2005-12-04 91 浏览
都成年前去架啦, 今日先睇到原來叫唐樓, 朋友生日, 諗住去間特別d既, 點知環境得個黑字, 對面樓d閃光又係咁閃入黎, 依稀記得食左個蠔, 其他食過乜真係唔記得左, 但係有位女性朋友就食到發哂脾氣, 連老闆娘叫我地影張合照都唔制,因為真係好難食.
2005-06-21 35 浏览
上個月毋親節同媽咪去食飯, 飲過佢地個"杏汁豬肺湯", 真係好好味, 媽咪返屋企試煲比我地飲, 煲左兩次都失敗, 真係好好味, 好想再去飲!同埋佢地個芝士牛油大蝦伊麵都好好味, 我細佬話好味到連個碟d汁都想舔埋, 哈哈哈.....

2005-05-13 16 浏览
食物好特別,環境好有情調。頭盤有和式豆腐(酦酦地,好得意),蒜香捧捧雞(點既汁好正),意大利黑醋軟殼蟹(正正正);青豆忌簾湯,我地叫了兩款主菜1)菠菜汁龍雪魚2)鹽燒大蝦(好大隻,新鮮夾爽);韓式紫菜炒飯(好有石頭飯feel,脆脆地),甜品是紅酒煮啤梨(酦酸甜甜,好味)餐\飲有印尼咖啡(好香滑)和幾款花茶(母忘我;薰衣草;玫瑰;人參鐡觀音),我地好貪心,想試多d款,於是個女仔話可以沖幾款出來,我地可以每樣試小小。之前我拿了生日蛋糕去舖頭(切餅費$50),唸住比個驚喜媽咪,食完甜品後,我和姐姐一起由廚房一路唱住生日歌,一路由個女仔拿著佈置得十分美麗的蛋糕出來(係物超所值,蛋糕放在盛了水的碟上,而水上有幾個蠟燭圍住),見到媽咪個樣驚喜到不得之了,好開心呀,跟住仲要點埋會噴煙花->彈開花->播生日音樂的蠟燭($20)!佢\仲幫我地係咁影相添,姜皓文都出來一齊睇點蠟燭。真係勁滿意,多謝。
食物好特別,環境好有情調。

2005-05-12 14 浏览
日食日式檸檬+柚子味豆腐做頭盤(係凍)捧捧雞(好香)意大利黑醋軟殻蟹用木瓜打的忌廉湯(我同媽咪都覺得好滑,好滋潤)主菜係銀雪魚菠菜汁韓式紫菜炒反(我至愛,本來已經好好味,食得好飽,但係我都食埋,佢重俾我再加反,真係飽到上心口)甜品係用紅酒煮啤梨(食得好舒服,因為食得太飽,酸酸甜甜可以中和番)餐茶吾係太多選擇(冇奶茶同檸檬茶供應)但係佢印尼咖啡,好有日本炭燒咖啡感覺,非常香滑,但不太濃,(可能係我意creamy 感覺)重有吾同花茶選擇,飲完可以refill。最驚喜係佢介紹生且蠟燭,一起會噴煙花同彈開,重會唱歌(需要另加$20),好靚!佢重幫我同d屋企人影相,(佢用e-mail send 番相俾我)最後廚師重出埋問我好吾好食,你估係個?原本係拍戲姜皓文,(原來全部都係佢煮,好surprise!)後來先知道同我booking金小姐係佢太太金慧英,(佢晚有做,吾係到)下次會同朋友再去食,試佢鵝肝!媽咪晩好開心,thankyou!
日食日式檸檬+柚子味豆腐做頭盤(係凍)
捧捧雞(好香)
意大利黑醋軟殻蟹
用木瓜打的忌廉湯(我同媽咪都覺得好滑,好滋潤)
主菜係銀雪魚菠菜汁
下次會同朋友再去食,試佢鵝肝!
媽咪晩好開心,thankyou!