2024-03-07 1002 浏览
喜來稀肉的燒肉出名,其實它的午市一樣精采。午市餐牌選擇頗多。有烤肉、湯、飯或烏冬,還有迷你版煎餅或年糕。食燒肉的話有自助前菜自己加,即使是午市套餐,一樣跟可添加的前菜,坐下便送上4碟前菜,食完可以再加,好抵食。🏅烤豬肉定食Jung-Chan Box($99)這份定食用木格盛載,感覺華麗。主食是BBQ豬/牛/雞,有5款選擇。另送6款拌菜、生菜、白飯及湯。用生菜包着肉類,加喜歡的拌菜和醬料,不用自己燒烤,方便又好味。🏅喜來烏冬+蟹籽飯團($80)雖然無肉,但湯底清甜。配料有腐皮、紫菜、大蔥、大蒜和天婦蘿碎,煙韌爽滑的烏冬加上熱辣辣湯底,溫暖又滋味蟹籽飯團外觀不完美,卻給人韓國家庭料理的溫馨感覺。咬一口還是暖的飯團,軟糯的米飯與爆炸的蟹籽,口感豐富,忍唔住又咬多一口、兩口……🏅迷你海鮮豬肉泡菜餅($40)表面非常脆口,內裏的泡菜柔軟,真正是外脆內軟。🏅梨汁($8)有少許果肉,清甜好飲。
喜來稀肉的燒肉出名,其實它的午市一樣精采。
午市餐牌選擇頗多。
有烤肉、湯、飯或烏冬,還有迷你版煎餅或年糕。
食燒肉的話有自助前菜自己加,
即使是午市套餐,一樣跟可添加的前菜,
坐下便送上4碟前菜,食完可以再加,好抵食。
前菜

🏅烤豬肉定食Jung-Chan Box($99)
這份定食用木格盛載,感覺華麗。
主食是BBQ豬/牛/雞,有5款選擇。
另送6款拌菜、生菜、白飯及湯。
用生菜包着肉類,加喜歡的拌菜和醬料,
不用自己燒烤,方便又好味。
烤豬肉定食

🏅喜來烏冬+蟹籽飯團($80)
雖然無肉,但湯底清甜。
配料有腐皮、紫菜、大蔥、大蒜和天婦蘿碎,
煙韌爽滑的烏冬加上熱辣辣湯底,
溫暖又滋味
蟹籽飯團外觀不完美,
卻給人韓國家庭料理的溫馨感覺。
咬一口還是暖的飯團,
軟糯的米飯與爆炸的蟹籽,
口感豐富,忍唔住又咬多一口、兩口……
起來烏冬+蟹籽飯團

🏅迷你海鮮豬肉泡菜餅($40)
表面非常脆口,內裏的泡菜柔軟,
真正是外脆內軟。
迷你海鮮豬肉泡菜餅

🏅梨汁($8)
有少許果肉,清甜好飲。
梨汁
2024-03-07
前菜
烤豬肉定食
起來烏冬+蟹籽飯團
梨汁
數數手指第一次來這間韓國餐廳已經超過10年了,當時驚為天人因為是少數把韓國的原汁原味韓燒帶到香港,今次趁住有10周年優惠,可以用返10年前嘅價錢下單,詳情優惠可以問吓店員 個人來說,推薦就是護心肉,肉味香濃又夠嫩滑今次我哋係中午時間過嚟,發現原來午市定食性價比好高,我們點了烤牛肉定食和人蔘雞湯,兩款午餐評價都唔錯人蔘雞湯用咗原隻嫩雞釀入各種材料,如糯米、紅棗、韓國人蔘、熱騰騰超級暖胃, 真材實料長時間燉煮,雞肉軟嫩,沒有想到這裏的人蔘雞湯質素都唔錯烤牛肉定食就啱晒唔夠時間,又想食韓式燒肉,有六款配料好齊全,就連生菜都齊備,用了韓式醬汁醃製微甜,就算唔食辣都適合,泡菜方面比起一般韓國餐廳更高質,酸辣平衡度啱啱好,忍唔住出去自助吧refill—————————————————喜來稀肉 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓—————————————————

