻$298,小辣。

香味令我們在等的時候已垂涎欲滴。

我們還追加了,南瓜海鮮湯底包海鮮拼盤$198。

蝦非常新鮮,放在枱上還識彈跳呢。

海鮮拼盤還有蜆,雖然不是很大隻,但卻非常鮮甜。

雪花肥牛$168。雪花肥牛擺上枱,嘩,簡直就像藝術品,雪花肥牛就像一朵盛開的鮮花一樣,顔色亮麗,肥瘦均勻。
雪花肥牛真是入口即溶,牛肉味非常濃郁,點上醬汁,令牛肉更加惹味。

能夠與好友相聚及暢聚,又可以在舒適優美的環境下品嚐美食,這才是享受生活。
2018-04-30 56 浏览
假期而家真係好多人行街,出到旺角又想去下D靜靜地方打下邊爐經過旺角新城見到回到味來就一於去試下佢出名做雞煲同海鮮~一去到坐低真係好舒服,有別於一般打邊爐既地方佢D卡位都好正有D似西餐feel設備好齊~食落好方面架一黎就睇下醬既配料先,唔算係好多~但夠洗!佢D野食唔係好多,勝在樣樣都係靚材料!我地揀左個唔辣既雞煲,哥哥仔仲會幫我地炒架~真係好香呀!黃燜真係好入味食到底個時有D油..但食雞煲都小不免之後佢就加左雞湯俾我地打邊爐!!如果可以換左個煲底先打會好D~但咁樣就原汁原味唔少得係安格C牛,每一塊都有牛香~滾耐左都唔會太鞋~好0岩打邊爐好可愛既蔬菜籃~好鮮甜既油墨菜!脆脆響鈴,好好食唔會散唔會太淋!野飲我地都有叫~2支都係cider,唔同口味,梨同蘋果都好好飲!送邊爐一流可以慢慢食,唔會有人吹你~可以同朋友吹水!埋單600幾~係幾豪食既,但係樣樣野都係用上等材料~真係物有所值!
假期而家真係好多人行街,出到旺角又想去下D靜靜地方打下邊爐
經過旺角新城見到回到味來就一於去試下
佢出名做雞煲同海鮮~
一去到坐低真係好舒服,有別於一般打邊爐既地方
佢D卡位都好正有D似西餐feel
設備好齊~食落好方面架
一黎就睇下醬既配料先,唔算係好多~但夠洗!
佢D野食唔係好多,勝在樣樣都係靚材料!
食到底個時有D油..但食雞煲都小不免
但咁樣就原汁原味
好可愛既蔬菜籃~好鮮甜既油墨菜!
脆脆響鈴,好好食唔會散唔會太淋!

可以慢慢食,唔會有人吹你~可以同朋友吹水!
2018-04-29
  • 脆脆響鈴
2018-04-30 109 浏览
藥膳紅燒牛肉煲$168藥材用料十足,上檯已經好香,用個匙撈一撈,有好多藥材一定好滋補。鍋入面已經有d牛腩,我仲以為係肥牛,不過個牛肉煲到好稔,食落無渣,而且香氣撲鼻!牛拼盤$158係呢間餐廳既招牌,必叫,有牛肉餅、牛筋丸,牛肉丸。因為呢度既牛產品全部100%牛肉自家製。牛丸同牛筋丸都係好陣牙同實,食落仲有d juicy添。牛肉餓薄薄,有d似扎肉咁。蔬菜拼盤$58擺到成盤花咁靚,當中都有齊產咁基本你想要既野:粟米、冬菇、金菇、菜心、白菜仔、娃娃菜、生菜等。丸拼盤$88又一手打之作,粒粒彈牙。海鮮lover我梗係鐘意蝦丸啦,鮮甜彈牙,豬肉丸都好香。即炸響鈴$58寬薯粉$28全部都係肉,咁梗係都要叫一啲澱粉質啦,就叫左個寬薯粉。比一般既真係粗好多,食落特別QQ,吸曬湯精華,絕!薑茶水中花$38簡簡單單嘅一道豆腐甜品,就可以考起廚師嘅刀工。將一格百福豆腐可以切到好似成朵花,一絲一絲咁既花瓣,真係冇咁上下功夫都做唔到。配埋佢嗰個超級姜嘅薑茶,其實幾啱冬天。醬料$10一位佢推介客人加少少香醋落豉油到,咁樣點起肉,鮮味提升,好味喎因為醋入邊嘅酸性中和左鹽嘅鹹味。走嘅時候先至發現原來有一個優惠套餐添,
藥膳紅燒牛肉煲$168

