2023-12-12 54 浏览
這間小店係大廈裏的地舖,位置比較不顯眼,地方雖然細細,但裝修好有日本居酒屋feel,而且營業時間到凌晨兩、三點,如果深夜想食宵夜,呢度係不錯的選擇!每日仲有不同優惠添!🍡燒聖子皇($88) /燒大蜆($98)/燒扇貝(蒜蓉)($78)- 全部都好鮮甜,扇貝嘅粉絲好惹味!🍡燒白鱔($72)- 爽脆🍡芝士響鈴($26)- 幾特別🍡燒牛舌($58)- 夠厚身🍡霜降和牛串($62)- 油脂味重🍡燒雞皮($39)- 香脆🍡鵝肝多士 2pcs($88)- 麵包脆口、鵝肝份量頗大片🍡菠蘿($45)- 多汁清甜白挑梳打($38)- 不喜歡飲酒,可以飲梳打!😜😜
🍡燒白鱔($72)- 爽脆
🍡鵝肝多士 2pcs($88)- 麵包脆口、鵝肝份量頗大片
🍡菠蘿($45)- 多汁清甜
白挑梳打($38)- 不喜歡飲酒,可以飲梳打!😜😜
2023-12-07
除咗打邊爐我最近想食吓串燒店🍢去到尖沙咀聽人哋講寶勒巷喜膳燒海鮮串燒好正初次到訪🫠我哋都叫咗幾款海鮮有燒白鱔,原隻鮮魷魚🦑一隻燒扇貝同一隻燒貴妃蚌😗不得不說佢原條魷魚點埋個醬汁,鮮味十足白鱔燒到外脆內嫩,火喉剛剛好啊🔥燒貴妃蚌加上粉絲都係真係幾正燒牛肩胛、燒牛舌、霜降和牛串、燒豬頸肉串和牛串同豬頸肉🥩肉汁鮮嫩👍🏻另外仲叫咗燒流心鵪鶉蛋~都幾特別✌🏻芝士響鈴🙌🏻響鈴入邊包住啲芝士,好邪惡食串燒必要燒茄子🍆!大大條!蒜濃郁#串燒店 #尖沙咀串燒店 #尖沙咀好西𖣲 ꕀ ꕀ ꕀ𓈅 𖠳 ᐝ ꕀ ꕀ ꕀ 𖣲₊˚· ७── ⁼³₌₃ ⚗︎·̫⚗︎如果鍾意我嘅分享☷➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕-ᥫᩣ睇我相同類型嘅𝙿𝚘𝚜𝚝 ◡̈ ‎ ༘ 𖣲 ꕀ ꕀ ꕀ𓈅 𖠳 ᐝ ꕀ ꕀ ꕀ 𖣲
除咗打邊爐我最近想食吓串燒店🍢
去到尖沙咀聽人哋講寶勒巷喜膳燒海鮮串燒好正
初次到訪🫠

