2024-11-27 128 浏览
去屯門吃飯一定要去紅橋!而區內有間港式甜品小店多款創意甜品 且有港式經典小食招牌窩夫很出色 值得推介焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫 $73焦糖脆脆份量很多 甜蜜脆口花生醬超濃郁 旁邊額外附送一小杯花生醬窩夫厚身外脆內軟內裏加了煙煙韌韌的麻糬 好有口感可以配搭不同口味的雪糕紅黃愛玉 $45愛玉份量十足 滿滿一整碗西瓜芒果搭配花奶和雪糕更甜蜜蒜味鹽焗雞督 (微辣) $26蒜香濃郁 鹽焗更能帶出鮮美雞腎嫩滑 保留到肉汁港式懷舊咖喱三寶 $32咖喱三寶有蘿蔔、魚蛋和豬皮咖喱醬濃郁且香辣蘿蔔大舊 魚蛋彈牙 豬皮入味📍嘆甜品屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
去屯門吃飯一定要去紅橋!
而區內有間港式甜品小店

蒜味鹽焗雞督 (微辣) $26
蒜香濃郁 鹽焗更能帶出鮮美
雞腎嫩滑 保留到肉汁

港式懷舊咖喱三寶 $32
咖喱三寶有蘿蔔、魚蛋和豬皮
咖喱醬濃郁且香辣
蘿蔔大舊 魚蛋彈牙 豬皮入味

📍嘆甜品
2024-11-26 67 浏览
😋🥤濃濃嘅阿華田味🥤🤩:雪花冰嘅面使用阿華田粉,仲有雪糕!帶來濃厚嘅可可香氣,甜而不膩,好食到不得了。🤩🍧細膩的冰沙口感🍧🤩:雪花冰個質地非常輕柔,入口即化,啖啖都可以感受到冰沙嘅清涼與阿華田嘅香甜完美結合。🤩 🍌多層次的配料🍌🤩:香蕉其實撘咩甜品都無得輸!加埋成件事甜得黎唔膩,香蕉又夠多夠誠意!

2024-11-24 94 浏览
🧇宇冶抹茶拼鳥龍茶麻糬窩夫 $78屯門限定!講到宇治抹茶就一定會有紅豆搭配🫘窩夫熱辣辣 外脆內軟 再加麻糬餡 煙煙韌韌😋🍧華田飄雪冰 $58雪花冰既口感 華田味好香 再加香蕉既配搭係一流!唔夠味仲可以加煉奶 🧁榴連忘返(D24) $64個浸榴連香未放到上枱已經聞到😋

🧇宇冶抹茶拼鳥龍茶麻糬窩夫 $78

🍧華田飄雪冰 $58

🧁榴連忘返(D24) $64
個浸榴連香未放到上枱已經聞到😋
宇冶抹茶拼鳥龍茶麻糬窩夫
宇冶抹茶拼鳥龍茶麻糬窩夫
2024-11-17 147 浏览
好耐無入去屯門喇!食完晚飯又想坐低甜一甜,問下屯門牛牛有無推薦,佢話紅橋嗰邊有間佢成日去既甜品店叫「嘆甜品」,仲話每次都會叫窩夫,比佢講到我好心動😂咁就一齊過去甜下啦~紫薯飄雪- $58好靚既刨冰💕牛奶冰底+麻薯+紫薯粉同呍喱拿雪糕,麻薯份量都真係不少,有紫薯粉既襯托之下加埋雪糕球,超好打卡!小雞拼盤**原味椒鹽 - $49口㾗㾗要想要點小食,來個小食拼盤有雞軟骨、雞塊同炸雞粒,雞粒最惹味,完成停不了口!心花怒放-$45新鮮雜果+蜂蜜水晶+海藻珠同呍喱拿雪糕,第一次食蜂蜜水晶,有點似桂花水晶但變成蜂蜜口味😂都幾得意!秋冬限定:南瓜粟米西米露(熱)-$32好啱我口味!好香濃既南瓜🎃蓉,又有口感既粟米,好好食!糖不甩丸子窩夫(配雪糕)-$75窩夫即叫即製熱辣辣送上枱外脆内軟,上面配細細粒既糖不甩再有大量花生碎,仲有QQ彈既芋圓,我仲選擇左大熱既開心果口味雪糕,一次過滿足我四個願望!養生玫瑰烏龍(熱)-跟窩夫+$8食完甜品點返杯熱茶暖一暖返先!😂#foodiehkig#hkfoodblogger#hkfoodie#hkig#lifestyle#foodiesofinstagram#hkfoo

紫薯飄雪- $58

小雞拼盤**原味椒鹽 - $49

心花怒放-$45

秋冬限定:南瓜粟米西米露(熱)-$32
好啱我口味!好香濃既南瓜🎃蓉,又有口感既粟米,好好食!

