2019-08-26 1011 浏览
喜茶我在廣州試過一次,來港短短時間一直人氣旺盛,怕排隊的我,遲遲未有機會試,現已經成為熱門台式手搖飲品店,今日經過竟然無人龍,即時幫襯。滿杯紅柚 $38紅柚即是西柚,平時食西柚會較酸,但這杯竟然甜得清新,無苦澀味,有新鮮西柚片裝飾,夠凍好解暑芝芝莓果 $49聽朋友介紹就這個是招牌產品,當然要試,味道酸中帶甜,甜味較重,加上頂層有濃厚芝士,鹹香,難怪是招牌味道跟內地是一樣,幾分鐘便可取,甜味適中,冰塊不多,正

滿杯紅柚 $38

芝芝莓果 $49

味道跟內地是一樣,幾分鐘便可取,甜味適中,冰塊不多,正

2019-08-17
  • 芝芝莓莓
2019-08-18 946 浏览
有朋友介紹呢杯阿華田波波冰經過銅鑼灣喜茶見冇乜人就買杯試吓我覺得好有層次感 上面有少少奶蓋配埋一啲脆脆然後最底層就有滿滿嘅珍珠 珍珠保持一貫嘅水準都係非常之彈牙阿華田本身都已經好甜再加埋奶蓋同埋珍珠 應該會好甜所以我嗌少甜 甜度啱啱好
有朋友介紹呢杯阿華田波波冰
阿華田本身都已經好甜
再加埋奶蓋同埋珍珠 應該會好甜
所以我嗌少甜 甜度啱啱好
2019-08-05 1062 浏览
港女喜茶唔係成日飲,飲左幾次覺得最basic既芝士綠妍同埋芝芝芒芒最好飲趁今次期間限定,試左芝芝桃桃。味道好fresh,夾埋芝士好好味!但飲到最後覺得有少少甜。比較翻都係覺得芝芝芒芒最好飲!同埋喜茶,真心要等好耐ahha
港女喜茶唔係成日飲,飲左幾次
覺得最basic既芝士綠妍同埋芝芝芒芒最好飲

比較翻都係覺得芝芝芒芒最好飲!

同埋喜茶,真心要等好耐ahha
2019-07-25 1152 浏览
平日3點幾黎到 無乜人排隊係香港仲未飲過喜茶 決定今日試下買左杯芝芝綠妍 少杯少甜 $28 芝士幾rich 都唔錯 而且唔會太甜 不過d冰都幾大粒下 下次會揀去冰 個杯既設計都幾特別 係旋轉式既整體黎講 都不過不失丫
平日3點幾黎到 無乜人排隊
不過d冰都幾大粒下 下次會揀去冰
個杯既設計都幾特別 係旋轉式既
整體黎講 都不過不失丫
2019-07-25 955 浏览
本來想去附件間新嘅pop up store買嘢飲 點知關咗門 經過HeyTea 就買返杯黎試下 細細間有得買嘢飲同雪糕🍦裡面都幾多職員 所以多人買都好快就攞到Times Square 店出面有條bench 比人坐下影相 (太多人唔方便影相 就唔post 啦)估下我買咗咩❓👇🏻👇🏻👇🏻開估❗️多肉芒芒甘露🥭 $38就等我睇下有幾多肉 😎登❗️凳‼️芒果肉唔係特別多 反而啜到每一啖都有QQ果 幾fresh 上面灑咗啲grapefruit 肉 整體黎講都好飲嘅 幾有嚼口添❗️不過賣呢個價錢呢個size就唔係好抵~Anyways 值得買黎試下😉

細細間有得買嘢飲同雪糕🍦

裡面都幾多職員 所以多人買都好快就攞到

估下我買咗咩❓
開估❗️
多肉芒芒甘露🥭 $38
就等我睇下有幾多肉 😎

登❗️凳‼️

Anyways 值得買黎試下😉
不得不承認,喜茶嘅芝士奶蓋或者果茶系列確係幾好飲😋,不過早前貪新鮮,飲咗佢隻新產品阿華田波波冰,今次阿叔就真心覺得麻麻地喇!😵😵😵.特飲中珍珠數量好多,而且非常彈牙;加入咗華田脆脆增加口感亦值得一讚👍🏼,但可惜成杯飲品嘅甜度簡直爆晒燈‼️,甜到阿嫲都開眼,阿叔今次不行鳥!🙅🏻‍♂️🙅🏻‍♂️🙅🏻‍♂️
2019-07-18 585 浏览
上次寫完喜茶之後,女朋友同我講,要試埋佢個芝士桃桃🍑,我其實已經對芝士厭,但佢不斷說服我,好,試就試今次到場,排隊反而無想像中咁耐,15分鐘就排到la飲落去,個桃唔會太甜,而且幾清新,同佢個茶低ge yip味中和番,消暑剛剛好不過唔知係咪因為冰太多,一開始飲有d le hea,要等佢溶多d先飲到飲左喜茶2次,都係滿意