我哋都叫咗幾款海鮮
有燒白鱔,原隻鮮魷魚🦑
一隻燒扇貝同一隻燒貴妃蚌😗

不得不說佢原條魷魚點埋個醬汁,鮮味十足
白鱔燒到外脆內嫩,火喉剛剛好啊🔥
燒貴妃蚌加上粉絲都係真係幾正

燒牛肩胛、燒牛舌、霜降和牛串、燒豬頸肉串
和牛串同豬頸肉🥩肉汁鮮嫩👍🏻

另外仲叫咗燒流心鵪鶉蛋~都幾特別✌🏻
芝士響鈴🙌🏻響鈴入邊包住啲芝士,好邪惡
食串燒必要燒茄子🍆!大大條!蒜濃郁

#串燒店 #尖沙咀串燒店 #尖沙咀好西

𖣲 ꕀ ꕀ ꕀ𓈅 𖠳 ᐝ ꕀ ꕀ ꕀ 𖣲
₊˚· ७── ⁼³₌₃
⚗︎·̫⚗︎如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
ᥫᩣ睇我相同類型嘅𝙿𝚘𝚜𝚝 ◡̈ ‎ ༘
𖣲 ꕀ ꕀ ꕀ𓈅 𖠳 ᐝ ꕀ ꕀ ꕀ 𖣲
食日式串燒就食得多 但係要食到新鮮既烤海鮮就真係要黎返專門店🦐呢間位於寶勒巷既串燒小店 主打每日新鮮街市直送既生猛海鮮🌊店員每日都會同客人講有邊款海鮮新鮮運到 務求要食到最新鮮既海鮮🤩每款海鮮都可以有唔同食法 包括鹽燒、蒜蓉、椒鹽、避風塘等餐廳仲好貼心 建議食客可以先嗌海鮮 再點其他串燒🍢而熱辣辣上檯既串燒都有一塊熱石墊住保溫 🪨唔怕同朋友吹水傾到野食都凍曬以下就係幾款最推薦既必食item⭐️🐚燒大蜆 $98今日新鮮直送既有大蜆同埋貴妃蚌 梗係要試曬兩款啦😍大蜆size好澎拜 每份都有10幾20隻大蜆全部無沙 食落有海水自然既既鹹味廚師燒得岩岩好 保留到蜆肉既肉汁 推薦!😋🐚燒貴妃蚌 $78貴妃蚌比大蜆更加厚肉 餐廳用左蒜蓉粉絲鋪面🧄貴妃蚌蚌肉鮮嫩多汁 而粉絲就索晒燒出黎既精華 🦪蒜蓉燒廣島生蠔 $88貝類好出色 又點少得燒日本廣島蠔呢👍🏻蠔肉燒完過後都唔會縮曬水 隻隻都脹卜卜好挺身 CP值不俗🤑🐟燒白鱔 $72/原隻鮮魷魚 $98海鮮除左貝類以外 仲有其他選項🐟白鱔魚外層燒烤至焦香 雖然看似有點兒太焦但食落魚皮十分酥脆 魚肉油脂感滿滿🥹而魷魚燒烤後更加彈牙 原隻上啖啖肉好滿足😋🧀芝士
呢間位於寶勒巷既串燒小店 主打每日新鮮街市直送既生猛海鮮🌊
店員每日都會同客人講有邊款海鮮新鮮運到
務求要食到最新鮮既海鮮🤩
每款海鮮都可以有唔同食法 包括鹽燒、蒜蓉、椒鹽、避風塘等
餐廳仲好貼心 建議食客可以先嗌海鮮 再點其他串燒🍢

十分香脆既炸響鈴卷中間夾著流心芝士醬🫕
如果鍾意香口野既人 應該係必點之選🥰

🥚燒流心鵪鶉蛋 $29
鵪鶉蛋真係做到流心效果 有種食濃縮版半熟蛋既感覺🍳

🍍燒菠蘿($45)
菠蘿外層燒至焦香 好似有一層焦糖一樣
雖然相對貴啲 但食落香甜多汁 十分值得嗌黎做飯後果😋

呢度逢禮拜三經openrice book位可以享有扇貝半價優惠
每隻由$79減至$39 如果係貝類愛好者就唔可以錯過喇!😆

🏡喜膳燒
📍尖沙咀寶勒巷10號地舖
餐廳裝潢非常日本風,環境好居酒屋🏮feel,亦有幾位客人特登宵夜時段到店飲酒食小食,非常熱鬧。我偏愛吃海鮮,所以叫了很多款海鮮。我吃海鮮首選製法是蒜蓉,因蒜蓉味道鹹香,而且烹調過程會逼出油分,令海鮮味道提升。燒蟶子王(蒜蓉)燒大扇貝(蒜蓉)蒜蓉燒廣島蠔🦪泰式燒原條燒魷魚🦑辣酒煮翡翠螺燒紐西蘭羊架(兩件)⭐️呢間餐廳嘅多款海鮮食落非常新鮮,而肉質亦都係煮得剛剛好唔會過老,口感非常好👍而每款海鮮都係比較大隻,鋪滿蒜蓉後賣相一流!我比較鍾意蒜蓉燒廣島蠔,非常肥美,有入口溶化既質感!♦️泰式醬配魷魚,秘製醬汁酸酸甜甜,超好食。而魷魚唔會有跟每一口肉質都係好嫩滑。辣汁煮花螺就食得多,煮翡翠螺我係都係第一次。我食翡翠螺,通常係自助餐嘅凍盤點海鮮醬,煮過後翡翠螺,肉質變得軟身,食落係另一種感覺。外面有片衣滑滑地好特別。♦️羊架亦燒得非常好,外皮脆口肉質剛好。朋友聚會不妨來尖沙咀喜膳燒飲杯酒食d佐酒小食慢慢傾啦!