牛拼盤$158

蔬菜拼盤$58

丸拼盤$88

即炸響鈴$58

寬薯粉$28

薑茶水中花$38
醬料$10一位

走嘅時候先至發現原來有一個優惠套餐添,嘢都差唔多,仲多咗個海鮮拼盤同埋肥牛,下次一定要試吓呢個同埋佢嘅當歸鴨煲。
2018-04-27
2018-04-29 46 浏览
毛毛雨嘅天氣,仍然有啲涼都係打邊爐食雞煲最啱我呢啲麻甩仔,旺角就最方便見到回到未來個名幾吸引下,就揀呢間,覺得幾好,發現侍應有禮貌,上菜收碟都快。雞煲中辣中麻,雞事先炒過,雞皮焦香帶著麻辣汁,辣中有麻再有香甜味,雞肉滑而且入味消滅所有雞肉後,加清湯轉換邊爐模式,繼續食唔好停,殺呀手打墨魚滑確係需要花d功夫,魚滑黏,將湯匙放入熱湯再分散魚滑仍然困難,幾經功夫先將魚滑成功放進湯內,一份魚滑煮熟後會彭脹,好快就飽手工餃子拼盤有菜肉餃、菲菜餃、鮮蝦雲吞,非常大粒好足料皮薄新鮮,正午餐肉係打邊爐嘅靈魂,煎香午餐肉浸一浸瞬即夾起,濕中帶香脆,我比較喜愛濕濕脆脆帶油香嘅野食肉獸都要叫番個蔬菜併盤黎平衡番,材料都幾新鮮!有生菜,白菜,粟米,金菇等等,豐富即淥即熟即食,唔係浸太耐會索晒d油。

消滅所有雞肉後,加清湯轉換邊爐模式,繼續食唔好停,殺呀
吃火鍋總是有其吸引力,特別在嚴寒的日子,吃著火鍋除了美味,更可以暖身。近來的天氣忽冷忽熱,還沒到炎熱的夏天來臨之前,便和朋友們一起吃個美味火鍋。最近發現一間火鍋店,回到味來,在人流旺旺的旺角區,方便任何人出入,是以特別湯底為主,配上新鮮食材,價錢合理而吸引食客,和家人或朋友共聚也是不二之選。***************************回到味來位於新城3樓,從電梯而出,便是這個地方細小的等候區。回到味來坐位也很充足,大都以梳化座位為主,所以坐得也挺舒適。吃火鍋都以火鍋湯底為主,回到味來是以特別湯底或雞煲為主。火鍋配料也有必食推介,肉類和最多人喜愛的海鮮供應。一般菜類、肉丸、小吃、粉麵等都有所供應,甜品和飲品選擇雖不少,但也有供應來符合不同人的喜好。飲品有一般汽水,還有涼茶,和果味啤酒,啤酒是法國人氣蘋果酒,都合適女仕所飲。醬料就以6款供應,包括了乾生蒜粒、辣椒粒、蔥粒、芹菜粒和芫茜。還有鼓油和醋,比例是7分鼓油3分醋,味道酸酸甜甜都幾好味,而每位醬料收費為HKD10。小吃,是免費的,賣相如細小蓮藕,咬下爽口帶點酸甜,絶對是開胃小吃。南瓜海鮮湯 HKD198,用南瓜煮成的湯底。湯

***************************

南瓜海鮮湯 HKD198,用南瓜煮成的湯底。

湯底的海鮮另上,當中包括蜆、蟹、蝦、墨魚和蚌。

把海鮮放入南瓜湯底,便成了南瓜海鮮湯。湯底都帶著南瓜的甜味在其中。海鮮都很新鮮,蟹雖然細隻,但肉質鮮嫩又甜,確實不錯。蝦也很新鮮,加了蚌和蜆在湯底之中,變得更加鮮甜。