糖不甩丸子窩夫(配雪糕)-$75

養生玫瑰烏龍(熱)-跟窩夫+$8
食完甜品點返杯熱茶暖一暖返先!😂

#foodiehkig#hkfoodblogger#hkfoodie#hkig#lifestyle#foodiesofinstagram#hkfoodshare#foodiemilkteahk#hkfoodieblogger#人氣美食#香港小店#吃貨日記#香港探店#香港美食#食在香港#香港打卡#吃貨#食好西#食評#香港好去處#打卡#嘆甜品 #甜品 #foodie #高質#屯門 #屯門美食 #香港美食 #香港甜品店 #香港甜品#麻糬 #麻糬控
2024-11-15 94 浏览
同返啲主屯門或者曾經喺屯門生活嘅朋友仔講原來好多人都識佢哋,聽講Re-U都會選擇係到食甜品🤣今次又同朋友仔去左依到食個宵夜~性價比好高~✅無花果乾窩夫配日本蛋布丁(HK$81)加上無花果乾果又真係冇咁甜膩~布丁奶香味幾重✅桃膠雪燕椰皇燉蛋白(HK$58):熱辣辣~有風夜晚食岩晒🤭🤭蛋白夠白滑~佢地既窩夫系列仲不定期有期間限定,上次食既麻糬系列都好吸引😍食完我都左碗中式糖水番屋企比男朋友食🤭

食完我都左碗中式糖水番屋企比男朋友食🤭

2024-11-14 185 浏览
屯門通常都會諗起好多唔同嘅美食因為嗰邊真係色香味俱全!包括佢哋嘅甜品都做得非常出色!除咗有舖頭打卡影相之外!仲有個好舒適嘅環境比大家輕鬆! 身為經常會去屯門食嘢嘅我就一定要相信我朋友去食呢一間啦!今次我就會去呢一間甜品舖、食佢哋嘅王牌甜品!呢間我本身未食過係一個朋友推介俾我!佢哋嘅麻糬除咗好高質!味道都好多選擇!嚟到呢度一定要食佢個窩夫!當然一定要推介下呢度嘅榴槤飄雪、鍾意食榴槤嘅一定唔可以錯過!當然啦呢度除咗甜品之外原來都會有熱食嘅小食!呢度呢仲會有一個好出名嘅心太軟、除咗可以加雪糕球之外佢嘅裝飾亦都一啲都唔馬虎!係一間以貓做主題嘅甜品店!身為貓控嘅我好鐘意呢間甜品店!今次我叫咗呢幾樣;岩鹽奶蓋無花果乾窩夫連配日式焦糖燉蛋配曲奇雪糕除咗影相打卡一流之外,呢間甜品嘅窩夫係軟林林係我鍾意食嗰種窩夫類型!加上黑牛一杯,真係特別涼爽滿足!小食就叫左椒鹽粟米8件蒜辣雞翼4件呢款雞翼就係元朗區食嘅B仔雞翼味道好接近更加入味!屯門青菱徑3號東威閣地下g02號舖嘆甜品(屯門分店)

今次我叫咗呢幾樣;
岩鹽奶蓋無花果乾窩夫
連配日式焦糖燉蛋配曲奇雪糕

黑牛一杯,真係特別涼爽滿足!

小食就叫左
椒鹽粟米8件
蒜辣雞翼4件
呢款雞翼就係元朗區食嘅B仔雞翼味道好接近更加入味!

屯門青菱徑3號東威閣地下g02號舖
甜品(屯門分店)
岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫 (配雪糕) $65選配草莓雪糕配是日特飲 (藍天白雲) +$18窩夫外脆內鬆軟,拖肥醬 + Oreo餅 + 奶滑鮮忌廉,好香甜!好邪惡!藍天白雲,杯面唧有奶滑鮮忌廉的荔枝味乳酸特飲,顏色層次分明,適合打卡📸 焙茶黑糖珍珠窩夫(配雪糕) $68選配芒果雪糕配白桃乳酸 +$8窩夫外脆內鬆軟,內有少許軟糯麻糬,配奶滑鮮忌廉、焙茶忌廉及口感煙煙韌韌的黑糖珍珠藤椒麻辣雞翼(4件) $28即叫即炸,香口小雞拼盤 $49香脆拼盤,即叫即炸,有炸雞軟骨串、鹽酥雞粒、香脆玉米片雞塊港式懷舊咖喱三寶 $28有魚旦、豬皮、蘿蔔_______________嘆甜品 (屯門)屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖_______________
岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫 (配雪糕) $65