燒蟶子王(蒜蓉)
燒大扇貝(蒜蓉)
蒜蓉燒廣島蠔🦪
泰式燒原條燒魷魚🦑
辣酒煮翡翠螺
燒紐西蘭羊架(兩件)

♦️羊架亦燒得非常好,外皮脆口肉質剛好。

朋友聚會不妨來尖沙咀喜膳燒飲杯酒食d佐酒小食慢慢傾啦!
  • 泰式燒原隻鮮魷魚
2023-12-06 43 浏览
今日去咗尖沙咀食串燒,去咗一間外表似日式串燒嘅地方去食野,真係好一去到似日本既居酒屋,跟住睇睇Menu,原來係屬於一個多國串燒既舖頭,一坐低,朋友叫咗杯生啤,我叫咗杯烏龍茶,跟住原來星期二有生啤買一送一,真係抵玩~我哋選擇咗雞內臟,跟住加少量嘅牛,再加埋佢啲新鮮嘅海鮮~雞嘅方面,我哋叫咗雞心,雞肝,雞腎,性價比高咁嘅價錢,食到啲咁嘅內臟料理~牛只叫了牛舌,係店員推介,調味得好好~海鮮方面,叫咗蟶子王,同埋帆立貝,呢兩樣有驚喜,好鮮甜,Size比預期中大隻,物超所值,成晚最有驚喜,問咗員工原來佢哋嗰啲海鮮,係即日朝頭早,師傅出去街市買for即日,唔怪得知咁新鮮,咁好食~另外比到我驚喜就係,佢哋嘅服務態度,真係好好,兩個人去食飯,本身比張細枱我,跟住見我哋唔夠位,即刻加大張枱俾我哋~總結;雖然舖頭細,但性價比高,嘢食份量比出面店舖多,每日都有驚喜discount,服務態度好,嚟傾偈食飯,係一個好好嘅選擇~
我哋選擇咗雞內臟,跟住加少量嘅牛,再加埋佢啲新鮮嘅海鮮~
牛只叫了牛舌,係店員推介,調味得好好~

2023-12-05 35 浏览
在寶勒巷的「喜膳燒」,你可以體驗到香港風情的港式串燒吧。店內的燈光柔和,高腳桌椅和巧思獨特的燈飾布局,都為顧客營造出迷人的氛圍。尤其是那些雀籠和雀仔的裝飾,更讓人感受到濃厚的地道風情。「喜膳燒」的串燒烹調手法獨特,他們將烤制好的串燒放在熱石板上,保證食物長時間保持熱度,即使在享受食物的同時進行聊天或拍照,也不會影響食物的口感。同時,這種方式還可以避免食客沾染油煙味,實在是人性化的設計。我特別要推薦的是燒聖子皇和燒妃蚌。燒聖子皇的口感鮮美,肉質細膩,烤制後的香味讓人回味無窮。而燒妃蚌則是外酥內軟,燒烤過後的妃蚌激發出原本的海鮮鮮甜,搭配上燒烤的煙燻香,讓人食指大動。

2023-12-02 29 浏览
尖沙咀平價海鮮串燒店燒蟶子皇蟶子清甜鮮味,肉質燒至剛好,不會過熟燒貴妃蚌加上蒜蓉粉絲,鮮甜爽滑多汁,新鮮!燒車厘茄煙肉卷煙肉燒至香脆,車厘茄多汁清甜微酸,夾著一同咀嚼,毫不油膩燒蜜糖雞中翼雞中翼燒至外皮香脆,肉質嫩滑juicy,配上蜜糖,非常惹味燒台式香腸台式香腸外脆內腍,帶點蜜糖甜香,不錯燒肉桂焦糖金菠蘿菠蘿焦糖面燒至外脆香甜,啖啖肉,多汁清甜,帶點玉桂香,解油膩感喜膳燒📍尖沙咀寶勒巷10號地舖
尖沙咀平價海鮮串燒店

燒蟶子皇
蟶子清甜鮮味,肉質燒至剛好,不會過熟

燒貴妃蚌
加上蒜蓉粉絲,鮮甜爽滑多汁,新鮮!

