2009-05-16
見到有買一送一的午餐優惠令人很想去試一下. 一入門口看到有雜誌睇. 正. 不過睇真D原來已是上月的雜誌, 類型有ezone(OK會睇的)和八卦類雜誌(我不喜歡看的雜誌). 如果有新假期或Umagazine之類的旅遊雜誌或係D leisure類的雜誌就好喇. 選了坐在戶外欄邊的位置, 感覺開揚. 不過之後發現室外多人過室內, 都幾噪下. 所以下次會試下室內. 看看餐牌, 都幾多野食. 心大心細, 花多眼亂. 最後點了1) 滑蛋炸豚肉定食 ($65): 吉列豚肉的吉列皮已很淋, 豚肉沒有豬肉的香味. 蛋就老哂. 基本上唔係好合格, 建議食第樣應該會好D. 定食附送的麵豉湯好好味. 豆腐好滑. 我覺得好過忌廉湯. 刺身4片係三文魚兩片加八爪魚兩片, OK啦.(2) 香草芝士三文魚蟹子焗飯 ($58) - 三文魚煎得夠香, 但有點太乾身. 蟹子如果重手少少就好喇. 個汁如果再焗燶D就好. (可能係個人口味). 中上質素, 分量頗細.個餐跟既波菜忌廉湯 - 開始係白色. 用匙羹一攪才有綠色. 不過雖然得意. 但係完全冇波菜味. 當係忌廉湯就OK既. 跟了一杯manna cafe caramel
選了坐在戶外欄邊的位置, 感覺開揚. 不過之後發現室外多人過室內, 都幾噪下. 所以下次會試下室內. 看看餐牌, 都幾多野食. 心大心細, 花多眼亂. 最後點了:
(1) 滑蛋炸豚肉定食 ($65): 吉列豚肉的吉列皮已很淋, 豚肉沒有豬肉的香味. 蛋就老哂. 基本上唔係好合格, 建議食第樣應該會好D. 定食附送的麵豉湯好好味. 豆腐好滑. 我覺得好過忌廉湯. 刺身4片係三文魚兩片加八爪魚兩片, OK啦.
跟了一杯manna cafe caramel ($10), 是日最喜愛的東西. 焦糖好味. 杯coffee好正. 推介. 物有所值.
唯一有少許問題是廚房有些漏單的情況, 兩個餐都是先上主菜, 之後問侍應才補回湯的. 不過侍應的服務很好. 很快就跟番喇. 所以不會覺得討厭.
看見別的食客點了burger, 令人心動的賣相. 下次我都想再試.
有買一送一梗係正啦, 不過如果冇, set lunch都唔覺得太貴既, 坐得舒服, 環境寫意, 同朋友傾下計, 慢慢食下野我覺得都值喔. 不過看了餐牌. 如果唔係set lunch既話, 我就覺得太貴. 唔值了.