2020-03-05 1648 浏览
我發現位於旺角「煙廠街」旁邊的新港式茶餐廳「囍運冰室」,「囍運冰室」餐牌設定裡面有個跟我飲食口味不太合襯的缺點,缺點就是「囍運冰室」所有飯類食品裡面,都不能同時兼顧牛肉跟雞肉。亦即是說食客光顧「囍運冰室」的時候,食不到有牛扒跟雞扒的「鴛鴦扒飯」,又或者雞肉加上牛腩的飯類食品,只能增加個人開支預算,各自點雞肉食品跟牛肉食品各一份,才能完成任務。所以想在「囍運冰室」裡面,食一客同時有牛扒、雞肉,還有白飯的晚餐,實際的代價一點也不便宜,比坊間很多茶餐廳同類型食品的價錢還要昂貴。例如我在「囍運冰室」裡面選擇了一客「黑椒牛扒燴飯」、一客「炸雞髀伴脆薯皇」,再加一杯飲品「抹茶紅豆冰」,總價錢就已經需要港幣一百一十四元了。由於我在「囍運冰室」裡面,一次過點了兩款食品,加上一杯「抹茶紅豆冰」飲品,所以「囍運冰室」廚房製作食品速度再快,始終都需要時間去製作完成,很難變成「光速餐」。我在「囍運冰室」裡面,分別選擇了兩款食品跟一杯飲品,「囍運冰室」最早製作完成和被侍應端出來,送到我的檯面面前的還是飲品「抹茶紅豆冰」。「抹茶紅豆冰」飲品的表面上,有一層泡沫,泡沫估計可能是餐廳廚房從抹茶飲品裡面攪拌,從而發出來

「抹茶紅豆冰」飲品的表面上,有一層泡沫,泡沫估計可能是餐廳廚房從抹茶飲品裡面攪拌,從而發出來的抹茶泡沫,泡沫的口感感覺很幼細。

至於「抹茶紅豆冰」飲品的底層,是味道感覺被「囍運冰室」廚房煲到很甜,質感被磨到十分幼細的紅豆,紅豆的口感也被「囍運冰室」廚房煲煮到非常之軟腍。

所以「囍運冰室」飲品「抹花紅豆冰」實際味道一反飲品名稱裡面,抹茶味道向來偏向苦澀的固有形象,變成味道非常甜美,口感幼細又容易享用,連紅豆實際口感也變成非常軟腍的飲品。

至於「囍運冰室」裡面的生炸雞髀,跟炸雞薯條小食食品「炸雞髀伴脆薯皇」,以長方形的餐碟作為餐具,炸雞髀跟脆薯皇各據餐碟一方呈上。

至於讓脆薯皇增加少許蕃茄酸甜味道的「蕃茄醬」,「囍運冰室」就安排一個貌似匙羹的「醬油碟」去盛載,然後放置在「炸雞髀」的旁邊備用。

炸雞髀伴脆薯皇」裡面的「炸雞髀」,給我感覺是名副其實的「生炸雞髀」,鹽的鹹味全部都被醃進雞髀肉裡面,除了「炸雞髀」的鹽味之外,雞髀裡面的實際雞肉原味不是沒有,只是需要認真細味才感受得到。

另一方面,「囍運冰室」沒有提供任何的「即用即棄」膠手套給食客,所以食客需要使用餐廳的刀叉,慢慢切開炸雞髀裡面的雞肉,然後慢慢品嚐炸雞髀的實際味道。

其實我還是很想直接用手,拿起原隻的「炸雞髀」慢慢品嚐,直接用牙齒撕開「炸雞髀」裡面的鹹鮮味道,口感嫩滑程度一般的炸雞髀肉。

不過「囍運冰室」「炸雞髀」實際製成品表面,看似剛剛從廚房裡面的油鍋裡面新鮮炸出來,所以我一時間不敢直接徒步舉起「炸雞髀」,更加不用說如果用手慢慢享用「炸雞髀」裡面的雞肉。

至於擺在「囍運冰室」「炸雞髀」旁邊的「脆薯皇」,我一看見「囍運冰室」「脆薯皇」的實際製成品,直覺就立刻直接用叉拿起「脆薯皇」,直接點酸甜味「蕃茄醬」,然後直接放入口中。