個人來說,推薦就是護心肉,肉味香濃又夠嫩滑

—————————————————

喜來稀肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓

—————————————————
  • 人蔘雞湯
2024-02-23 672 浏览
其實這間元老級韓燒食店真的不用再多介紹,相信好多人都有食過,仍然屹立至今當然有一定水準。銅鑼灣分店地理位置方便,一樓全層空間都頗大,所以坐得好舒適。自助區有齊喜來泡菜、酸泡菜、蘿蔔、青瓜、涼伴小菜及一盆盆生菜等任拎任食。喜來泡菜不會太辣,堅好味,我仲添食了好幾次。另一個韓燒最吸引我的地方就是爐邊蛋,一邊放芝士一邊放泡菜,食完還可以再添加,正!壹頭豬 $480因為平時已經常食牛肉,所以今次主打食豬肉,點了份壹頭豬,貪佢每款豬肉都有齊。護心肉:由於肉質有筋膜,入口結實如厚切豬扒,肉味濃。五花肉:雖然未至於入口即化,不過肥肉與瘦肉相間,配搭生菜及泡菜包起來食,極滋味。豬頸肉:每一條切到厚薄適中,好易燒,入口嫩滑有彈性。喜來五花肉:以特製醬汁醃過,燒完份外惹味,不過油花都多好易燒焦,一定要睇火。韓式烤豬皮:烤豬皮第一次食,亦真心覺得好食,烤到外皮少少燶兼脆脆地,食落又有軟綿綿的脂肪口感,煙煙韌韌,蘸點黃豆粉食都幾特別。石鍋牛肉拌飯 $85單看賣相已經食慾大增,有紅蘿蔔、芽菜、牛肉及菠菜等,連太陽蛋、韓式辣醬攪拌一齊食,再加上有少許脆卜卜的飯焦,飽肚又好味!

壹頭豬 $480
護心肉:由於肉質有筋膜,入口結實如厚切豬扒,肉味濃。
豬頸肉:每一條切到厚薄適中,好易燒,入口嫩滑有彈性。

石鍋牛肉拌飯 $85
2024-02-22
2024-02-20 555 浏览
喜來稀肉屹立在銅鑼灣登龍街很久了它的門面以木裝修為主 有復古的感覺最喜歡它設有自助區有多款韓式前菜例如泡菜、蘿蔔、青瓜、涼伴小菜等等連泡菜都有兩款 (喜來泡菜和酸泡菜)也有一盆盆生菜及醬料提供讓人可以自由選擇想吃多少 很自由點燒肉的話會免費附送爐邊蛋有泡菜和芝士兩款味道屬於韓燒特色之一了 每次都很期待蛋熟的瞬間 也可以免費再添喜來稀肉在韓國也有店雖然不太肯定跟香港店有沒有直接關係但這裡的肉類選擇還是很貼近韓國的口味也些肉類也註明是韓豚即使主要分牛豬雞三大類別但下面各自都細分了不少部位可讓人選擇🔹️ 喜來韓豚五花肉 $180 (150g)不是每間香港的韓燒店都有賣韓豚和韓牛建議儘量點這類肉 (畢竟比較難得)說真的其貌不揚 但真的很好吃薄薄的五花肉經過神秘醬料的醃製後味道不會死鹹 油脂分佈平均燒到外皮脆口 但依然有肉汁肉汁鮮美五花肉油脂分佈平均建議包生菜、蒜粒、泡菜番包飯醬一起吃更有層次🔹️ 牛護心肉 $160 (150g)是牛的橫隔肌 (又叫腹肉/護心肉)這個位置含豐富纖維 又略帶點油花厚薄適中不用燒太久肉味超濃郁  肉質偏軟腍充滿油脂的甘香 而且一碟份量不少上面還有一塊刻了店名的菇類很可愛
喜來稀肉屹立在銅鑼灣登龍街很久了
它的門面以木裝修為主 有復古的感覺
最喜歡它設有自助區
有多款韓式前菜例如泡菜、蘿蔔、青瓜、涼伴小菜等等
連泡菜都有兩款 (喜來泡菜和酸泡菜)
也有一盆盆生菜及醬料提供

但這裡的肉類選擇還是很貼近韓國的口味
也些肉類也註明是韓豚
即使主要分牛豬雞三大類別
但下面各自都細分了不少部位可讓人選擇

🔹️ 喜來韓豚五花肉 $180 (150g)
不是每間香港的韓燒店都有賣韓豚和韓牛
建議儘量點這類肉 (畢竟比較難得)
說真的其貌不揚 但真的很好吃
薄薄的五花肉經過神秘醬料的醃製後
味道不會死鹹 油脂分佈平均
燒到外皮脆口 但依然有肉汁
肉汁鮮美五花肉油脂分佈平均
建議包生菜、蒜粒、泡菜番包飯醬一起吃更有層次