配白桃乳酸 +$8

藤椒麻辣雞翼(4件) $28
即叫即炸,香口

小雞拼盤 $49
香脆拼盤,即叫即炸,有炸雞軟骨串、鹽酥雞粒、香脆玉米片雞塊

港式懷舊咖喱三寶 $28
有魚旦、豬皮、蘿蔔

_______________

甜品 (屯門)

_______________
2024-11-13 59 浏览
放假同阿仔一齊去食甜品,近近地去返屯門虹橋呢邊搵食啊,我次次都揀我最愛嘅楊枝甘露,阿仔就揀咗呢個Oreo嘅雪山冰沙,老公就想試呢到主打窩夫,我地嗌咗一個麻糬窩夫配豆腐雪糕,即叫即做都熱辣辣仲有芋圓伴碟😆另外個仔仲未食飽叫咗一個小食拼盤再加薯條。小朋友見到啲特別嘢飲又忍唔住嗌咗有一杯。是日精選同埋有一個柚子梳打佢哋話兩杯都幾好飲。🤗見到佢仲有椰子燉奶,可惜甜品始終都係唔可以食咁多,今日已經食超過quota啦唯有下次再嚟過啦。
今日已經食超過quota啦唯有下次再嚟過啦。
2024-11-11 101 浏览
識我嘅人都知我好鍾意食甜品😆特別係布甸🍮最近我去咗一間啲甜品好正,就係位於屯門嘅嘆甜品🍨佢嘅甜品有好多款式而且相當出色😍特別係佢嘅窩夫🧇好味到爆😛即刻要分享比身邊嘅朋友🥳焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫窩夫有多款口味🧇好似鮮雜果、岩鹽拖肥Oreo、榛子朱古力、焙茶黑糖珍珠、竹炭黑芝麻麻糬、糖不甩丸子等等,每款都好吸引😍我揀咗焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫🥜窩夫外脆內軟🧇花生醬甜奶有流心嘅口感,加上 焦糖脆脆,絕對係完美配搭😚雪糕有多款口味可以揀,我揀咗開心果味💚成個窩夫口感層次豐富,好味到停唔到口😛焦糖布丁配雪糕我最愛嘅布丁😍質感Q彈軟滑🍮配上香濃焦糖醬🍯每一口都係濃郁蛋味同奶香味🥚之後會配埋雪糕🍦亦可以選擇雜果🫐🍓🍉同布丁一樣咁夾😝芒果蘆薈小丸子滿滿嘅芒果味🥭有好多芒果肉同蘆薈😍小丸子煙煙韌韌好有口感😛心太軟心太軟外層香脆,切開後係熱辣辣朱古力漿好似熔岩般流出🍫濃郁嘅朱古力味🥰配上曲奇雪糕🍦絕對係最佳配搭🤩小食拼盤除咗甜品外,餐廳亦有鹹嘅小食提供,我試咗小食拼盤,乜都有啲😝小食拼盤有炸燒賣、鹽酥雞粒、雞軟骨、薯條🍟香口滋味😛雞粒嫩滑juicy💦蒜蒜蒜辣雞翼蒜辣雞翼非常入味🐔辣辣地加上蒜味夠

焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫

小食拼盤

蒜蒜蒜辣雞翼
蒜辣雞翼非常入味🐔辣辣地加上蒜味夠惹味😝

2024-11-07 75 浏览
紅橋呢邊真係出名多美食住屯門區朋友對於嘆甜品應該一啲都不陌生很多街坊幫覷所有甜點都好好味今次開車來附近仲有好多地方泊車呢間甜品屋就真係好抵食50幾 60蚊就最大份既窩夫同雪花冰當主食都夠了主打窩夫一定要試今次選屯門店限定宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫外脆內軟加咗麻薯仲要好煙韌糯感麻糬做夾心,口感好豐富外層口感脆脆前,裡面好軟身,自選雪糕有好多隻味包括有雲呢拿、朱古 力、士多啤梨、芒果、曲奇、抹茶、豆腐等口味 個人推薦豆腐味同曲奇味小雞拼盤呢份包括有雞軟骨、鹽酥雞粒同香脆玉米片雞塊感拼盤太吸引人了另外仲新出炸燒賣~配上夏威夷沙律汁仲有藤椒麻辣雞翼,超級正令你1試難忘全部係即叫即炸熱辣辣另外飲品好特別曲奇味好正
紅橋呢邊真係出名多美食

