品甜館

品甜館

(已結業)
品甜館 (已結業)
mimiKimchi
貨不對辦
mimiKimchi
2010-11-21
关注
品甜館 可能係全港最差的一間甜品店看見較前的食評狂讚,心想一試無妨於是昨晚要了蕃薯糖水,香芋西米靈,椰汁紫米露回家吃雖然店員落單的態度尚可,但其實係遊魂中回到家後才發現三個甜品中錯左兩個香芋西米靈 變成 忌廉椰果香芋西米靈椰汁紫米露 變成 椰汁西米露真係不知所謂 味道就只有甜!甜!甜! 非常切合店名『品甜館』 查看更多
Y小妹
值得一試..再試:P
Y小妹
2010-07-09
关注
尋晚同屋企人去完親戚度食飯..行去藍田巴士總站諗住走果時行經匯景商場見到開左間糖水舖..咁就同屋企人去試下喇入到去覺得個環境幾好..幾舒服..個裝修好特別..wall上面仲掛左幾幅畫..好有cafe feel既格調同屋企人嗌左"朱古力情意綿綿"、"芒果西米露"同"榴槤pancake" share黎食因為我唔食榴槤..所以就冇食到個榴槤pancake..但屋企人話都幾好食..我見到有芒果pancake..所以下次我會食下個芒果pancake添..另外個"朱古力情意綿綿"同"芒果西米露"都好好味..都幾足料見到個menu仲有好多野食..下次再去開藍田可以再試埋其他..食物質素唔錯..服d員工務態度好好..價錢都好大眾化好合理值得一試..再試查看更多
朱古力情意綿綿
芒果西米露
vidlau
令人驚喜的糖水店!!
vidlau
2010-07-05
关注
那天去了友人家食晚飯,捧住大肚子走,友人提議去食糖水,就去新開張的品甜館嘗嘗,從許留山那裡轉入去,若不是友人曾到那裡看到裝修,真的不知店鋪的位置,進入店,天呀!只有男生的糖水店?不是吧!!!問了老闆,原來他們是首次創業,並且剛剛開張.,還未請女待應,老闆的年紀跟筆者相約,都是八十後,這麼年輕便創業,我就更加要支持:)店鋪的裝修,真的跟其他的店鋪十分不同,別樹一格,很有cafe的情調,友人A叫了朱古力情意綿綿,友人B叫了芒果西米露,本人想不到要吃那樣,所以問老闆有什麼好介紹,老闆說南瓜西米露是他們自己研究的產品,嘗後,十分特別綠茶雪糕的配答,很消暑再加上賣相很漂亮,絕對是值得一嘗是次消費每人大約$23~~~查看更多
芒果西米露
南瓜西米露
朱古力情意綿綿
trubasa
價錢相宜~食物高質素!
trubasa
2010-07-05
关注
見有新開的甜品鋪, 就去睇下有咩食, 見到有我最鍾意的香芋西米露~ 一於試一試~~!!見一落左單就即刻整, 而吾系好似出面的連鎖甜品店甘 "不"幾下就拎出黎~!佢呢個西米露同出面好吾同!吾系好多水,而且吾系一粒粒的香芋,仲有一球雪糕向上面~!開頭以為佢地呃我...因為完全見吾到香芋....:(點知一食落去~ 好香的香芋味~同埋有好多的香芋溶~!! 真系好好味~!!佢甘整完全吾會有出面香芋中間可能會出現有硬粒的問題!而佢個雪糕系蕃薯味黎架~!! 相信佢地一定系特登夾下d味的!但系食到尾果下個雪糕溶左, 所以蕃薯味重左d! 但系完全吾影響我的興致!食完之後, 決定買小小甜品返屋企俾屋企人試~!買左榴槤pancake, 桂花椰汁糕, 同紫米糕~!!走果下個老闆話佢地推薦系南瓜西米露~!!下次再試呢個~!!!我吾食榴槤~~但系我媽媽好鍾意食~!佢食左個榴槤pancake話好滑~好好味~d皮好薄~好鍾意甘話~!!等我下次去試下佢個芒果pancake先~!!桂花椰汁糕稍為略甜左小小....:(紫米糕好香~好好味~!!大致上食左甘多樣野都系好味的~!!而且比起出面連鎖的甜品鋪有水準同價錢都經濟好多~!!所以下次一定會再去試下~!!查看更多
紫米糕~!!好味~!!^^
榴槤pancake~媽媽最愛!!
香芋西米露
蜘蛛殺手
大眾化價錢, 可接受既質素
蜘蛛殺手
2010-06-28
关注
是日在匯景經過見到呢間新開張甜品鋪裝修幾好, 所以入去睇睇食左件 Mango Pancake, 正!! 足料~~個皮都岩岩好 $12仲叫左個 Mango 布丁, 尚算可以:)呢間野可以一戰! 一試無妨P.S. 間野D員工好搞笑, 好後生下..查看更多
检举
Mango Pancake $12, 抵食~
Mango 布丁, 味道有D淡, 可以一戰
Mango Pancake
Mango 布丁