🔹️ 牛護心肉 $160 (150g)
是牛的橫隔肌 (又叫腹肉/護心肉)
這個位置含豐富纖維 又略帶點油花
厚薄適中不用燒太久
肉味超濃郁  肉質偏軟腍
充滿油脂的甘香 而且一碟份量不少
上面還有一塊刻了店名的菇類很可愛

🔹️ 海鮮牛胸肉大醬湯 $85 (加白飯$20)
別看小小一鍋
裡面有蟹、蜆、牛胸肉、翠玉瓜、金菇、蔥
因為大醬和辣醬的比例均勻
所以不會只有大醬的鹹味
另外一定要加一碗白飯拌著吃 (我喜歡加飯泡湯吃)

這裡座位不少 桌與桌之間的距離足夠
每張桌子都備有濕紙巾、紙巾和餐具
有需要時自己拿很方便

地下那層加入很多木系元素
有些傳統韓屋的感覺
別看我們兩個人只點了2份肉和1份湯
可能因為肉的油脂不少 所以離開的時候超級飽
綜合來說是很不錯的韓式燒烤店

用餐时段
  • 喜來韓豚五花肉
喜來稀肉十周年喇🎉而家以優惠價即係十年前價錢就食到最受歡迎嘅七款肉,仲無限嗌幾多份只要follow ig @seorae.hk ,同店員直接落單就得,如果自己用qr code落單就計返正價落單後好快就送到嚟,雖然係優惠價但份量同質素一樣,真係好抵✨喜來烤肉 $158->優惠價$130每次嚟食必嗌嘅招牌肉!以淡醬油醃過嘅薄薄嘅牛肉片,每邊煎一煎就食得惹味得嚟唔會太重口味👍🏻加埋烤肉辣醬包生菜食就最正✨真雪花牛肉 $228->優惠價$200無預先調味嘅牛小排,雪花好靚油脂豐富食落肉質嫩肉味超濃郁,只蘸麻油同鹽已經好好味😋✨牛肋骨肉 $150->優惠價$130雖然賣相比較普通,但肉味好濃油香十足食落完全無筋,煎耐咗都唔會韌✨石鍋牛肉拌飯配菜有芽菜、紅蘿蔔、菠菜、生菜同韓國蕨菜,夠足料有蕨菜先係正宗韓國拌飯總括嚟講食物質素高,口味正宗,而且價錢好抵!店員有禮服務好,叫店員嚟refill爐邊蛋見到個網燶晒就主動換埋。最鍾意個自助bar可以任食前菜泡菜同夾肉食嘅生菜。喜來泡菜同酸蘿蔔都好好味,每次嚟都食好多前菜好滿足