燒車厘茄煙肉卷
煙肉燒至香脆,車厘茄多汁清甜微酸,夾著一同咀嚼,毫不油膩

燒蜜糖雞中翼
雞中翼燒至外皮香脆,肉質嫩滑juicy,配上蜜糖,非常惹味

燒台式香腸
台式香腸外脆內腍,帶點蜜糖甜香,不錯

燒肉桂焦糖金菠蘿

喜膳燒
📍尖沙咀寶勒巷10號地舖
2023-11-30 20 浏览
尖沙咀寶勒巷有間燒烤店🍢啱晒鍾意食串燒嘅我😆所有串燒燒好後都會放上熱石板❤️‍🔥可以令到啲串燒唔會凍咗,咁就可以放心慢慢地….同三五知己傾偈💬一路飲酒一路食嘢💕💕店舖六周年紀念🤙$88可享受到燒日本廣島生蠔6隻🦪🦪🦪🦪🦪🦪咁優惠點可以錯過?當日六隻日本蠔🇯🇵都好肥美蒜香味濃,肉質飽滿燒時令海鮮:貴妃蚌及大蜆(配上自家辣汁好出色🌶️)另外串燒我極度推介💝燒白鱔$72肉質非常爽脆同厚身💝霜降和牛串$62咬落口超腍身,和牛油脂味重💝燒羊肩肉(2串)$58入口有正宗新疆串燒感羊肉一啲都唔騷,好味🤤店舖星期一至星期日都有做不同優惠我個日有麒麟果味(買一送一)即係$88有兩杯生啤🍻而且所有食品有八折真係性價比超高👍
尖沙咀寶勒巷有間燒烤店🍢
啱晒鍾意食串燒嘅我😆

所有串燒燒好後都會放上熱石板❤️‍🔥
可以令到啲串燒唔會凍咗,
咁就可以放心慢慢地….
同三五知己傾偈💬
一路飲酒一路食嘢💕💕

店舖六周年紀念🤙
$88可享受到燒日本廣島生蠔6隻
🦪🦪🦪🦪🦪🦪
咁優惠點可以錯過?
當日六隻日本蠔🇯🇵都好肥美
蒜香味濃,肉質飽滿

燒時令海鮮:
貴妃蚌及大蜆(配上自家辣汁好出色🌶️)

另外串燒我極度推介
💝燒白鱔$72
肉質非常爽脆同厚身
💝霜降和牛串$62
咬落口超腍身,和牛油脂味重
💝燒羊肩肉(2串)$58
入口有正宗新疆串燒感
羊肉一啲都唔騷,好味🤤

店舖星期一至星期日都有做不同優惠
我個日有麒麟果味(買一送一)
即係$88有兩杯生啤🍻
而且所有食品有八折
真係性價比超高👍
  • 燒白鱔
2023-11-24 37 浏览
呢度好多特色串燒,有時放左工都會過黎同同事飲番幾杯,加幾串串燒🤤🤤最鐘意呢度既海鮮✅燒妃蚌蚌肉鮮嫩多汁,散發出一股濃郁的海鮮味😝外層燒烤得剛剛好,帶有微微的焦香,讓人垂涎欲滴,又品味到蚌肉的鮮美🥰上面勁多粉絲,吸索晒海鮮香好好味✅燒大蜆這個燒大蜆真係正!蜆肉燒得岩岩好,食到蜆肉既原汁原味,鮮嫩多汁,好好味🤤✅燒聖子皇肉質飽滿,味道鮮甜,再加埋上面鋪滿蒜蓉同香蔥,超惹味😍✅燒白鱔鱔魚經過燒烤後更顯出它的彈牙口感🥰外層燒烤得微微焦香,內裡鱔肉鮮美多汁✅原隻鮮魷魚✅燒羊架✅燒芝士翠玉瓜

