2006-09-08 34 浏览
星期日同男朋友去食食物質素都ok!不過唔係想講食物!全場有好多張枱都full晒,不過好心唔夠人就請人啦!等個活刺20分鐘,魚生卷重誇張等成35分鐘!餓到肚痛.全晚剩係見到1個侍應,1個類似老闆娘既人!成日想叫人落order,添茶,追食物,埋單都搵唔到人!就算有人都feel到個女仔侍應忙到甩轆,次次都成陣風走過,點叫人呀?呢種就係有錢都唔識搵兼趕客囉!冇人招呼,失敗!不過我份人好講道理,唔係侍應問題,但老細就真係責無旁貸喇!服務呢1分係比老細唔係侍應喎!
2006-08-14 26 浏览
有些少奇怪連續幾位話魚生唔新鮮,動機唔估啦。我住近西貢市,好多時都去食,每次都有食魚生,亦試過唔同品種,冇試過唔新鮮喎,而且食品平($38個豬扒飯)貴(二佰蚊碟魚生)都有好多選擇,品質幾好。地方亦清潔,我每次去每人平均消費$150或以上。真係要彈就係生意太旺,伙計係肯努力但都做唔砌同埋老闆娘有些少唔識做(生意無憂o既副作用);所以去幫襯就好多時要等亦坐得較迫。同埋近一年市度好o左,雖然冇加價但出品o既份量亦明顯少o左,冇以前咁低食。

2006-01-18 25 浏览
早知上來睇左comment先啦,食到我一肚氣,d魚生上到來爛爛地咁,叫佢換,佢換過,不過都仲係咁,唉...算啦...我真係好想食魚生,諗住食幾舊姐...唔會有事呱...點知真係出事...半夜肚痛痛醒...仲肚屙..............佢無貨賣咪出聲囉....搞到我比錢買難受...以後都一定唔會再去!!!係我食過咁多間日本野...水準最最差最唔抵食既一間!!
2006-01-15 30 浏览
前幾日同個做飲食既朋友去食呢間野...超唔抵食,d 魚生都唔新鮮既,叫左碟三文魚生,d三文魚霉既,仲用d檸檬汁去辟味,口感極差。串燒行貨,全部都係現成交來既...無一樣係homemade,無誠意無驚喜。得佢一間日本野又點,唔好食以後都唔去。
2006-01-13 13 浏览
魚生唔新鮮,其他食物一般到一般...
魚生唔新鮮,其他食物一般到一般...
2005-12-26 7 浏览
這間日本野算是唔錯加啦,平日午餐四十多元,可以有前菜、魚生或壽司、面豉湯、主菜同飲品或甜品,已很抵食。佢的魚生或壽司都好新鮮好好味,主菜亦可以,而且佢的甜品是紅豆冰都好好食。
2005-07-03 14 浏览
朋友生日,佢提議去呢度食飯,點知..... o的串燒係唔熱o既,o的所謂日本蕃茄同本地o既冇分別,又坐得唔舒服等等等等............. 總之我o地好入失望啦.....
2005-05-16 18 浏览
我未試過食得咁谷氣!!!我同我bf 行到累就諗住去食下日本野, 見佢都有幾多人, 應該都諗住唔錯。我地叫了一客三文魚刺身, 一個雜菜海鮮窩, 一客凍茄子同一客串燒大蔥牛柳。首先來三文魚刺身, 新鮮度屬ok, 都不錯, 之後就來了一個窩。但係發現下面有些喬麥麵, 不過看見有些海鮮, 都冇諗住佢係黎錯。可能真係咁o既呢~~同埋d海鮮料份量都ok。夾落隻碗之際, 有個女人行埋黎, 我諗佢一係經理, 一係老闆, 因為佢唔係著waitress 的制服。佢話:「我地黎錯o左比你, 你地換唔換番? 我地會照番雜菜海鮮窩的價錢比你!。」咁我地問佢這個是什麼來的, 佢就話係喬麥麵。我問佢有什麼分別, 佢形容得好似差不咁, 但我地又有好奇心, 所以想佢轉番我地開頭叫那個。點知來到又激氣, 海鮮份量是比頭先那個少1/3, 有好多豆腐, 烏冬同雜菜在底。咁佢多菜都算, 但豆腐, 烏冬為什麼份量成個窩的3/4。同埋我覺得佢所謂的海鮮是由剛我地黎錯那個窩換過來的。不過縮了水。呢個比我的感覺只是一個我在屋企也可做到的”豆腐菜烏冬”, 。之後我就去問他有冇來錯,那老闆或經理就說:「我地呢個份量係對的, 個湯係用海鮮
我未試過食得咁谷氣!!!