雙拼滑 HKD88,沒想到墨魚滑拼蝦滑是放在一個,而不是分開而上。雖然如此,但也不會影響到滑的新鮮感和口感。

即炸響鈴 HKD58,是必吃之選,因為是下單便即炸的響鈴,非常之脆口,還一點都不油膩。直接吃脆口無比,放湯還能吃到南瓜湯底鮮甜之味,實確好吃。

寛薯粉 HKD28,寛薯粉扁濶,相對較厚身。雖然如此,放入湯底之中,不會需要用上很多時間,才可以煮到夠腍。寛薯粉口感都很彈牙,吃上一小口也能讓人飽肚滿足。

竹庶茅根 HKD32,一瓶竹庶茅根足夠4人所飲用,竹庶茅根味道很清甜滋潤,吃著火鍋也不怕熱氣。

• 竹庶茅根
  • 寛薯粉
  • 即炸響鈴
  • 雙拼滑
  • 南瓜海鮮湯
2018-04-23 41 浏览
雞煲吃得多,但一個吃完印象深刻的卻少之又少,今晚去回到味來,原因是一位識食朋友介紹的。一坐低,服務員先送上一碟餐前小食-酸辣小蓮藕,味道有點像橋頭,但多一種辣味,令人十分開胃。接下來,點了半隻麻辣雞煲(中辣)、生菜、回到味來牛筋丸100%牛肉、淮山、響鈴卷。下單不過五分鐘,雞煲已經準備妥當,效率相當高。雞煲味道層次分明,不像其他雞煲只是單一、簡單的辣味,欠缺層次,反之,回到味來的雞煲配料足,有四川辣椒、香葉、八角、指天椒、子彈椒、洋蔥、蒜頭、香茜等,刺激到舌頭上不同的味覺神經。雞煲吃得七七八八,服務員便加上清湯打邊爐,要講印象最深刻的東西,一定是回到味來牛筋丸100%牛肉,入口爽口彈牙,但不痴牙,而且丸內還有濃濃的肉汁,是吃過最好吃的牛丸之一。其他配餸也不失禮,響鈴卷新鮮炸上,脆卜卜,淮山和生菜亦十分新鮮。有一個細心位要值得一提,就是餐廳門口有一瓶李斯德林漱口水,供人用餐後漱口,減免口氣的尷尬。
2018-04-20 142 浏览
火鍋已經成為朋友相聚的必選之一。今次朋友A選了旺角。位於彌敦道,樓上舖,通過玻璃窗可以一邊吃一邊感受繁華都市夜景。南瓜湯底包括海鮮拼盤一碟,$198。一個價錢兩個享受,其實也挺划算的。餐前小吃,酸酸甜甜,非常開胃。醬料每位$10。有六種選擇,材料新鮮,而且衛生,醬油有鼓油和甜醋,比例七三,混合之後,帶你進入未來。響鈴是我最喜愛的一種,新鮮即炸,非常香脆,在口中碎開發出沙沙的爽脆聲,然後慢慢熔化,非常消魂。火鍋配料的肥牛是常識吧,雪花般的分佈,均勻俱特色,中間卷成一朵花兒,微微浸熟便發現牛肉味十足,滑嫩順口。雙拼魚滑和蝦滑,份量不多,可以按個人口感放入湯中,當浮面後撈起沾點醬油便可。爽滑得很。青菜帶來健康元素,要吃得健康,當然不能少。青菜洗得乾淨,拼列整齊。寬薯粉本身味淡,於是放入熱湯滾得久一點更入味。沾上醬汁就帶來滑溜及更易入口。
火鍋已經成為朋友相聚的必選之一。

餐前小吃,酸酸甜甜,非常開胃。
醬油$10/位

即炸響鈴
雪花牛肉
唐生菜
2018-04-19 863 浏览
朋友約去食雞煲,去到最方便既旺角揾食,今次嚟到回到味來雞煲, 個名已經好得意!地方闊落,坐位款式多,人多人少都適合!我哋兩個被安排坐喺4 人卡位坐!餐廳除左主打雞煲外,仲有其他邊爐湯底同配菜選擇,不過我哋今晚目的為雞煲而來,我哋選擇左麻辣雞煲!餐廳既餐具都比較有心思,我特別喜歡佢個'撈' ,放多幾隻餃都得!餐廳上菜速度都幾快,配菜好快送到,而且擺設得都幾靚!手工餃拼盤用料足同新鮮,又大隻,必食!肉丸拼盤的各式肉丸非常彈牙有咬口,尤其是墨魚丸更是鮮味十足!麻辣雞煲用料十足,入面有大量乾辣椒,花椒,薑,洋葱等等,炒出嚟香味四溢,越食越辣,食得辣可以叫中辣以上!雞肉唔會得過辣字,仲有返少少雞味,而且大量既薑辟左d雪味,令到雞更惹味!最後要特別提下個調味盤,都有好多唔同配料,不過由於個雞煲已經好夠味,我哋都無點整個醬汁,我只係加左少少乾蒜同辣椒就夠!最後埋單400 幾,以環境同食物質素都係合理價錢

地方闊落,坐位款式多,人多人少都適合!