直接試食感受到「囍運冰室」製作出來的「脆薯皇」,應該就是剛剛從油鍋裡面炸出來,然後「脆薯皇」外層口感尚算香脆,裡面的馬鈴薯口感偏向比較軟,感覺很像被磨碎過的樣子。
抹茶紅豆冰

至於我在「囍運冰室」裡面享用的是日晚餐食品,「黑椒牛扒燴飯」實際製成品只是一般「碟頭飯」,完全沒有被後期加工,放入烤爐裡面烘焗的感覺。

除此之外,「囍運冰室」「黑椒牛扒燴飯」實際製成品被侍應送到在我的面前,「黑椒牛扒燴飯」裡面的黑椒牛扒給我感覺非常大塊,大得幾乎覆蓋整碟白飯。

我曾經以為「囍運冰室」廚房又直接選擇使用厚切牛扒,直接煮熟牛扒然後放在白飯的表面上,事實證明我的想法原來是錯誤的,因為「黑椒牛扒燴飯」裡面的牛扒肉質實際上一點也不厚。

實際上「囍運冰室」裡面的廚房,其實是把「黑椒牛扒燴飯」裡面的牛扒預先處理方式,把牛扒變成了「薄切牛扒」,所以「黑椒牛扒燴飯」裡面的牛扒,牛扒實際質感其實絕對不厚,口感也不算韌。
炸雞髀伴脆薯皇

我使用「囍運冰室」提供的刀叉,很容易就成功切割,切下「黑椒牛扒燴飯」表面上的薄切牛扒牛肉,然後直接把薄切牛肉放入口中。薄切牛扒口感很腍,絕對不難撕開牛肉,不難咀嚼吞嚥牛肉。

由於「囍運冰室」裡面廚房的師傅店員,已經把牛扒預先切成「薄切」版本的厚度,所以黑椒醬汁裡面的濃厚黑椒辣味,很容易就成功滲透進入牛扒的肉裡面,牛扒的味道因此變得很辣。

不過,「囍運冰室」「黑椒牛扒燴飯」裡面的黑椒醬汁味道雖然是辣,但是黑椒醬汁裡面的辣味,其實屬於「辣而不麻」,屬於沒有令舌頭出現麻痺感覺的辣味。

加上「囍運冰室」廚房也有在「黑椒牛扒燴飯」黑椒牛扒跟白飯之間,加入一些類似「青椰菜」,口感比較爽脆的蔬菜,作為伴碟兼分隔牛扒白飯的屏障。
黑椒牛扒燴飯

所以「黑椒牛扒燴飯」表面黑椒醬汁裡面的辣味,其實沒有直接滲透進入白飯裡面。食客可以自由選擇直接讓黑椒醬汁與白飯撈勻,又或者先享用辣味黑椒牛扒,然後再享用一口純粹白飯又可以。

而實際上,「黑椒牛扒燴飯」裡面的辣味黑椒醬汁份量也不少,只要不是直接吃完所有黑椒醬汁,否則肯定足夠分配所有辣味黑椒醬汁、黑椒薄切牛扒跟所有白飯一起放入口中,慢慢咀嚼感受辣味。

至於「囍運冰室」「黑椒牛扒燴飯」實際上的售價價錢,一客「黑椒牛扒燴飯」賣港幣五十八元。食客花港幣五十八元就可以食到兩塊,口感不韌的薄切黑椒牛扒,感覺性價比屬於中上。

至於「囍運冰室」「黑椒牛扒燴飯」底層的白飯實際份量,其實也不算非常之多,所以不會出現辣味黑椒醬汁份量杯水車薪,不足夠分配醬汁配白飯享用的問題。

唯一可惜的是「囍運冰室」餐牌裡面,沒有供應牛扒拼雞扒的碟頭飯食品,令我被迫花更多的金錢,食多了一碟「炸雞髀配脆薯皇」,才能完成我的晚餐必需要完成的目標,同時食到雞肉牛肉。