落單後好快就送到嚟,雖然係優惠價但份量同質素一樣,真係好抵

✨喜來烤肉 $158->優惠價$130
每次嚟食必嗌嘅招牌肉!
以淡醬油醃過嘅薄薄嘅牛肉片,每邊煎一煎就食得
惹味得嚟唔會太重口味👍🏻加埋烤肉辣醬包生菜食就最正

✨真雪花牛肉 $228->優惠價$200
無預先調味嘅牛小排,雪花好靚油脂豐富
食落肉質嫩肉味超濃郁,只蘸麻油同鹽已經好好味😋

✨牛肋骨肉 $150->優惠價$130
雖然賣相比較普通,但肉味好濃油香十足
食落完全無筋,煎耐咗都唔會韌

石鍋牛肉拌飯
✨石鍋牛肉拌飯
配菜有芽菜、紅蘿蔔、菠菜、生菜同韓國蕨菜,夠足料
有蕨菜先係正宗韓國拌飯

用餐时段
石鍋牛肉拌飯
  • 喜來泡菜
心血來潮想食韓式烤肉,就諗起呢間喜來稀肉,夠地道,夠正宗。餐廳設有自助吧, 韓式前菜可以食到夠,泡菜、酸蘿蔔絲、麻油菜等等。護心肉($158)餐廳的招牌肉, 一隻豬只有大約手掌大的護心肉,較為珍貴。肉質細緻,口感爽彈且帶點嚼勁,一點也不油膩。建議可以包生菜,更能突出肉的鮮甜。喜來韓豚五花肉($180)呢個真係太太太美味了,個人比較喜愛。 用特製醬汁精心醃製過, 醬汁完全滲透五花肉之中,非常入味。 五花肉油脂豐盛 ,烤完之後外邊焦脆,內裡肉質柔軟,好出色。調味醬油難肉($130)雞肉鮮嫩多汁,但調味較單調,相比前兩者,雞肉略遜一籌。海鮮拉麵($65)地道的韓式辣湯底,同係韓國食過既好似。青口同蝦都幾大隻,$65係幾扺食。蟹籽紫菜飯團($50)簡單嘅材料: 蟹籽、紫菜、沙律醬、麻油、白飯,但混合一齊味道balance得好好。賣相一般,但昧道幾好。
心血來潮想食韓式烤肉,就諗起呢間喜來稀肉,夠地道,夠正宗。

護心肉($158)

喜來韓豚五花肉($180)

調味醬油難肉($130)
雞肉鮮嫩多汁,但調味較單調,相比前兩者,雞肉略遜一籌。

海鮮拉麵($65)

蟹籽紫菜飯團($50)

• 護心肉
  • 蟹籽紫菜飯團
  • 韓豚五花肉
  • 喜來五花肉配特製醬汁
🐮壹頭牛($580)入面有喜來稀肉、牛五花、牛頸,牛肋骨肉同調味牛排骨,想一次過試哂唔同牛嘅部位嘅話,極度推薦😍肉好入味之餘,燒完仍然好juicy;配上生菜,泡菜及店裡的燒肉汁,好食到唔停口🍜水冷麵($95)蕎麥麵幼細,原本諗住佢會唔會好腍,點知出乎意料地麵條食落好Q彈有嚼勁;配上由自己控制份量嘅米醋同芥末醬,酸酸味味,十分開胃,啱晒而家熱嘅天氣食消消暑🥘海鮮蔥餅($90)好足料同大份嘅煎餅,不過如果佢薄身少少會更好
🐮壹頭牛($580)

🍜水冷麵($95)

🥘海鮮蔥餅($90)
好足料同大份嘅煎餅,不過如果佢薄身少少會更好
壹頭牛
水冷麵
海鮮蔥餅
2024-04-15
壹頭牛
水冷麵
海鮮蔥餅
  • 爐邊蛋
今日約咗朋友嚟到銅鑼灣喜來稀肉食燒肉😍😍嗌咗牛五花🐮🐮豬護心肉🐷🐷海鮮蔥餅🦑🦑烏龍茶🥰餐廳係半自助形式,中間有個位置係比我哋自己去攞生菜🥬🥬泡菜😚蘿蔔等等嘅配料😍😍同埋仲有各式各樣嘅醬料😋😋非常方便👍🏻牛五花肉同豬護心肉份量都非常之多,牛五花夠晒鮮嫩🥰🥰油脂豐富😋再點埋餐廳嘅燒肉醬汁,用生菜包住食🤤🤤有另一種層次❤️❤️豬護心肉非常爽口❣️❣️勁有口感🩷🩷海鮮蔥餅用料豐富🦑海鮮餡料較多,而且蔥香味濃💚💚 配埋餐廳特調嘅醬汁夠晒惹味😋😋店員仲會好貼心❣️望到有需要就會幫我哋換烤盤❤️❤️真係超正👍🏻爐邊仲有啲泡菜蛋同埋芝士蛋俾我哋食💛💛
今日約咗朋友嚟到銅鑼灣喜來稀肉食燒肉😍😍嗌咗牛五花🐮🐮
豬護心肉🐷🐷海鮮蔥餅🦑🦑烏龍茶🥰

餐廳係半自助形式,中間有個位置係比我哋自己去攞生菜🥬🥬
泡菜😚蘿蔔等等嘅配料😍😍
同埋仲有各式各樣嘅醬料😋😋非常方便👍🏻

牛五花肉同豬護心肉份量都非常之多,牛五花夠晒鮮嫩🥰🥰
油脂豐富😋再點埋餐廳嘅燒肉醬汁,用生菜包住食🤤🤤
有另一種層次❤️❤️豬護心肉非常爽口❣️❣️勁有口感🩷🩷

• 海鮮蔥餅
  • 牛五花
  • 豬護心肉
2024-04-15 0 浏览
喜來稀肉 地址: 銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓=====================住上環區,幾公里都無間食韓燒的店,要距離位置就腳,出到銅鑼灣食,食完又便行街爐邊蛋任食,kimchi 生菜任食,(出去有個位自助拎,醬料都有)護心肉$158 有200g,護心肉其實是豬心臟邊保護心臟的肉,因此非常罕見,烤好後肉質小脂肪肉質爽口另一個$158 是牛肉,烤到香噴噴生菜、泡菜包上肉片吃$130 調味醬油雞肉,白肉相對比較底脂肪,燒過後肉很入味,健康好食。爐火火力夠,好快燒熟食得。
喜來稀肉