✅燒妃蚌

✅燒大蜆

✅燒聖子皇

肉質飽滿,味道鮮甜,再加埋上面鋪滿蒜蓉同香蔥,超惹味😍

✅燒白鱔

✅原隻鮮魷魚

✅燒羊架

✅燒芝士翠玉瓜
2023-11-23 69 浏览
♨️喜膳燒 HappyQ尖沙咀寶勒巷10號地舖@tsthappyq ♥️惹味串燒好耐冇食,今次試咗呢間位於尖沙咀寶勒巷地方細細好有feel,而且營業至深夜嘅居酒屋,食物好味氣氛一流,職員友善彷彿置身於日本一樣😋🔷原條蒜蓉燒茄子原來好大條仲叫咗兩條,不過超好食一人拍一條絕冇問題🔷燒大蜆🔷燒貴妃蚌海鮮好鬼鮮甜再點吓佢哋自家製辣醬真係一流🔷燒牛舌🔷鹽燒雞軟骨🔷燒雞皮🔷燒豬頸肉🔷香辣燒麵根🔷蒜蓉燒廣島生蠔🔷燒京葱🔷燒日本一口甜薯各類燒物都做得好好,當中豬頸肉非常彈牙好有驚喜,廣島蠔夠晒Juicy好食,燒麵筋原來咁鬼正煙煙韌韌又脆口,牛舌大大條做得好出色,總括嚟講呢間嘅燒物都做得非常之好👍🏻🔷益力多沙冰夠大杯好飲唔會太甜又解渴食物:8.5/10抵食:8.5/10環境:8/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn
♨️喜膳燒 HappyQ
尖沙咀寶勒巷10號地舖
@tsthappyq

🔷原條蒜蓉燒茄子
原來好大條仲叫咗兩條,不過超好食一人拍一條絕冇問題
🔷燒大蜆
夠大杯好飲唔會太甜又解渴

食物:8.5/10
抵食:8.5/10
環境:8/10

#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #居酒屋 #串燒 #chillvibes #chill #串燒居酒屋 #食在尖沙咀 #尖沙咀美食 #好好吃 #燒海鮮
2023-11-22 60 浏览
寶勒巷都算得上是開餐熱點,是夜到了喜膳燒,一間串燒專門店,串燒都算得上是熱門菜式,自己也漸漸迷上,選食的次數也越發頻密 😂😂😂。海鮮是首選,點了兩份新鮮海鮮,燒扇貝 $78,粉絲吸滿了蒜蓉及扇貝汁的鮮味,配角變主角,單車都變摩托 😂😂😂燒妃蚌 $78,新鮮海鮮,本質鮮甜,加上燒烤的香味,正!小食也是心頭好,芝士焗蘑菇 $49,微焦半融的芝士,基本上配什麼都是好味道!蘑菇夠厚身,完全可以用刀叉來吃的😋😋鵝肝多士 2pcs $88,鵝肝份量夠大片,麵包脆口,口感味道都配合得很好 👍芝士響鈴 $26,首次嚐到的一款燒物,響鈴勁鬆脆肉扒都不能少,燒豬肋排 $108,肉質軟腍唔黐骨,一推即開,力上醬燒汁,又一水準之作 主角串燒,孜然燒茄子 $36,孜然配茄子,也是絕配之一,每次吃串燒,都要點一份 😌😌BBQ燒豬肉串 $29,跟叉燒有點似的,只是醬料不同而矣!肉質鬆軟,燒烤醬味道亦不錯。和風燒墨魚丸$29,蜜糖燒牛丸 $29,兩款家傳戶曉的肉丸,兩種醬料,兩個口味 黑椒燒台式香腸$26,連同黑椒味,一次過試齊五款口味,各有各特式,大滿足 😍😍飲品冰糖雪耳雪梨水 $32,正氣滋潤;益力名沙冰 $48

燒妃蚌 $78,新鮮海鮮,本質鮮甜,加上燒烤的香味,正!