因為「囍運冰室」餐牌設計上不符合我的口味,所以最後被迫增加了個人預算,才能食到炸雞髀肉跟黑椒燴牛扒飯,加抹茶紅豆冰,令最後賬單價錢超出我的預算,是我不完全想遇到的事。
2020-01-30
抹茶紅豆冰
炸雞髀伴脆薯皇
黑椒牛扒燴飯
2020-02-19 253 浏览
講真係茶記,食牛扒預咗好一般,點了個肉眼,粗粗地食,都冇諗過可以咁離譜,難食唔緊要,黎左個西冷,我成世人只系食肉眼,食西冷五隻手指數得晒,問個職員系唔系做錯左,佢就問過廚師,話系西冷,個職員同我講西冷無筋,肉眼先有筋,唔好玩啦,大家都知的常識,竟然指鹿為馬,我都無野好講,好生氣地食完餐飯,呢間野個老闆知不知咁做會比海關拉嫁,定系個廚師食夾棍,無入肉眼,拿西冷扮肉眼,系到呃公司錢,會坐牢嫁,唔會再幫襯。
頂級肉眼扒
從未試過嚇到全個人都震哂……話說我頭先12點幾同男朋友行過想揾少少嘢食,諗住求其入一間,入到去見到好多員工,由樓面至廚房,竟然大部份都冇帶口罩囉,咁都算,照叫,點知當我地食緊嘢嘅時候,突然有隻老鼠响廚房方向走出嚟囉,個廳面仲有唔少客架,我本身真係好驚老鼠,一見到就叫咗一聲,點知最恐怖嘅係全部人都冇反應之如仲要覺得我無啦啦因為見到老鼠而叫嚇親佢地囉,跟住我仲聽到有人講咗句"哦,走咗出嚟遮"咩事?而家咁嘅時候做食肆唔帶口罩已經有問題啦,仲要有客嘅時候有老鼠公然走出廳面而員工咩都唔理咁想點啊?呢間嘢真係以後都唔洗止以我會再去喇!!!
從未試過嚇到全個人都震哂……
呢間嘢真係以後都唔洗止以我會再去喇!!!
2020-02-05
2019-12-19 688 浏览
向來在旺角也只是掃街的我這天實在是太餓,看見這間茶餐廳好像不錯,看到菜單發現有很多款常餐給我選擇!真是超級驚喜~全日特餐 $60這款特餐配搭很特別,有鮮茄牛尾湯稻庭烏冬、吉列魚柳、德國腸、薯餅、茄汁豆、3.6牛乳炒滑蛋。整個餐份量相當大,很適合非常餓的朋友~雖然牛尾湯牛味不是很濃郁,但當羅宋湯吃的話其實不錯,烏冬有點粉,勝在湯底夠甜。我欣賞魚柳炸得剛剛好,外面很脆但裡面依然嫩滑,還不是冰鮮魚柳!薯餅也是加分點,馬鈴薯味香濃一咬就碎開,是我最喜歡的口感!德國腸有很重的黑椒味和甜甜的茄汁豆一起吃很滿足~~~走的時候發現大部分人都叫這個餐,看來真的是性價比高呢!

全日特餐 $60

2019-12-18 327 浏览
咸到不得了,根本食吾落,整野食個師傅個味覺應該壞q左😄我叫茶走,點知俾熱奶茶我,應該系文盲,俾熱奶茶連糖都吾俾,我問有無辣椒油,個阿姐話外賣入面有,點知又系無。。。🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️我叫個外賣有俾錢架窩,吾系要求好高水準,正常系基本囉
2019-10-11 762 浏览
囍運冰室 (English name: Hee Wan Cafe) is like your every day cha chan teng. I was basically hungry so boyfriend said we should eat here as it seemed clean and cute. It did have cute neon signs inside with hip sayings.Menu is in English and  Chinese except for the daily  specials sets which is in Chinese only and found written on boards on the walls. There is no 10% service charge. The menu on the table doesn't have a lot of choices. They have a separate bigger menu with more options (and all a la ca

Menu is in English and  Chinese except for the daily  specials sets which is in Chinese only and found written on boards on the walls. There is no 10% service charge. The menu on the table doesn't have a lot of choices. They have a separate bigger menu with more options (and all a la carte) that you must ask for.

Boyfriend had the lunch set. Curry beef brisket with rice ($55). It came with choice of soup which he chose borscht. The soup was ok. Tasted like tomato soup with some vegetables in it. The curry wasn't spicy at all. There was a lot of brisket!

I had the All Day Meal ($60). This came with udon in tomato and ox tail soup. The udon was soggy. The soup had a strong tomato taste and tasted exactly like the borscht except it was thicker. There was a few potatoes in it as wel.

