2025-06-22
同屋企人一齊想食簡單既中式晚餐✨就揀左呢間商場內既茶樓 唔怕天氣太熱 方便行動 港鐵站一出經商場行就到😬主要叫左幾個小菜同白飯食雞有啲部分有少少孩 但大部分都幾滑 口味上偏淡 可以自己點隔離嘅薑蔥增加味道😌呢道菜係我全晚最鐘意既 豆腐夠滑仲食到豆豉嘅咸味同帶子嘅鮮味 唯一係帶子偏薄身 如果可以切得厚身點 同叫到少油就完美啦 係送飯必備🤓避風塘炸鮑魚都唔錯 鮑魚好新鮮又大隻 炸衣同鮑魚一夾就分開咗🤔炸衣唔會太厚或者太油 呢道菜都值得一試菜心炒斑片 斑片唔會太老而且厚身 有煎過下再去炒 菜心都嫩口唔會食到有渣渣 成碟餸都算健康畢竟唔係太油😆最後茶樓仲送左甜品 紅豆沙同合桃露 俾我地食 唔會太甜 飯後一碗糖水真係唔錯❤️整體嚟講 值得再去食一次既 菜式都唔錯 冇太多伏位 不過職員人手偏少 有時候叫咗好耐都唔見有人幫手😶🌫️如果服務再好少少就有更好嘅食客體驗🙏🏻
主要叫左幾個小菜同白飯食