2019-08-15
前個排約左2個朋友出嚟食飯,銅鑼灣呢個地段的確大家都好方便。一行3人行左周圍行下搵野食,見到呢間茶嘅大玻璃窗望到入面有一邊係花花牆,我地就俾吸引左入去了。店內裝修別一般茶餐廳,行別緻風格,牆身係藍綠色,正中間係花花牆。座位比較舒適同寬敞,枱同枱之間有一定嘅距離,完全沒有壓迫感,坐得舒服。餐牌內食物嘅選擇多元化!叫左3樣食物開心share!喜哥蔥油煎蛋豬扒飯($58)豬扒好大塊而且亦好厚身,但食落口完全唔難鞋,配埋大量蔥油,撈飯一流!太陽蛋亦煎得好靚,蛋黃一吉啲蛋油流出嚟呢件事好治癒!牛油黑松露雜菌焗原隻燒春雞($108)燒春雞份量一啲都唔野少,外皮燒得香脆,春雞燒得完全唔乾,切開仲非常juicy!!!明明話有黑松露嫁,食緊雞個下點解無嘅,食到最尾先發現,原來內有乾坤,啲牛油黑松露蘑菇收埋係入面,好味道呀😍!美國厚切西冷配陳年黑醋汁($128)西冷好大塊呀,我地怕食太多肉好膩,所以雞同牛扒呢2個主菜都係配沙律。如果太肚餓嘅,其實主菜係可以配磨菇飯/欖油香草意粉/炸薯角嫁。整體服務幾好得嚟,野食算大份實惠。
餐牌內食物嘅選擇多元化!
叫左3樣食物開心share!
喜哥蔥油煎蛋豬扒飯($58)
牛油黑松露雜菌焗原隻燒春雞($108)
美國厚切西冷配陳年黑醋汁($128)
整體服務幾好得嚟,野食算大份實惠。