地址: 銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓

=====================

另一個$158 是牛肉,烤到香噴噴

生菜、泡菜包上肉片吃

爐火火力夠,好快燒熟食得。
2024-04-13 0 浏览
銅鑼灣食韓燒,我喜歡去’喜來稀肉’因為夠地道,環境非常親民,簡單又有風味,好似置身韓國一樣。同以前不同就係多咗個自助式地方,多款配菜任君選擇,包括有蘿蔔,泡菜,大豆芽,青瓜等等,最開心就係有生菜,任你無限添加。開爐之後,店員立即倒上芝士雞蛋同泡菜雞蛋醬喺爐邊,一陣就有得食,食完仲可以叫店員添加。喜來烤肉每次都係必點之一, 秘製醬汁醃製,記住好快熟,所以唔好掛住傾偈要睇住啲肉😂,肉質軟滑,包住生菜食在沾上韓式辣醬,回味無窮真雪花牛肉脂肪分布均勻像雪花一樣,肉質嫩滑味道超濃,添上麻油同鹽更加提升味道純豆腐湯小辣,豆腐香滑有豆香味

純豆腐湯
小辣,豆腐香滑有豆香味
  • 喜來烤肉
  • 真雪花牛肉
2024-04-11 0 浏览
<銅鑼灣正宗高質韓燒>🤩相信大家對呢一間韓燒一點都不陌生, 有三間分店. 今次我去了銅鑼灣分店😬 佢既食物水準, 咁耐以黎都保持高質. 而且最緊要分量多, 燒肉大大盤, 價錢又合理, 相當抵食. 環境方面亦令人有彷如置身於地道韓國一樣呢.前菜已經有約6款可以自助任夾. 肉類分別叫左 <牛五花> {$158} & <牛舌> {$158}😋 ~ Juicy & 好香牛味, 配埋菜食更加有層次感.<青口魚糕湯> {$85}😋 ~ 魚糕is my favorite, 梗係要叫啦. 青口起碼有10隻以上, 好正呀😎<蟹籽紫菜飯糰>😋 ~ 可以自己用手搓到啱自己口味既飯糰, 我覺得小朋友一定會好鍾意.🥩餐廳: 喜來稀肉 🥓地址: 銅鑼灣登街41-51號金龍大厦地下3號舖
<銅鑼灣正宗高質韓燒>🤩

🥩餐廳: 喜來稀肉
🥓地址: 銅鑼灣登街41-51號金龍大厦地下3號舖
2024-04-11
  • 牛舌
  • 牛五花
講到韓式燒肉,自己平時都好鐘意食「喜來稀肉」今次再訪水準同樣keep 倒芝士雞蛋同泡菜雞蛋🥚好好食😍另外泡菜、生菜🥬都係任拎任食,有助減低油膩感牛五花薄切牛五花加上調味十分惹味,輕輕燒一燒就食得辣拌冷麵加左冰所以好有風味,冷麵麵質爽口,配埋青瓜絲同蘿蔔一齊食,酸酸甜甜好開胃牛肉拌飯嚟到當然要試吓韓式拌飯,牛肉份量都好多,配上辣醬幾惹味泡菜豆腐湯熱辣辣豆腐份量好多,泡菜酸甜,可以加個飯一齊食,大滿足😊