今次到場,排隊反而無想像中咁耐,15分鐘就排到la

飲左喜茶2次,都係滿意

芝士桃桃
芝士桃桃
2019-07-13 652 浏览
喜茶分店多左,又有網上落單,今晚walk in去買都已經唔使等太耐了。本身佢出左一杯,叫左我號碼又話未拎得,不來佢入面搞錯左茶葉,已經幫我試過味,唔太掂 😂 所以幫我沖多杯,幾有要求😂四季春茶真係好香好清,襯埋芝士好夾,大家飲開都唔多介紹喇,多多支持有質素既茶 😌

芝士四季春
2019-07-12 685 浏览
喜愛芝士奶蓋呢類邪惡飲品嘅朋友都一定會試過喜茶吧我今次試咗多肉莓莓,初初睇個名以為比同類的芝芝莓莓多啲士多啤梨肉掛等咗兩張飛就有得拎,值得一讚嘅係店內職員態度良好,而且背後有好多職員製作飲品,基本上我一落聽後面負責製作嘅職員一聽到我要咩就即刻去整咁加上等嘅人唔多,所以比預期等得快咁到底多肉莓莓即係有幾多肉呢?果肉方面我就覺得唔係話真係好多,飲嘅時候都食到一兩啖碎碎嘅士多啤梨肉啦。其中我都食到啲類似椰果嘅配料,透明圓條狀嘅,幾有咬口,似乎用黎增加個口感。我估就係呢啲雙重口感所以呢杯野叫做「多肉」值得一提係喜茶嘅芝士蓋真係好好味好濃厚,加埋啲士多啤梨又幾夾幾好味喎
喜愛芝士奶蓋呢類邪惡飲品嘅朋友都一定會試過喜茶吧

咁加上等嘅人唔多,所以比預期等得快
多肉莓莓

2019-07-12
多肉莓莓
2019-07-07 562 浏览
熱門選擇嘅芝芝芒芒🥭不用我介紹了吧🥤~喜茶就係信心嘅保證!芝士奶蓋一流🧀芒果味都好重好鍾意,雖然喺度等左好耐我都出去行咗一陣先返嚟不過都值得啦😋下次又試邊杯嘢飲好呢~
2019-07-07 526 浏览
我喜歡奶茶波波冰選用優質的錫蘭紅茶沖製,茶湯金亮鮮紅,香氣濃郁。不止加入純鮮牛乳及綿密沙冰,還有煙韌黑糖珍珠和雪糕,層次豐富,香滑冰爽,好啱夏天飲!另外再加黑糖波波+奶凍黑糖奶凍的炭燒香氣濃厚細膩,豐富了波波茶的味道。奶凍味道好丰富,不過飲完一杯就會飽飽地。芝芝芒芒就好重芝士,勁過芝士蛋糕!另外選用當季大台芒新鮮現制,芒香濃郁,新鮮果泥加入大塊手壓果肉,清新爽口。不過,始終要等太耐先有得飲,最好食飯前order左先,之後再去取作為飯後甜品。
我喜歡奶茶波波

