2023-08-29 14 浏览
屯門呢間甜品舖好墟冚,夜晚11點出面仲排晒隊買外賣,不過就算堂食都好快有位😌首先嗌咗一個🥭芒果牛奶雪花冰,呢度嘅煉奶係自己落,可以因應自己鍾意嘅甜度。啲芒果好甜,仲有好多芒果汁,❄️雪花冰一塊塊唔會太碎另外叫咗一個 🧇Baileys 窩夫其實今次已經係我第三次食呢間餐廳,每次都抵擋唔住呢間餐廳嘅窩夫鬆軟度,就算食飽飯黎食兩個人輕鬆可以食晒💁🏻‍♀️今次呢個💝Baileys cream 拉得好靚,甜度適中,仲可以配埋🍦雪糕,真係好味下次去屯門要再食,係屯門嘅必去地方😌

另外叫咗一個 🧇Baileys 窩夫

下次去屯門要再食,係屯門嘅必去地方😌
2023-08-27 16 浏览
今日去到屯門青菱徑,發現呢度都好多小店,其中這間甜品Cafe 更特別受年青人歡迎😋 店內放咗好多貓貓擺設🐱及掛畫,非常可愛😍見到佢地有好多款甜品,中西式都有,有即叫即整熱呼呼的窩夫🧇、焦糖布丁、腐竹薏米雞蛋糖水等,另外仲有炸魚蛋、炸燒賣等小食🍢夏天熱辣辣🥵,嘆個透心涼雪花冰就最啱❄️🍧鮮果飄雪大大碗的牛奶雪花冰,上面放滿西瓜🍉、藍莓🫐、芒果🥭、提子🍇、火龍果、哈密瓜,生果新鮮爽甜,雪花冰質感綿密,加上粉紅色士多啤梨🍓雪糕,每一口都甜在心💗🍡鮮果明珠西米涼粉撈細細個最愛西米露或涼粉,今次撈埋一齊食,西米晶凝通透,涼粉湖溜溜的,生果清甜,鮮奶順滑,童年快樂回憶返哂嚟!
店內放咗好多貓貓擺設🐱及掛畫,非常可愛😍

夏天熱辣辣🥵,嘆個透心涼雪花冰就最啱❄️
🍧鮮果飄雪

🍡鮮果明珠西米涼粉撈

2023-08-26 22 浏览
炎炎夏日,今次同朋友黎到屯門紅橋依間甜品店食下凍野消下暑降下溫,我地揀左焦糖脆餅爆谷脆脆飄雪賣相打卡一流,雪花冰幼滑入口即溶,頂層有一個牛奶味雪糕,附上一整瓶煉奶可以調教自己鍾意嘅甜度,配以爆谷係焦糖口味,食落香脆吾會太甜,仲有好多焦糖脆餅脆脆食落口感更豐富糖不甩丸子窩夫窩夫鬆脆可口,配料有小丸子同黃豆粉加杏仁片,黃豆粉味道更香濃,大大粒芋圓口感煙韌,甜甜地似食緊糖不甩,整體方面,價錢親民,鍾意食甜品既朋友仔值得一試
糖不甩丸子窩夫
2023-08-24 30 浏览
【嘆甜品】係屯門紅橋附近既甜品店🍨鐵觀音茶醬麻糬窩夫 💰$78擺盤賣相已經贏晒😂一大片麻薯皮鋪係窩夫上面 煙煙韌韌 好好食仲有可食用蝴蝶🦋 另外仲有朱古力雪糕、忌廉同鐵觀音茶醬伴碟 窩夫食落好鬆軟😋配埋啲醬唔會好甜 幾好食 份量建議兩人share😌流沙朱古力波 💰$28一碗都有8-10粒 一個人食兩三粒已經好足夠🤣 因為入邊係流心朱古力 比較膩🌝有啲似食心太軟個餡 但外皮係炸麻薯波波咁😂鹽酥雞粒 💰$37炸雞粒好香脆可口 新鮮熱辣食好味🤤本身調味都好足夠 佢跟埋個泰式辣醬俾你點😬芒果青檸鮮茶 💰$33都幾香芒果味 有小小甜😳😳飲落都幾fresh~日式玉露 (+💰$8)其實係無糖綠茶🍵冇咩甜味 可以解吓食完甜野既膩😂
【嘆甜品

