2023-12-19 49 浏览
今日同朋友行街,特然想食韓燒同炸雞🇰🇷OpenRice 見到有間新店,膽粗粗去try try😝一坐低就梗係叫返隻醬油蟹試試佢啦仲有紫菜飯附送,識食一定係撈飯食😝呢度嘅韓牛價錢吾算貴,所以值得一試👍Size好足,我哋3男1女食都非常足夠然後就當然試左小小豬肉啦.. 乜都試下嘛餐廳附送左啲生菜🥬俾我地,夾肉食清新啲😂因為我太為食嘅關係last忍唔住叫咗一份炸雞🍗香港嘅炸雞我食過好多間炸雞,老實講依個好食同出色最緊要夠乾身脆口同埋唔油好夠味,唔係白烚嗰一種~原來用韓國雞同醃料唔記得影晚市個Menu🤣🤣不過影咗晏晝嗰餐牌
今日同朋友行街,特然想食韓燒同炸雞🇰🇷

OpenRice 見到有間新店,膽粗粗去try try😝
一坐低就梗係叫返隻醬油蟹試試佢啦

醬油蟹

仲有紫菜飯附送,識食一定係撈飯食😝

呢度嘅韓牛價錢吾算貴,所以值得一試👍
韓牛

Size好足,我哋3男1女食都非常足夠

然後就當然試左小小豬肉啦.. 乜都試下嘛

餐廳附送左啲生菜🥬俾我地,夾肉食清新啲😂

因為我太為食嘅關係last忍唔住叫咗一份炸雞🍗
香港嘅炸雞我食過好多間炸雞,老實講依個好食同出色
最緊要夠乾身脆口同埋唔油

好夠味,唔係白烚嗰一種~原來用韓國雞同醃料

唔記得影晚市個Menu🤣🤣不過影咗晏晝嗰餐牌

醬油蟹
韓牛
  • 韓牛,醬油蟹,香脆雞,辣味香脆雞,Cocktail
2023-12-18 85 浏览
今日和太太忙碌了一整天, 打算搵個地方食飯, 左想右想之下記起, 在上個月曾經過附近有間新開的韓國餐廳, 今晚就來試試.. 入到食店環境十分舒適闊落, 侍應服務亦十分之殷勤, 而有點傻氣..HAHA.. 我們點了一個2人套餐, 侍應還幫忙燒烤, 食物都好味, 新鮮。食店是一對韓國夫婦打理, 聽說好多食材都是由韓國入口, 食材品質很好, 食物種類亦多, 服務態度十分好, 價錢相宜, 下次一定會再去幫襯!~ 支持用心的小店話!掛住食冇影到相Tim😅

掛住食冇影到相Tim😅
2023-12-15 85 浏览
係元朗既朋友之前介紹我去左一間新開嘅韓國餐廳,今日夜晚得閒就去左試下🥳入到去環境好好,座位好闊落。即刻有個韓國嘅女人來招呼,原來係老闆娘來,勁有禮貌,問吓我哋想食火鍋定係燒烤,我哋係想食燒烤,佢就推薦我地食咩當日新鮮嘅食材。我哋就食咗佢推薦嘅嘢食,叫左3樣野食,同一杯野飲。首先佢嚟咗好多前菜,比較鍾意食佢個薯蓉,薯蓉入邊撈咗雞蛋,又好滑又有口感。另外泡菜,比較正宗唔係好辣👍🏻👍🏻👍🏻好啦,燒肉嚟到啦,連骨五花腩,濟州豬頸肉。五花腩係每一層肥瘦分明,有服務員過來燒埋。燒完既口感外皮酥脆,內裡多汁。肉質細嫩,油脂豐富。燒既過程中,勁香肉味🍽️🍽️🍽️諗起都想再食。濟州豬頸肉,原來係韓國濟州運送過嚟,豬頸肉肉包蔥絲,同蔬菜一齊食,冇咁油膩。入口清新而有肉香👍🏻👍🏻👍🏻醬油蟹,係韓國嘅味道,係香港從來未食過咁好味,肉質鮮甜,蟹膏撈埋啲飯,每一啖飯都有鮮甜嘅味道🥹🥹🥹🥹真係好好食🤤草莓馬格利酒用咗新鮮草莓mix 馬格利酒,每一啖都有新鮮嘅草莓味道,酒味都唔係好重,好似我呢啲唔啱飲酒嘅人都可以飲到👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢一間服務態度真係好好,同埋味道到真係好好食😋下次都會去多次食

我哋就食咗佢推薦嘅嘢食,叫左3樣野食,同一杯野飲。

另外泡菜,比較正宗唔係好辣👍🏻👍🏻👍🏻

好啦,燒肉嚟到啦,連骨五花腩,濟州豬頸肉。

草莓馬格利酒

2023-12-14