It also came with scrambled egg, two sausages, hash brown, fish fillet and baked beans. The fish was really good. Fried to a nice crunch while the meat was still flaky. The egg was not over done. The greens were left untouched as they were brown in color. The sausages were pretty  spicy but tasted ok.

Overall, the food was ok. Not bad at all and seriously big portions. Nothing to really drag me back for but I wouldn't say no to a return.
2019-10-07
2019-09-16 869 浏览
之前已經食過一次,今日仔仔又話想再食滑蛋叉燒飯又再黎。今日2點去到,都差不多全場滿座,要2:30先有下午茶,未到下午茶時間單點滑蛋叉燒飯要$55,下午茶分量一樣,連飲品$42,抵好多啊!但我地已經好肚餓,所以等唔切下午茶。佢個滑蛋叉燒飯係唔錯既,但水準唔穩定,上次好食d。今日個蛋稍為熟左少少,唔夠滑,叉燒夠淋,再加上秘制豉油汁夠哂開胃。之前試左沙爹牛肉包,星洲炒米都唔錯,見到人地食炸雞脾🍗同楊州炒飯都好正,下次要試下
之前已經食過一次,今日仔仔又話想再食滑蛋叉燒飯又再黎。
但我地已經好肚餓,所以等唔切下午茶。
佢個滑蛋叉燒飯係唔錯既,但水準唔穩定,上次好食d。

2019-09-15
午餐
2019-09-14 499 浏览
一直都想試吓喺煙廠街嘅囍運冰室,今日終於都試到喇入到去餐廳嘅牆上面用咗好多唔同嘅霓虹燈黎裝飾,係幾特別嘅我嗌左叉燒滑蛋飯,因為唔係茶餐時間,一定要單點,不過單點就略嫌有啲貴,有啲失望既係滑蛋炒得比較老,賣相真係好一般,佢落嘅蔥都比較多,唔係咁岩我口味,叉燒亦都切得太薄身,味道無咩突出既地方另外我嗌咗全日特餐,茄汁讚岐烏冬入邊嘅牛肉完全無既,個湯嘅味道亦都唔係話太濃,無咩味,烏冬得幾啖份量好小呢!!炒蛋唔錯,都滑既,可惜好多蛋殻,扣左分,德國腸辣味比較重,可惜唔夠熱,吉列魚柳嘅皮唔會好厚,魚肉都幾滑幾有魚味,好唔錯。飲品我就嗌咗茶走,唔會好甜亦都夠熱,茶味道都夠既,杯茶走相當唔錯餐廳整體食物質素一般,侍應有時要講幾次先知道你講乜,有待改善。
一直都想試吓喺煙廠街嘅囍運冰室,今日終於都試到喇
入到去餐廳嘅牆上面用咗好多唔同嘅霓虹燈黎裝飾,係幾特別嘅

2019-09-11 342 浏览
之前睇飲食節目既時候已經好想試,直到有一日約左朋友去旺角食午飯…本身想食個間餐廳已經無左午餐。突然諗起之前睇飲食節目時既推介,所以就過左黎食。點左個滑蛋叉燒飯,佢同其他餐廳既滑蛋叉燒飯相比味道更出眾。可能我本身鍾意食重口味,佢飯入面有豉油其他餐廳係無既,而且叉燒比較嫩口個日叫左杯凍奶茶都好有驚喜,味道好濃簡直媲美某餐廳既冰鎮奶茶。另外坐位都好舒適,我地去既時候係大約4點左右,所以人唔會話坐到好迫。雖然係一間新餐廳,但都留意到已經有不少熟客餐廳入面有好多嘢都想食下次一定要再去試其他
之前睇飲食節目既時候已經好想試,
直到有一日約左朋友去旺角食午飯…
本身想食個間餐廳已經無左午餐。
突然諗起之前睇飲食節目時既推介,
所以就過左黎食。
點左個滑蛋叉燒飯,
佢同其他餐廳既滑蛋叉燒飯相比味道更出眾。
可能我本身鍾意食重口味,佢飯入面有豉油
其他餐廳係無既,而且叉燒比較嫩口
個日叫左杯凍奶茶都好有驚喜,味道好濃
簡直媲美某餐廳既冰鎮奶茶。
雖然係一間新餐廳,但都留意到已經有不少熟客
餐廳入面有好多嘢都想食
下次一定要再去試其他
2019-09-10 362 浏览
去旺角逛街,行到疲勞時,忽然見到一間新餐廳,所以抱著好奇的心態去試一試!裝修方面也花了一點心思,感覺上不像一般的餐廳,餐飲方面也提供不少選擇!如果不是 set lunch 包餐湯及餐飲,可能也想試一試特色的雞扒飯及豬扒飯🤓午餐(A):茄汁雞扒腸仔飯如果多汁一點及少飯一點更好,因為太多飯原故,不能啖啖飯也有汁😅,配菜及雞扒份量很足夠!午餐(D):揚州炒飯平凡的炒飯才能顯功夫!材料足(有6-7粒🦐、叉燒、蛋、菜)但完全不油膩,碟的底部沒有油