有啲似食心太軟個餡 但外皮係炸麻薯波波咁😂

鹽酥雞粒 💰$37

芒果青檸鮮茶 💰$33

都幾香芒果味 有小小甜😳😳
飲落都幾fresh~

日式玉露 (+💰$8)
其實係無糖綠茶🍵
冇咩甜味 可以解吓食完甜野既膩😂

2023-08-21 30 浏览
姐姐住屯門,姐姐帶我去食甜品,咁我哋就嘆住。。。食甜品。呢度重有炸嘢食。炸蛋賣(魚蛋加燒賣)麻辣味波波拼盤(原味椒鹽)拼盤有4款食物,照舊有魚蛋、燒賣、加多左墨魚丸同薯條,味道唔係麻辣而係椒鹽。粟米雞拼盤(原味椒鹽)雞件食落口感似麥樂雞,配搭甜甜嘅粟米。鮮雜果窩夫放在碟上都係新鮮嘅生果。哈密瓜、西瓜、芒果、火龍果、青提子、藍莓。特別味:豆腐雪糕是日特飲:青瀝時光呢杯飲品入面有:原粒青提子、芒果啫喱同波波西米粒。口感清爽,唔太甜。窩夫內加麻薯外脆嘅窩夫,入面係煙韌的麻薯,加入麻薯口感唔錯。
姐姐住屯門,姐姐帶我去食甜品,咁我哋就嘆住。。。食甜品

呢度重有炸嘢食。
炸蛋賣(魚蛋加燒賣)麻辣味

波波拼盤(原味椒鹽)

粟米雞拼盤(原味椒鹽)
雞件食落口感似麥樂雞,配搭甜甜嘅粟米。

鮮雜果窩夫
放在碟上都係新鮮嘅生果。
哈密瓜、西瓜、芒果、火龍果、青提子、藍莓。
特別味:豆腐雪糕

是日特飲:青瀝時光

窩夫內加麻薯
外脆嘅窩夫,入面係煙韌的麻薯,加入麻薯口感唔錯。
2023-08-20 40 浏览
飯後糖水大家食得多, 飯前糖水大家又試過多少次? 因為不太餓, 所以找了家有小食、窩夫的甜品店, 一次過解決晚餐及飯後甜品的需要! 一入門口已被貓貓🐈吸引, 不是真的有貓貓, 是滿店也是貓貓擺設、掛畫等, 就連釘釘也是貓貓來的, 超可愛!甜品選擇頗多, 榴槤愛好者選定了D24系列, 我個人超喜歡食愛玉的! 🫢榴槤忘返 $58 ~ D24榴槤系列, 有D24榴槤肉、海藻珠、西米、椰果、榴槤雪糕! 我沒有食, 但眼見有人吃得津津有味, 我拍照後沒等我叫便已經開吃, 這可是首次發生呢….🍋珍珠滿盛愛玉 $41 ~ 本人超愛! 用料豐富, 有三色芋圓、蘆薈、珍珠等, 糖水有著淡淡檸檬清香, 酸酸甜甜的, 超級適合這個熱辣辣的季節, 吃下整個人也清爽不少!🐥鹽酥雞粒 $36 ~ 很很很好吃的雞粒, 這家非鹽酥雞專賣店仍做得這麼好吃, 很難得! 外脆內軟又多肉汁, 份量還挺多的!

2023-08-20 24 浏览
呢排天氣又焗又熱,行出街都成身汗,食完飯嘅時候,梗係搵間甜品舖頭,食下甜野或者雪糕降一降溫,聽朋友介紹,呢一間甜品舖頭,選擇多,味道又唔錯,就趁今日嚟試一下黎到好快已經有位入得,落單全自動,scan QR Code 就可以,超方便,選擇上除咗一般糖水同窩夫等,仲有我最鍾意嘅雪花冰系列,最後我地叫左2款雪冰紫薯飄雪呢一款雪花冰,有麻薯,紫薯粒,同雲呢拿雪糕,麻薯十分煙靭,紫薯粒嘅微甜右埋雪糕同牛奶雪花冰,淡淡的香味感覺好清新三色雪花冰呢款雪花冰帶嚟三種煙靭嘅感覺,有黑糖珍珠、芋圓同埋芋頭粒,加上雪糕,除咗味道好之外,每一啖都有唔同嘅口感,感覺好特別最重要有樣好嘅係,煉奶可以自己落,可以跟着自己口味,甜啲又得,冇咁甜都得,正

紫薯飄雪

三色雪花冰

2023-08-17 34 浏览
今日揸車去開屯門,一個我好少去嘅地方,原來呢度都有唔少隱世美食!呢間嘆甜品,甜品高質之餘,仲有唔少鹹點供應,作為下午茶認真一流🤣🍴椒鹽粟米加炸雞塊 - 超級惹味!粟米同計都係即叫即整,熱辣辣上,個雞塊好特別,外皮係用麥片炸成,又幾好味😋🍴炸朱古力波波- 超有驚喜!原本諗住係朱古力麻糬波波嘅feel,點知原來佢入面個朱古力係流心㗎 !好似心太軟咁,個朱古力醬又聾又香,冇得頂!👍🏻👍🏻🍴糖不甩小丸子窩夫 - 另一個必食之選! $72好似有啲貴,但係一個份量超足!兩個人食都夠飽👍🏻 個窩夫又係啱啱整起,好鬆化,配埋煙煙韌韌嘅小丸子,點埋煉奶一齊食,好邪惡不過真係好好味🤣👍🏻👍🏻食物好高質,價錢好實惠,下次入嚟屯門一定返食!私心評分食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

今日揸車去開屯門,一個我好少去嘅地方,原來呢度都有唔少隱世美食!呢間嘆甜品甜品高質之餘,仲有唔少鹹點供應,作為下午茶認真一流🤣

食物好高質,價錢好實惠,下次入嚟屯門一定返食!