芝士響鈴 $26,首次嚐到的一款燒物,響鈴勁鬆脆

飲品冰糖雪耳雪梨水 $32,正氣滋潤;益力名沙冰 $48,冰涼好味😋

2023-11-16 95 浏览
消夜時間,想同朋友啤一啤🍻行經寶勒巷發現有一間營業到凌晨三點,充滿居洒屋風既串燒小店,一於入去試吓啦原來呢度每個星期每日都有唔同嘅優惠架我當晚剛好有7 折優惠😍🌀燒牛舌牛舌雖然厚身,但烤得好軟滑又夠香😋🌀燒黑啤牛仔骨🌀燒芝士翠玉瓜🌀燒茄子(蒜蓉)每次食串燒必點,烤過既茄子真係特別香,配蒜蓉食係必須的,超夾既配搭👍🏻🌀鹽燒日本雞心🌀泰式燒完隻鮮魷鮮魷熟度剛剛好,但就完全似白烚😅👎🏻🌀燒蟶子(蒜蓉)呢個蟶子真係唔得👎🏻勁韌,好難咬得開overcook 咗🙅🏻‍♀️🌀珍寶大扇貝(蒜蓉)扇貝好新鮮,粉絲索晒啲蒜蓉汁勁正😋🌀避風塘燒廣島生蠔生蠔鮮甜👍🏻避風塘燒真係好惹味,好食呀🥰🌀燒肉桂焦糖金菠蘿我每次食串燒都會點,因為烤咗嘅菠蘿真係好好食😋呢度烤得啱啱好,微微脆有焦糖面👍🏻🍍又甜又多汁,正呀❤️🌀稻庭烏冬豬骨湯配溫泉蛋最後share食番個烏冬大滿足,倆個人飽到捧住個肚🤣個人非常欣賞佢哋用熱石板代替普通嘅碟,可一直keep住食物既溫度,讚👍🏻👍🏻

原來呢度每個星期每日都有唔同嘅優惠架
我當晚剛好有7 折優惠😍

🌀燒牛舌
牛舌雖然厚身,但烤得好軟滑又夠香😋
🌀燒黑啤牛仔骨
🌀燒芝士翠玉瓜
🌀燒茄子(蒜蓉)
🌀鹽燒日本雞心
🌀泰式燒完隻鮮魷
鮮魷熟度剛剛好,但就完全似白烚😅👎🏻
🌀燒蟶子(蒜蓉)
🌀珍寶大扇貝(蒜蓉)
扇貝好新鮮,粉絲索晒啲蒜蓉汁勁正😋
🌀避風塘燒廣島生蠔
生蠔鮮甜👍🏻避風塘燒真係好惹味,好食呀🥰
🌀燒肉桂焦糖金菠蘿
🌀稻庭烏冬豬骨湯配溫泉蛋
最後share食番個烏冬大滿足,倆個人飽到捧住個肚🤣
2023-11-10 94 浏览
<尖沙咀隱世好味串燒店>🤩天氣開始涼, 就梗係想食d 惹味又熱辣辣既串燒😬😎 位於尖沙咀這間小店, 主打海鮮& 串燒, 選擇種類超多, 基本上你想食既都可以係呢度食到.海鮮🦞新鮮鮮甜, 加埋d 香蒜一齊整, 更加好味. 今次分別order左以下海鮮:~ 燒蟶子皇~ 燒大蜆~燒妃蚌串燒🍢就梗係必食啦, 而且仲有其他特別小食可以order:~ 黑松露鵝肝多士~ 芝士響鈴~ 雞皮餃子~ 燒牛舌~ 燒玉桂焦糖金菠蘿🤩每一樣食物都好味, 而且仲有好多特色串燒, 價錢合理唔貴, 絕對係性價比高👍🦞餐廳: 喜膳燒🍢地址: 九龍尖沙咀寶勒巷10號熱下
<尖沙咀隱世好味串燒店>🤩