另外再加黑糖波波+奶凍
黑糖奶凍的炭燒香氣濃厚細膩,豐富了波波茶的味道。

奶凍味道好丰富,不過飲完一杯就會飽飽地。

2019-07-05 440 浏览
喜茶最近出左新產品叫「知秋」,知秋是指秋天既茶,亦係最好既青茶,因為一年四季入面,最好既茶係在秋天,秋天既茶又青又香,不會苦!小編已經急不及待買左黎試,知秋用左冷萃瓶黎入住,打開有陣陣烏龍茶香,飲落去有淡淡花香味道,好清香,茶色清澈不渾濁,絕對新鮮製造,加上用冷萃甁放係雪櫃入面,冰冰涼涼,夏天飲簡直一流!另外,小編仲試左四季春,四季春都係青茶既一種,不過佢屬於綠茶類別,味道清淡,有青茶味道,茶味濃郁,清甜可口!如果喜愛新鮮既人可以加芝士奶蓋及珍珠,芝士同綠茶好夾,咸咸甜甜。最後小編提醒大家知秋茶係無味,只係冷泡烏龍茶,而四季春係有甜味,而且偏甜,如果想飲淨茶既人要叫店員走甜。
1K
2019-07-01 514 浏览
炎炎夏日真的很需要一杯凍飲為自己降溫消暑。這麼熱的天氣,不喝點冰爽的,簡直有活不下去的感覺!現在不需要手機下單,大概十分鐘左右都已經買到飲品了。正所謂不時不食,吃東西要應時令、按季節,到什麼時候吃什麼東西。喜茶亦因應時節推出了限定桃桃及荔枝系列飲品。多肉粉荔 ($49)可選冰沙/非冰沙,茶底亦可選綠妍/玫瑰青茶;可以因應個人口味作出選擇,彈性度極高!粉嫩色系的多肉粉荔,簡直令少女心大爆發!入口充滿荔枝果香,清爽香甜,荔枝果肉飽滿大粒,帶有豐富的果肉感,口感非常豐富。天時暑熱來一杯透心涼的飲品簡直是超級棒的享受!下次一定要品嚐芝芝桃桃!

現在不需要手機下單,大概十分鐘左右都已經買到飲品了。

多肉粉荔 ($49)
多肉粉荔

外卖自取
多肉粉荔
身邊不少朋友經常到深圳一日遊,都會特意去喜茶朝聖。早已聞說雪糕質素也相當不錯👍🏻🍦,今天終於一嚐聞名已久的喜茶雪糕🍦,有三款口味,最終選了-芒果味🥭。.芒芒雪糕($28)Mango Ice Cream 🍨 雪糕面加了芒果肉和珍珠,雪糕奶味濃郁,口感幼滑。🥭芒果粒較碎,口感略遜,幸好味道仍夠甜。這款珍珠應該是獨家出品吧,外形晶瑩通透,其實沒有什麼特別的味道,主要是吃煙煙韌韌的口感,特色不大,價格也不算便宜。 .買雪糕完全不用排隊,味道還好👌🏻。不過試過一次又未必會回購。
芒芒雪糕
芒芒雪糕($28)
Mango Ice Cream
$28 (其他)
2019-06-26 512 浏览
🍵芝士翠玉抹茶🧀 $38 (👅: 8/10)紅遍內地既喜茶最近終於係香港開左2間分店 一直對飲料店都唔太著迷🧐不過見佢咁多fans 身邊朋友亦經常提起 甚至專程北上拜訪只為飲一杯喜茶 於是打算趁平日去唔洗排隊 無錯人潮係小左 好快買到以為自己好幸運😌 但點知睇一睇張飛217 由166等到217時長一個半鐘頭有多😭 只係為一杯野飲大家可以去到幾盡芝士奶蓋面 再額外加黑糖波波+$4, 黑糖奶凍+$8, Oreo +$4 叫左半糖少冰 加左好多配料所以怕會太甜 傳說中既隱藏餐單get 其實只係自己配出黎 難得喜茶咁出名 當然要叫到盡 先唔會浪費等咁耐既時間🤦🏻‍♀️ 佢個設計好貼心 可以開大杯口飲 打開已經聞到芝士味同淡淡抹茶味 夾雜oreo餅既曲奇味☺️除左餅碎之外 仲有一小塊完整oreo 好surprise 😳打開蓋飲第一啖口感好綿密因為2種texture都好相似令到味道好creamy☺️ 抹茶味算幾濃郁唔會太甜加埋鹹鹹地芝士奶蓋幾夾👍🏻 之後用飲管飲就飲到黑糖奶凍同波波 奶凍好嫩滑但唔似黑糖 啲珍珠黑糖味重 軟綿綿小小煙韌 唔會好難咬 幾好👌🏻 友人叫既滿杯橙橙望落就幾新鮮好colourfu
🍵芝士翠玉抹茶🧀 $38 (👅: 8/10)

芝士翠玉抹茶

友人叫既滿杯橙橙望落就幾新鮮好colourful 但味道完全。。大伏😹 飲落似水果水 陣味好假 完全唔係橙味 似個啲空氣清新劑個種 勸大家都係叫芝芝莓莓算 唔好試啲特別野😹
2019-01-24