私心評分
食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2023-08-17 30 浏览
岩鹽拖肥鮮忌廉窩夫🍦(配雪糕)$65窩夫🧇好大份,即叫即做熱辣辣,食落脆邊,配埋拖肥醬同忌廉,再加上oreo碎,少少邪惡但又忍唔住食晒🤤!雪糕有多種味道揀,我地揀左曲奇味,有濃郁奶香,而且充滿口感🤩和風飄雪🍧$58韓式綿綿冰一定係消暑必揀!脆餅再加上紅豆醬🫘,黃豆粉,口感多層次,可以自己再加煉奶,調較出最適合自己嘅味道😜!窩夫有多種味道揀,岩晒三心兩意嘅女友😎。我已經心思思諗緊下次食咩窩夫,焦糖香蕉同石板街味都好吸引🤪!!
岩鹽拖肥鮮忌廉窩夫🍦(配雪糕)$65

和風飄雪🍧$58

2023-08-17
  • 岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫
2023-08-17 22 浏览
嘆甜品 (屯門)屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖-呢間甜品舖喺屯門非常出名,之前成日同啲friend去食,基本上次次都要排隊,非常火爆!-法式焦糖燉蛋(配雪糕)$ 48
Crème brûlée甜度適中,口感細膩,超級滑,入口即溶,配搭曲奇雪糕~鮮雜果窩夫 $ 72
waffle 即叫即做,上到台仲熱辣辣,口感鬆軟,充滿蛋香。鮮雜果有芒果,西瓜,提子等等,五顏六色影出嚟勁靚😂足足有四大塊,正!我哋揀咗配豆腐雪糕,豆腐味濃,幾特別

甜品 (屯門)
屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
法式焦糖燉蛋(配雪糕)$ 48

鮮雜果窩夫 $ 72

2023-08-14 21 浏览
好耐無黎屯門喇 去完朋友屋企玩完有d餓就去左洪橋個邊食糖水🤩 見到#嘆甜品 充滿貓貓既佈置就入左去榴槤雪糕西米露榴槤控既我緊係要食有開榴槤既野啦😆主要係有榴槤雪糕同榴槤肉為主角 有濃郁的榴槤味 口感滑順又感完美咁同西米露混合 配埋椰果十分有咬口🧡雷沙湯圓好似糖不甩咁🤩但係係有餡既糖不甩😛其實係湯圓加左綠豆粉再撒上少許杏仁碎湯圓Q彈有彈性 流沙既花生餡🥜帶甜甜的芋圓涼粉芋圓都係一個非常受歡迎既甜品😋係夏日食碗爽口既涼粉 真係有種心身舒暢既感覺☺️ 芋圓Q彈有口感~
好耐無黎屯門喇 去完朋友屋企玩完有d餓

湯圓Q彈有彈性 流沙既花生餡🥜帶甜甜的

芋圓涼粉
芋圓都係一個非常受歡迎既甜品😋
2023-08-13 22 浏览
消暑食冰透心涼🥶每一啖都有滿滿幸福味道✨芒果飄雪牛奶雪花冰🥛牛奶味香濃👍🏼口感綿密細滑配上芒果汁同新鮮芒果🥭濃郁香甜呢碗雪花冰加咗西柚個味道撈埋就係楊枝甘露🤤仲有一球芒果味雪糕喺面食完涼浸浸呀😍爽✨波波拼盤炸物就係好邪惡🤩食到停唔到口拼盤有炸魚旦、炸燒賣、炸花枝丸同薯條我最鍾意嘅係炸花枝丸😋外脆內裡爽口彈牙✨白桃玫瑰荔枝梳打好清新嘅梳打👍🏼荔枝味好突出整體唔太甜👏🏼👏🏼解渴消暑就啱晒喇
消暑食冰透心涼🥶