附近仲有好多地方泊車

主打窩夫一定要試

今次選屯門店限定宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫
外脆內軟加咗麻薯仲要好煙韌
糯感麻糬做夾心,口感好豐富
外層口感脆脆前,裡面好軟身,
自選雪糕有好多隻味

個人推薦豆腐味同曲奇味

小雞拼盤

呢份包括有雞軟骨、鹽酥雞粒同香脆玉米片雞塊感拼盤太吸引人了

另外仲新出炸燒賣~配上夏威夷沙律汁

仲有藤椒麻辣雞翼,超級正
令你1試難忘
全部係即叫即炸熱辣辣
另外飲品好特別
曲奇味好正
  • 宇治抹茶拼烏龍茶麻糬窩夫
2024-11-03 56 浏览
其實我哋好少食甜品不過有時都要滿足吓小朋友嘅要求所以近近地就去咗屯門嘆甜品呢間經常坐無虛席 呢晚竟然好好彩入到去食 原來入邊有好多貓貓嘅佈置小朋友都好鍾意!一叫就叫左6樣:1⃣️雪糕香蕉船-雪糕加錢要左3個雪糕球,有榴槤味好好特別呀!😂2⃣️心太軟(配雪糕)心太軟好岀色,切開有流心朱古力威化3⃣️鮮果飄雪五顏六色非常打卡able,仲可以加煉奶一齊食刨冰!4⃣️岩鹽拖肥鮮忌廉窩夫呢個真係好好食佢哋主打嘅窩夫一啲都唔硬,拖肥味一試難忘!5⃣️懷舊咖喱三寶全程熱辣辣,真係有懷舊咖喱味道!6⃣️擂沙湯丸入面係芝麻口味,係爸爸點名要食嘅~呢度仲有各種嘅糖水鍾意甜品嘅就唔好錯過啦!
其實我哋好少食甜品
不過有時都要滿足吓小朋友嘅要求
所以近近地就去咗屯門嘆甜品
呢間經常坐無虛席 呢晚竟然好好彩
入到去食 原來入邊有好多貓貓嘅佈置
小朋友都好鍾意!

一叫就叫左6樣:
1⃣️雪糕香蕉船
-雪糕加錢要左3個雪糕球,有榴槤味好好特別呀!😂
2⃣️心太軟(配雪糕)
心太軟好岀色,切開有流心朱古力威化

3⃣️鮮果飄雪
呢個真係好好食佢哋主打嘅窩夫
一啲都唔硬,拖肥味一試難忘!5⃣️懷舊咖喱三寶
全程熱辣辣,真係有懷舊咖喱味道!6⃣️擂沙湯丸
入面係芝麻口味,係爸爸點名要食嘅~
呢度仲有各種嘅糖水鍾意甜品嘅就唔好錯過啦!
2024-10-23 91 浏览
心太軟配雪糕$52店員送上時,碟上好有心思,會用糖粉畫成貓貓圖案,好靚呀,心太軟配上雪糕,好好味有熱同凍嘅口感。小食拼盤$56(炸燒賣,鹽酥雞,薯條,雞軟骨)拼盤有4款,職員送上時熱辣辣,香脆可口,炸到剛剛好,食嘅時候要小心,因為真係好熱😅食完甜嘅再食啲咸嘅小食,同甜品好夾,好滿足!蜜糖雞翼$28(4隻)每一隻雞翼都淋上超級多蜜糖,好好味,炸得剛剛好!嘆。綜合水果茶$36入面好多水果,飲完可以食埋啲水果,飲落每一啖都好清新。法式焦糖燉蛋配雪糕$42焦糖燉蛋唔會太甜,口感順滑,碟上一樣用糖粉畫上貓嘅圖案😍嘆。鮮雜果忌廉窩夫配雪糕$72❤️窩夫必食!每一款都好吸引,之後要試晒咁多款先得,窩夫入口鬆化,配上雪糕忌廉和鮮果真係絕配,小朋友最鍾意😊士多啤梨乳酸酸酸甜甜生津解渴,有啲似飲益力多🤣嘆甜品 (屯門)屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖

