2006-07-28
24/7/2006今晚見老友二人黎屋企附近就盡地主之誼一齊食餐晚飯,本應想試下泰國菜但朋友話熱氣次下就選擇呢度,見只得3個人就簡單叫個2人餐加多,一兩味就攪掂,我地叫左個$158二人餐有…….唔知咩沙律—食落只覺得求求其其搵d生菜加d雞肉就上碟冬陰公湯—越南餐居然有冬陰公湯飲,奇怪!奇怪!湯黎到只望落似咩都冇似公仔麵味精湯多,飲落只有小小香茅味其他就”伯冇”真係唔好飲!春卷拚蝦餅—普普通通炒牛肉粒—味道唔錯炒雜菜—細碟得黎又冇咩味道白飯兩碗(跟餐)餸菜黎晒要猛追先有,黎到重係濕淋淋重衰過我煮另加….金不換炸軟殼蟹—全冇味道另只有炸炒一大堆牛脊湯濛—o.k.但已經係最好o既一樣燕窩芒果椰汁糯米飯—芒果好酸另完全冇椰汁香味而糯米飯又普通埋單$300,環境雖然比之前多左但貴左之下感覺完全唔得,另外比客飲o既水有d怪味真係唔知點攪,服務方便只可以話o.k.如比我同以前比我寧願食未變身之前,因唔貴下差極都可接受!下次都係咪攪!
唔知咩沙律—食落只覺得求求其其搵d生菜加d雞肉就上碟
春卷拚蝦餅—普普通通