仲有一球芒果味雪糕喺面
食完涼浸浸呀😍爽

✨波波拼盤
炸物就係好邪惡🤩食到停唔到口
拼盤有炸魚旦、炸燒賣、炸花枝丸同薯條
我最鍾意嘅係炸花枝丸😋
外脆內裡爽口彈牙

✨白桃玫瑰荔枝梳打
好清新嘅梳打👍🏼荔枝味好突出
整體唔太甜👏🏼👏🏼解渴消暑就啱晒喇
2023-08-12 37 浏览
係虹橋食完拉麵順手食埋個甜品~鐵觀音茶醬麻糬窩夫(HK$78)即口即做♨️熱辣辣加一整幅麻糬🤤擺盤亦都切合少女心風格🤭個人覺得個茶醬可以再濃多d🤤黑糖五寶芋圓涼粉(HK$41)包括桃膠,芋圓,西米,薏米,水晶,唔要涼粉底, 可以揀轉西米/紫米🤭聽同事講先知原來嘆甜品係佢地大學re-u 聖地🤭話鍾意佢地既waffle即叫即整🤭🤭同埋佢地有中式,台式同西式甜品幾多元化👀 仲有d 簡單既沙冰, 芒果爽類既飲品
係虹橋食完拉麵順手食埋個甜品~

鐵觀音茶醬麻糬窩夫(HK$78)

黑糖五寶芋圓涼粉(HK$41)

• 鐵觀音茶醬窩夫
2023-08-11 18 浏览
嘆甜品紅橋美食如雲,吃完正餐,很適合來點街坊級甜品。小店有很多貓星人🐱擺設,增添了溫馨氣氛。🍇🧇嘆。鮮雜果忌廉窩夫窩夫蓬鬆柔軟,以士多啤梨🍓焦糖🍯朱古力🍫醬淋面,但不會太甜。各種粒粒水果(藍莓、青提、火龍果、芒果、哈蜜瓜和西瓜)絕對新鮮,無泡浸糖水,老人家小朋友都可以放心食☺️水蜜桃🍑口味雪糕令人眼前一亮,推薦👍🏻🍡台式拼盤來點甜後不期然想來點鹹。鹽酥雞、花枝丸、地瓜丸(有軟心)都是高質不馬虎的小食。貓太太特意請店員小灑胡椒鹽,更突出小食原有味道。
甜品

🍇🧇嘆。鮮雜果忌廉窩夫

水蜜桃🍑口味雪糕令人眼前一亮,推薦👍🏻

🍡台式拼盤

2023-08-11 24 浏览
想當年想食呢間嘅時候永遠都係排長龍,但依家開咗喺入面之後,鋪位大左,排隊嘅機會都少咗,但係甜品嘅質素仲無變👍👍甜品就係想食嘅時候就食,唔需要朋友自己都可以去食,事關我見到好多人自己去食😂😂
鐵觀音茶醬麻糬窩夫(配雪糕)
有6款左右雪糕嘅味道可以選擇而我想配襯返佢窩夫嘅顏色就揀咗草莓雪糕
製作需時,大概要整15分鐘未嚟到嘅時候已經聞到好香噴噴嘅窩夫味道嚟到嘅時候真係好吸引😍佢最吸引嘅位一定係佢嘅麻糬皮,好似瀑布咁,食落去軟綿綿,倒埋鐵觀音醬都好好味,鐵觀音味都幾濃,窩夫食落去味道蛋味濃。如果佢唔係本身有咁多嘅麻薯皮,我一定會喺窩夫入面加麻薯,淨係加$6好合理,下次再試
雖然窩夫呢個價錢唔算平,但我覺得都幾大份,都算真材實料,最緊要嘅係有特色得來又靚,味道又唔差
焦糖布丁配雪糕
上次打邊爐為咗食雪糕冇揀布甸,今日就食返夠,我揀咗曲奇味雪糕做配搭超級簡單的食材,只有牛奶、雞蛋、砂糖,用心 才是原始的味道呢句說話我覺得好好笑,我就係去嗰度mark低咗焦糖布甸真係食材簡單又好食😋最傳統嘅雞蛋同埋牛奶味,就已經好足夠,大人細路都好鍾意食既,食完會加配開心🥳但其實我好掛住佢嘅貓貓畫盤,自從新鋪之後就

鐵觀音茶醬麻糬窩夫(配雪糕)
有6款左右雪糕嘅味道可以選擇
而我想配襯返佢窩夫嘅顏色就揀咗草莓雪糕
製作需時,大概要整15分鐘
未嚟到嘅時候已經聞到好香噴噴嘅窩夫味道
嚟到嘅時候真係好吸引😍

焦糖布丁配雪糕
超級簡單的食材,只有牛奶、雞蛋、砂糖,用心 才是原始的味道
呢句說話我覺得好好笑,我就係去嗰度mark低咗
焦糖布甸真係食材簡單又好食😋

但其實我好掛住佢嘅貓貓畫盤,自從新鋪之後就好似冇咗🥲🥲
佢而家原來天水圍都開咗舖頭,我之後去食可以再近啲啦