牛五花
薄切牛五花加上調味十分惹味,輕輕燒一燒就食得

辣拌冷麵

牛肉拌飯
嚟到當然要試吓韓式拌飯,牛肉份量都好多,配上辣醬幾惹味

泡菜豆腐湯
熱辣辣豆腐份量好多,泡菜酸甜,可以加個飯一齊食,大滿足😊

2024-04-05 12 浏览
愛食韓燒嘅友人極力推介呢間餐廳,話O係韓國有過200家分店,質素有保證~店舖地點非常方便,就O係銅鑼灣登龍街,位於一樓,一上到去就感受到股韓風~同朋友兩個點左韓豚五花肉、牛肋骨肉同牛肉眼~初初嚟到見碟頭唔算大,諗住實食唔晒,仲追加個蟹籽紫菜飯團,點知食到尾段都差點食唔晒!塊牛肉眼一睇色澤就知又新鮮又靚!已細心切開一片脂肪以便起爐!輕輕燒好快已熟,入口非常軟淋Juicy!另牛肋骨肉係超超超好食! 每件肉呈三角形而中間亦較為厚身,燒起上嚟要更有耐性同技考,但呢款肉真係值得一試,入口牛肉味香濃,咬落有筋膜爽口感覺但係好易咬開,同時爆出少許油脂,大推!最後係韓豚五花肉,脂肪同肉相間,燒起上嚟有豐富油脂夠晒香,呢款包住生菜食就最夾~幾鐘意呢度嘅醬汁選擇,有黃芥末醬、香草鹽、海鹽,辣醬等,仲有泡菜、漬物同新鮮生菜都係無限自行添加,夠晒方便!

這間元老級韓燒食相信都不需再多介紹,很多人都有食過~銅鑼灣分店地理位置方便,佔有全層,空間大又坐得舒適;性價比高,口味正宗,肉質與價錢成正比;店員親切服務好,會主動換爐自助區可以任食泡菜、酸泡菜、蘿蔔、青瓜、涼伴小菜及生菜而另一個最吸引的點便是爐邊蛋,一邊是芝士蛋一邊是泡菜蛋,還可再添加,好滿足喜來烤肉 $158玫瑰花造型的牛肉片,賣相非常吸引,必點招牌肉薄薄的牛肉片以淡醬油醃過,每邊煎一煎便可食用,牛味濃,細嫩多汁,惹味又不會太重口味,可配烤肉辣醬包生菜喜來韓豚五花肉 $180醃製的五花肉,非常入味,肉質香嫩軟腍,油脂甘香,肥肉與瘦肉相間,肉片也是薄切非常易燒,配搭生菜及泡菜極滋味,推薦!炒年糕 $85炒年糕分量適中,微微辣,香口又煙韌,中間亦有惹味魚糕,年糕粉不能錯過豬肉泡菜湯 $85泡菜湯比較辣,內裡真才實料,有一片片腩肉、泡菜、豆腐,好辣人士適用-總體評分-環境:7.5/10 食物:8.5/10 服務:8/10 抵食:8/10喜來稀肉📍銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓
這間元老級韓燒食相信都不需再多介紹,很多人都有食過~
自助區可以任食泡菜、酸泡菜、蘿蔔、青瓜、涼伴小菜及生菜
喜來烤肉 $158
玫瑰花造型的牛肉片,賣相非常吸引,必點招牌肉
喜來韓豚五花肉 $180
抵食:8/10
喜來稀肉
📍銅鑼灣登龍街41-51號金龍大廈地下3號舖及1樓
2024-03-31 19 浏览
今日同男朋友去咗呢間book mark咗好耐嘅韓式燒烤😻燒烤主打豬同牛各個部位,亦會有其他雞肉、海鮮同韓式主菜😋仲有自助沙律吧同醬料吧比我哋拎蒜片生菜同泡菜🤓//🐮真雪花牛肉 $228牛肉無預先調味,望落油脂豐富油花均勻😍食落肉質嫩滑牛味亦都好濃郁,一碟份量好多伴碟仲有一塊印住佢哋餐廳名嘅菇🤣🐮牛護心肉 $160同樣都係未經調味的牛肉😎牛護心肉係牛嘅橫隔膜,油花會較少但肉質軟腍🤩食落會比較有咬口但一啲都唔會覺得韌,非常推薦💕🦐海鮮蔥餅 $90煎餅粉漿同海鮮比例啱啱好,加埋香蔥令煎餅味道更加豐富,配埋辣醬非常惹味🤪🍲牛排骨湯 $100 (+$20白飯)牛排骨湯同樣份量超多,有起碼5-6嚿牛排骨之外入面仲有韓式粉絲同大蔥🥰湯底飲落清甜有啲少胡椒味,最啱燒肉嘅時候解膩🫶🏼
🐮真雪花牛肉 $228

🐮牛護心肉 $160

🦐海鮮蔥餅 $90

🍲牛排骨湯 $100 (+$20白飯)