我哋兩個被安排坐喺4 人卡位坐!

最後埋單400 幾,以環境同食物質素都係合理價錢

• 麻辣雞煲
2018-04-18 36 浏览
由於聽日就要去旅行所以今日同埋表妹ss 去買sim card r...各樣旅行用品!行行下實在太餓咁啱去到又見到一間店舖個名好正叫回到味來所以我地就衝上去睇下食咩去到望望餐牌原來係食雞煲火鍋!係雞煲呀~所以我地就更興奮咁衝入去!誰不愛雞煲呢? 好快手已經劃左好多野食. 呢度既環境唔錯地方都好寬敞. 店員的服務態度超級好, 服務同招待都好周到. 先先送上一個百寶盒俾我地去混醬.雖然全部都係好common既野不過店員都好用心咁一個個介紹. 態度讚讚!由於表妹ss 食唔到辣所以我地只叫左個BB辣,等左5分鐘後店員都走埋黎幫我地炒, 炒起時香氣十足! 食落去雞有小小乾不過個汁調得好好可以補償番個乾身問題.其後我地都係叫左一堆大路野, 不竟我既表妹ss都真係有D難服侍! 食物質素唔差我地食得好開心!
由於表妹ss 食唔到辣所以我地只叫左個BB辣,
2018-04-10
2018-04-17 72 浏览
天氣又陰陰涼涼,又是時候打個熱藤藤的邊爐。一坐底,服務人員就把小食和茶放底,這個小食非常好食,酸酸的很開胃,而且很爽脆,經我在點菜紙上連番尋覓,應該是藕帶。選了水煮牛肉湯小辣 $188有一個隔著的工具我覺得很貼心,因為鍋太大,這樣不怕牛肉會沉底不見天日。牛肉份量不少,而且非常新鮮,好好好食!生猛游水蝦 $98好大隻啊!而且有10隻,肉質非常鮮甜,好滿足!豬紅 $32原來水煮湯底內已經有些豬紅,這個豬紅不過不失。手工鮮蝦雲吞 $48大大粒的手工雲吞,餡料很多,味道不錯,不會過多味精。例牌會叫的娃娃菜和金菇,份量適中新鮮。之後有再叫烏冬,吸了湯精華很不錯,而且烏冬質地不會太軟,作了一個很好的結尾!埋單六百多元,不過又新鮮牛肉又海蝦,價錢還是可以接受的。
天氣又陰陰涼涼,又是時候打個熱藤藤的邊爐。

選了水煮牛肉湯小辣 $188

牛肉份量不少,而且非常新鮮,好好好食!

生猛游水蝦 $98
好大隻啊!而且有10隻,肉質非常鮮甜,好滿足!

豬紅 $32
原來水煮湯底內已經有些豬紅,這個豬紅不過不失。

手工鮮蝦雲吞 $48
大大粒的手工雲吞,餡料很多,味道不錯,不會過多味精。

例牌會叫的娃娃菜和金菇,份量適中新鮮。

埋單六百多元,不過又新鮮牛肉又海蝦,價錢還是可以接受的。
  • 生猛海蝦
2018-04-17 44 浏览
朋友好鐘意食牛,吾係食扒就係打邊爐佢食左一個星期牛扒,所以今日我陪佢去打邊爐湯底全部都好吸引,最後當然係點左有牛肋條既湯底Order紙價錢十分公道醬料可添加,我差吾多用晒西芹碎,西芹其他餐廳唔多有,今次真係好岩我口味響鈴好脆,size 算小,所以食得好方仾便呢個係蕃茄濃湯牛腩湯底成個湯底好紅,用左好多蕃茄去煮有D似湯郁版既羅未湯,牛肉睇落好普通,食落真係不得了,好香好軟,雪花牛肉比例 8:2所以唔會覺得太肥太油,但入口好軟好滑菜藍好可愛,菜好新鮮,大大份回到味來牛拼盤$158牛肉丸,牛筋丸,牛肉餅全部自家製,都新鮮彈牙,口感一流,肉汁鮮味整體牛肉質素中上,值得一試
朋友好鐘意食牛,吾係食扒就係打邊爐
佢食左一個星期牛扒,所以今日我陪佢去打邊爐