~ 燒蟶子皇
~ 燒大蜆
~燒妃蚌

串燒🍢就梗係必食啦, 而且仲有其他特別小食可以order:
~ 黑松露鵝肝多士

• 芝士響鈴
  • 海鹽燒皇牌牛舌
  • 鵝肝多士
1K
❀ 喜膳燒 #尖沙咀 ❀❗尖沙咀平價燒烤 唔同嘅日子有唔同優惠❗——————————————————想食平價串燒嘅可以嚟到尖沙咀呢一間小店🍢有唔少新鮮海鮮串燒選擇,當然亦唔少得雞牛羊等等,每日仲有唔同嘅優惠🤩主要以中式燒法,用鹽燒、蒜蓉、椒鹽為主。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 珍寶大扇貝 $78/2 ☞ 燒蟶子皇 $88☞ 燒妃蚌 $78☞ 燒日本生蠔 $88/6佢哋啲海鮮真係幾抵食🫢逢禮拜三扇貝有半價優惠,仲有蒜蓉同芝士口味選擇,表面仲有粉絲,好滿足!燒日本生蠔做緊六周年優惠,六隻都只係$88!全部都係大大隻,仲有大量蒜蓉,幾惹味。蟶子皇、燒妃蚌亦夠彈牙鮮甜👏🏻.☞ 燒羊肩肉 $58☞ 燒牛舌 $58☞ 燒雞肝 $34☞ 燒雞腎串 $29 肉類就正常發揮,冇海鮮咁出色🙈當中最推薦燒羊肩肉,兩條肉串加上孜然粉,好香口😆.☞ 鵝肝多士 $88/2鵝肝份量都唔少,仲有成兩塊,鵝肝油滲落多士度夠滋味。.☞ 燒流心鵪鶉蛋 $29 ☞ 菠蘿 $45☞ 燒玉子 $19菠蘿雖然相對貴啲,但係非常香甜多汁🥰鵪鶉蛋可能排咗一陣先食就熟咗少少,冇流心效果。玉子細細粒好得意,香滑偏甜,有少少乾。.☞ 懷舊燒魷魚 $52
❀ 喜膳燒 #尖沙咀 ❀
☞ 燒蟶子皇 $88
☞ 燒妃蚌 $78
☞ 燒日本生蠔 $88/6
佢哋啲海鮮真係幾抵食🫢
蟶子皇、燒妃蚌亦夠彈牙鮮甜👏🏻

☞ 燒羊肩肉 $58
☞ 燒牛舌 $58
☞ 燒雞肝 $34
☞ 燒雞腎串 $29
肉類就正常發揮,冇海鮮咁出色🙈
當中最推薦燒羊肩肉,兩條肉串加上孜然粉,好香口😆

☞ 鵝肝多士 $88/2
鵝肝份量都唔少,仲有成兩塊,鵝肝油滲落多士度夠滋味。

☞ 燒流心鵪鶉蛋 $29
☞ 菠蘿 $45
☞ 燒玉子 $19
菠蘿雖然相對貴啲,但係非常香甜多汁🥰
鵪鶉蛋可能排咗一陣先食就熟咗少少,冇流心效果。
玉子細細粒好得意,香滑偏甜,有少少乾。

☞ 懷舊燒魷魚 $52
最後呢個原來係魷魚乾,幾重炭香,有啲咬口,但唔會太韌。

——————————————————
✨整體味道: 3.6/5
✨環境裝修: 3.7/5
✨服務態度:3.9/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 3.3/5
💞整體來講
主打中式燒烤,海鮮較肉類出色,最吸引係個價錢便宜!
1K
在寶勒巷Happy Hour完去左附近搵串燒食,現時OpenRice訂座仲可享單點食物8折。燒日本生蠔($88/6隻):期間限時優惠可以優惠價$88享用燒日本廣島蠔六隻,以蒜蓉燒製,蠔肉鮮甜,肉質香滑飽滿。芝士燒扇貝 ($78) & 燒貴妃蚌 ($78):基本試海鮮夠新鮮都一定好食,扇貝及貴妃蚌同樣厚肉,前者幼嫩多汁,以芝士焗製,creamy香口;後者以蒜蓉粉絲蒸,肉質爽滑,味道鮮甜。燒牛舌($58):牛舌夠厚切,肉質爽滑,亦有點脂肪,帶點油香。芝士響鈴($26):炸響鈴卷中間夾著流心芝士,外層香脆可口,內裡綿密帶濃郁芝士香,頗有特色。燒菠蘿($45):一客共有六件,菠蘿外層帶微微焦香,內裡非常多汁,非常香甜而不帶半點酸。勁辣魚片頭($28):最後見到餐牌寫住「挑戰勁辣魚片頭」,遂點左一串試下,魚片頭特別吸汁,如果辣醬夠辣真係可以幾恐怖,但呢度嘅辣椒油又未去到要挑戰嘅,加起黎都只係譚仔中辣至大辣之間,食完未必洗飲水解辣,but having said that,其實款辣油都幾香幾惹味,都幾好食嘅,如果平時唔太食辣嘅朋友都可以挑戰下!

2023-10-16