午餐(A):茄汁雞扒腸仔飯
茄汁雞扒腸仔飯

午餐(D):揚州炒飯
揚州炒飯
揚州炒飯
2019-09-09 259 浏览
之前呢個位係另一間餐廳,換左一排做冰室都未得閒過去望下有全曰特餐 番茄牛尾湯烏冬加魚柳炒蛋同德國肉腸 連薯餅,即係全日早餐啦60蚊係旺角都算合理既佢地明顯將D麵包,飯餐份量都做大D,收貴返少少,一分錢一分貨,岩既另有早餐A-E餐,都係35起,火腿通,米粉,肉丁麵,番茄餐肉通粉咁啦,其實都抵食下午茶$39起差不多20款都有吉豬沙律,雞脾,沙爹牛肉包,炒飯,粉麵,焗豬都有,一口西多10點後仲有宵夜餐添 $38起反而佢門口個麵包櫃更吸引,D餅同麵包都大大隻雞批都係十蚊隻,手掌咁大酥皮蛋撻$6一隻雞尾包,腸仔包,肉鬆包,椰絲包 脆皮波羅包,叉燒包份量比一般麵包店做大1.5-2倍,賣貴返少少,感覺上抵食好多食左蛋撻同腸仔包佢係用法蘭克福長腸,唔係雞肉腸,脆皮腸,$10呢款最抵食成條法包咁長蛋撻食到層層酥皮,一咬化開,好脆口,蛋漿都幾甜感覺上係精緻既冰室茶室
之前呢個位係另一間餐廳,換左一排做冰室都未得閒過去望下
60蚊係旺角都算合理既
下午茶$39起差不多20款都有
吉豬沙律,雞脾,沙爹牛肉包,炒飯,粉麵,焗豬都有,一口西多
10點後仲有宵夜餐添 $38起

反而佢門口個麵包櫃更吸引,D餅同麵包都大大隻
雞批都係十蚊隻,手掌咁大
酥皮蛋撻$6一隻
雞尾包,腸仔包,肉鬆包,椰絲包 脆皮波羅包,叉燒包
食左蛋撻同腸仔包
佢係用法蘭克福長腸,唔係雞肉腸,脆皮腸,$10呢款最抵食
成條法包咁長
蛋撻食到層層酥皮,一咬化開,好脆口,蛋漿都幾甜
感覺上係精緻既冰室茶室
1 分钟 (外卖自取)
2019-09-06 285 浏览
旺角行開唔知食乜,見到呢間新開嘅茶餐廳好似幾得意所以就入咗去試。今次我哋揀咗佢餐牌上介紹嘅招牌食物,分別叫咗滑蛋叉燒飯,蕃茄豬扒麵包磚同埋樽仔奶茶。滑蛋叉燒飯好香,蛋好滑,配搭埋秘製豉油汁,呢個組合真係食極唔厭!絶對係香港名物!!呢間嘅味道絕對有得媲美尖沙咀有一間專做滑蛋叉燒飯嘅鋪頭😌😌而個麵包磚入面有炒飯底嘅焗豬扒飯🤤豬扒有咬口,味道剛剛好。麵包都做到脆脆地,配搭埋個醬汁可以食埋!呢個都係冇得頂!最後個樽仔奶茶亦做到有水準!高質茶記!

高質茶記!