湯底全部都好吸引,最後當然係點左有牛肋條既湯底

Order紙

價錢十分公道

醬料可添加,我差吾多用晒西芹碎,
西芹其他餐廳唔多有,今次真係好岩我口味
響鈴好脆,size 算小,所以食得好方仾便
呢個係蕃茄濃湯牛腩湯底
成個湯底好紅,用左好多蕃茄去煮
有D似湯郁版既羅未湯,
牛肉睇落好普通,
食落真係不得了,
好香好軟,雪花牛肉比例 8:2
所以唔會覺得太肥太油,
但入口好軟好滑
菜藍好可愛,菜好新鮮,大大份
回到味來牛拼盤$158
牛肉丸,牛筋丸,牛肉餅
全部自家製,都新鮮彈牙,
口感一流,肉汁鮮味
整體牛肉質素中上,值得一試
2018-04-17 33 浏览
我老公好中意食雞煲,出到旺角就試下呢間"回到味來",好驚喜呀!雞煲超好味,色香味俱全,雪花肥牛好新鮮,從未試過魚皮/響鈴即叫即炸,環境舒服,服務態度好好,期待下次再來!
2018-04-08
  • 雞煲
  • 炸魚皮
2018-04-16 35 浏览
天氣涼返少少,當然要把握時間打邊爐😎呢間回到味來,朋友推介有特色湯底,我地就點左當歸鴨湯底($168),一上菜我地都忍唔住嘩嘩聲!有成半隻鴨,勁足料!而且好香既當歸味!醬料都好有特色!除左一般既蔥蒜,仲有一枝醋同鼓油。待應教我地三份醋一份鼓油,食落特別惹味!豚肉片($88):份量都幾多,肉質正常打邊爐質素黃金軟殻蟹($78):熱辣辣,好味油麥菜($28):裝住既鴨仔好得意呀~稻庭烏冬($28):超好味!湯底好惹味,配住黎食超正!包心蟹粉丸($32)最後仲有甜品!薑茶入面個豆腐花係師博人手切架!食得又睇得👍🏻環境都幾舒服架~加分
天氣涼返少少,當然要把握時間打邊爐😎

豚肉片($88):份量都幾多,肉質正常打邊爐質素
黃金軟殻蟹($78):熱辣辣,好味

油麥菜($28):裝住既鴨仔好得意呀~

稻庭烏冬($28):超好味!湯底好惹味,配住黎食超正!
包心蟹粉丸($32)

環境都幾舒服架~加分

2018-04-15 31 浏览
約同事食飯,. 最方便既食飯地方之一(旺角) 打邊爐, 一路食一路吹水~ 緊係叫番枝啤酒先啦蘋果酒, 味道容易入口 豚肉片, 我有時喜歡食豚肉多過牛肉~ 手工鮮蝦蜃吞 , 大大粒,.都幾好食完全唔會腥,蝦夠新鮮 粟米 由一開始擺落鍋度, 食到咁上下就食粟米娃娃菜~ 份量比我想飲中多呢~ 抵番曬~ 丸拼盆, 咁就唔洗諗咁多, 一次過食曬兩款口味 玉子豆腐, 至少無咁易碎, 小心D就OK~湯底當然要拼啦. 試兩邊先夠喉蕃茄牛助條/ 當歸 新鮮由自己放落去炸響鈴炸牛餐肉最後又最美觀的飲品'薑茶水中花, 水中花係(豆腐)係咪睇唔出曬, 師傅人手做成,完全係顯示刀工呢除左令之外, 薑茶仲好正, 薑味濃郁,驅寒一流﹗

約同事食飯,. 最方便既食飯地方之一(旺角)
打邊爐, 一路食一路吹水~ 緊係叫番枝啤酒先啦
蘋果酒, 味道容易入口

豚肉片, 我有時喜歡食豚肉多過牛肉~

手工鮮蝦蜃吞 , 大大粒,.都幾好食
完全唔會腥,蝦夠新鮮

粟米 由一開始擺落鍋度, 食到咁上下就食粟米

娃娃菜~ 份量比我想飲中多呢~ 抵番曬~

丸拼盆, 咁就唔洗諗咁多, 一次過食曬兩款口味

玉子豆腐, 至少無咁易碎, 小心D就OK~

湯底當然要拼啦. 試兩邊先夠喉
蕃茄牛助條/ 當歸

新鮮由自己放落去

炸響鈴

炸牛餐肉

最後又最美觀的飲品'
薑茶水中花, 水中花係(豆腐)
係咪睇唔出曬, 師傅人手做成,完全係顯示刀工呢
除左令之外, 薑茶仲好正, 薑味濃郁,驅寒一流﹗
2018-03-29