心太軟配雪糕$52
小食拼盤$56
(炸燒賣,鹽酥雞,薯條,雞軟骨)
蜜糖雞翼$28(4隻)
每一隻雞翼都淋上超級多蜜糖,好好味,炸得剛剛好!
嘆。綜合水果茶$36
入面好多水果,飲完可以食埋啲水果,飲落每一啖都好清新。
法式焦糖燉蛋配雪糕$42
焦糖燉蛋唔會太甜,口感順滑,
碟上一樣用糖粉畫上貓嘅圖案😍
嘆。鮮雜果忌廉窩夫配雪糕$72
士多啤梨乳酸
酸酸甜甜生津解渴,有啲似飲益力多🤣

甜品 (屯門)
屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖

紅橋真係好多好嘢食!如果有朋友入到屯門想食甜品,我會提議去嘆甜品 🍰 呢度甜品選擇多,有窩夫、中式糖水、台式芋圓,仲有港式同法式甜品!其中招牌窩夫有好多口味,點都會有一款啱食 🧇 今次試咗糖不甩丸子窩夫 ($65),加 $6 仲可以加麻糬。窩夫配糖不甩、芋圓同小丸子,口感煙韌,仲可以自選雪糕口味同點煉奶食。再嚟熱嘅桃膠雪燕椰皇 ($58),燉蛋白熱辣辣,椰汁桃膠同雪燕份量多得好猛烈 🥥🌴 桃膠又多又大粒,食極都仲有!跟住凍嘅椰皇楊枝甘露 ($58),椰子燉蛋配芒果楊枝甘露、椰汁、花奶同西米,每啖都食到好多柚子肉。呢度平時 2-7pm 都有下午茶餐,我哋再叫埋法式焦糖燉蛋配榴連雪糕連嘢飲 ($44),面頭焦糖香脆,燉蛋嫩滑 Creamy,咖啡都好飲 ☕️🍮

2024-10-22 86 浏览
屯門想食甜品?當然去紅橋喇😊,出名多正嘢食其中一間推介比大家嘅就係“嘆甜品”除左甜點好得👍🏻,各類小食一樣掂😋🥭芒果窩夫🥭超多款窩夫選擇,其實每款都好吸引,但最後都係揀左至愛嘅芒果🤩窩夫上台時熱辣辣脆卜卜,加埋芒果果肉粒同雪糕,超贊👍🏻🥭芒果飄雪🥭喜歡芒果之人,當然又揀芒果口味🤪size非常大,牛奶雪花入口即溶,配上芒果溶,芒果肉....每啖都消暑透心涼☺️除左甜品出色,仲有小食都超推介🤩✨️BBQ蜜糖雞翼雞翼都整得好酥脆,肉質嫩,超惹味👍🏻✨️波波拼盤 - (薯條🍟、炸燒賣、炸墨魚丸)全部都係即炸,熱辣辣。炸燒賣皮脆肉軟,加上酸甜醬👍🏻👍🏻👍🏻仔仔食到停唔到口
屯門想食甜品
當然去紅橋喇😊,出名多正嘢食
其中一間推介比大家嘅就係“嘆甜品
除左甜點好得👍🏻,各類小食一樣掂😋

🥭芒果窩夫🥭

窩夫上台時熱辣辣脆卜卜,加埋芒果果肉粒同雪糕,超贊👍🏻

🥭芒果飄雪🥭

除左甜品出色,仲有小食都超推介🤩

✨️BBQ蜜糖雞翼
雞翼都整得好酥脆,肉質嫩,超惹味👍🏻

✨️波波拼盤 - (薯條🍟、炸燒賣、炸墨魚丸)
全部都係即炸,熱辣辣。
炸燒賣皮脆肉軟,加上酸甜醬👍🏻👍🏻👍🏻
仔仔食到停唔到口

2024-09-02
其他
呢間街坊甜品店真係成日食都唔會厭,尤其是係溫書溫得耐,過嚟食啲甜野減吓壓😍 又可以繼續努力溫💪🏻1️⃣ 夏威夷炸燒賣🥢上次嚟都食完佢哋嘅炸燒賣對佢哋嘅炸燒賣念念不忘,外脆內煙韌~雖然屋企用氣炸鍋已經可以整到,但係呢到會配埋特製嘅醬汁,真係好好食😍2️⃣ 益力多乳酸🍼Tea Time嚟飲翻杯真係唔錯👍🏻 益力多加乳酸真係絕配🤤 記得飲之前要撈勻個底嗰啲,飲落去凍冰冰又涼浸浸,啱晒呢啲咁熱嘅天氣😛

1️⃣ 夏威夷炸燒賣🥢
夏威夷炸燒賣