2019-06-04 899 浏览
夜晚經過,見到呢間新開的囍運冰室望落好像不錯,於是入去食個晚餐看了一輪,不想吃飯類,就選了個常餐黑松露炒蛋+牛油餐包+嗲牛肉米粉+熱檸茶落完單,食物都好快送上米粉好熱,沙嗲汁好濃,但越食越咸,最後沒有食晒牛肉... 太咸了黑松露好香,炒蛋都夠滑,用來伴米粉一起吃至於個餐包,不好吃👎🏻 好硬又凍,口感太怪,吃兩口就放棄了...熱檸茶是正常的味道俾佢個外表騙了對今次呢個晚餐有點失望可能食炒粉會較好吧...
夜晚經過,見到呢間新開的囍運冰室
望落好像不錯,於是入去食個晚餐
看了一輪,不想吃飯類,就選了個常餐
黑松露炒蛋+牛油餐包+嗲牛肉米粉+熱檸茶
落完單,食物都好快送上
黑松露好香,炒蛋都夠滑,用來伴米粉一起吃
熱檸茶是正常的味道
俾佢個外表騙了
對今次呢個晚餐有點失望
可能食炒粉會較好吧...
沙嗲牛肉米粉
2019-05-27
2019-06-02 665 浏览
個「脆皮菠蘿包」有暖櫃溫熱住 拎上手熱辣辣😝麵包鬆軟 菠蘿皮勁脆😚牛油味唔羶 甜度適中🤤原本P小姐話飽唔食🤭都忍唔住要咬兩啖🤣喺旺角旺舖賣6蚊💵非常抵👍🏻.「日本醬油炒滑蛋叉燒蝦仁飯」既蛋超滑 篤開左呈現半液態狀😍火喉炒得啱啱好💫豉油汁惹味 撈飯食真係誘惑無比🤤蔥粒都好重要 令味道更香✌🏻蝦仁size比較細啲🤔叉燒有少少失望😔外層燒得唔夠焦香😟H先生個人鐘意有少少黑黑地色🧐肉質偏硬 唔係咁好𡁻😣餐廳有淨滑蛋蝦仁飯提供 可以避過叉燒🙂.「蒜蓉至尊」既蒜蓉味幾濃 成舊包都佈滿蒜蓉同牛油👍🏻賣相唔hea底💫上面有啲透明啫喱狀既醬 咸咸地既 幾襯個包😝Size幾大舊 都算抵✌🏻不過竟然係唔熱 亦唔暖 係室溫🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️即時扣好多分😣咬落唔鬆軟 有啲死死實實feel😫估唔到衰喺呢樣手上🥺.呢個「焗椰香葡汁雞扒飯」將飯放喺麵包裡面焗大大提升打卡值😂雞扒新鮮煎起 大大塊又幾厚🙂無雞腥味 幾有肉汁 都滑😍葡汁好傑 味道幾濃 不過椰味唔算太勁😆啱HP口味 如果太椰就好似食糖水咁😚少少椰香吊味就夠曬🤩飯係炒底 加分😌
個「脆皮菠蘿包」有暖櫃溫熱住

脆皮菠蘿包
日本醬油炒滑蛋叉燒蝦仁飯
焗椰香葡汁雞扒飯
2019-05-21 572 浏览
💺 坐位算OK, 不過繁忙時間要拾台既  👨‍👩‍👧‍👦   有卡位, 都岩帶小朋友黎冰室黎講算唔錯, 今日LUNCH黎, 食左個"全日餐",其中一個叫茄湯烏冬既野, 個湯似真係煲既, 有落茄糕既羅宋湯香濃 個烏冬唔係平價, 食落似"真打果D幼急凍鳥冬" 👌全日餐包含好多野食, 怕單一味會悶既人岩食! 但呢度食薯餅無主動俾茄汁, 覺得不夠細心....其中呢度魚柳算厚, 仲厚過M記的魚柳
💺 坐位算OK, 不過繁忙時間要拾台既
 👨‍👩‍👧‍👦   有卡位, 都岩帶小朋友黎

冰室黎講算唔錯, 今日LUNCH黎, 食左個"全日餐",
其中一個叫茄湯烏冬既野, 個湯似真係煲既,
有落茄糕既羅宋湯香濃

個烏冬唔係平價, 食落似"真打果D幼急凍鳥冬" 👌
全日餐(烏冬)

全日餐包含好多野食, 怕單一味會悶既人岩食!

但呢度食薯餅無主動俾茄汁, 覺得不夠細心....
全日餐(英式早餐)

其中呢度魚柳算厚, 仲厚過M記的魚柳

魚柳
2019-05-17