點知來到又激氣, 海鮮份量是比頭先那個少1/3, 有好多豆腐, 烏冬同雜菜在底。咁佢多菜都算, 但豆腐, 烏冬為什麼份量成個窩的3/4。同埋我覺得佢所謂的海鮮是由剛我地黎錯那個窩換過來的。不過縮了水。呢個比我的感覺只是一個我在屋企也可做到的”豆腐菜烏冬”, 。之後我就去問他有冇來錯,那老闆或經理就說:「我地呢個份量係對的, 個湯係用海鮮煲成」既然佢咁講, 咁就算啦..可能我地對這間店的要求太高, 要$78來吃一個豆腐菜烏冬!!

之後呢樣野係最激氣, 係所有食店也不能發生的事!!
我們的一個客串燒大蔥牛柳有三串, 賣相都ok, 食了一塊落去都ok, 幾滑。但恐怖的事發生------我竟然看見隻碟有一隻年紀很小, 應是出世不久的小強出現於客串燒大蔥牛柳的碟上!!!!!!!!!!!!

我很失望!! 有d嬲, 我叫個waitress來看, 他竟然一個對唔住也不說馬上拎走。一陣第二個waitress 來問我地有什麼事~~~ 哈哈!!! 這樣仲要問???
你地是什麼人來的??? 我同佢講入去看看碟上的是什麼…..

之後~~~ 佢地竟然用第二隻碟, 但用番頭先那兩串牛柳再加番d汁比我地就上!!!!
因為那串燒我地是最後一個菜上,用兩分鐘的時間可以煮一個新的嗎??? 仲有一樣好重要的事, 這個小強事件所有店員也沒有說過一聲對不起。

我所有東西都唔再食得落, 就結帳, 我當時真的好嬲, 如果我冷靜一點應該是叫佢取消這個串燒的order, 因為已不敢吃…

如果網友們, 你地分別是食客或店裡的人員, 你會怎樣處理呢???
這間店食物不是差, 但一句出現問題一個對不起也不說, 好像不是他們的錯, 而是小強的錯!!!

值不值的來試, 相信你們都有自己的答案。阿門。
2005-02-25 4 浏览
我都算係呢度既常客,差不多一個月都黎一至兩次。魚生新鮮,熟食亦做得好好,招呼一流。總之一個字正。至於價錢亦很公道。有一點值得住意,有時佢地會因為一種魚唔新鮮,就算你叫左,佢都會話番俾你知因為唔新鮮,所以條魚唔賣。唔係間間餐廳有錢都唔賺你架嘛,所以我相信佢係一間有誠意同原則既餐廳。唯一雞蛋裏挑骨既係等候食物既時間較耐,不過在寧靚及美食既環境下,悠閒地等待一下,又何況呢。
2004-03-21 4 浏览
今日同男朋友入西貢慶祝生日。男朋友話想食日本野,見店內都幾多人客,覺得都唔會差得幾多,就入去用膳喇。睇本menu都有幾多野食,有好多款都只係$38。我同男朋友叫了一碟三文魚飯團(有二件),一碟燒雞軟骨(有4串),和兩人份量的壽司盤(店員話有14件,但上碟時有18件呀,可能因為其中6件係蟹子卷啦)。全部都好好食呀。飯團面燒到金香呀,雞軟骨又好脆,壽司好精美、飯的份量適中又甜、三文魚好軟滑、鰻魚好大件又好肥美、其他料都好鮮美…一個字講哂"正"!店員服務都很好,店內氣氛也不錯,有樓上雅座,不過我就無上去睇過喇。如果一定要找個不足之處…我諗係order之係要等多少少時間先會上食物喇,不過落order時店員已向我們提過。我倆食了三佰幾元左右啦,夠哂飽,又好味。出面都食唔到。
2001-11-08 8 浏览
我和男友間中就去,立魚刺身夠新鮮,尤其燒物,一定流口水,包你別的地方吃不到